Automatické překlápění displaye

vše co vás napadne
Odpovědět

Také vám vadí automatické překlápění?

Velmi, ještě jsem to reálně nevyužil.
2
4%
Využívám tuto možnost zřídka, ale obtěžuje mě.
11
22%
Vůbec mi to nevadí.
36
73%

Celkem hlasů: 49

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Automatické překlápění displaye

Příspěvek od Antabelus »

Docela by mě zajímalo, jak jste na tom vy s touto vychytávkou. Já osobně bych nejradši modul na překlápění vymontoval z iPhone, protože mě překlápění displaye občas dost obtěžuje, nepř. když ležím v posteli a chci být na Safari.

Zároveň bych se chtěl zeptat nějakého developera, jestli není v iPhone nějaká knihovna nebo něco takového, která by se (teoreticky) dala ošéfovat (to bych si vzal na startost já) tak, aby se display nepřeklápěl (pouze překlápění, ne naklánění atd.).

BTW: Ne nechci Cydii, ne nechci SBSettings, ne nechci Rotate Inhibitor toggle.

dodo_mt
Starý pes fóra :)

Re: Automatické překlápění displaye

Příspěvek od dodo_mt »

Pouzivam tuto moznost velmi malo a ani som si to nejako nevsimol ze by mi to prekazalo. :)

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

No tak já obzvlášť k večeru už vypínám počítač a přesouvám se na iPhone, lehnu si do postele, ležím pohodlně na boku a chatuju přes IM+ (ve kterém se naštěstí automatické překlápění dá vypnout), někdo mi napíše SMS, chci odepsat a nemůžu, protože se mi display nechutně přetočí, a já musím iPhone otočit powerbuttonem dolů, abych mohl vůbec odepsat a ještě k tomu používám landscape klávesnici která mi naprosto nevyhovuje. To samé Safari. Nebo si chci přepnout písničku, a místo toho abych si mohl vybrat tak se mi to přepne do Cover Flow (což je opravdu prima parádička, ale pro mě nepoužitelná, a ještě mě v takových chvílkách otravuje).

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

A pro JB iphony něco jednoduchýho je?
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Ano, v Cydii si nainstaluješ SBSettings a do ní je toggle 'Rotation Inhibitor' kde si velmi snadno vypínáš a zapínáš automatické překlápění.

andrejkovo

Příspěvek od andrejkovo »

rovnaky problem..preklapanie naposteli v safari :(

zbynda

Příspěvek od zbynda »

To je zase tema :)

Ale abych odpovedel, chybi mi tam moznost Jsem rad, ze to umi, protoze tu bych zaskrtnul ;)

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Já chodím do postele především spát. Takže mně tato funkce vůbec nevadí, naopak ji vítám.

andrejkovo

Příspěvek od andrejkovo »

mne nevadí..ale keď ležím v posteli a som na nete tak mi to občas otočí :(

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Pisu skoro jen na landscape klavesnici, takze tuto novou vlastnost 3.0 velmi vitam, umoznila mi opustit Cydii (MySMS) a zacit pouzivat aplikace jako Poznamky nebo Email.
Nicmene systemovy zamek do jedne nebo druhe polohy bych uvital...
Pro web ho myslim ma prohlizec iCabMobile z AppStore, ktery ma i full screen mode, do postele mozna dobre reseni.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od kosmonaut »

Překlápění displeje je výborná funkce. Když potřebuješ telefon odložit (odhodit, odkopnout), tak jej potom můžeš jen vzít a začít používat. Nemušíš přemýšlet jak se má natočit. Nebo třeba výhoda různých pohledů programech (iPod), landscape klávesnice (píše se na ní výrazně lépe než na klasické). Je pravda že někdy pozlobí (ležet na boku dělá problémy) ale není to nic, co by výrazně vadilo.

Co mi vadí trochu víc je to, že tyto ankety jsou trošičku tendenční (tato funkce je A) na houby B) na prd C) na ho***o D) nevadí mi). Nestačilo by snížit počet odpovědí na 2-3 s tím, že by se zachovali oba pohledy? Tím by se jasně zachovala polarizace názorů.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

rancoen

Příspěvek od rancoen »

Mne landscape vyhovuje na maximum, hlavne klavesnice v SMS, ale i v aplikacich a chatech. I kdyz obcas si uvedomim, ze mam vlastne iphone vzhuru nohama, protoze displej se otocil z landscapu nazpet a ja ho drzim blbe :p
Nekdy mam poci, ze to trva moc dlouho, nez se otoci, jindy to zase zvladne moc rychle, i kdyz jsem to nechtela. Moznost pretaceni vypnout by urcite mela byt, pro uzivatele, kterym landscape vadi, a byli by spokojeni vsichni.

EDIT: kosmonaut ma pravdu, co se Antabelusovych anket tyce.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Naopak, je to dobrá funkce! :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

terry

Příspěvek od terry »

Pravda je, že někdy mě to naštve, když se to překlopí, ale už jsem si celkem zvykl. Jediné, co mi neustále vadí je CoverFlow v iPodu, protože s tím se prakticky nedá moc pracovat a spíš to jenom hezky vypadá.. takže kdyby se dalo vypnout jen to, uvítal bych to.. ale přežiju to :)
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Krtko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Krtko »

Mne to neprekáža vôbec. Keď niekto chce v posteli surfovať na nete, nech si stiahne iný prehliadač. Môj názor :D

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

ot : mě vadí tohle hlasování 8)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Každopáně by bylo dobre kdyby to slo na chvilku zastavit, treba pro surfovaní v leže no :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

joysi

Příspěvek od joysi »

Niekedy vadi, v posteli.
Ja by som uvital niekde hore pri baterke, alebo case taky zamok, pri ktorom by sa kliknutim nan zamklo/odomklo preklapanie displeya.

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

Ja absolutne vysiluji z cover flow v iPodu. Malo ktera vec me dokaze tak vytocit. Muzete to znit prehnane, ale jelikoz jsem opravdu velky hudebni fanousek a posloucham kazdou volnou chvili ve dne v noci, tak je pro me toto velky problem.
Uz delsi dobu neuspesne hledam nejake reseni. SBSettings neprichazi v uvahu. Proto budu vdecny za jakoukoliv alternativu.

terry

Příspěvek od terry »

Jak už jsem řekl.. CoverFlow v iPodu je jedna z mála věci, která mě při přetočení iPhone dokáže opravdu naštvat :)
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

jerrx
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jerrx »

Bohu dík za SBSettings a RotateInhibitor, ať je váš důvod je nepožívat jakýkoliv tak si pak nemůžete stěžovat.. :P
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Vybrať si pesničku dokážem aj cez cowerflow, takže to prežijem, chatujem cez meebo (keď v safari vysunieš klávesnicu, tak sa displej nepreklopí až kým ju nezavrieš), textReader si to vie zamknúť a pri zvyšku vecí (ostali snáď len smsky) prežijem to, že musím ležať na lavom boku.. (aby bol sleep/awake button dole.) Mal som v sbs iný toggle, volal sa NoRotation, ale vôbec som ho nepoužíval a už aj odinštaloval.

Čiže celkovo, nevadí mi to, za to často mi to príjde užitočné.

ygy

Příspěvek od ygy »

Yreg píše:...prežijem to, že musím ležať na lavom boku.. (aby bol sleep/awake button dole.) ..

a to uz preco ? :lol:

cowerflow mam velmi rad vyberam si hudbu zvacsa podla neho..ale aj podla neho vkladam :twisted: pisanie sms mi vyhovuje akozto vacsinov pisem cez den , jedine co mi vadi je safari ked som uz v posteli ..to musim byt stale na chrbte a ked tak ste taku 1.5 h tak to vam poviem je celkom makacka na ruky :lol:

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Lebo v takmer žiadnej aplikácií sa ti obrazovka nepreklopí "hore nohami" - tj, že by bol status bar na tej strane kde je home. Vlastne z vecí, čo poznám to robí len diktafón a AirSharing.

quak

Příspěvek od quak »

Těch aplikací je víc, kompletně se otáčí například i IM+.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Nj, chcem povedať, že väčšina aplikácií to nerobí, práve preto, aby sa dali používať aj po ležiačky.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

horenohami sa pretoci aj Term :-)

rozhodne ocenujem moznost zamykat otacanie pomocou SBsettings :-) aj ked uz ma tak otacanie v Safari neirituje :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Sedyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sedyman »

Co vám vadí na coverflow?Je to hezké a pokud nemáte iphone zarvaný 10 gb písniček,tak třeba ja to v coverflow najdu písničku rychleji,než třeba ve skladbách.

ipho4S
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od ipho4S »

Neviete existuje nejaka app , v ktorej by som si navolil pri akych spustenych app sa ma preklapat displej??
Viem ze sa to da zamknut/odomknut cez home buton, ale dost ma to otravuje napr pri navigacii alebo fotkach to povolovat aby sa displej otocil...
iPhone 8 plus 256GB

Odpovědět