Google Chrome pro iPhone

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Google Chrome pro iPhone

Příspěvek od Antabelus »

Na internetu jsem narazil na zprávu, že Google chystá Chrome pro iPhone.

Podle mě fake, ale co není - může být, ne? :-)

Yreg

Re: Google Chrome pro iPhone

Příspěvek od Yreg »

LOL, to by mohlo byť fajn.. je to síce jasný fake, ale koniec koncov, ak zatiaľ nie je chrome pre Android isto onedlho bude a potom je relatívne možné, že ho niekto raz portne.. Úprimne, je ale dosť nepravdepodobné, abz bol pre iPhone skôr ako pre Mac ;)

A je síce pravda, že chrome pre desktopy je dokonalý, ale na iPhone by nemusel byť zaručene najšťastnejším riešením.

Paly
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Paly »

Chrome pre Mac uz je ;) http://slashdot.sk/node/121 mozes si ho stiahnut a odskusat :)

Myslim, ze toto fake je, Safari v iPhone je postacujuce, co komu v nom vadi :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Aha, to si ma prekvapil, pri písaní toho príspevku som si ešte overoval, či stále nie je a na http://www.google.com/mac/ nie je :)

Každopádne sú to strašní failzorgovia, Picasu portovali roky a vydali ju tesne pred novým iPhotom, toto zas uverejnili tesne po novom Safari.

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

No, podle mě je to nejen fake, ale taky zbytečné. Chrome by určitě neběželo na pozadí, jako je tomu u Safari, takže tím by se určitě snížil komfort oproti Safárku. Sice nemám zkušenosti s žádnými alternativními prohlížeči a nevím jak to mají vyřešené tam, ale Safari mi až na pár drobností jednoduše vyhovuje.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

osobne si myslim, ze aj keby to vydali tak by to nepustili do AppStore pretoze, tusim uz bola aj hotova Opera pre iPhone a bola Applom odmietnuta riesilo sa to tu uz niekde na fore, aj ked podla mna vydanim viacerych prehladacov by donutili trosku este popracovat na Safari, vzdy je co vylepsovat :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Dodulo, to sa už zmenilo, medzičasom Apple povolil vydávať prehliadače.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

tak sorry potom som zaspal dobu :D teraz som si spomenul ze sa dal nejaky prehliadac stiahnut z AppStore no nepamatam si meno, len potom mi nie je jasne preco nevysla ta Opera ked vraj bola uz "hotova"
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

ano, jak píše Yreg, Apple nedávno zvolnil, takže na AppStore již nyní je možné nalézt mnoho vyhledávačů, takže bych to jako fake neviděl
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Paly

Příspěvek od Paly »

K tomu zvolneniu Apple, myslim, ze to za chvilku aj my olutujeme :D pretoze bude na AppStore tolko zbytocnych aplikacii, ze bude tazke najst to co chceme. Ak vyjde Chrome pre iPhone, no tak co, vyjde. Myslim, ze je to pekne, ze ludia sa snazia vytvarat aplikacie pre iPhone, vidia v tom buducnost :)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

djha53k
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od djha53k »

No dokud GChrome nebude mit AdBlockPlus (jak FF) nebo jinej blokator na PC tak vubec neuvazuju ho vyzkouset :evil:

Na iPhonu je supr rychly Safari, jen doufam, ze ve FW3.0 tam nedovoli Javu, to by sla rychlost do kytek :? :(
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

djha53k: ja doufam,z e v dalsich verzich nebude Flash, to bych si vubec nedovedl predstavit, jak by to pak vypadalo.
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

flash i java by byli dobry, jen by to chtelo moznost jejich vypnuti ;-)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Stejně jako by to chtělo možnost vypnout načítání obrázků (popřípadě možnost zobrazovat obrázky pouze z cache)

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

Nejvic mi na safari vadi (a to hodne) jedna vec, mam otevreny jden tab, napriklad reader, z neho kliknu na stranku, otevre se mi v novem tabu, pokud je to velka stranka, napriklad idnes.cz a pak se vratim do predchoziho tabu, tak se tab znovu nahrava, coz je naprosto nepochopitelne. Klidne bych Safari pridelil 1GB cache na stranky, jen at se porad dokola nenahravaji pomalu z EDGE. Ale tohle je obecny probblem, i kdyz se stranka nacita z wifi, tak uz jen to, ze se refresne, tak je to problem. Napriklad ve zminenem readeru uz nevidim ten clanek, musim ho pracne hledat, kdyz jej chci oznacit napriklad jako sdileny.

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

To mě taky štve. A ještě že když dám zpět tak se stránka taky načítá znovu. Klidně bych uvítal, aby se stránky ukládali alespoň pro 3 zpět. No vidíte, a máme tady spousty důvodů, proč alternativní prohlížeče.

Paly

Příspěvek od Paly »

Myslis, ze toto by urobili do alternativnych prehliadacov? No tak to by som chcel vidiet, to skor Apple sa spamatuje a nieco upravi.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

A proč ne? Jediné co by mohlo limitovat efektivnost prohlížeče je nemožnost běžet na pozadí, což by se dalo částečně suplovat nějakým vlastním sandboxem.

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

Antabelus: tak tak, to plati i o strankach zpet, ale to uz muze byt problem s dodrzenim standardu, jde o to, ze stranka nemusi mit nastavenou trvanlivost, nebo cache, takze se muze chtit nacitat znovu...

Paly: pokusim se jako developer, nebo nejdriv tento problem zkusim nekde na ofiko forech vygooglovat, zda se k tomu uz apple nevyjadril

silencer

Příspěvek od silencer »

Ja bych do safari jeste pridal "otevrit v novem tabu" funkci. Bylo by to tak slozite? Nemyslim. :)

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

Presne, po delsim drzeni prstu...

brownicek
Host
Host

Příspěvek od brownicek »

vsak to taky v OS 3.0 bude..

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

aha, je to tam, toho jsem si nevsiml :-)

silencer

Příspěvek od silencer »

No fakt!! :lol:

djlucas

Příspěvek od djlucas »

v OS3 jsem si i vsiml ze Safari cachuje obrazky... cili date zpet a obrazky se nactnou hned a jen se dostahuje dodatecny kod ktery je jiny... cili rychlejsi prochazeni nejakym webem..
Macbook pro
iPhone 5S 16GB White iOS 9

eMPiko

Příspěvek od eMPiko »

No mne na Safari vadi viacero veci: Prazdne plochy, ktore sa dodatocne nacitavaju ked pohnem obrazovkou. Slabe spracovanie obrazkov (nejaka tabulka al. graf su necitatelne). Nemoznost otvorenia v novom okne. Pri vacsich strankach (nejaka galeria napr.) sa mi proste nenacitaju obrazky. Uvital by som nejaku alterntivu, nech sa to pohne dopredu.

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

hele empiku, otvirat odkazy v novem okne lze :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB

eMPiko

Příspěvek od eMPiko »

Hmm, ako ak sa smiem spytat? Ano, este by som vytkol podporu stahovania, flashu ci Javy. Mozno by som rad videl aj nieco ako lupu, kde by sa mi zvacsil iba maly vysek stranky (co by sa hodilo napr. pri cislovani vypisov z databazy na forach, v komentaroch ku clankom a pod.)

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

cubas píše:Nejvic mi na safari vadi (a to hodne) jedna vec, mam otevreny jden tab, napriklad reader, z neho kliknu na stranku, otevre se mi v novem tabu, pokud je to velka stranka, napriklad idnes.cz a pak se vratim do predchoziho tabu, tak se tab znovu nahrava, coz je naprosto nepochopitelne. Klidne bych Safari pridelil 1GB cache na stranky, jen at se porad dokola nenahravaji pomalu z EDGE. Ale tohle je obecny probblem, i kdyz se stranka nacita z wifi, tak uz jen to, ze se refresne, tak je to problem. Napriklad ve zminenem readeru uz nevidim ten clanek, musim ho pracne hledat, kdyz jej chci oznacit napriklad jako sdileny.

Přesně, tohle mi taky na Safari nejvíce vadí - plýtvá to časem i přenesenými daty. Je to to jediné, co mi od začátku po přechodu na iP chybělo v Safari oproti Opeře mini, kde je tlačítko Back okamžitá akce, minulá stránka je tam prostě HNED! Přitom je to omezená aplikace v mobilní Javě na telefonu se slabým HW a určitě ne 1GB prostoru pro cash.
Jsem rád, že v 3.0 je možnost otevření odkazu v novém okně, ale díky tomuto nešvaru není vlastně velký rozdíl mezi přechodem na jinou již otevřenou stránku (záložku) a otevřením odkazu z historie - obojí se znovu dlouze načítá.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

eMPiko píše:Hmm, ako ak sa smiem spytat?

proste podrzis prst na odkazu a vyjede nabidka kde kliknes na otevrit v nove zalozce
Obrázek iPhone 2G 8GB

eMPiko

Příspěvek od eMPiko »

Hmm, asi az od FW 3.0 a vyssie, mne tu proste vyskoci bublinka s odkazom a nemozem s tym nic robit

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Jasneze ve FW3, pise se o tom par prispevku vyse.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

Odpovědět