Už někdo z Vás reálně používá push notifikace?

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
daend

Re: Už někdo z Vás reálně používá push notifikace?

Příspěvek od daend »

tak na 2G u IM+ 3.1. samozřejmě push také nefunguje.
Sakra. Takže nezbývá než čekat na nějaký lepší unlock než je redsn0w :-(

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Divny, me nejde koupit, nebude to tim ze jsem pred tim vyzkousel warez verzi ?

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Mam koupenou Beejive app, ale ta dost blbne, tak jsem nechtel slapnout zase vedle tak jsem vyzkousel program timto zpusobem a vse jede jak potrebuji tak ho chci zakoupit, mozna to neni stastny postup, nicmene nerad bych mel koupeny dalsi se kterym bych nebyl spokojeny.

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Další osobní poznatek. Sice chodí jak má, ikdyž někdy i s dvouminutovým zpožděním.
Ale přímo katastroficky to žere baterku! Zkusím ještě nabít doplna a znovu pozorovat, ale z 50% mám během hodiny 20%!!

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Baterii žerou všechny aplikace s push opravdu dost.Doufám že to nějak vyřeší.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Beejive mi teda vubec drasticky baterku nezere..
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

frantisheq

Příspěvek od frantisheq »

nooo skusil som PUSH na IM+ skype a spravy dochadzaju prakticky okamzite bohuzial aj v tomto pripade mi PUSH zatazuje CPU takze iPhone je horuci a pomaly. to nehovorim o baterke.
ale ako som uz pisal pokial mate aktivovany net od svojho mobilneho operatora vsetko ide bez problemov a PUSH nijako CPU nepretazuje

hewlo

Příspěvek od hewlo »

Me nepripada, ze by push nejak vyrazneji zatezoval baterku... nabijel jsem rano, jsem pripojenej od rana pres IM+, chodi to perfektne za par EUR. Ze zacatku mi to dost padalo, predevsim kdyz jsem chtel napsat nekomu do offline, ale po vypnuti zapnuti iphonu je to OK. Nevite nekdo jak to funguje v zahranici ? Kdyz mam vypnuty data pri roamingu, tak to automaticky skoci do offline ? Nebo zustanu online a push notifikace mi prestanou chodit ?

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Predpokladam, ze zustanes online po dobu kterou mas nastavenou a push ti nebude chodit.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

dwick
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dwick »

podle ruznych zdroju je vybijeni baterky zpusobeno restorem backupu z 2.2.1 na cerstve nainstalovany fw 3.0 Old 2.x backups seem to cause some or all of the following: Poor battery life, unstable ultrasn0w connection, and unable to launch apps a bigboss psal ze mel problem i s bluetooth. takze vsem kterym to neskutecne zere baterku doporucuji vyzkouset cisty fw 3.0
Life sucks. And then you die.

jablickar

Příspěvek od jablickar »

Problem s rychlym vybijenim baterie jsem resil u sebe na blogu a postup je jednoduchy - staci dat nastaveni - obecne - obnovit - obnovit nastaveni site..

Problem je s tim, ze se iPhone neustale snazi pripojit k wifi a tim zabiji baterku.. todle by melo problemy vyresit..

vice jsem o tom psal v clanku:
http://jablickar.cz/index.php/2009/06/pouzivate-push-notifikace-tak-pozor-na-ranni-budik-nemusel-by-zazvonit/

tor

Příspěvek od tor »

Push mi vubec nefunguje doma na wifi. Resil nekdo pridani nejakeho portu do firewallu?

daend

Příspěvek od daend »

tak jsem našel jeden návod na zprovoznění PUSH na 2G, který snad funguje.

Nemůžu najít AT&T simku abych to vyzkoušel.

I repaired the problem by using an official unactivated SIM (with no contract on it and a restored phone without restoring the backup). It passed the first activation (i could use the phone as an iPod touch) but it then ?said waiting for activation this may take several minutes? and then i redsnowed it et voil? push is working on my 2G iPhone

siccnezz

Příspěvek od siccnezz »

A obnovil jsi při přechodu na 3.0 ze zálohy, nebo jsi iPhone nastavil jako nový zařízení?
Naposledy upravil(a) siccnezz dne sob čer 27, 2009 9:44 am, celkem upraveno 1 x.

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Z dvojky přes všechny bety až na 3.0 final vždy čistý restore. Nikdy jsem obnovu nedělal a dělat nebudu.

Pavuk

Příspěvek od Pavuk »

Sú nejaké poznatky že by robil problém aj prechod z jb fw 2.2 na custom jb fw 3.0 ale bez obnovy z restore?

Carabei

Příspěvek od Carabei »

a nic jako winterboard nepoužíváš, popřípadě nějakou jinou utilitku běžící stále?
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

hawkes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hawkes »

Trochu mimo téma, ale snad se brzy objeví nějaký toogle pro sbsettings, protože lézt pořád do nastavení, když push notifikace nepotřebuju je otravné.
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD

siccnezz

Příspěvek od siccnezz »

BeejiveIM 3.0
zaplé PUSH na 24 hodin
iPhone 3G bez JB (neobnoveno ze zálohy)
PUSH email po jedné hodině
Wifi zaplé, ale není připojeno
signál GPRS (chvílemi EDGE)
telefon používán minimálně

11:00 odpojen od elektřiny - 100% baterie
14:30 baterie stále stejná

Tak já vám nevím.. Mě se nijak nezná, že by PUSH notifikace žraly baterii. Zvlášťní.

Kopis
Host
Host

Příspěvek od Kopis »

Mně push notifikace (Beejive i IM3+) neskutečně žrala baterku při připojení doma přes wifi, přitom ale push notifikace nefungovala (nechodily upozornění). Dlouho jsem nevěděl co s tím, až mě napadlo vypnout firewall v ADSL modemu Zyxel - ten je tam totiž standartně zapnutý. Okamžitě od tohoto okamžiku:
1) - začaly chodit push notifikace
2) - úplně přestala nadměrná spotřeba baterie. Nyní vydrží baterie tolik, jako kdyby push notifikace ani neexistovala, nepoznám žádný rozdíl.
iPhone 13 Pro 256GB O2 | MacBook Pro 15"

Kopis
Host
Host

Příspěvek od Kopis »

No, pokud je ta wifi funkční, tedy podaří se vyřešit problém s firewallem a chodí push notifikace, tak není žádný důvod k nepoužívání push notifikací i ve wifi síti. Já jsem s push notifikací teď úplně max. spokojený v GSM i wifi, je to přesně to, jak jsem si to představoval plus ještě něco navíc. ;-)

fana1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fana1 »

Jak jde prosím poznat, zda mi na pozadí právě běží nějaká aplikace? :oops: Je někde nějaký seznam běžících?

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Pokud se bavíš o technologii push - to není běh aplikací na pozadí. Nicméně, seznam právě aktivních push aplikací nikde není.

Kopis
Host
Host

Příspěvek od Kopis »

Juramac: no ja jsem uz natolik zmlsany iPhonem, ze MacBooka zapinam na vaznejsi praci, nez pokec v icq, facebooku nebo skypu, to lehce zvladne iPhone a dokonce i lepe, protoze vse resim v jednom programu. Jinak lze nastavit, jak dlouho se ukazuju on-line, v IM3+ dokonce az na tri dny, takze po vypnuti kompu staci jenom na iPhonu nahodit stav on-line a vse muze fungovat.

dwick

Příspěvek od dwick »

presne tak, vzhlemem k tomu ze nemam aktivovany telefon prez itunes, tak mi push notifikace nefunguje, ovsem apple(?) server mi zajistuje stale pripojeni icq/msn/gtalk/.. k serverum (defakto bouncer, jako pro irc), takze i kdyz mi nechodi notifikace o prijatych zpravach, pri vypnutem klientu jsem stale online, to plati i kdyz vypnu nebo restartuju telefon. pro ostatni se jevim stale jako online a po spusteni klienta mi prijdou veskere nedorucene msg. pro nekoho se to muze zdat jako nevyhoda, ovsem ja to vidim jako velke plus
Life sucks. And then you die.

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

včera 7:45 ráno

Test č.1
BeeJive 3.0 with PUSH
Zapnuté PUSH, WIFI vypnuto, OpenSSh vypnuto, datové přenosy deaktivovány u operátora.

23:00 odpojen iPhone z nabíječky - 100%
2:30 - stav baterie 46% ( stále pouze PUSH )
5:45 - stav baterie 20% a rychle klesá

Čímže jsem se jen utvrdil, že méně žere šťávu aplikace spuštěná na pozadí pomocí Backgrouderu.
Pozn. Toto je můj test a neznamená to, že je stejný u všech iPhonů a výsledky mohou být rozdílné.

edit 10:33 28.6.

Test č. 2
restore a JB redsn0w 0.7.2
17:30 včera odpoledne iPhone odpojen z nabíječky
Vypnuté PUSH u BeeJive po celou dobu, zapnutá wifi, vypnuté OpenSSH.
10:30 dnes dopoledne - stav baterie 84%

Ale je docela možné, že není na vině PUSH. Je možné, že tu baterku to mrtvilo něco jiného. Proto jsem udělal restore a mám zatím a pouze OpenSSH a SBsettings a BeeJive.

havlbrod
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od havlbrod »

No tak mě push jede OKa, ale tak vydrží to cca 15 hodina pak musím nabíjet:-(
ip 5c

frantisheq

volal mi clovek z T-Mobile a hovoril ze co sa tyka PUSH + Easy ziadne zmeny nebudu. odporucal som im samostatnu sluzbu pre PUSH zial nic nebude, 50 korun za 1MB je des a hruza a iba kvoli PUSH na pausal urcite neprejdem ked teraz si dobijem kredit 10E a o 3 mesiace mi to stale prepadne kedze vobec nevolam

makovice
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od makovice »

scorpi píše:včera 7:45 ráno

Test č.1
BeeJive 3.0 with PUSH
Zapnuté PUSH, WIFI vypnuto, OpenSSh vypnuto, datové přenosy deaktivovány u operátora.

23:00 odpojen iPhone z nabíječky - 100%
2:30 - stav baterie 46% ( stále pouze PUSH )
5:45 - stav baterie 20% a rychle klesá

Čímže jsem se jen utvrdil, že méně žere šťávu aplikace spuštěná na pozadí pomocí Backgrouderu.
Pozn. Toto je můj test a neznamená to, že je stejný u všech iPhonů a výsledky mohou být rozdílné.

edit 10:33 28.6.

Test č. 2
restore a JB redsn0w 0.7.2
17:30 včera odpoledne iPhone odpojen z nabíječky
Vypnuté PUSH u BeeJive po celou dobu, zapnutá wifi, vypnuté OpenSSH.
10:30 dnes dopoledne - stav baterie 84%

Ale je docela možné, že není na vině PUSH. Je možné, že tu baterku to mrtvilo něco jiného. Proto jsem udělal restore a mám zatím a pouze OpenSSH a SBsettings a BeeJive.

Osobne bych tvuj problem videl v tom, ze pokud vypnes vsechny datovy prenosy, tak se iphone stale pokousi pripojit, cimz se zvysi spotreba. Pokud mu pripojeni doprejes probehne kontrola pouze parkrat ze hodinu a iphone vydrzi .... stejny problem mel nejspis i kolega s firewallem ... evidentne nepouziva apple pro PUSH standardni povolene porty (http, smtp, pop3, ssh ....) takze mu orizl PUSH komunikaci.

zaver: Apple by mel vyresit timeout u pripojeni PUSH ;)
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3

jablickar

Příspěvek od jablickar »

makovice: Apple s zadnymi timeouty problem nema..

psal jsem to o stranku drive, problem je nasledujici - iPhone neustale snazi pripojit k wifi a tim zabiji baterku.. todle by melo problemy vyresit..

Reseni rychleho vybijeni - Problem s rychlym vybijenim baterie jsem resil u sebe na blogu a postup je jednoduchy - staci dat nastaveni - obecne - obnovit - obnovit nastaveni site..

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

tak zasilam reseni pro nektere uzivatele s problemy s baterkou.. nekomu by totiz mohlo pomoci nasledujici ? jdete do nastaveni ? obecne ? obnovit ? obnovit nastaveni site.. ulozena data ze starsiho firmwaru udajne prilis dobre nespolupracuji s novym fw a tak se iphone vlastne snazi celou dobu neuspesne pripojit k wifi siti a to kompletne zabiji baterku.. snad se to nekomu hodi

Tohle platí ale pouze v případě, když použiju UPDATE na 3.0, ne?
Pokud dělám čistý restore, tak tam přece žádné staré nastavení nemůže zůstat.

frantisheq

presne tak. nastaveni - obecne - obnovit - obnovit nastaveni site.. nicomu nepomoze pokial mam cisty 3.0 bez restore. inac videli ste uz ako scervena 3GS ktory ma tie iste problemy a dlho sa prehrieva? moj 3G je biely ale k nicomu podobnemu nedoslo aj ked bol pri zapnutom PUSH ako dvojplatnicka
http://www.winandmac.com/news/iphone-3g ... e-to-pink/

lukas26
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukas26 »

frantisheq: to se mi nějak nezdá...jak chceš bílý plast donutit zčervenat? kdyby se z něj kouřilo nebo chytal nádech do šeda až černa, jakože se pálí, pak dobře...ale tohle je trochu divné, ne?

frantisheq

netusim mozno nejaka chemicka reakcia na teplo :) nemam sajnu

frantisheq

este taky maly postreh:
vsimol som si ze ked mi PUSH zerie baterku tak aj ked PUSH kompletne vypnem myslim aj notifikacie, baterku to nadalej vysava. staci po vypnuti PUSH restartovat iphone a prestane to.
alebo vymazat aplikaciu ktora vyuziva PUSH :) vtedy netreba ani restartovat

jablickar

Příspěvek od jablickar »

scorpi: jelikoz to radil Apple genius i lidem s iPhone 3GS, tak bych nerekl, ze se to tyka jen updatu z 2.2 na 3.0.. za pokus clovek nic neda a hodne lidem to pomohlo.. nekdy je potreba navic odebrat exchange ucet a po restartu ho znovu pridat..

btw ja jsem udelal "cisty" restore = restore bez natahnuti backupu.. a problem s baterkou jsem mel take.. nic jsem nedelal a jen jsem videl, jak baterka mizi.. stacilo zresetovat nastaveni site a mam po problemu..

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Jasně, tomu rozumím už. Ale nastavit poté wifinu si zpět snad může, ne? Nebo je to myšleno tak, že po každém používání wifi musím udělat obnovu nastavení sítě?

BTW:
Teď řeším : 2 iPhony 3G, T-Mobile CZ, oba čistý restore na 3.0, jailbreak přes redsn0w 0.7.2 -> Cydia-> Sbsettings, zatím nic víc.
U prvního padá baterka před očima, druhý drží jak má.
Tak to mi teda vyndej :D :D

Zajímavé je, že jsem takto udělal 5 iPhonů a jen a pouze tento jeden chcípe. Baterka v hajzlu být nemůže, je koupenej v březnu.
No, zkusil sem reset toho nastavení a uvidíme.

edit 18:40

Takže nepomohlo, za hodinu spadla baterka o 9%. Tak jsem šel dolů na 2.2.1 a je klid :twisted:

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

O tej batérii je niečo napísané aj tu (po anglicky)
http://www.iphoneuserguide.com/apple/20 ... s-with-30/

Milis.19

Příspěvek od Milis.19 »

Ahoj hele mohl by ste mi nekdo poradit prosim :-(

Mam IM+ full a zkousel sem i z AIM ale pokazdy kdyz zapnu pri tom prvnim spusteni Push tak mi strasne rusi signal Push funguje bez problemu sprava prijde ihned ale nikdo se mi nedovola sem nedustupnej zkousel sem push vypnout ale stejne se nikdo nedovola a signal furt rusi nevim cim to je a taky mi de iphone trochu sekane a nepomuze ani kdyz se hodim offline nebo vypnu vsechno v nastaveni ohledne push jak v aplikaci tak v nastaveni iphone ale jak mile smazu aplikaci tak se mi da zas dovolat a iphone prestane jit sekane tak bych byl moc rad kdyby ste mi mohl nekdo poradit cim to je popripade co stim prosim :-(

pckiller
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od pckiller »

Mám tiež problém s rýchlim vybíjaním baterky.... Mám beejive 3.0 + push, do prvého reštartu telefónu samozrejme pri zapnutej notifikácii všetko ok, po reštarte to žerie strašne batériu, notifikácie mi idú a išli aj pred reštartom. Nepomohlo ani obnovenie nastavení siete, wifi aj ssh vypnuté :( ...
iPad 4 3G 16 GB White FW 10.3.3 Telekom SK
iPhone XS Max 64 GB Silver FW 13.3 JB Orange SK
iPhone 6S plus 128 GB Space gray FW 12.4 JB Orange SK
ATV 2 FW 5.0 (5.1.1) JB
MacBook Pro 15" Unibody Mid 2012

Odpovědět