iPhone & Linux
-
- patron iPhone.cz
iPhone & Linux
Máte někdo zkušenosti s iPhonem pod Linuxem? Jak se tváří ten telefon v systému, když ho připojíte přes USB kabel? Předpokládám, že takový to klasický zařízení typu /dev/ttyACMx to asi nebude, když se to neumí chovat jako normální modem.
Jinak by mě ještě zajímal ten root uživatel, přes kterýho se tam kopírujou data - je tam vytvořenej vždycky už z výroby nebo je to věc nějakýho toho cracku (jailbrake)? S jakým funguje heslem? Nebo je to bez hesla? Lze kopírovat soubory v Linuxu nějak i přes kabel nebo se dá jen přes IP a wifi? Předpokládám jen tu druhou možnost...
Přijde mi, že o tomhle na netu zase tak moc informací není.
Jinak by mě ještě zajímal ten root uživatel, přes kterýho se tam kopírujou data - je tam vytvořenej vždycky už z výroby nebo je to věc nějakýho toho cracku (jailbrake)? S jakým funguje heslem? Nebo je to bez hesla? Lze kopírovat soubory v Linuxu nějak i přes kabel nebo se dá jen přes IP a wifi? Předpokládám jen tu druhou možnost...
Přijde mi, že o tomhle na netu zase tak moc informací není.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- Starý pes fóra :)
Re: iPhone & Linux
Ak mas Linux tak je dobre nainstalovat do iPhone MNPlight, je to sikovna aplikacia (nahadzes cez nu pesnicky, filmy atd) odkaz na topic.
Na prihlasenie do root je heslo od 1.1.1 a vyssie alpine. Koli comu Ti je vediet, ze ci je root od vyroby alebo az po jailbreaku? (toto netusim a nepatral som po tom)
Na prihlasenie do root je heslo od 1.1.1 a vyssie alpine. Koli comu Ti je vediet, ze ci je root od vyroby alebo az po jailbreaku? (toto netusim a nepatral som po tom)
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
Ono je hlavně podstatné, že bez jailbreaku není SSH a tedy ani žádný rozumný přístup do filesystemu (pomineme-li iphuc) 

...gone with the wind...
V ubuntu ho mám momentálně připojený tak, že v programu Amarok se tvaří jako klasický připojený iPod, ale přes Wifi... Přenos hudby funguje naprosto normálně (jen je to kvůli Wifi malinko pomalejší) a jen tak jsem zkusil (je to pouze hudební přehrávač) přetáhnout mp4 file do zařízení v tom Amaroku a fungovalo to.. Zlatý iTunes, kvuli nim ale do Windows nelezu...
Našel jsem ji vzhledově a funkčně teméř dokonalou kopii iTunes na linuxu, jmenuje se to Songbird, starý iPody se v tom chovají stejně jako v iTunes, touch zatím přes to nemůžu synchronizovat.. Snad časem vydaj nějakej update

-
- patron iPhone.cz
PALY píše:Koli comu Ti je vediet, ze ci je root od vyroby alebo az po jailbreaku?
No je mi to celkem k ničemu, zajímalo mě to kvůli tomu, jestli to tam maj i amíci, kteří mají ten telefon "legálně". Ale v našich končinách je to celkem nepodstatný

Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- patron iPhone.cz
Goulash píše:maroku a fungovalo to.. Zlatý iTunes, kvuli nim ale do Windows nelezu...Našel jsem ji vzhledově a funkčně teméř dokonalou kopii iTunes na linuxu, jmenuje se to Songbird...
Tak to je super zpráva, aspoň že něco je takovýho k dispozici!
Šlo mi ale spíš o běžný kopírování dat - když si budu chtět kopnout pár fajlů na ten X GB disk, kterej iPhone má - přeci jen se to může hodit

Pantani píše:Goulash píše:maroku a fungovalo to.. Zlatý iTunes, kvuli nim ale do Windows nelezu...Našel jsem ji vzhledově a funkčně teméř dokonalou kopii iTunes na linuxu, jmenuje se to Songbird...
Tak to je super zpráva, aspoň že něco je takovýho k dispozici!
Šlo mi ale spíš o běžný kopírování dat - když si budu chtět kopnout pár fajlů na ten X GB disk, kterej iPhone má - přeci jen se to může hodit
Tak to je potom uplně jednoduchý... V ubuntu není potřeba nějaký special FTP nástroj... Je tam volba "připojit se k serveru", tam se vybere SSH, doplní IP, jmeno, heslo a je to... takže mám taky na ploše ikonku iPodu přes kterou se jednoduše (po zadání hesla) dostanu do iPodu.. Opět to probíhá přes WiFi, tažke můžu mít iPoda třeba položenej v kuchyni a házet do něj nějaký data... Stejně mi ale chybí iTunes... Jak na to všichni nadávají, já jsem byl s tím programem maximálně spokojen...

-
2 Goulash: Mas pravdu s iTunes. Vyuzivam MacBook od Apple a iTunes je jeho tazitkom v hudbe, filme no v multimediach a nemozem na tento program povedat ziadne krive slovko
je super. Skoda, ze nie je aj pre Linux, ale tam sa da vyuzivat plno inych pripojeni (len nie iTunes) 

iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- patron iPhone.cz
2 Goulash, 2 PALY:
to abych si teda pořídil ještě windowsy ne??
)
Už v roce 98, kdy jsem se jich zbavoval, jsem řekl, že je nikdy nenainstaluju a že by mě k tomu donutil telefon?
)
to abych si teda pořídil ještě windowsy ne??

Už v roce 98, kdy jsem se jich zbavoval, jsem řekl, že je nikdy nenainstaluju a že by mě k tomu donutil telefon?

-
Zozeni si MACa
je lepsi ako PC s win a podobny ako Linux
...a win Ti potom uz vobec nebude treba.

iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!