iPhone je vhodný tak akorát pro děcka, aby se cítila IN

vše co vás napadne
Odpovědět
f.a.n.o

iPhone je vhodný tak akorát pro děcka, aby se cítila IN

Příspěvek od f.a.n.o »

Manuál pro odpůrce iPhonu
19. 3. 2009, Karel Boháček

Definice: Odpůrce iPhonu je člověk, vlastnící telefon jakékoliv jiné značky než Apple, a iPhone z duše nenávidí. Veškeré zkušenosti odpůrce s iPhonem pocházejí ze zběžného projetí informací v katalogu na Mobilmanii. Odpůrce iPhonu je snadné zaměnit s komunistou nebo osobou duševně narušenou, protože zastává názor ?všichni by měli vlastnit stejný telefon jako mám já a mně ten můj naprosto vyhovuje, takže musí vyhovovat všem? a v případě vašeho nesouhlasu vás neváhá nazývat jmény domácích zvířat, horizontální pracovnicí, toaletou, či různými synonymy k označení ?omezený jedinec?.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tento týden uveřejnil Apple seznam novinek, které bude obsahovat operační systém 3.0 pro iPhone, takže si jako odpůrce ?jablečného? telefonu musíte uvědomit, že strefovat se do něj už nebude tak snadné jako dříve.

Všechny ty funkce (jako například MMS, plnohodnotné Bluetooth, Copy and Paste, správa SMS, použití telefonu jako modemu, apod.) však bude umět až někdy v létě, takže do té doby si můžete neustále dělat legraci, že tolik funkcí, jako má iPhone, měl váš telefon už v roce 1990 (nezapomeňte připomenout, že narozdíl od iPhonu se váš tehdejší přístroj dal použít jako vražedná zbraň, takže byl ve skutečnosti ještě lepší).

Jakmile v létě bude k dispozici systém 3.0 ke stažení, bude potřeba trošku updatovat staré diskuzní výkřiky typu ?Vždyť ta iCihla nemá ani MMS, takže nemůžu svojí staré poslat z obchodu fotku salámů, aby mi řekla, jestli jsou čerstvy nebo ne?.

Na co bude tedy možno i nadále nadávat? No přece, že iPhone neumí nahrávat video (takže byste nemohli natáčet rodinné narozeninové oslavy a svatby, jak jste zvyklí), neumí videohovory (takže nemůžete na svou mámu koukat, když jí voláte), nepodporuje klasický multitasking (jedině nějaké Push Notifications, které vám multitasking přece nemůžou nikdy nahradit), neumí Flash (takže nemůžete vůbec prohlížet internet, protože navštěvujete jen weby postavené na Flashi) a nemá funkci hlasového vytáčení (takže nemůžete v tramvaji plné lidí říct do telefonu ?Máma?, když potřebujete zavolat mamince).

Samozřejmě je potřeba nezapomenout ani na hardwarové problémy jako je nepoužitelný foťák (kdo by fotil jen s 2Mpx bez blesku a autofocusu), absence podpory paměťových karet (kterých nosíte po kapsách okolo dvaceti), patetické rozlišení displeje (cokoliv co není alespoň 800×480 pixelů je totiž u mobilu neakceptovatelné), velikost (v kapsách nosíte spoustu paměťových karet, takže telefon musí být malý), snadnou upatlatelnost displeje (špiní se jen při pohledu na něj).

Dále nezapomeňte iPhonu vytknout nevyměnitelnou baterii (tu jste samozřejmě zvyklí měnit vždy koncem měsíce za novou, protože té staré se snížila životnost v řádech celých sekund), nemožnost psát a editovat dokumenty (takže byste nemohli jako správný manažer při cestě autem do práce tvořit prezentaci pro zasedání správní rady vaší firmy) nebo absenci USB mass storage.

Samostatnou kapitolou je pak iTunes, u kterých musíte dostatečně důrazně zmínit, že Vám na počítači jedou hrozně pomalu a ovládání je neintuitivní (což samozřejmě není chyba vás a vašeho počítače, ale může za to Apple).

Abyste svá tvrzení dostatečně podpořili, dopište na náhodná místa ve vašem diskuzním příspěvku některá z následujících hesel:

?Tohle se může líbit akorát Apple ovcím.?
?Nenechám si od Steva Jobse diktovat, co můžu a co ne.?
?Tohle je snad to nejzákladnější, co by měl telefon umět.?
?iPhone bych si nenechal, ani kdyby mi ho někdo dal zadarmo.?
?Apple fanatici by určitě řekli, že tato funkce není potřeba, ale pro mě je životně důležitá.?
?iPhone je vhodný tak akorát pro děcka, aby se cítily IN.?
?Od doby, co se u nás začal iPhone prodávat, jsem přestal dokonce jíst jablka - až tak se mi Apple hnusí.?
Kdyby vám náhodou ani to nestačilo, nebojte se napsat něco, co není pravda. Apple ovce většinou podlehnou nátlaku vašich argumentů, ale musí jich být dostatek, takže je potřeba zvýšit jejích počet například šikovnou zmínkou o neexistující diakritice v iPhonu (co na tom, že tam už několik měsíců je).

Přesunuto z Novinek. scorpi
Upravil som nazov. Tento je lepsi. Nech je sranda. Paly

Paly
Starý pes fóra :)

Re: iPhone je vhodný tak akorát pro děcka, aby se cítily IN

Příspěvek od Paly »

Ten co pisal tento clanok je fakt trieda. :D Pobavil som sa, pousmial, fakt velmi pekne napisane. Hlavne s tou baterkou :D
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Toto malo už dávno visieť všade na odkazoch z vlákna jeden za všetkých a všetci za iPhone. :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Callipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Callipo »

Tak to je fakt pecka.Pobavilo me to - super clanek .. :)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

velmi dobre, kdo je autor ?

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

H0NZ1K
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od H0NZ1K »

autor je nejvetsi blazen :D... za tohle bych mu aji zaplatil :D... umi psat jako Karel Capek, lehce se usmival po celou dobu cteni, a nekdy jsem malem vybuchl smichy :D souhlasim s Palym

edit: julek>
Karel Boháček

Lukhin

Příspěvek od Lukhin »

Do toho bluetooth se muzou strefovat porad. Zas tak plnohodnotny nebufe (jen telefony podporujici Bonjour), takze zase se bude kritizovat, kdo nema JB nema BT.. ;)

H0NZ1K
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od H0NZ1K »

ano, da se stim nesouhlasit, i stim ze nema kameru... nebo ostatni veci... stejne proste lidi kteri jsou odpurci iPhonu ho drzeli v ruce mozna tak 1 a nebyl na tom JB... Furt lidi nadavaj ze nejdou posilal MMSky... sam jsem poslal za celej zivot asi 2... MMSky me nechybi, Bluetooth taky ne, jsem jeste sice mladej, ale na to abych si posilal obrazky s kamosema pres BT me moc neuzije :D... uz jsem z toho vyrost :D...

s Jail Breakem se v tom furt vrtam, mam z toho radost... bavi me to...

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

To, co autor napsal, je přesně tak, jak to cítím já. Navíc je to psáno takovou formou, která se mě nesnažila postrkovat zrak (jako mnohé jiné podobně dlouhé příspěvky) před text, ale nechávala mě jej po nich klouzat v rytmu melodie a umožnila mi tak pokochat se vtipem, s jakým je napsán a přesným označením toho, co tím pisatel myslí. Je fajn, že existují takoví lidé, jejichž výroky jsou hodny sekáčku uměleckého kameníka.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

OT:

Autor toho článku píše pěkný blog o macu & Iphone na živě.cz..Rád si tam vždy něco přečtu :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

jeanie4577

Re: iPhone je vhodný tak akorát pro děcka, aby se cítila IN

Příspěvek od jeanie4577 »

Podle nadpisu jsem od autora cekala uplne jiny ton, takze me clanek prijemne prekvapil, a to zejmena lehkou ironii a vtipnou nadsazkou. Urcite je to jeden z nejlepsich, ne-li vubec nejlepsi, clanku, ktere o flamewaru Apple vs non-Apple koluji internetem.
At se kazdy rozhodne, co chce, a necha stejnou svobodu vyberu i ostatnim.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

škoda že sem ten člověk nechodí :) je to velmi dobré, autor se tím trefil prakticky všem do noty :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

Krasa!
Uz mi to visi na facebooku :)
Skoda, ze takovychto clanku neni vice.

susty

Příspěvek od susty »

Perfektne napisany clanok. V zasade na apple nadavaju ludia zo zavisti. Ty co maju iny telefon a naozaj im vyhovuje tak na iPhone nepovedia nic lebo je im to fuk. najftipnejsie ze najviac na iphone nadavaju ludia ktorym vcase nadavania vo vrecku odpociva 3310 alebo telefon podobneho typu.
Ale dost casto sa zabuda na to NAJ! ako je najlepsie vyriesene ovladanie telefonu ci uz v reakciach disleya na dotyk alebo skvele zvladnuta praca OS! ohladne hier nema medzi mobilmi konkurenciu...takto by som mohol pokracovat aj cely den. NIKOHO iphone nezaujima a SETKYM je ukradnuty. A preto setky nove trelefony vyzeraju ala iPhone. Setky su iPhone killery (preco ne Omnia killer? - lebo ostatne telefony su telefony a omnia je v zasade len telefon) a setky su zrovnavane s iphonom a ziaden sa neuchyti a za cely cas posobnosti na trhu preda tolko pristrojov ako apple v tyzden ked este ani nechcel predavat no bol nuteny stanujucim davom pred predajnami apple a obydlim Steva Jobsa.

couplu
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od couplu »

Fakt úžasnej článek, moc mě pobavil, ale je to absolutní pravda... Jsou 2 skupiny odpůrců iPhone:

1. - TI CO IPHONE MĚLI, ALE BOHŮŽEL JIM NEPATŘÍ CHYTREJ TELEFON DO RUKOU, TAKŽE S IPHONEM NEUMĚLI PRACOVAT A POŘÍDILI SI JINÝ TELEFON - JEDNODUŽŠÍ :)
2 - TI CO ZÁVIDÍ, ŽE JEJICH TELEFON NENÍ TAK DOBREJ, PROTO SI VYMÝŠLÍ RŮZNÁ STORY O TOM CO IPHONE NEUMÍ A HLEDAJÍ VŠECHNO PRO CO BY MOHLI IPHONE UŠLAPAT :D

Musel jsem si článek také vložit na facebook a poslat všem přátelým co mají
iPhone :D

Pokud okamžitě neopravíš text tak, abys nepoužíval CapsLock, tak ti příspěvek smažu. Odporuje to pravidlům fóra. Ani nemluvím o tom, kolik tam máš pravopisných chyb a ještě máš tu odvahu psát to velkými fonty. Beavers.
iPhone 4S 16GB
iPod Shuffle 1 512MB
iPod Nano 6 8GB -> iWatch
MacBook Air 11,6" 64GB, model 2010

Odpovědět