Co se to děje?
-
- iPhone guru
Co se to děje?
Vlajková stránka celé československé rádoby komunity hlásí snad ve všech prohlížečích pod Windows různorodé infiltrace, když se překonám a dokonce si stránku prohlídnu, narazím na týdny starý článek. Zde na fóru brodím vody spekulací, několikrát se opakujících dotazů, jiných doslova blbostí a snažím se to jakž takž zachraňovat různými anketami o nesmyslech, aby to vypadalo, že to tak jen nevypadá.
Když jsem toto fórum navštěvoval tenkrát ještě jako neregistrovaný uživatel, pokaždé když jsem sem vstoupil, bylo tu co číst. I když to nebyla třeba novinka - ty články měli úroveň. Stálo za to přečíst si to znovu, stálo za to projít si tu všechny kategorie, aby mi něco neuniklo. Celá tato komunita, dle mého možná až příliš neskromného názoru, ztrácí svou prestiž, kterou si tak pracně a právem vydobyla. Návody byly srozumitelné a přehledné, bylo tu k nalezení celé spektrum vlastnoručně vytvořených utilitek a jiných podpůrných nástrojů, byla sranda. Samozřejmě, že na to má vliv i zjednodušení toho všeho, protože i instalátory pro iPhony zaznamenali svůj vývoj a teď je vše na dosah jednoho ťapnutí na display, ale přesto by to tu myslím mohlo vypadat jinak.
V tuto chvíly se tu řeší převážně personality a dochází tak ke střetům zájmů různých zájmových skupin atd. atp., místo aby jsme tu drželi za jedno lano a spojoval nás iPhone. Je toho ještě hodně, a zdaleka jsem sem nenapsal vše, co mám na srdci. To by nikdo nečetl.
Jen bych chtěl na závěr dodat, že já osobně vzdávám hold moderátorům, protože jejich práce zde je precizní a je to snad to poslední, co mě tady ještě drží. Doufám, že někoho příliš nerozhněvám nebo nějak nepoškodím. To bych opravdu nechtěl. Také doufám, že někomu nepřijde můj příštup sebestředný, nebo něco podobného, vážím si lidí zde a uctívám názor každého. Doufám, že se někdo vyjádří, nebo někdo něco k tomu napíše, protože pevně věřím, že nejsem já ten jediný suchar, kterému se něco nelíbí a který tu teď dělá dusno.
Když jsem toto fórum navštěvoval tenkrát ještě jako neregistrovaný uživatel, pokaždé když jsem sem vstoupil, bylo tu co číst. I když to nebyla třeba novinka - ty články měli úroveň. Stálo za to přečíst si to znovu, stálo za to projít si tu všechny kategorie, aby mi něco neuniklo. Celá tato komunita, dle mého možná až příliš neskromného názoru, ztrácí svou prestiž, kterou si tak pracně a právem vydobyla. Návody byly srozumitelné a přehledné, bylo tu k nalezení celé spektrum vlastnoručně vytvořených utilitek a jiných podpůrných nástrojů, byla sranda. Samozřejmě, že na to má vliv i zjednodušení toho všeho, protože i instalátory pro iPhony zaznamenali svůj vývoj a teď je vše na dosah jednoho ťapnutí na display, ale přesto by to tu myslím mohlo vypadat jinak.
V tuto chvíly se tu řeší převážně personality a dochází tak ke střetům zájmů různých zájmových skupin atd. atp., místo aby jsme tu drželi za jedno lano a spojoval nás iPhone. Je toho ještě hodně, a zdaleka jsem sem nenapsal vše, co mám na srdci. To by nikdo nečetl.
Jen bych chtěl na závěr dodat, že já osobně vzdávám hold moderátorům, protože jejich práce zde je precizní a je to snad to poslední, co mě tady ještě drží. Doufám, že někoho příliš nerozhněvám nebo nějak nepoškodím. To bych opravdu nechtěl. Také doufám, že někomu nepřijde můj příštup sebestředný, nebo něco podobného, vážím si lidí zde a uctívám názor každého. Doufám, že se někdo vyjádří, nebo někdo něco k tomu napíše, protože pevně věřím, že nejsem já ten jediný suchar, kterému se něco nelíbí a který tu teď dělá dusno.
-
- Starý pes fóra :)
Re: Co se to děje?
Hmm. Myslim ze si to vystihol celkom dobre... Ano mas pravdu ze to troska upada (neviem ci to nazvat presne upadok) ale ten upadok je sposobeny presne tym co spominas a to ze iPhone sa stal masovym a ma ho uz teraz skoro kazdy...
Ked som s nim zacinal ja tak sa este na SK/CZ nepredaval. Vsetko a dovazalo komunita ludi bola preto velmi malicka... vsetko sa pracne zistovalo na Jb/Unlock boli vselijake zlozite postupi vsetko sa robilo ako keby na kolene.
Preto tu aj boli vselijake zaujimave ako co urobit ako nieco dostat do iPhone. Vsetko bolo nove a zaujimave.
Teraz je vsetko tak ako vravis na jeden klik. A vsetko da sa povedat bez problemov funguje na prvy krat. Preto aj diskusie vypadaju aj tak ako vypadaju...
dodo
Ked som s nim zacinal ja tak sa este na SK/CZ nepredaval. Vsetko a dovazalo komunita ludi bola preto velmi malicka... vsetko sa pracne zistovalo na Jb/Unlock boli vselijake zlozite postupi vsetko sa robilo ako keby na kolene.
Preto tu aj boli vselijake zaujimave ako co urobit ako nieco dostat do iPhone. Vsetko bolo nove a zaujimave.
Teraz je vsetko tak ako vravis na jeden klik. A vsetko da sa povedat bez problemov funguje na prvy krat. Preto aj diskusie vypadaju aj tak ako vypadaju...
dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
- iPhone expert
Tak já osobně fórum nenavštěvuji nějak dlouho, ale poslední dobou je tu opravdu málo topiců, které stojí za to přečíst. Denně jsou ty jedny a ty samý otázky a topicy s novým fake iPhonem - myslim, že Applu by jen tak tyto informace neunikly. Pak tu proti sobě stojí 2 strany: ti bez JB, co říkají, že by přišli o reklamaci X ti s JB, kteří to vyvracejí - taky časté téma. Dřív jsme četl vše, ale teď si z těch cca 15 topiců s novými přispevky přečtu tak jeden, kde se řeší něco, co mě zajímá a kam přispívají ti, co se v tom vyznají. Pak dávam "Označit vše za přečtené".
Celkově tu přibyly dohady ( - aspoň mě se to tak zdá). jak už jsem napsal tak o JB, u her (např.: NFS vs. Fastlane), atd.
Ty návody težko posoudím, některé jsou pěkně zpracovány a u některých je to už složitějších ( - spíš v tom mohou mít problém holky, které se v tom tolik nevyznají
).
A tohle neberte jako podlejzání, ale musím říct, že moderátoři a admin tu odvádí skvělou práci. Přes 100ky těch nesmyslných topiců jsou schopni to tu udržet přehledné a dokážou poradit. Díky
Tak tohle je můj názor, pokud se někomu nelíbí, tak si to prosím nechte pro sebe a nebo to napište slušnou formou
EDIT: Taky mě štve, když někdo jede jen na počet příspěvku, a proto píše nesmyslné komentáře, které nemají žádnou hodnotu, protože tím nic neporadí.
Celkově tu přibyly dohady ( - aspoň mě se to tak zdá). jak už jsem napsal tak o JB, u her (např.: NFS vs. Fastlane), atd.
Ty návody težko posoudím, některé jsou pěkně zpracovány a u některých je to už složitějších ( - spíš v tom mohou mít problém holky, které se v tom tolik nevyznají

A tohle neberte jako podlejzání, ale musím říct, že moderátoři a admin tu odvádí skvělou práci. Přes 100ky těch nesmyslných topiců jsou schopni to tu udržet přehledné a dokážou poradit. Díky

Tak tohle je můj názor, pokud se někomu nelíbí, tak si to prosím nechte pro sebe a nebo to napište slušnou formou

EDIT: Taky mě štve, když někdo jede jen na počet příspěvku, a proto píše nesmyslné komentáře, které nemají žádnou hodnotu, protože tím nic neporadí.
Naposledy upravil(a) Martyn dne sob kvě 16, 2009 10:27 pm, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro (2008)
-
- Senior uživatel
Řekl bych, že hlavní vinu na tom má to, co je cíl tohoto fóra, spíše všech fór. A to je snaha dosáhnout co nejvíce uživatelů. Když má totiž fórum 200 lidí, tak je celkově přehlednější než když jich má 2000. Navíc když dříve mělo iPhone v česku 1000 lidí, tak to byli ti, co si o něm něco zjistili, a nebáli se ho objednat z cizích zemí. Tím se dosti odfiltrovali děti a "děti", kteří si iPhone koupili jen proto, že je cool a je na něj pěkná reklama. Ono totiž lidé, co tu byli dříve a uměli komunikovat na úrovni byli přebiti davem lidí, které jsem popsal o řádku výše. Podle mého názoru je hlavně to příčinou toho, že fórum přestává být přehledné, a lidé raději zkritizují nečí příspěvek, když je chybně napsaný, místo aby se snažili poradit. Samozřejmně tu takoví lidé také jsou, ale je jich tak 30%.
A když už jsem v tom psaní, rovnou bych rád vzdal hold moderátorům tohoto fóra, protože jsou to oni, kdo toto fórum udržují na úrovni. Docela obdivuji Vaši schopnost odpovídat stále a stále na ty samé přihlouplé dotazy, a linkovat lidem návody které se nacházejí o pár témat vedle jen proto, že daný člověk je líný trochu hledat, a raději si počká, než mu někdo odpoví.
Skvělá práce!
A když už jsem v tom psaní, rovnou bych rád vzdal hold moderátorům tohoto fóra, protože jsou to oni, kdo toto fórum udržují na úrovni. Docela obdivuji Vaši schopnost odpovídat stále a stále na ty samé přihlouplé dotazy, a linkovat lidem návody které se nacházejí o pár témat vedle jen proto, že daný člověk je líný trochu hledat, a raději si počká, než mu někdo odpoví.
Skvělá práce!
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
-
- Moderator fóra
Máš pravdu v tom, že dříve článků bylo více a určitě měli větší informační hodnotu než dnes. Důvod je jasný - těch informačních zdrojů okolo iPhonu bylo v česku/slovensku pomálu. Pro mě zde taky byl každý článek (návod) obrovským přínosem, protože jinde ty informace nebyly..
Dneska již těch specializovaných magazínů a blogů je tolik, že se ty informace prakticky dříve nebo později objeví všude..
Co se týče fóra, tak tady je to podobné. Taky si pamatuji dobu, kdy jsem pomalu celý den jenom četl fórum, abych se něco dozvěděl. Bylo zde pro mě opravdu hodně cenných informací. Pamatuji fórum skoro od jeho vzniku v té době zde bylo pár stovek uživatelů. Problémy, které se řešily, návody které se objevovaly byly nové. Někdo je vymyslel a podělil se ostatními..To byla opravdu krásná doba..Lidé tady drželi strašně při sobě..Řešili se problémy všech navzájem..Těch věcí, kterými se toto fórum lišilo od X dalších tuctových bylo tolik, že se to ani nechtělo věřit..Rázem bylo mým nejoblíbenějším a byl jsem zde rád a prakticky neustále..
Dnes pokud vezmeš, že je zde cca 4500 aspoň trošku aktivních uživatelů. Pokud bychom měli brát všechny registrované i neregistrované je to číslo daleko větší. Stále přibývají noví uživatelé, kteří hledají informace. Bohužel ty problémy, které je zajímají jsou zde již několikrát zmíněny a vyřešeny. Proto se to zde aspoň z našeho pohledu hodně omezuje na to, že hledáme příslušné topicy a předáváme řešení dál. Těch nových problémů se zase tolik neobjevuje..
Samozřejmě s tím souvisí moderátorská práce, která s rostoucím počtem uživatelů a jejich klesající chutí hledat řešení nebo něčím přispět značně rozšiřuje...
To, že se zde nic neděje, nepřibývají návody je podle mě tak napůl pravda. Pro nováčky, je zde stále těch informací hodně a přibývají další. Pokud sebe bereš již jako power usera, tak máš pravdu není tady toho tolik..Ale taky co chceš řešit? Dneska již není problém iPhone odblokovat pomocí pár kliknutí, aplikací je celá řada na AppStore..Najdou se, ale i oblasti o kterých má smysl dál diskutovat. Např. jsou zde skupiny lidí, kteří se aktivněji věnují třeba moodingu.
Těch důvodů může být několik, jako jeden se jeví prostě to, že lidem, kteří toto celou dobu tvořili, prostě došla "šťáva" něco dělat. Přestalo je to bavit či úplně něco jiného..
Ve výsledku si myslím, že až tak špatné to nebude..Jen se to celé posouvá trošku někam jinam.
iPhone již dnes není majetkem pouze nadšenců jako třeba před rokem, rokem a něco..je z něho masová záležitost..S tím souvísí skladba a úroveň uživatelů a samozřejmě objevujících se (z velké části duplicitních) problémů.
Dneska již těch specializovaných magazínů a blogů je tolik, že se ty informace prakticky dříve nebo později objeví všude..
Co se týče fóra, tak tady je to podobné. Taky si pamatuji dobu, kdy jsem pomalu celý den jenom četl fórum, abych se něco dozvěděl. Bylo zde pro mě opravdu hodně cenných informací. Pamatuji fórum skoro od jeho vzniku v té době zde bylo pár stovek uživatelů. Problémy, které se řešily, návody které se objevovaly byly nové. Někdo je vymyslel a podělil se ostatními..To byla opravdu krásná doba..Lidé tady drželi strašně při sobě..Řešili se problémy všech navzájem..Těch věcí, kterými se toto fórum lišilo od X dalších tuctových bylo tolik, že se to ani nechtělo věřit..Rázem bylo mým nejoblíbenějším a byl jsem zde rád a prakticky neustále..
Dnes pokud vezmeš, že je zde cca 4500 aspoň trošku aktivních uživatelů. Pokud bychom měli brát všechny registrované i neregistrované je to číslo daleko větší. Stále přibývají noví uživatelé, kteří hledají informace. Bohužel ty problémy, které je zajímají jsou zde již několikrát zmíněny a vyřešeny. Proto se to zde aspoň z našeho pohledu hodně omezuje na to, že hledáme příslušné topicy a předáváme řešení dál. Těch nových problémů se zase tolik neobjevuje..
Samozřejmě s tím souvisí moderátorská práce, která s rostoucím počtem uživatelů a jejich klesající chutí hledat řešení nebo něčím přispět značně rozšiřuje...
To, že se zde nic neděje, nepřibývají návody je podle mě tak napůl pravda. Pro nováčky, je zde stále těch informací hodně a přibývají další. Pokud sebe bereš již jako power usera, tak máš pravdu není tady toho tolik..Ale taky co chceš řešit? Dneska již není problém iPhone odblokovat pomocí pár kliknutí, aplikací je celá řada na AppStore..Najdou se, ale i oblasti o kterých má smysl dál diskutovat. Např. jsou zde skupiny lidí, kteří se aktivněji věnují třeba moodingu.
Těch důvodů může být několik, jako jeden se jeví prostě to, že lidem, kteří toto celou dobu tvořili, prostě došla "šťáva" něco dělat. Přestalo je to bavit či úplně něco jiného..
Ve výsledku si myslím, že až tak špatné to nebude..Jen se to celé posouvá trošku někam jinam.

iPhone již dnes není majetkem pouze nadšenců jako třeba před rokem, rokem a něco..je z něho masová záležitost..S tím souvísí skladba a úroveň uživatelů a samozřejmě objevujících se (z velké části duplicitních) problémů.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
-
- iPhone guru
No jo, jenže mě třeba mrzí, že se uživatelům přizpůsobilo samotné forum. Klidně to tu mohlo zůstat tak jak to bylo, nováčci tu byli vždy a hloupé dotazy také.
Jenže protože je tu dost uzivatelu, forum podle mě zkomerčnělo a už je to tu podle mě dost o penězích. Možná to ani jinak nejde, možná jo, každopádně - mě to mrzí. (a teď se těším na uzemňovače, kteří přijdou s tím, že jsem chtěl zpoplatnit iPhone SMS
)
A ještě, jak jsi psal s těma nováčkama, že pro ně tady na tom foru neco je. Ne, není. Já sám mám problém se tu vyznat, a za nováčka se nepovažuji. Natož on. Samozřejmě, že se zeptá - když tu nějaký chytrolín napíše uplný nesmysl nebo straší nepravdivými informacemi - odpověď tomu nováčkovi se dostaví v tom lepším případě formou odkazu na takto zahlcené vlákno, nebo formou 'čti forum' - a to už nejspíš iPhone inzeruje někam na annonci. Díky bohu, že nejsem moderátor. Já bych všechny ty ptákoviny mazal a Julek by si ještě myslel, že se povyšuji nad ostatními a nejspíš bych moderátor ani dlouho nebyl
Jenže protože je tu dost uzivatelu, forum podle mě zkomerčnělo a už je to tu podle mě dost o penězích. Možná to ani jinak nejde, možná jo, každopádně - mě to mrzí. (a teď se těším na uzemňovače, kteří přijdou s tím, že jsem chtěl zpoplatnit iPhone SMS

A ještě, jak jsi psal s těma nováčkama, že pro ně tady na tom foru neco je. Ne, není. Já sám mám problém se tu vyznat, a za nováčka se nepovažuji. Natož on. Samozřejmě, že se zeptá - když tu nějaký chytrolín napíše uplný nesmysl nebo straší nepravdivými informacemi - odpověď tomu nováčkovi se dostaví v tom lepším případě formou odkazu na takto zahlcené vlákno, nebo formou 'čti forum' - a to už nejspíš iPhone inzeruje někam na annonci. Díky bohu, že nejsem moderátor. Já bych všechny ty ptákoviny mazal a Julek by si ještě myslel, že se povyšuji nad ostatními a nejspíš bych moderátor ani dlouho nebyl

-
- Moderator fóra
tak ja s vama naprosto souhlasim...me strasne stve, ze iphone ma uz naprosto kazdej...drive to bylo super, byli jsme nadsenci a kazdy "novy" krucek s iphone byl zazitek a byla tu skvela komunita...uz ani nepamatuju, kdy sem cetl nejaky prispevek od Drsny-ho...
prace moderatoru si vazim, ale (doufam ze me zato, co ted napisuneukamenuje) nekdy mi jejich prisny pristup k tematu vadi..
jinak ted bych se rad zeptal na jednu vec, myslite si, ze kdyby se vytvorilo forum, kde by clovek pro vstup potreboval pozvanku, vyuzivali byste ho? Bylo by prave urceno tem, kteri maji s iphonem uz praxy a radi experimentuji a moduji a proste vytvorit ho prave pro nas nadsence, kteri si ho koupili ne proto aby byli cool?
prace moderatoru si vazim, ale (doufam ze me zato, co ted napisuneukamenuje) nekdy mi jejich prisny pristup k tematu vadi..
jinak ted bych se rad zeptal na jednu vec, myslite si, ze kdyby se vytvorilo forum, kde by clovek pro vstup potreboval pozvanku, vyuzivali byste ho? Bylo by prave urceno tem, kteri maji s iphonem uz praxy a radi experimentuji a moduji a proste vytvorit ho prave pro nas nadsence, kteri si ho koupili ne proto aby byli cool?

-
To je zbytečné, myslím tvořit to uzamčené fórum. Nevím, podle čeho by si tam zval lidi, jak je vybíral atp. Zkrátka je to nesmysl. Bylo by tam pár lidí, možná pár desítek, ačkoliv tolik asi ani ne, a ti by si už mezi sebou neměli moc co říct. To fórum by bylo prakticky mrtvé, protože denně by tu nebyly nová témata k řešení.. napsal by tam někdo něco jednou za týden, když ho zrovna něco napadne. Tohle si ale můžeš mezi sebou napsat na ICQ nebo poslat mailem.
Fórum je o tom, že je na něm spousta lidí a vzájemně si pomáhají, radí.. takhle by to víceméně byla jen taková uzavřená společnost, která by si nic nedávala.
Fórum je o tom, že je na něm spousta lidí a vzájemně si pomáhají, radí.. takhle by to víceméně byla jen taková uzavřená společnost, která by si nic nedávala.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
pravda, pravda a zasa sama pravda.
U nas na slovensku mame jeden nocny klub vola sa dopler no zatvaraju ho a z presne toho isteho dovodu preco sa riesi presne toro tu kvoli detom!!!
Kedysi bol iphone moc drahy a nedal sa dostat u nas na ziadnu akciu operatora alebo na splatky. A ty co si ho kupovali a uz zanho vyhadzovali tolko penazi si onom pozistovali co mohli a vazili si ho a tak vyzerala aj tehdajsia diskusia a forum samotne. No kedze dnes ma iphone kdejaky nast rocny soplak z t-mobile za korunu lebo mama mala dost klubovych bodov a pise sem tie jeho inteligentne poznatky co tu su napisane uz x krat a pod.
Je to len moj nastvany, hlupy nazor.
U nas na slovensku mame jeden nocny klub vola sa dopler no zatvaraju ho a z presne toho isteho dovodu preco sa riesi presne toro tu kvoli detom!!!
Kedysi bol iphone moc drahy a nedal sa dostat u nas na ziadnu akciu operatora alebo na splatky. A ty co si ho kupovali a uz zanho vyhadzovali tolko penazi si onom pozistovali co mohli a vazili si ho a tak vyzerala aj tehdajsia diskusia a forum samotne. No kedze dnes ma iphone kdejaky nast rocny soplak z t-mobile za korunu lebo mama mala dost klubovych bodov a pise sem tie jeho inteligentne poznatky co tu su napisane uz x krat a pod.
Je to len moj nastvany, hlupy nazor.
Každá společnost (a to platí i o tomto fóru) je tak "kvalitní", jak "kvalitní" je většina jejích členů a také podle toho, jak "kvalitně" má nastavená (a respektovaná) pravidla...
Nechci se při nedělním dopoledni nikoho dotknout, ale spousta lidí si jenom stěžuje jak je všechno spatné a proč to nejde, místo toho aby hledali cestu jak to zlepšit a pak to zlepšili.
Ti co si pouze v jednom kuse stěžují, si vlastně ani nic lepšího nezaslouží. Nemyslíte?
Ti co si pouze v jednom kuse stěžují, si vlastně ani nic lepšího nezaslouží. Nemyslíte?

-
- iPhone guru
@Serb:
Wiki nebo KB je velmi dobrý nápad, myslím že by to Julek měl zvážit. Co se týkalo ještě první řady firmwarů, něco podobného jsem tenkrát vytvořil, a to konkrétně - vytvořil jsem vlákno, do kterého jsem přehledně rozřazoval do kategorií všechny návody a dával jim rozumné názvy.
Já osoboně také chodím na zahraniční fóra (i když je má aktivní účast minimální, na většině nejsem ani zaregistrovaný, ale jako zdroj informací je to prima) a úroveň těch fór je myslím dána hlavně jazykovou bariérou. Lidé z různých koutů světa tam píšou jedním jazykem, snaží se tedy psát tak, aby to bylo jasné, srozumitelné, píšou v odstavcích a pěkně členitě tak, aby se v tom dobře orientovalo a hlavně - svůj problém popíšou podrobně. Nehrozí tedy, podobně jako je tomu tady u nás, že by po dotazu následovalli ještě 3 stránky dotazů na ten dotaz, jak to dotyčný vlastně myslel, nebo jaké okolnosti byli přítomny či snad co následovalo po tom a tom.
@Jirkus:
Určitě máš částečně pravdu, ale určitě částečně ne. Někteří samozřemě panikaří a je to podle mě přirozená reakce, někdy je pravda že panikaří zbytečně nebo až moc a třeba i já mám spousty zkušeností, kdy mi tady uživatel přes SZ nebo třeba IM nadává za své vlastní chyby. Je to prostě vše se vším a já bych moc chtěl, aby s tím někdo začal něco dělat.
Wiki nebo KB je velmi dobrý nápad, myslím že by to Julek měl zvážit. Co se týkalo ještě první řady firmwarů, něco podobného jsem tenkrát vytvořil, a to konkrétně - vytvořil jsem vlákno, do kterého jsem přehledně rozřazoval do kategorií všechny návody a dával jim rozumné názvy.
Já osoboně také chodím na zahraniční fóra (i když je má aktivní účast minimální, na většině nejsem ani zaregistrovaný, ale jako zdroj informací je to prima) a úroveň těch fór je myslím dána hlavně jazykovou bariérou. Lidé z různých koutů světa tam píšou jedním jazykem, snaží se tedy psát tak, aby to bylo jasné, srozumitelné, píšou v odstavcích a pěkně členitě tak, aby se v tom dobře orientovalo a hlavně - svůj problém popíšou podrobně. Nehrozí tedy, podobně jako je tomu tady u nás, že by po dotazu následovalli ještě 3 stránky dotazů na ten dotaz, jak to dotyčný vlastně myslel, nebo jaké okolnosti byli přítomny či snad co následovalo po tom a tom.
@Jirkus:
Určitě máš částečně pravdu, ale určitě částečně ne. Někteří samozřemě panikaří a je to podle mě přirozená reakce, někdy je pravda že panikaří zbytečně nebo až moc a třeba i já mám spousty zkušeností, kdy mi tady uživatel přes SZ nebo třeba IM nadává za své vlastní chyby. Je to prostě vše se vším a já bych moc chtěl, aby s tím někdo začal něco dělat.
-
- Moderator fóra
OT:
78er: To vše, co tu zmiňuješ, je dáno hlubokými kořeny nastolené komunistické morálky po skončení války a těch 40 let tohoto marasmu se bude dále projevovat v chování nás Čechů a Slováků. Bude to trvat možná ještě pár generací než se rozplynou tyto vlivy, které s sebou nesou závist, rovnostářství, politikaření, kritizování, remcání, zlodějíčkování a vychcánkovství. Bez rozpaků se přiznám, že ač jsem se vlivu oné morálky bránil sebevíc, musel jsem ji brát na vědomí a žít v ní, abych tu vůbec mohl existovat. O tom vám mohou vyprávět vaši rodičové a dědové. Zbavit se tak hluboce zakořeněného myšlení, které se dodnes mnohdy přenáší na mladou generaci nikoli jen výchovou doma, ale i z okolního prostředí, kdy si kdekdo myslí, že on je pánem tvorstva a může zprdávat lidi na potkání a vymýšlet debilní nařízení. A protože příklady táhnou, rozlézají se pozůstatky této morálky tak, jako podhoubí v lese a ujímají se v mozcích labilnějších jedinců. Dokud se tedy tato nemocná společnost nevyléčí z tak dlouhé nemoci, bude to i na podobných fórech, jako je to naše, vypadat zcela jinak než těch zahraničních. Fórum je obrazem společnosti.

Možná by stačilo, kdyby měl každý moderátor svou skupinu témat o jejichž topicích by měl perfektní přehled a jednotlivé příspěvky by schvaloval.
-
- iPhone guru
No, ono se tady v případě moderátorů nejedná o znalosti nebo zkušenosti s iPhonem, Julek je vybírá podle jiných priorit.
Od těch znalostí jsou tu řekl bych spíše Staří psi, což je podle mě velmi dobrý krok od Julka, že takto označil lidi, kterým se dá věřit, a když vidím že je někde něco od starého psa, rád si to přečtu a skoro nikdy nejsem zklamaný.
Od těch znalostí jsou tu řekl bych spíše Staří psi, což je podle mě velmi dobrý krok od Julka, že takto označil lidi, kterým se dá věřit, a když vidím že je někde něco od starého psa, rád si to přečtu a skoro nikdy nejsem zklamaný.
-
- Moderator fóra

-
Antabelus píše:No, ono se tady v případě moderátorů nejedná o znalosti nebo zkušenosti s iPhonem, Julek je vybírá podle jiných priorit.
Wou teraz si ma fakt zaskocil...

dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
Beavers píše::arrow: Jirkus: To je nemožné, všichni modrerátoři zde nejsou neustále, ani nemají žádný rozvrh služeb. Tohle by se neujalo. Každý z moderátorů má svůj styl, své znalosti o iPhone (není nutné, aby byl zároveň odborníkem), ale především má za úkol držet pevně opratě a usměrňovat uživatele. Pokud někdy poradí něco odborného (za což patří dík mnoha modům, kteří iPhone opravdu rozumí a mezi než já se neřadím), je to jeho plus a uživatelé se na něho s důvěrou obracejí. Ale titul moderátor se nerovná titulu Odborný poradce.
Citát: "Když si myslíš, že můžeš - tak můžeš. Když si myslíš, že nemůžeš - tak máš také pravdu"
Moderátoři by v první řadě měli fôrum řídit a až v druhé řad? radit.
Jinými slovy: odpovědnost za kvalitu a přehlednost fôra mají právě moderátoři.
-
- Mírně pokročilý
Nemyslim si , ze to ze nejsou v posledni dobe kvalitni prispevky je zpusobeno nejakym masivnim rozsirenim iphonu a uz vubec ne ,Breavers odpust
, nejakym zakorenenym KSC myslenim
.
Polozme si zakladni otazku, jakou app jste si nainstalovali za posledni mesic ?
Ma odpoved je : ja ani jednu, no snad jednu ,dve, ale za dve minuty sly do vecnych lovist.
Prosta a jednoducha odpoved , proc jde kvalita fora a jeho prispevku dolu, je ze proste nevychazi nic co by stalo za to o tom napsat.
Je to dost zpusobene i politikou apple, kdy kvalitni app, ktere bych do telefonu zavedl jsou zpoplatneny a to nekdy nemalou castkou.
Jsem docela u vytrzeni ze takova firma vyda telefon za cirka 14 000 a ze docela zakladni funkce bud chybi uplne, nebo jsou zpoplatneny nemalou castkou.

Polozme si zakladni otazku, jakou app jste si nainstalovali za posledni mesic ?
Ma odpoved je : ja ani jednu, no snad jednu ,dve, ale za dve minuty sly do vecnych lovist.
Prosta a jednoducha odpoved , proc jde kvalita fora a jeho prispevku dolu, je ze proste nevychazi nic co by stalo za to o tom napsat.
Je to dost zpusobene i politikou apple, kdy kvalitni app, ktere bych do telefonu zavedl jsou zpoplatneny a to nekdy nemalou castkou.
Jsem docela u vytrzeni ze takova firma vyda telefon za cirka 14 000 a ze docela zakladni funkce bud chybi uplne, nebo jsou zpoplatneny nemalou castkou.
-
- Moderator fóra
serb píše:Kazdopadne KB pro zvyseni urovne je urcite k zamysleni.
Wiki už se tady mezi mody řešilo, upadlo to nějak v zapomění. Nápad to špatný určitě není, nicméně ze začátku je kolem toho spousta práce než se to vytvoří.
Ruku na srdce, kolika lidem by se s tím chtělo "patlat", když právě oni to nepotřebují a ti co by to potřebovali to stejně neudělají či neocení a dotazy do fóra budou posílat dále.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- iPhone guru
Já si tu wiki nebo KB vezmu na starost, když o to bude mít Julek zájem. A nemyslím si, že je to politikou Applu, v Cydii je spousta velmi užitečných utilit a nástrojů, o kterých určitě stojí diskutovat a považuji je za musthave aplikace, a tady o nich není ani zmíňka, např. do nedávna aplikace QuickGold. Většina si tu hrabe na svém písečku, a dělí se s námi jen o problémy, když narazí na něco zajímavého, nenapíše to sem.
Naposledy upravil(a) Antabelus dne ned kvě 17, 2009 9:34 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderator fóra
Musíš počkat, jak se k tomu vyjádří Julek. Zda tady něco takového chce či ne.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- iPhone guru
Ano však samozřejmě, sám jsem to napsal, když o to bude mít Julek zájem
jen jsem tím chtěl říct, že s tím nemám problém to zpracovat a starat se o to.

-
Sekia Navody mi pride ako Wiki. Co by sa dosiahlo prechodom na Wiki? Presunutie navodov na ine miesto?
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- iPhone guru
Podle mě by to stálo za to to alespoň zkusit. V sekci s návody je řekl bych malá část toho, co by bylo v té wikině. Byly by tam vyřešené problémy, tabulkové hodnoty, vše podrobně vysvětleno a na každé slovo link na vysvětlení. Také by bylo dobré, aby to psal jeden dva lidé jednou formou. S obrázky, jedním stylem psaní. Bylo by to takové shromaždiště veškerých informací, nejen návodů.
-
- Moderator fóra
No osobně mi to taky z části přijde zbytečné mrhání časem, když výsledek bude prakticky skoro stejný.
Proto mi přijde vhodnější věnovat své usílí něčemu jinému, novému a možná více prospěšnému.
Je potřeba si uvědomit, že i když to bude wiki, stále bude potřeba v tom číst hledat, vzdělávat se. A to ti lidi stejně dělat nebudou. Jak již zde je zmíněno, iPhone dnes má široká masa lidí a to taky hlavně mimo IT. Tito lidé nejsou zvyklí a ochotní něco hledat a číst ať už ve fóru nebo ve wiki..Vidím to ve svém širokém okolí..Než, aby něco sami zkusili, tak se raději zeptají je to pohodlnější..
Wiki je super věc, pro lidi co jsou ochotni ji využívat a hledat v ní ty informace. Můžu říct, že to jsou zpravidla lidi pohybující se v IT (vyvojáři, ale i jiné profese), protože právě oni většinu času stráví hledáním řešení pro jejich problém a ocení takto ucelený zdroj informací a jsou za něj vděční. Právě pro ně jsou tyto formy prezentace informací určeny.Normální lidi to neocení.
Spousta projektů má perfektní wiki. Není to dávno co jsem spoustu času trávil na wiki od joomly. Wikina je perfektně zpracována (na mě tak působila), prakticky pro všechny druhy uživatelů - vyvojáře, uživatele, správce. Přesto ji efektivně používala pouze jedna skupina (hádejte, která).
Operacesky.net, má taky hezky zpracováno wiki. Stejně je jejich fórum plné pořád stejných dotazů. Jediný rozdíl je ten, že teď jim linkují články z wiki místo témat ve fóru.
Proto mi přijde vhodnější věnovat své usílí něčemu jinému, novému a možná více prospěšnému.
Je potřeba si uvědomit, že i když to bude wiki, stále bude potřeba v tom číst hledat, vzdělávat se. A to ti lidi stejně dělat nebudou. Jak již zde je zmíněno, iPhone dnes má široká masa lidí a to taky hlavně mimo IT. Tito lidé nejsou zvyklí a ochotní něco hledat a číst ať už ve fóru nebo ve wiki..Vidím to ve svém širokém okolí..Než, aby něco sami zkusili, tak se raději zeptají je to pohodlnější..
Wiki je super věc, pro lidi co jsou ochotni ji využívat a hledat v ní ty informace. Můžu říct, že to jsou zpravidla lidi pohybující se v IT (vyvojáři, ale i jiné profese), protože právě oni většinu času stráví hledáním řešení pro jejich problém a ocení takto ucelený zdroj informací a jsou za něj vděční. Právě pro ně jsou tyto formy prezentace informací určeny.Normální lidi to neocení.
Spousta projektů má perfektní wiki. Není to dávno co jsem spoustu času trávil na wiki od joomly. Wikina je perfektně zpracována (na mě tak působila), prakticky pro všechny druhy uživatelů - vyvojáře, uživatele, správce. Přesto ji efektivně používala pouze jedna skupina (hádejte, která).
Operacesky.net, má taky hezky zpracováno wiki. Stejně je jejich fórum plné pořád stejných dotazů. Jediný rozdíl je ten, že teď jim linkují články z wiki místo témat ve fóru.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Mírně pokročilý
Vidite to moc cerne, stare casy prvnich pionyru jsou nevratne jako vsechny zacatky. Uvidite az budou nove produkty od Apple nebo zajimave nove aplikace pro oficialni FW3, zas bude o cem psat...
Antabelus to vystihl jasně. Já sám iPhone nemám, ač po něm toužím - nemám na něj peníze. Nemám ani Maca - opět prachy. Kdybych tyhle dvě věci měl, od vývoje aplikací se neodtrhnu. Sem programátor, geek atd. atd. iPhone má dneska každej moula, a denodenně za mnou tihle moulové chodí do školy a chcou vědět jak se dělá JB, většina ani neví co to je. Vím to já, iPhone nemám, postupy znám nazpaměť a oni to neví? Zvláštní že 

podla mojho nazoru sa ani neni co divit "CO SA DEJE?" mozu za to admini a ich tráááápne pravidlá, kt nefungujú na žiadnych forach. odkazy na nejakú vec? nech. inde s tym problém nemajú, tu hej. Preto vela ludi, tak ako ja odislo na iné zahraničné fora kde sa človek dozvie čo potrebuje, poprípade tam dostane link, ktorý si už nemusi pracne hľadať. Navštevnosť?? začnite od seba administrátori.
-
macik08: nefunguju? neni to skor tak ze ani jedni pravidla na ziadnom fore si necital vsak? Ked uz tak strasne vsetko kritizujes kukni sa najprv na seba aky prinos bol z tvojej strany pre toto forum a pre ludi co ho navstevuju... potom kritizuj.
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- patron iPhone.cz
ad Wiki: Dle mého názoru je wikina daleko přehlednější než fórum, alespoň v jeho současné podobě. Pokud bude něco ve wiki, daleko lépe (a hlavně rychleji) se v ní bude vyhledávat než ve fóru, kde se pořadí topiců neustále mění. Statické stránky jsou prostě pro tento účel lepší. Je tu sice funkce vyhledávání, ale jaksi to není ono. Nevím čím to je, ale v tomhle fóru se mi hledá težce... Možná je to jazykem (v angličtině se tolik neskloňuje jako v zde použité česko-slovenštině), možná stylistickou úrovní některých dotazů.
Každopádně pro wiki je tu za mě jedno velké ano.
ad fórum: Fórum chápu jako obrovskou pomoc pro všechny co začínají s iPhonem, jak pro BFU, tak i pro geeky (i ti se musí někde naučit) a i když se dají podobné informace na netu najít, tak rozhodně ne v našem jazyce a na jednom místě. Za tohle patří tomuhle fóru a všem lidem kteří jej spoluutváří velký dík! Co dělat s klesající kvalitou fóra je otázka do pranice.. Antabelův návrh na oddělení diskuse a návodů (rad, postupů) vidím jako jednu z možných cest, jak z problému ven.
Každopádně pro wiki je tu za mě jedno velké ano.
ad fórum: Fórum chápu jako obrovskou pomoc pro všechny co začínají s iPhonem, jak pro BFU, tak i pro geeky (i ti se musí někde naučit) a i když se dají podobné informace na netu najít, tak rozhodně ne v našem jazyce a na jednom místě. Za tohle patří tomuhle fóru a všem lidem kteří jej spoluutváří velký dík! Co dělat s klesající kvalitou fóra je otázka do pranice.. Antabelův návrh na oddělení diskuse a návodů (rad, postupů) vidím jako jednu z možných cest, jak z problému ven.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
-
kosmonaut píše:Nevím čím to je, ale v tomhle fóru se mi hledá težce... Možná je to jazykem (v angličtině se tolik neskloňuje jako v zde použité česko-slovenštině), možná stylistickou úrovní některých dotazů.
S tímhle absolutně souhlasím. Nikdy se nebude na českém fóru vyhledávat tak dobře, jako například na zmíněném anglickém. Časování, skloňování a především slangové a nespisovné vyjadřování.. to je hlavní problém, proč se k hledanému výsledku vůbec nedostaneme. Na to je angličtina skvělá.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
- Host
to s tím hledáním není zas tak úplně pravda. Ano, v angličtině se určitě hledá líp ale né každý anglinu natolik ovládá aby si přeložil (správně) návod a překlad translatorem stojí taky za...
I na CZ/SK se dá hledat dobře, s tou slovenštinou je to trošku horší (co tak koukám po různých fórech tak děcka moc slovensky neumí) ale jelkož se tu ty otázky točí furt dokola jak slovensky tak česky tak je to celkem jedno
Např. hledáte slovo "prdění" a nic vám to nejade a Vy si jste jisti e to tu je dak dáte hledat "prd*" a pokud je to slovo třeba "prdíčky" tak vám to najde.. stačí tam vložit jen hvězdičku za slovo o kterém si jste jisti že tu je a je po problému.
Sry za příklad ale teď mě nic jiného nenapadlo
I na CZ/SK se dá hledat dobře, s tou slovenštinou je to trošku horší (co tak koukám po různých fórech tak děcka moc slovensky neumí) ale jelkož se tu ty otázky točí furt dokola jak slovensky tak česky tak je to celkem jedno

Např. hledáte slovo "prdění" a nic vám to nejade a Vy si jste jisti e to tu je dak dáte hledat "prd*" a pokud je to slovo třeba "prdíčky" tak vám to najde.. stačí tam vložit jen hvězdičku za slovo o kterém si jste jisti že tu je a je po problému.
Sry za příklad ale teď mě nic jiného nenapadlo

-
- Moderator fóra
macik08 píše:podla mojho nazoru sa ani neni co divit "CO SA DEJE?" mozu za to admini a ich tráááápne pravidlá, kt nefungujú na žiadnych forach. odkazy na nejakú vec? nech. inde s tym problém nemajú, tu hej. Preto vela ludi, tak ako ja odislo na iné zahraničné fora kde sa človek dozvie čo potrebuje, poprípade tam dostane link, ktorý si už nemusi pracne hľadať. Navštevnosť?? začnite od seba administrátori.
Nechť se ti jinde líbí víc než tady, nikdo tě nenutí sem chodit.
-
- Moderator fóra
Dovolil jsem si jednu výsadu moderátora a to needitovat svůj předchozí příspěvek.
To je právě kámen úrazu, o kterém se již zmiňuji v jiném topicu viz viewtopic.php?f=11&t=128&p=126460&hilit=jailbreake#p126460
Používání správných anglických termínů, používání diakritiky alespoň v názvech topiců, tyto názvy napsány srozumitelně a výstižně, pravopis (!), přátelé, jste tu samí mladí lidé a mě udivuje, jak někdo neovládá svou mateřštinu, případně se zde zviditelňuje s vlastní verzí pravopisu (ignorování i, y, místo v píší w, vlastní slangové výrazy, apod.). Když napíšu příspěvek, přečtu si jej po sobě. To tady spousta lidí nedělá, nesmíme se divit, že tu pak těžko vyhledávač něco najde. Třeba je rada zajímavá, ale kvůli pravopisu je absolutně bezcenná pro příští uživatele. Tak, jak se tu budeme vyjadřovat, takové bude i fórum. Neříkám, že se někdy nemůže člověk překlepnout, ale hrubé gramatické chyby vypovídají o úrovni pisatele. Jen se divím, že se za to nehanbí.
Vymlouvat se na to, že angličtina je pro komunikaci lepší je trochu zcestné, když budu chtít, můžu psát i anglické zkomoleniny, kterým nemusí rozumět každý: Cum on Feel the Noize, Gudbuy, Look Wot You Dun, Weer All Crazee Now, Skweeze Me, Pleeze Me, 4U...a pod (znalci vědí, odkud jsem použil některé výrazy), píší se jinak, ale vyslovují se tak, že kontext jim dá smysl. Napsané vypadají jako hovadina. Takže, asi takhle.
terry píše:Časování, skloňování a především slangové a nespisovné vyjadřování.. to je hlavní problém, proč se k hledanému výsledku vůbec nedostaneme. Na to je angličtina skvělá.
To je právě kámen úrazu, o kterém se již zmiňuji v jiném topicu viz viewtopic.php?f=11&t=128&p=126460&hilit=jailbreake#p126460
Používání správných anglických termínů, používání diakritiky alespoň v názvech topiců, tyto názvy napsány srozumitelně a výstižně, pravopis (!), přátelé, jste tu samí mladí lidé a mě udivuje, jak někdo neovládá svou mateřštinu, případně se zde zviditelňuje s vlastní verzí pravopisu (ignorování i, y, místo v píší w, vlastní slangové výrazy, apod.). Když napíšu příspěvek, přečtu si jej po sobě. To tady spousta lidí nedělá, nesmíme se divit, že tu pak těžko vyhledávač něco najde. Třeba je rada zajímavá, ale kvůli pravopisu je absolutně bezcenná pro příští uživatele. Tak, jak se tu budeme vyjadřovat, takové bude i fórum. Neříkám, že se někdy nemůže člověk překlepnout, ale hrubé gramatické chyby vypovídají o úrovni pisatele. Jen se divím, že se za to nehanbí.
Vymlouvat se na to, že angličtina je pro komunikaci lepší je trochu zcestné, když budu chtít, můžu psát i anglické zkomoleniny, kterým nemusí rozumět každý: Cum on Feel the Noize, Gudbuy, Look Wot You Dun, Weer All Crazee Now, Skweeze Me, Pleeze Me, 4U...a pod (znalci vědí, odkud jsem použil některé výrazy), píší se jinak, ale vyslovují se tak, že kontext jim dá smysl. Napsané vypadají jako hovadina. Takže, asi takhle.
-
- patron iPhone.cz
beavers: Zase tak zcestné to není, ono to skloňování je docela veliký problém. Máš pravdu, když budu chtít, sprasím jakýkoliv jazyk, tomu se prostě nedá ubránit. Ale vyhledávání se skloňováním (byť gramaticky správně "vyrobeném") není tak jednoduché (i když, poučte mě, má toto fórum vyhledávání se skloňováním? - prozatím mám za to, že ne).
Každopádně, problém s vyhledáváním by wiki mohla ulehčit, protože by šlo vyhledávat třeba klíčová slova, doplněná do stránky (když by se v příslušném tvaru na stránce slovo nenalézalo).
Co se týče jazykové vybavenosti spousty lidí - netvrdím že jsem kdovíjakým jazykovědcem, ale někdy mi některé prasečiny taky vadí (ŽE jo Týýýýýýýýý wOe)... Což je dle mého taky problém, který může za úpadek fóra (je-li nějaký). Odfiltrovat tyto hovada lze snad jen tím, že se po prvním načtení stránky dostanou jednoduše k tomu co budou potřebovat a nebudou o tom zakládat další téma.
Každopádně, problém s vyhledáváním by wiki mohla ulehčit, protože by šlo vyhledávat třeba klíčová slova, doplněná do stránky (když by se v příslušném tvaru na stránce slovo nenalézalo).
Co se týče jazykové vybavenosti spousty lidí - netvrdím že jsem kdovíjakým jazykovědcem, ale někdy mi některé prasečiny taky vadí (ŽE jo Týýýýýýýýý wOe)... Což je dle mého taky problém, který může za úpadek fóra (je-li nějaký). Odfiltrovat tyto hovada lze snad jen tím, že se po prvním načtení stránky dostanou jednoduše k tomu co budou potřebovat a nebudou o tom zakládat další téma.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
No...Ja som urcite za wiki, kludne spravim aj videa s postupmi, a dat (pri prvej navsteve z danej ip?) velky rozcestnik (wiki a forum). Proste clovek pride, pozrie si celu wiki (navrhujem zakazat komentare-mozno tak umiestnit odkaz do prislusnej sekcie fora-aby to bolo co najprehladnejsie), a ked mu nebude nieco jasne, napise do fora.
Ak sa opyta nieco duplicitne, moderator mu napise spravu s vysvetlenim (+linkom na primarnu temu, alebo bez neho) a topic ihned zrusi (aby to tu nevyzeralo ako teraz - nove prispevky: a mam tam desat, kt. zacinaju [zmazat]) - a mohlo by aj fungovat upozornovanie modov cez nejake tlacitko.
Nepoznam phpbb forum, kde by fungovalo standardne vyhladavanie tak, ako by som potreboval, toto nie je vynimkou.
Vela krat modi odporucia uzivatelovi kliknut na FAQ. Klikli ste si na to niekedy?
Takze urcite dat tam pravidla fora.
(imho ak na toto (heslo) clovek nepride sam nema tu co hladat)
Ak sa opyta nieco duplicitne, moderator mu napise spravu s vysvetlenim (+linkom na primarnu temu, alebo bez neho) a topic ihned zrusi (aby to tu nevyzeralo ako teraz - nove prispevky: a mam tam desat, kt. zacinaju [zmazat]) - a mohlo by aj fungovat upozornovanie modov cez nejake tlacitko.
Nepoznam phpbb forum, kde by fungovalo standardne vyhladavanie tak, ako by som potreboval, toto nie je vynimkou.
Vela krat modi odporucia uzivatelovi kliknut na FAQ. Klikli ste si na to niekedy?
Zapomněl jsem heslo!
Nic se neděje, vaše heslo můžeme kdykoliv obnovit. V tomto případě zmáčkněte na přihlašovací stránce tlačítko Zapomněl jsem svoje heslo, pokračujte dle instrukcí a téměř ihned budete přihlášeni.
Takze urcite dat tam pravidla fora.
(imho ak na toto (heslo) clovek nepride sam nema tu co hladat)
- rony
- Klub čistého iOS
wiki ako riesenie oddelenia bazy znalosti sme preberali - jedine v com je problem su editori, ktori su schopni redigovat obsah.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- iPhone guru
Já v tom problém nevidím.
-
- Moderator fóra
harken píše:Vela krat modi odporucia uzivatelovi kliknut na FAQ. Klikli ste si na to niekedy?
I na to jsem již upozorňoval - viz můj příspěvek z 22. února zde: viewtopic.php?f=11&t=128&st=0&sk=t&sd=a&hilit=jailbreake&start=360