Nakup na iTunes - ako to prebieha?
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
- rony
- Klub čistého iOS
Nakup na iTunes - ako to prebieha?
V piatok som si vo svojom ucte na iTunes zaregistroval svoju kartu (slovenska).
Nasledne som urobil nakup jedneho programu.
Dnes mi kolega v praci vola, ze mam az tri operacie od iTunes, kazda na inu sumu. Iba jedna zo sum sedi s cenou aplikacie, ostatne su ine.
Vsetky su oznacene ako "alokacia" prostriedkov
Kto si uz nakupoval veci na iTunes, ako prebiehala vasa prva platba?
Nasledne som urobil nakup jedneho programu.
Dnes mi kolega v praci vola, ze mam az tri operacie od iTunes, kazda na inu sumu. Iba jedna zo sum sedi s cenou aplikacie, ostatne su ine.
Vsetky su oznacene ako "alokacia" prostriedkov
Kto si uz nakupoval veci na iTunes, ako prebiehala vasa prva platba?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Starý pes fóra :)
Re: Nakup na iTunes - ako to prebieha?
no mne iba prisiel mail, ze ake polozky som nakupil a na ucte mi stiahlo vzdy iba sumu, za ktoru som app kupil uz som to niekde na fore videl, ze parkrat sa stali pripady, ze ludom stiahli viac bubakov ako stala app myslim, ze to niekde aj reklamovali neviem ci som ta dobre pochopil, ale stiahlo ti viac ako si mal platit? lebo mne to zas stiahne dobru sumu ale vo vypise z uctu to proste nemam 
Edit: a neviem ako je to tu, ale je mozne, ze aj iTunes si overuje karty ( prevodom 1? alebo dolara ) podobne ako je to pri paypal no neviem to si uz nepamatam

Edit: a neviem ako je to tu, ale je mozne, ze aj iTunes si overuje karty ( prevodom 1? alebo dolara ) podobne ako je to pri paypal no neviem to si uz nepamatam
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
-
- Moderator fóra
Ano, i iTunes ověřuje kartu, takže by Ti měli strhnout nějakou symbolickou částku, kterou Ti při přístím nákupu vrátí formou dobropisu.
Ale proč tam máš 3 položky
Ale proč tam máš 3 položky

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
- rony
- Klub čistého iOS
berte do uvahy, ze pracujem v banke a mam trosku hlbsi pohlad do priebehu operacii.
Len mi nie su jasne niektore polozky naviac - chcel som si overit, ci nahodou itunes pri prvej platbe resp. zaregistrovani karty nerobi "testovacie" operacie.
Len mi nie su jasne niektore polozky naviac - chcel som si overit, ci nahodou itunes pri prvej platbe resp. zaregistrovani karty nerobi "testovacie" operacie.
-
jaj tak to si mal hned povedat
no potom pochybujem ci ti bude niekto tu na fore vediet odpovedat 

iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
- rony
- Klub čistého iOS
ide mi len o to, ci iTunes naozaj robi po regnuti platobnej karty taketo testovacie obraty alebo nie. To by mal zistit kazdy, kto uz v minulosti nieco nakupoval, podla vypisu z uctu.
rony: pokud si to pamatuji presne, tak itunes blokuje zhruba 1-2 castky a ty pote uvolni, ze se ti z uctu nestrhnou.. je to jak rikas "testovaci" transakce..
Přesně jak říká jablickar - já jsem registrovala 2 účty na jednu kartu. Pokaždé si iTunes zablokovalo částku zhruba kolem 1 - 1,50 eura (přesně už si to fakt nepamatuju). Jako zablokovaná částka to tam zůstalo přesně 1 měsíc a pak zablokování zmizlo a částka se z účtu neodečetla.
Teď už chodí pravidelně faktury pouze na zakoupené aplikace a ty se z účtu strhávají. Ještě se mi nikdy nestalo, že by se mi strhlo něco jiného než co jsem opravdu koupila.
Teď už chodí pravidelně faktury pouze na zakoupené aplikace a ty se z účtu strhávají. Ještě se mi nikdy nestalo, že by se mi strhlo něco jiného než co jsem opravdu koupila.
Me pri prvnim nakupu tedka strhli cenu za aplikaci a jeste asi 300,- tak nevim, co to ma byt :/
-
V tomto topicu sa o tom pise, ze zrejme len kontroluju Tvoju kreditnu kartu a potom Ti tie peniaze vratia. Precitaj si cely topic!
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
jj ten jsem cetl... a prave me zarazilo, to pry... tak jsem chtel vedet, jestli nekdo nema stejnou zkusenost... jestli je to pry, nebo skutecne vrati. protoze se tam pise o symbolicke castce, coz nevim jestli jsou tri kila 

300 je hodně - to asi nebude ta kontrolní platba. Zjisti si, jestli ti třeba banka nestrhla nějaký poplatek za platbu do zahraničí nebo něco podobného. Už tady na fóru taky o tom někdo psal, že se mu to stalo.