iPhone & Linux

vše co vás napadne
Odpovědět
Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

iPhone & Linux

Příspěvek od Pantani »

Máte někdo zkušenosti s iPhonem pod Linuxem? Jak se tváří ten telefon v systému, když ho připojíte přes USB kabel? Předpokládám, že takový to klasický zařízení typu /dev/ttyACMx to asi nebude, když se to neumí chovat jako normální modem.
Jinak by mě ještě zajímal ten root uživatel, přes kterýho se tam kopírujou data - je tam vytvořenej vždycky už z výroby nebo je to věc nějakýho toho cracku (jailbrake)? S jakým funguje heslem? Nebo je to bez hesla? Lze kopírovat soubory v Linuxu nějak i přes kabel nebo se dá jen přes IP a wifi? Předpokládám jen tu druhou možnost...
Přijde mi, že o tomhle na netu zase tak moc informací není.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Paly
Starý pes fóra :)

Re: iPhone & Linux

Příspěvek od Paly »

Ak mas Linux tak je dobre nainstalovat do iPhone MNPlight, je to sikovna aplikacia (nahadzes cez nu pesnicky, filmy atd) odkaz na topic.
Na prihlasenie do root je heslo od 1.1.1 a vyssie alpine. Koli comu Ti je vediet, ze ci je root od vyroby alebo az po jailbreaku? (toto netusim a nepatral som po tom)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

j.v.

Příspěvek od j.v. »

Ono je hlavně podstatné, že bez jailbreaku není SSH a tedy ani žádný rozumný přístup do filesystemu (pomineme-li iphuc) ;)
...gone with the wind...

Goulash

Příspěvek od Goulash »

V ubuntu ho mám momentálně připojený tak, že v programu Amarok se tvaří jako klasický připojený iPod, ale přes Wifi... Přenos hudby funguje naprosto normálně (jen je to kvůli Wifi malinko pomalejší) a jen tak jsem zkusil (je to pouze hudební přehrávač) přetáhnout mp4 file do zařízení v tom Amaroku a fungovalo to.. Zlatý iTunes, kvuli nim ale do Windows nelezu... :roll: Našel jsem ji vzhledově a funkčně teméř dokonalou kopii iTunes na linuxu, jmenuje se to Songbird, starý iPody se v tom chovají stejně jako v iTunes, touch zatím přes to nemůžu synchronizovat.. Snad časem vydaj nějakej update

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

PALY píše:Koli comu Ti je vediet, ze ci je root od vyroby alebo az po jailbreaku?

No je mi to celkem k ničemu, zajímalo mě to kvůli tomu, jestli to tam maj i amíci, kteří mají ten telefon "legálně". Ale v našich končinách je to celkem nepodstatný :wink:
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Goulash píše:maroku a fungovalo to.. Zlatý iTunes, kvuli nim ale do Windows nelezu... :roll: Našel jsem ji vzhledově a funkčně teméř dokonalou kopii iTunes na linuxu, jmenuje se to Songbird...

Tak to je super zpráva, aspoň že něco je takovýho k dispozici!
Šlo mi ale spíš o běžný kopírování dat - když si budu chtět kopnout pár fajlů na ten X GB disk, kterej iPhone má - přeci jen se to může hodit :wink:

Goulash

Příspěvek od Goulash »

Pantani píše:
Goulash píše:maroku a fungovalo to.. Zlatý iTunes, kvuli nim ale do Windows nelezu... :roll: Našel jsem ji vzhledově a funkčně teméř dokonalou kopii iTunes na linuxu, jmenuje se to Songbird...

Tak to je super zpráva, aspoň že něco je takovýho k dispozici!
Šlo mi ale spíš o běžný kopírování dat - když si budu chtět kopnout pár fajlů na ten X GB disk, kterej iPhone má - přeci jen se to může hodit :wink:

Tak to je potom uplně jednoduchý... V ubuntu není potřeba nějaký special FTP nástroj... Je tam volba "připojit se k serveru", tam se vybere SSH, doplní IP, jmeno, heslo a je to... takže mám taky na ploše ikonku iPodu přes kterou se jednoduše (po zadání hesla) dostanu do iPodu.. Opět to probíhá přes WiFi, tažke můžu mít iPoda třeba položenej v kuchyni a házet do něj nějaký data... Stejně mi ale chybí iTunes... Jak na to všichni nadávají, já jsem byl s tím programem maximálně spokojen... 8)

Paly

Příspěvek od Paly »

2 Goulash: Mas pravdu s iTunes. Vyuzivam MacBook od Apple a iTunes je jeho tazitkom v hudbe, filme no v multimediach a nemozem na tento program povedat ziadne krive slovko :) je super. Skoda, ze nie je aj pre Linux, ale tam sa da vyuzivat plno inych pripojeni (len nie iTunes) :)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

2 Goulash, 2 PALY:
to abych si teda pořídil ještě windowsy ne?? :))
Už v roce 98, kdy jsem se jich zbavoval, jsem řekl, že je nikdy nenainstaluju a že by mě k tomu donutil telefon? :))

Paly

Příspěvek od Paly »

Zozeni si MACa :) je lepsi ako PC s win a podobny ako Linux ;)...a win Ti potom uz vobec nebude treba.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Odpovědět