Program, možnost nalezení ukradeného iphone

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
DzordanoBruno

Program, možnost nalezení ukradeného iphone

Příspěvek od DzordanoBruno »

Ahoj pánové,
kamarádovi ukradli iphone. Je nějaká možnost jak ho najít? Policie, operátor?

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Program, možnost nalezení ukradeného iphone

Příspěvek od tvosi »

neni...jen nahlasit na policii, oni zablokujou nejak telefon, ze nelze pouzivat
respektive daj ti papir s kterym se dojde na operatora ktery pak blokujou signal ale vypatrat nejde :wink: nejsem v americkym serialu :wink:
doporucuji koupit novy telefoun
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

susty

Příspěvek od susty »

nech nezufa par telefonou sa uz naslo.
kazdopacne nech to nahlasi, spon bude mat dobry pocit ze ho ten druhy nemoze pouzivat.
http://mobil.idnes.cz/operatori-budou-s ... ratori_hro

a.man
Host
Host

Příspěvek od a.man »

Tady je nejaka app, ktera ti pomuze pristroj najit. Nejsem si jisty, ale zda se mi ze sem kdysi videl jeste vic techle aplikaci. Zkus pohledat :wink:
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZSt ... =301995954
iHound
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.

Chaosrx
Host
Host

Příspěvek od Chaosrx »

Pomuze najit, ale pouze kdyz tam tu aplikaci mas. Takze jemu je to tedbuz k nicemu.;-)
IPhone 4S 16GB white|Powered by Obrázek

wolodo

Příspěvek od wolodo »

Pokial ja viem tak operator na ziadost policie dokaze telefon s urcitou presnostou lokalizovat. Ale musi byt pouzivany a musi sa jednet o odcudzenie...aspon u nas to tak funguje.

DzordanoBruno

No, co si budem povídat. Zloděj stejně už změnil vše, co mohl. Určitě si nějak předělal signál, imei a další kraviny. Bude k nenalazení.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Maximus-CZ »

už si předělal signál? :mrgreen: nějak nechápu co to znamená:-D

btw, pokud ti ukradli telefon, nahlásit, nechat zablokovat, koupit novej, a hlídat si ho... přecijen to neni hračka za pár korun
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows

Vacil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Vacil »

Co myslis pod pojmama predelal signal a IMEI? Docela dobre nechapu co znamena predelat signal? IMEI je jasny, ale to se meni hodne obtizne, takze pochybuju ze by se mu povedlo ho zmenit.

Jinak pokud je telefon pustenej a prihlasenej k siti nejakyho operatora, tak neni problem urcit jeho pribliznou polohu, jenze policajti sou liny a ani o to operatora ve vetsine pripadu nepozadaj, jen ho nechaj zablokovat..
iPhone 2G 16 Gb 3.1.2 US (24/4/08), prodán :-(
iPhone 4 32 Gb from Vodafone

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

:arrow: DzordanoBruno: Jak to víš? Anebo: ty o tomto případu snad víš něco víc? Zloděj může být také toho druhu, že se mu líbí iPhone, ale nebude si s ním vědět rady. Také ho může prodat. Ne každý, kdo krade telefony, jim zároveň musí rozumět. Záleží, jak ke krádeži došlo (přepadení, sebráníl ležícího telefonu se stolu, vytažení z kapsy), způsobů je mnoho. Podle toho se také dá zhruba otipovat druh zloděje. Nějaký voškrd jej nebude ani umět zapnout.

DzordanoBruno

Změnit signál mě napadlo. Nevyznám se v tom.
A jak jsem hledal na netu, co dělat k nalezení telefonu, vyběhlo mi tam imei, že stejně bude smůla i ten telefon třeba blokonout(pokud to ukradl nějaký znalejší zloděj).
Kdybych o tom případě věděl něco víc, tak vám tady nepíšu. Popř. kdyby ten zloděj chtěl telefon prodat, byl bych radši, protože kdybych měl velké štěstí, mohl bych ho koupit nazpět.
Jenže to je jen pohádka. Telefon je pryč.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Počkej, jak bys ho koupil nazpět? Ukradli ho přeci tvému kamarádovi, ne? Snad ti také řekl, jak k tomu došlo. Možná o tom nechceš mluvit. O to podivnější mi to připadá.

Corrado.L

Příspěvek od Corrado.L »

Pokud mu zůstala krabice a co hlavně Záruční List a (doklad o zaplaceni ne až tak podstatný, ale je třeba prokázat že přístroj měl cenu minimálně 5000,-) , stačí pouze nahlásit na policii. Za 3 měsíce ho bude mít zpátky. Sám jsem tomu nevěřil ale v době kdy motorola vydala svůj revoluční Razr jsem si jej ihned pořídi. Bohužel jsem jej však užíval pouze týden a pak mi jej odcizili, což jsem nahlásil na policii. Už jsem na něj zapoměl a po 3 měsících mě začala nahánět policie a když jsem zašel na služebnu zjistil jsem že mi telefon našli. Stejně jsem postupoval u dalšího přístroje který mi odcizili a opět mi jej policie našla. Pokud vím IMEI možná nějak změnit jde ale jen tak někdo to neudělá a pokud se nejednalo o nějakou org. skupinu zaměřenou na mobily určitě se do toho nikdo nepusti.

jardafox

Příspěvek od jardafox »

DzordanoBruno píše:Změnit signál mě napadlo. Nevyznám se v tom.
A jak jsem hledal na netu, co dělat k nalezení telefonu, vyběhlo mi tam imei, že stejně bude smůla i ten telefon třeba blokonout(pokud to ukradl nějaký znalejší zloděj).
Kdybych o tom případě věděl něco víc, tak vám tady nepíšu. Popř. kdyby ten zloděj chtěl telefon prodat, byl bych radši, protože kdybych měl velké štěstí, mohl bych ho koupit nazpět.
Jenže to je jen pohádka. Telefon je pryč.

lol, kolik ti prosimtě je?

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Mimochodom, IMEI sa na iPhone mení dosť ťažko ak sa to vôbec dá. Na iPhone je toho zablokované dosť a vidíme ako ťažko sa to odblokováva - koľko hackerov sa musí koľko trápiť s unlockom, koľko trvalo zlomenie bluetoothu, MAC adresy, rootovského hesla atď. Zo všetkého najviac je chránené IMEI. A rozdiel medzi IMEI a a týmito ostatnými vecami je v tom, že žiaden zo známych hackerov ako bigboss, zod, zibri, saurik či spolkov ako dev team, ripdev či dokonca komunity okolo [zakázáno] túto ochranu lámať nebude. Pochybujem, že by sa to podarilo nejakému zlodejíčkovi :)

Čo sa týka tých aplikácií, je ich plno, ale treba ich mať už pred krádežou. Inak na polícií tvrdiť, že predmet mal pre vás určite hodnotu aspoň ? 330, inak to nie je trestný čin a vykašlú sa na to.

Malá šanca tu je, sú ľudia (aj na tomto fóre), ktorí telefóny získali späť. Odporúčam napríklad tento príbeh: viewtopic.php?f=7&t=16141

PS: čo záleží na tom kto má koľko rokov?

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

to Yreg: neco ti prozradim...v Ziphone je moznost fake IMEI :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

kokocc

Příspěvek od kokocc »

nahlasit to na policii ... me to taky pomohlo kdyz mi docizily iPhone

V!3tX

Příspěvek od V!3tX »

Telefon policie samozrejme muze najit. Jediny, co musis udelat je,ze to nahlasis na policii,ukazes jim ucet,krabici s IMEI a cekat. Policie pak vetsinou do mesice zkontroluje,zda neni IMEI prave pouzivano. Pokud ano a v telefonu je sim karta uzivatele,ktery ma u operatora pausal,policie ma pravo si od operatora vyzadat jmeno,cislo a hlavne adresu majitele sim karty. Pak uz si na tu adresu jen zajede,telefon odebere a vrati.Pokud IMEI v dobe,kdy ho bude policie zkouset nebude aktivni,daj ti moznost bud IMEI nenavratne zablokovat,nebo ho nechat odblokovany a doufat,ze se nahodne telefon najde pri kontrolach bazaru,raziich apod.

Vacil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Vacil »

OT :
Pokud IMEI v dobe,kdy ho bude policie zkouset nebude aktivni,daj ti moznost bud IMEI nenavratne zablokovat,

Pokud ten mobil najdou, tak ho muzou klidne odblokovat, neni to nenavratnej proces :)

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Z vlastní zkušenosti vím, že Policie může telefon vyhledat podle signálu.Ukradli mě asi před půl rokem notebook a mobil, nahlásil jsem to a asi 3 měsíce se nic nedělo.Poté se ozvala policii, že telefon někdo někde zapl a chytli ho.Telefon mi vrátili. Ale jako příště si radši pujdu koupit novej telefon než zase něco rešit s českou policií.Opět jsem si jenom utvrdil svůj názor na ně.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

V!3tX

Příspěvek od V!3tX »

Vacil:Me policie tvrdila,ze odblokovat se zpatky uz neda...Hlavne po zablokovani IMEI operatory je uz hodne mala sance, ze si nepouzitelny telefon nekdo u sebe necha a policie ho najde.

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Musíš hodně tlačit na policii, oni mají možnost jej vyhledat, pokud je zaplý (a znáš IMEI), ale téměř nikdy to nevyužijí.Já sem na ně tlačil jak to šlo a po asi měsíci mi volali že jej vyhledali a našli.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

dj.jericho

Příspěvek od dj.jericho »

jo mě taky jednou někdo zcizil mobil. Nelenil jsem nahlásil na P-ČR a ještě k tomu jsem obešel bazary repektivě jeden první co mě napadnul hodně známý v Praze kam chodí pražská galerka co schání peníze na f.. NO a co se nestalo byl tam za výlohou tak jsem nelenil prodejci řekl ať ho stáne, že jdu vybrat peníze do bankomatu. A šel na P-ČR. Vrátil se s nima a bylo.... :lol: a to překvapení, že ten člověk ho tam dal na svoji OP trouba...ale zlamání bylo, i když byl v podmínce tak si sedmout nešel asi po půl roce mi přišel dopis ze soudu, že ho pustili....

spoody
Host
Host

Příspěvek od spoody »

niekde som cital ze iphone ma aktyvne GPS aj ked je vypnuty pretoze baterka nieje odnimatelna a kazdy iphone je registrovany u apple na meno toho kto ho kupil a zmenit IMEI a ine reg. cisla pri novych telefonoch... da sa to ale neviem ci sa to niekomu oplati pretoze treba vymenit kopu cipou cize ked ma novy mobil hodnotu 10 000 po vymene cipou na ukradnutom moze byt cena s robotou okolo 15 000 neviem ci sa oplati to dat prerobit alebo kupit radsej novy :roll: inak zamerat sa da mobil na jeden meter presne kamaratovy slohli nokiu a za hodinu mu volali kde sa nachadza

Vacil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Vacil »

Zajímalo by mě kde si to čet - pokud by byla GPS pořád aktivní, tak by baterka vydržela sotva pár hodin, takže to je blbost ...

Jinak - By bylo sice hezký kdyby si Apple ukládal IMEI apod, ale když ti ukradnou mobil, tak k čemu ti to je? Apple si nedovolí ho zablokovat. Jedinná možnost je nechat ho bloknout přes policii, takže ti nebude fungovat na CZ operátorech. Tak ho zloděj prodá třeba na ebayi a máš stejně smůlu ...

spoody
Host
Host

Příspěvek od spoody »

ked kupis iphone tak sa musi najskvor aktivovat nie ked som ho bral v orange tak mi ho kamos musel najskvor registrovat v apple bo keby ho len rozbalim a dam don simku tak mi nejde a kedze ho ma apple registrovany tak vie si zistik kde sa ktory iphone nachadza i ked bude na aliaske

Shantry

Příspěvek od Shantry »

Tak jen pro pořádek. Policie ČR má možnost zablokovat IMEI telefonu na žádost majitele (ten musí být spolehlivě zjištěn) a pojeho případném nalezení jej opětovně odblokovat.
Zaměření telefonu se provádí za pomoci překrytých průsečíků buněk pod kterými je telefon užíván (přesnost na cca 20m v průměru, která je nejpřesnější je možná v oblasti s velkým počtem buněk - město).
Policie muže žádat o zaměřeni při ohrožení života nebo při závazné trestné činnosti - nejedná se o krádež telefonu :-) pouze se souhlasem státního zástupce (u přestupků nemožné, společenská nebezpečnost nutná), z důvodu ekonomických (cena zaměření telefonu několikanásobně převyšuje hodnotu telefonu - účtují majitelé buněk - Telecom (cca 10-15tis)).
Policie má možnost žádat o výpis používaných SIM v určitém období v odcizeném telefonu, zjištění údajů o uživateli SIM je na šikovnosti policisty (ne všechny SIM jsou paušální, že).
Ono to není tak jednoduché, jednoduché je nadávat, pomlouvat, činit nepodložené závěry a zkreslovat práci Policie, když o ní nic nějací retardi neví. HOWK, domluvil jsem.

Odpovědět