Už někdo z Vás reálně používá push notifikace?

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
pinot

Re: Už někdo z Vás reálně používá push notifikace?

Příspěvek od pinot »

Mě PUSH funguje, baterku mi to nežere, ale i když nastavím TIME OUT na 3 dny, tak mě všichni známí třeba ještě hodinu vidí online. Ale potom jsem offline. Tu hodinu nemám vypozorovanou přesně. Někdy je to víc. Někdy míň.
Takže i když si myslím , že jsem on line, tak to někdy není pravda a nikdo mi nepíše.
Mám to vypozorovaný u Skype. U ICQ nevím.

JJWorren

Příspěvek od JJWorren »

neco malo o PUSH dneska sem udelal takovej malej experiment :-)

pripojil sem se na AIM a IM+ z Wifi o PUSH se nedalo mluvit - neverejna IP a za routerem

nasledne sem PUSH otestoval na pripojeni pres 3G a hele ono to funguje :-) podle me velmi zajimave zjisteni :-)

nicmene mi pripada ze kdyz se zmeni IP tak budete zase v hajzlu... treba kdyz vlezu do metra a prehodi se to z 3G na GPRS nebo EDGE :-)

nechci nic rikal ale PUSH u me ma zatim pomerne vetsi - jeste to vyzkousim s 3deni konektivitou na IM+ stim ze uplne vypnu wifi a budu se pohybovat po meste snad to bude fungovat :-) jestli ne tak je PUSH uplne na nic v praxy se vam totiz meni IP u O2 pokazde kdyz zmenite vysilac pri pohybu metrem tedy i nekolikrat za 10 minut a dokud se znovu neotevrete aplikaci PUSH se bude porad zkouset pripojit na starou IP a strkat notifikace nekomu uplne jinemu...

mate nekdo podobnou zkusenost?

EDIT: tak sem to zkusil prez noc, rano uz PUSH nebezeli - doslo k aktualizaci IP...

Dle meho je PUSH dorucovano na vsi aktualni IP adresu pres kterou jste na netu takze jakmile se prerusi spojeni a dostanete od operatora jinou je to vsechno v loji nevim jak u ktere apliakce zaitm sem zkusil jen IM+ ale tam sem se musel uplne reconnectnout abych znovu PUSH nahodil :-( a stale mi funguji jen pres 3G atd. ne pres WiFi

Milis.19

Příspěvek od Milis.19 »

Ahoj hele mohl by ste mi nekdo poradit prosim :-(

Mam IM+ full a zkousel sem i z AIM ale pokazdy kdyz zapnu pri tom prvnim spusteni Push tak mi strasne rusi signal Push funguje bez problemu sprava prijde ihned ale nikdo se mi nedovola sem nedustupnej zkousel sem push vypnout ale stejne se nikdo nedovola a signal furt rusi nevim cim to je a taky mi de iphone trochu sekane a nepomuze ani kdyz se hodim offline nebo vypnu vsechno v nastaveni ohledne push jak v aplikaci tak v nastaveni iphone ale jak mile smazu aplikaci tak se mi da zas dovolat a iphone prestane jit sekane tak bych byl moc rad kdyby ste mi mohl nekdo poradit cim to je popripade co stim prosim :-(

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Buďto se vrať na 2.2.1 nebo prostě čekej na 3.1 jako já. Taky s tím FW mám dost problémů, je fakt katastrofální.

edkis
Host
Host

Příspěvek od edkis »

Mal som velke problemy s push co sa tyka stavu baterie a to take ze mi pred ocami mizla bateria.po xyz skuskach som napokon skusil restornut a nenainstaloval resp. nepovolil som ziadnu push app.
vysledok je taky ze baterka ma po 2 dnoch plnu kapacitu a tak som skusil push povolit a nasledne som ju vypol lenze baterka po 4hod spadla o 3/4.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

OT: Hlavně, že Apple s velkou slávou rychle vypustila FW 3.0, aby se svět zjančil a všichni jej honem dychtivě instalovali, ale teprve teď jej dolaďují a výsledku budou říkat verze 3.1. Jasně, kdo jiný než uživatelé by je upozornil na kiksy, které tam mají? Než se všechno vyladí, bude další verze 3.1.1 a takto to půjde dál až k verzi 4.0 atd. Neverending story!

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Dovolím si taky OT. V dnešní době to jinak nejde.
Viz slavná Nokia se svým symbianem. Hrnou typ za typem a lidi jim dělaj testery na firmwarech, oznamují bugy.
Jen jsem myslel, že Apple v tomto bude jiné.
Nicméně nutno říci, že 3.0 je big shit a evidentně to uspěchali a vydali polotovar.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Ono je to vlastně stejné jako s každým jiným softem. Prostě se to doladí za běhu :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

No, vzhledem k tomu že už nějaký ten softík (ať už třeba malý nebo třeba webapp) na triku mám, tak jsem trošku v obraze a vím o čem je řeč. A musím říct, že opravdu to nejde dělat jinak, než pustit do světa jakousi rádoby gold verzi, ale při tom to doladit až když svět nadává.

Podívejte se na Nokii, nebo další 'konkurenty' na podobné úrovni. Nokia radši udělá ročně 50 různých telefonů, a uživatelé jsou spokojení a vesele mávají svým super high-end telefonkem na zastávce, než aby dva-tři stávající dovedla k dokonalosti, stejně jako to bude u iPhonu, až bude FW řekněme 3.2.2...

O Microsoftu snad ani radši mluvit nebudeme.. Ti pánové vydávají aktualizace na aktualizace :D

hawkes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hawkes »

:shock: Zajímavé, zas tolik problémů s 3.0 nemám, už vůbec bych ho neoznačil za big shit. Řekl bych, že za dost problémů může JB nebo tahaní balastu z předešlého OS (backup)

Ještě tak, jaké byste měli dnes mobily? Kdyby nepřišel iPhone, tak by spoustu mobilů nevzniklo, udělal tady pěknej bordel :D :D
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD

Milis.19

Příspěvek od Milis.19 »

Ahoj hele mohl by ste mi nekdo poradit prosim :-(

Mam IM+ full a zkousel sem i z AIM ale pokazdy kdyz zapnu pri tom prvnim spusteni Push tak mi strasne rusi signal Push funguje bez problemu sprava prijde ihned ale nikdo se mi nedovola sem nedustupnej zkousel sem push vypnout ale stejne se nikdo nedovola a signal furt rusi nevim cim to je a taky mi de iphone trochu sekane a nepomuze ani kdyz se hodim offline nebo vypnu vsechno v nastaveni ohledne push jak v aplikaci tak v nastaveni iphone ale jak mile smazu aplikaci tak se mi da zas dovolat a iphone prestane jit sekane tak bych byl moc rad kdyby ste mi mohl nekdo poradit cim to je popripade co stim prosim :-(
A JB nemam a nikdy nemel !

DarekJ

Příspěvek od DarekJ »

Nerozumim proc nefunguje Skype na IM+. Mam full verzi. Pres skype for IP pripojim se v pohodě. Pres IM ani za nic. Zkousel jsem na Edge wifii. Vypinial jsem IP a porad nic. Pokažde vyskoci connection error.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

hawkes píše::shock: Zajímavé, zas tolik problémů s 3.0 nemám, už vůbec bych ho neoznačil za big shit. Řekl bych, že za dost problémů může JB nebo tahaní balastu z předešlého OS (backup)

je to jenom o tom, co si k tomu telefonu dovolíš jaký všemožný balast do něho nainstaluješ..

Já mám fw 3.0 JB s nainstalovanou cydii + icy + obnovený iPhone ze zálohy a žádný problém nemám :!: Vše běhá jak hodinky. Vůbec prozatím nepozoruji problémy ohledně nového firmwaru, které se zde řeší. Ze začátku sem tam spadla cydia momentálně to je již v pohodě a nějak zvlášť mi to nevadí, jelikož ji často nepoužívám. Mám nainstalované pouze systémové utilitky, které bych v AppStore nenašel a zvykl jsem si na ně (StatusNotifier, SBSettings, Scrobbl pro scrobblování hudby na last.fm, safari download plugin apod.)

Takže JB Juro nezpůsobuje ty problémy, způsobují si je lidé sami (ve většině případů) svým neuváženým zacházením s telefonem. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

DarekJ

Příspěvek od DarekJ »

to je fakt zvlastni.... pokud se zaloguji kdysi vytvorenym userem, skype pod IM+ nefunguje. Kdyz si zalozim novy vsechno frci jak ma.... Podotykam ze ne spoustim skype najednou (na PC i IP)

zeggjk
Host
Host

Příspěvek od zeggjk »

JJWorren píše:nechci nic rikal ale PUSH u me ma zatim pomerne vetsi - jeste to vyzkousim s 3deni konektivitou na IM+ stim ze uplne vypnu wifi a budu se pohybovat po meste snad to bude fungovat :-) jestli ne tak je PUSH uplne na nic v praxy se vam totiz meni IP u O2 pokazde kdyz zmenite vysilac pri pohybu metrem tedy i nekolikrat za 10 minut a dokud se znovu neotevrete aplikaci PUSH se bude porad zkouset pripojit na starou IP a strkat notifikace nekomu uplne jinemu...

Dle meho je PUSH dorucovano na vsi aktualni IP adresu pres kterou jste na netu takze jakmile se prerusi spojeni a dostanete od operatora jinou je to vsechno v loji ...

Ach jo takovýhle úvahy ... jak to někoho může napadnout ? Myslíte, že by něco takového Apple pustil do světa ? Zrovna u zařízení, kde se dá očekávat, že budete chvíli na WiFi, GPRS, 3G nebo EDGE ?

Tak pro pochybovače potvrzuji, že to co napsal JJWoren není pravda. Spustíte BeeJive na wifině, přihlásíte se ke svým IM účtům..... opustíte aplikaci. Notifikace chodí ...... s telefonem odejdu mimo dosaf wifi, jsem na GPRS ... notifikace stále chodí ....... zapnu si 3G .... fon se připojí do 3G sítě ... notifikace stále chodí ....... Přijdu s fonem zpět domů, kde mám wifi .... a hle .... notifikace, ano správně, stále chodí.

K názorům, že fw3 je na nic. Musím říct, že mám iPhone 3G s JB už od FW 2.0, pak fw 2.2, pak 2.2.1 a nakonec 3.0 . Vždy proveden JB a vždy i restore, takže sem měl telefon ve stejném stavu jako před upgradem FW. Jen sem musel doinstalovat zase aplikace z Cydie. A nikdy žádný ze zde popisovaných problémů (mimo jednoho), vše funguje na 100%.

Ten jeden problém byl že se vybíjela docela rychle baterka, ale jak je popsáno, stačí resetovat nastavení sítě.
iPhone 4S 16GB černý - iOS 8 bez JB
iPad 4.gen 32GB WiFi bílý - iOS 8 bez JB
Macbook Air 13" 2012 Intel i5 1,8 GHz, 128GB SSD, 8GB RAM - OS X 10.9.5.

tor

Příspěvek od tor »

to zeggjk: na wifi iPhone 3G mi skoro nikde nechodi. zrejme to neprojde pres firewall, ale jak to pozoruju a pocitam, je to dooost mist, prakticky mi push jedou jen na jednom miste z 5 wifi, coz je celkem marne!! takze pro me je to k nicemu..

zeggjk
Host
Host

Příspěvek od zeggjk »

Ano, dobře z pěti wifin ti to projde jen na jedné. Ale tak rozlišujte, to není chyba iPhone, Apple nebo FW 3. V práci máme síť nakonfigurovanou tak, že nejde spustit žádnej stream, takže si uživatelé nespustí internetové rádio, nebo nějaký pořad z archivu ČT či Novy. Taky si nespustí videa z youtube nebo si přes ICQ nepošlou obrázek či videohovor. Ale to neznamená, že to ICQ je blbý, že tam ta funkce je a přitom nefunguje. Je to konfigurací sítě. Stejně tak je to s Push notifikací. Pokud je síť nakonfigurovaná tak, že propustí komunikaci jen na portu 80 a 443 + některé nezbytné pro funkci sítě ...třeba 53 a víc ani ťuk, tak je na vině jen a pouze nastavení sítě na té wifi.

tor

Příspěvek od tor »

samozrejme, ale pokud to tak bude dal, je realne vyuziti teto sluzby nulove, kdyz nemam moznost zmenit nastaveni site. nasel by se tu nekdo, kdo by mi byl schopny rici, alespon to co mi ma poskytovatel pripojeni povolit, jelikoz od pocatku se kazdy vymlouva na porty 80, a 400 cosi, ale nikdo neresi porty na kterych to jede a nikdo je nerika, takze porad dokola..

frantisheq

Příspěvek od frantisheq »

pre boha na porty sa vykaslite som za wi-fi na tolkymi routermi ze ma ani boh nenajde a PUSH jednoducho funguje. neviem kto tu s tym prisiel ale je to blbost

tor

Příspěvek od tor »

to frantisheq: dekuji za tvuj plnohodnotny prispevek, ale nefunguje to napriklad ani na eduroamu, kazdopadne doma taky ne, ale routerem to neni, zkousel jsem to na druhem stejnem..

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

Push notifikacie by mali ist na porte 2195. Tiez ich nemam povolene vo wifi routeri a aj tak mi push notifikacie idu jak na wifi, tak aj cez edge.

Xavy

Příspěvek od Xavy »

Push přes WiFi mi jde, ale iPhone při zapnutém Push využívající WiFi je zasekaný, zahřátý a vybíjí se mnohem rychleji. Chyba není v aplikacích. Restart sítě nepomáhá. Veškeré nastavení routeru také ne. Byl dán i celkový restore a vyzkoušeno na čistém iPhonu. Jakmile jedu jen přes edge vše jde, jak má jít. Ať si řiká kdo chce, co chce. Chyba je u Applu a to u push notifikácí přes WiFi. Uvidíme, co 3.0.1.

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

Má byť 3.1, nie 3.0.1. Používam momentálne OS 3.1 BETA a všetko OK.

frantisheq

zistil som ze pokial vypnete telefon (letecky rezim) a nechate bezat iba wi-fi tak PUSH iPhone vobec nespomaluje, nezahrieva, vsetko je OK az na to ze sa vam nikto nedovola a uzamknuty iPhone wifi vypina. PUSH spravy dochadzaju cez wifi prakticky v realnom case ci uz je iPhone spomaleny alebo nie. kym som mal FW 2.x a Google kontakty+kalendar cez Exchange+PUSH s iPhonom nebol ziadny problem a babrat to zacalo az s 3.0 tak ci uz sa niekomu moj prispevok zda plnohodnotny alebo nie problem nieje v portoch.

Xavy

Příspěvek od Xavy »

To říkám pořád, že problém je nedaleko stromu u spadlého jablka. :-) WIFI+PUSH = iPhone R.I.P.

PS: S tim leteckym modem máš pravdu, pak je to OK. Takže se vypne něco , co nejde dohromady s WiFi a Push

frantisheq

no myslim ze problem je v tom ze iPhone chce silou mocou PUSH cez GPRS/EDGE a urcite by pomohlo jednoducho EDGE deaktivovat co sa vsak neda (oh Apple). aj ked rucne zmenim nastavenia pre GPRS na nejaku blbost stale sa pokusa pripojit takze jedina moznost je kompletne vypnut fon alebo aktivovat internet cez EDGE od svojho operatora. dalsia moznost je pockat na 3.1 ale to nam pomoze iba v tom ze iPhone nebude spomaleny. pokial budeme mat net iba cez wifi, PUSH nam pravdepodobne bude fungovat iba pokial neuzamkneme iPhone co je blbost a povestna posledna kvapka po ktorej prejdem na Palm Pre. nie som ochotny platit extra 10 eur iba preto aby mi dosla PUSH sprava a nikto ma nepresvedci ze je to nahrada za multitasking. koncpet je to zaujimavy ale co sa mna tyka v konecnom dosledku predrazeny
Naposledy upravil(a) frantisheq dne úte črc 07, 2009 1:17 pm, celkem upraveno 1 x.

Lukáš Petr
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Lukáš Petr »

Tak se vykašlete na push a používejte Backgrounder 8)
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

To je jiste pri nedostatku pameti jakou 2G/3Gmaji, rada za vsechny penize.

tor

Příspěvek od tor »

no takze je to tento port a tot vse? nasel jsem ho na applu, byl tam navod jak delat push aplikace..

nemam problem s routerem.. za nim jsou totiz minimalne jeste dve zarizeni. a to je wifi antena 5GHz, plus nejaky centralnit. takze tento port mi neprojde pres jedno z toho.. ja si sam spravuju router zbytek poskytovatel.

zeggjk
Host
Host

Příspěvek od zeggjk »

PaDoX píše:Push notifikacie by mali ist na porte 2195. Tiez ich nemam povolene vo wifi routeri a aj tak mi push notifikacie idu jak na wifi, tak aj cez edge.

push jede přes port 5223 . A to že na tomto portě je na 110% :-)

tor

Příspěvek od tor »

No jak jsem rikal. Apple uvadi 2195. Muzes mi rict jak jsi ten tvuj port zjistil?

zeggjk
Host
Host

Příspěvek od zeggjk »

Pokud máš v jailbreaknutej iPhone, tak si doinstaluj terminal a tam napiš netstat -p tcp
Pokud nejsi kamarád z příkazovou řádkou nainstaluj si SysInfoPlus

Pro neznalé port je za dvojtečkou... třeba v SysInfoPlus uvidíte v TCP sockets Status

17.149.x.y:5223 ESTABLISHED
(kde za x a y si dosaďte číslo od 1 do 254 - různé na každém iPhone.... podle toho jakej server u apple ho obslouží)

Na svojem IP phone mám (pokud v nastavení zapnu oznámení) konekci na IP 17.149.36.125 přes port 5223. Pokud oznámení v nastavení opět vypnu konekce zmizí.

Pokud si vyhledám info o IP např zde: http://cqcounter.com/whois/

17.149.36.125 - Geo Information
IP Address 17.149.36.125
Host nwk-st-courier008-06.push.apple.com
Location US US, United States
City Cupertino, CA 95014
Organization APPLE COMPUTER
ISP APPLE COMPUTER
AS Number AS714
Latitude 37°30'42" North
Longitude 122°09'46" West

Upozorňuji, že na jiném iPhone může být konekce navázána na jinou IP adresu, zcela jistě maj zátěž rozhozenou na více serverů. IP adresa bude vždy začínat 17.149. Např. 17.149.36.125 nebo 17.149.37.124 atd.

17.149.37.124 má zase jmenej název nwk-st-courier039-03.push.apple.com, ale to neni tak důležité, to jen jako důkaz že se jedná o službu push.

Toby123

Příspěvek od Toby123 »

Pro ty komu se nikdo nemůže dovolat po zapnutí aplikace která používá internetové připojení jsem našel zajímavou věc. Mé stlečně se to stalo po přechodu na 3.0. Pokaždé když pustila nějaký massanger a pak ho vypla nemohl se jí nikdo dovolat. S tím telefonem jsem zkoušel možné i nemožné. Restore bez obnovy nepomohlo, obnovení nastavení sítě také ne, obnovení: smazat data a nastavení také ne.
Jako poslední možnost co mě napadla bylo převést telefon do DFU mode připojit k PC a po detekování provest restore bez backupu.
A hele telefon funguje jak má..
Snad vám to pomůže.. :-)

quak
Starý pes fóra :)

Příspěvek od quak »

Tak podle níže uvedeného článku push notifikace nefungují korektně u unlock telefonů. Máte někdo úspěšnu zkušenost s fungujícími push na odblokovaném iPhonu?

http://mobil.idnes.cz/odblokovani-iphon ... iphone_vok
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Me fuguji. Clanek je zmatenej. Treba veta "Je pravděpodobné, že systém kontroluje, v síti jakého operátora by měl správně tento iPhone fungovat a pokud se nachází v jiné síti, jednoduše mu identifikační klíč nevydá" je nesmys, protoze jestli si koupim nedotovanej telefon, nema Apple pravo mi urcovat jakeho operatora v nem budu mit.

quak

Příspěvek od quak »

To určitě nemá, ale mohl vby mít databázi, která by třeba podle IMEI kontrolovala zda byl telefon prodal jako blokovaný pro některého operátora, či je sim-free.

Osobně se mi to ale taky moc nepozdává.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

Zedjunior

Příspěvek od Zedjunior »

Push notifikace mi fungují perfektně po instalaci PushFixu. Mám je vyzkoušené na aplikaci IM+. Ačkoliv mě zklamala hrozně malá výdrž baterie při připojení přes EDGE.

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Bacha T-Mobile si je u tarifu Surf+ uctuje.

edkis
Host
Host

Příspěvek od edkis »

Zedjunior:
Je to rovnako aj legalne aktivovanym iPhonom bez PushFixu. Pri EDGE a zapnutom PUSH pada baterie doslova pred ocami ba dokonca pada aj po vypnuti PUSH. Problem sa da vyriesit bud zapnutim 3G ale akonahle nebudes v 3G ale len v 2G sieti bateria pada opat. Tak som skusil zakazdym po vypnuti PUSH dat reset network settings a bateria nepada ani pri 2G ani pri 3G sieti.

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Zajimalo by me jestli problem vybijeni baterky pri zapnuti push (i po jeho vypnuti) je zpusoben konkretni app, nebo se tak deje u vsech app podporujicich push. Ze cteni tohoto fora jsem dostal pocit, ze by to mohlo byt zpusobeno app.

Odpovědět