Remote Desktop .
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Mírně pokročilý
Remote Desktop .
Ahoj Dnes som si nainstaloval aplikacieu z applestore REMOTE DESKTOP . Len problem je v tom ze neviem ako dalej . A Urcite niiesom sam . Mohol by niekto skusenejsi napisat nejaky postuo akona to ?? aky vnc server je pre pc najlepsi popripade najjednoduchsi co kde vyplnit a podobne .. za radu vopred dakujem za vsetkych
apple Iphone 5 , 32gb 7.1.2
apple ipad air 16gb 4g 7.1.2
-
- Pokročilý uživatel
Re: Remote Desktop .
Budem predpokladať že ideš na Windows Xp
Klikni pravím mišitkom na Tento počitač, prejdi na kartu vzdialené požitie a odfajkni Pomoc na diaľku a aj Vzdialenú pracovnú plochu.
Uzivatel vo windows musí mat nastavene heslo inak sa z iphonu nepripojiš.
V remote desktop (iphon) vypln ipadresu tvojho pc zadaj meno a heslo uživaťela ktore mas nastavene na windowsoch. (uzivateľ cez ktoreho sa pripajas nesmie byť na windowsoch prihlaseny) a už sa len pripoj.
Takto sa pripojíš len cez lokalnu sieť, cez net som to zatiaľ neskušal.
Klikni pravím mišitkom na Tento počitač, prejdi na kartu vzdialené požitie a odfajkni Pomoc na diaľku a aj Vzdialenú pracovnú plochu.
Uzivatel vo windows musí mat nastavene heslo inak sa z iphonu nepripojiš.
V remote desktop (iphon) vypln ipadresu tvojho pc zadaj meno a heslo uživaťela ktore mas nastavene na windowsoch. (uzivateľ cez ktoreho sa pripajas nesmie byť na windowsoch prihlaseny) a už sa len pripoj.
Takto sa pripojíš len cez lokalnu sieť, cez net som to zatiaľ neskušal.

-
- Mírně pokročilý
ja mam windows vista bussines ale tak predpokladam ze tam je nieco podobne tiez... stiahol som si real vnc server vsetko som vyplnioil ale nejde to proste ma nepripoji .. a este jedna vec... ved predsa ked chcem ovladat pc cez iphone doma face to face , ako nemam byt prihlaseny na toho uzivatela ked mam vytvoreneho len jedneho ?? dakujem ale za radu 

-
- Pokročilý uživatel
Remote desktop je RDP a nie VNC. Pripaja sa priamo na windows, VNC server nepotrebuješ. Na tieto učely si si mal zohnať JaaduVNC alebo MochaVNC z appstore.

-
- Host
Na vzdalenou plochu jsou v apple store 2 aplikace, jedna vyuziva MS RDP (pripojeni ke vzdalene plose) a funguje pouze na winXP Pro a Win 2003. Druha pak umi komunikovat s VNC a na PC, ke kteremu se chces pripojit musis mit nainstalovany VNC server (ja sem to zkousel s UltraVNC). V obou pripadech budes potrebovat mit verejnou IP adresu pokud se budes chtit na PC pripojit odkudkoliv a ne pouze pres LAN (LAN je ale dobre na prvnotni vyzkouseni bez nastavovani routeru) a presmerovane potrebne porty v routeru (predpokladam ze ses jako dnes uz 99% ostatnich lidi pripojeny pres nejaky router).
-
- Mírně pokročilý
ano som pripojeny cez router a chraneny heslom. v ip mam nainstalovany aj jaadu aj remote desktom ale vazne nevie mako to spojazdniit ... no a mam vindows vista
-
- Pokročilý uživatel
@JiriDrak:
Vyzeraš byť dosť skusený, nevedl by si mi poradiť ako mam vyriešiť ked moje pripojenie prechadza NAT servrom? potreboval by som, aby som mal zvonka vlastnu ip adresu, nieje nato nejaky soft?
Vyzeraš byť dosť skusený, nevedl by si mi poradiť ako mam vyriešiť ked moje pripojenie prechadza NAT servrom? potreboval by som, aby som mal zvonka vlastnu ip adresu, nieje nato nejaky soft?

-
- Host
insoul píše:ano som pripojeny cez router a chraneny heslom. v ip mam nainstalovany aj jaadu aj remote desktom ale vazne nevie mako to spojazdniit ... no a mam vindows vista
Pokud mas Visty musis pouzit ten remote desktop pro VNC a nainstalovat si na PC VNC server. A az ti to bude chodit pres LAN, tak pak si muzes zacit hrat s nastavenim routeru.
guzmen píše:@JiriDrak:
No pokud nemas moznost nechat si presmerovat nejake porty primo na tvoje PC, tak se na tebe z venku nikdo nedostane. Sice VNC umoznuje vyvolat pripojeni i primo ze ze strany serveru (musi tam ale u toho nekdo byt), ale pak bys zase musel mit verejnou IP na druhe strane, coz na telefonu stejne asi mit nebudes.
http://www.jaadurdp.com/vista mas tam obrazkovej navod (bohuzel v Aj) ale da se to,aj ja sem to zvladl a to je mi 12