Pomoc s vyberem domaciho WiFi routeru

vše co vás napadne
kmarty
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Pomoc s vyberem domaciho WiFi routeru

Příspěvek od kmarty »

ls8: Nevis jestli uz umi dd-wrt na RT-N16 firewall na IPv6? Staci mi jen ty jaderny moduly a binarka ip6tables, i v TomatoUSB to nahazuju pres up-script.
Ja DD-WRT moc nesleduju, kdyz ho nemam, protoze tam je docela slusnej bugr v tom kde sehnat posledni firmware (v sekci download je starej a kde je novej netreba vypisovat kdyz to prece "kazdej" vi) a co je s kterou jakou beta ci nebeta verzi.
MBP 15" 2.66GHz, 8GB RAM, GF9600M GT
iP4 16GB

ls8
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

Netuším, IPv6 nepoužíváme a firewallujeme centrálně na samostatném serveru.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

bedo.
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od bedo. »

Nedávno som prešiel z G-čkového Belkina na Netgear 3700. Interných antén sa IMHO netreba báť, ja ho mám normálne naležato, teda z hľadiska antén asi v úplne najhoršej polohe a prenos veľkých súborov je 8-9MB/s v 2,4GHz pásme a 10-11MB/s v 5GHz pásme, čiže v podstate na úrovni fast ethernetu (2.4Ghz je tu celkom vyťažené, v okolí je asi 20 ďalších sietí, na 5GHz jedna). To všetko v rámci izby, so vzdialenosťou rýchlosť samozrejme klesá, ale stále sa drží nad 5MB/s. Pre porovnanie, Belkin mal strop niekde na 3 a niečo MB/s.

macuser

Příspěvek od macuser »

No jo, ale když chce člověk pokrýt patro rodinného domu a užít si signál v pásmu 2,4 GHz i na zahradě, tak interní antény asi nebudou správná volba.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

macuser:

Taky si říkám, jestli pro pokrytí celého patra nebude lepší něco s externími anténami.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

macuser

Příspěvek od macuser »

A asi i 5GHz jestli máš, karty v zařízeních, obsazené kanály v pásmu 2,4 GHz, chceš či potřebuješ rychlou WiFi bez nějakých výrazných ztrát.

ls8

Příspěvek od ls8 »

http://www.zive.cz/clanky/test-deviti-d ... fault.aspx

V testu jsme zjistili třeba fakt, že integrované antény mohou být lepší, než externí, nebo že při 5GHz spojení se budete muset smířit s menším dosahem. Určitě si jej nenechte ujít.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Jo ten test routerů bych si i přečetl, ale nechce se mi kupovat Computer jenom kvůli němu. Četl to někdo?

Včera mi shodou okolností přišel newsletter od alfacomp.cz, propagující nějaký router pro mě úplně neznámé značky s teoretickým dosahem 100 metrů..

http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=14M145&utm_source=mailkit&utm_medium=mailing&utm_campaign=DM138+Site
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

ls8

Příspěvek od ls8 »

ls8 píše:(ASUS RT-N16 s firmwarem) DD-WRT. Dále máme několik Netgear WNDR3700 také s DD-WRT, a potom nějaké Cisco WRVS4400N s originálním Cisco firmwarem.

Máme dobré zkušenosti se všemi těmito, domů bych si asi koupil toho Netgeara.

macuser

Příspěvek od macuser »

Obyčejně se do zařízení s integrovanými anténami dávají výkonnější antény než do zařízení s externími a odnímatelnými. Test jsem, ale nečetl. Interní mají jednu nevýhodu - většinou vázané na polohu routeru a se signálem již člověk nic neudělá.

5GHz má smysl pokud jsi fakt v nějaké zasíťované lokalitě. 5GHz má poměr síla signálu/rychlost o něco větší než 2,4 GHz.

Recenzi na Netgear 3700 jsem četl a většinou má problémy se zákoutími. Netgear 3700 bych si uměl představit do nějakého menšího bytu, otevřeného prostoru, ale ne rodinného domu.

Lemmy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Lemmy »

ls8 píše:
Máme dobré zkušenosti se všemi těmito, domů bych si asi koupil toho Netgeara.

Nakonec jsem objednal Netgear 3700...teď čtu na heurece hodnocení od nějakého týpka, který píše :
Proti:

Problémy s iPhone nebo různými druhy wifi karet.

Doufám, že to bude s iphonem fungovat OK. Měli jste někdo nějaký problém?
Iphone 6 64GB, iOS 8.1.3.

petrE70
Host
Host

Příspěvek od petrE70 »

Mám ho doma a žádný problémy s nim nemám.Jsem na nej pripojenej Iphonem , NTB Asus i Acer bez problemů.
Jediný co jsem myslel,že bude mit lepší výkon než můj stávající TP-LINK 1043ND.Ale na pokrytí signálu ve 2 patrech baráku to stačí.

Lemmy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Lemmy »

Super, to jsi mě uklidnil, díky za info....říkal jsem jestli jsem po dlouhém vybírání nesáhnul úplně vedle. Chtěl jsem koupit původně Netgear 3500, ale když jsem dneska viděl rozdíl v ceně 250kč, tak jsem objednal 3700ku. Pokud to pokryje 2 patra vbaráku tak budu spokojen, to druhé patro není ani podmínka, ale potěší to pokud to půjde.
Iphone 6 64GB, iOS 8.1.3.

Odpovědět