hClipboard alebo Copy&Paste pre iPhone

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
dodo_mt
Starý pes fóra :)

hClipboard alebo Copy&Paste pre iPhone

Příspěvek od dodo_mt »

Tak dnes objavil v Cydii tuto zaujimavu aplikaciu je to vlastne Copy&Paste pre iPhone.

Aplikacia funguje ako dalsia kalvesnica teda po nainstalovani si ju musite pridat v Settings > General > International > Keyboard > hClipboard!

Potom uz len staci pri pisani textu prepnut klavesnicu na copy&paste a kopirujete :) Ma to aj "historiu" kde sa vam ukladaju s kopirovane casti slov a vy si ich mozete potom pohodlne nalistovat a s kopirovat do inej casti textu.

Dalej som zistil ze app funguje aj v aplikaciach z App Store.

Toto su moje kratucke poznatky z kratkej skusky tejto app.

EDIT: este doplnim stale nefunguje kopirovanie textu ktory ne editujete tazke s mailu alebo z sms ne skopirujete nic... Robim to teda tak ze si dam sms preoslat skopirujem a odstranim vyhoda je to ze mate pamat takze sa vase s kopirovane texty ne prepisu ale ich mate v historii.

EDIT2: takze aplikacia zatial funguje velmi dobre praca s oznacovanim je tiez pohodlna... Jednym tlacitkom skopirujete cely text v editore a dalsimi dvoma vyberate cast textu. Dalej sa mozete presuvat dvoma tlacitkami na zaciatok a koniec riadku. Tiez je super to ze sa da oznacit aj viac riadkov ako jeden. Vyskusal som copy&paste zatial len v iRealSMS, YouNote, Safari a v Maile. Mam vyskusane aj to ze mozem kopirovat text ktory pisem sem na forum co v predoslej aplikacii nefungovalo... Tolko zatial z pol dnoveho pouzivania aplikacie.

EDIT3: pripravil som maly navod ako tuto app pouzivat.

EDIT4: Tak dnes (25.1.09) vysiel update na hClipboard kde opravili funkciu template ktora pred tym nefungovala a neukladala sablony.

Obrázek Obrázek

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

buzzfuzz
Host
Host

Re: hClipboard alebo Copy&Paste pre iPhone

Příspěvek od buzzfuzz »

mne to pri install robi toto, som jediny?

?
iPhone 5s | iPad air | aTV 2 jb | Macmini | iMac 27

99momo99

Příspěvek od 99momo99 »

Ahoj mne tato app ide celkom dobre da sa povedat aj ked to nebudem velmi používat :wink:

jirkus

Příspěvek od jirkus »

Dodo, díky za pěkný návod. Vypadá to, že rozšířím kroužek jailbreakers 8) .

silencer

Příspěvek od silencer »

:( Nemam tu klavesnici v nabidce...jak to? iKeyEX mam nainstalovane, jine druhy klavesnice nemam nainstalovane (emoji jsem odinstaloval). iP1 fw2.2. Uz clippy mi nefungovalo - mam snad telefon zakletej?

vivids

Příspěvek od vivids »

to buzzfuzz:
mne to robi to iste, neviem preco...skusal som restartnut cydiu aj ip,ale nic to nepomohlo..

harken

Příspěvek od harken »

Ja som doteraz pouzival Clippy Beta, pri prepnuty na ciselno-znakovu klavesnicu sa mi hore vysunul riadok s tlacitkami copy+paste, ale toto vyzera byt dost lepsie :wink:

silencer

Příspěvek od silencer »

Buzzfuzz a vivids: a mate nainstalovany iKeyEX? Je to v cydii...

vivids

Příspěvek od vivids »

:) hej jasne ze to bolo tym..nevsimol som si to depends:iKeyEx...vdaka za radu,stacilo iba pritom iba precitat si to cele:)

pesasa

Příspěvek od pesasa »

Ja nemuzu z Cydie nainstalovat ani ten iKeyEx, hlasi mi to chybu Depends iPhone Firmware >=2.2 a ja mam fw 2.1, ikdyz ho prehodim fwchangerem na 2.2 taky ta sama chyba. Nemuze to byt tim fwchangerem? Kdyz jsem to vracel zpet na 2.1, tak se mi ukaze firmware 2.1() v zavorce chybi release, ale ten ja uz nevim. Mozna by mi taky pomohl poslat ten soubor v kterem je info o firmware od nekoho kdo ma FW2.1. Pomuzete nekdo? Diky

jenicekk

Příspěvek od jenicekk »

vybornej programek, predchozi clippy beta sel pryc, protoze tenhle ma lepsi ovladani a vic funkci, jen s pouzitim smajliku se musi kliknout na globus dvakrat coz mirne ydrzuje, jinak bez chyb.

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

Toto je jak ja si predstavuji Copy&Paste.

Libi se mi, ze je aplikace vytvorena tak, aby lide kteri tuto funkci nepouzivaji tak casto, meli moznost ji v pripade potreby mit ihned pristupnou.
Clippy (nebo jak se jmenuje ta druha app) vas stale otravovala i kdyz jste ji zrovna nepotrebovali, coz nekdy bylo i dost tragicke vzhledem napr. k prekryvani textu psane SMS zpravy. hClipboard vas pri nepouzivani nijak neotravuje.

Co se mi vsak zalibilo nejvic, byla funkce TEMPLATES. Pro SMS zpravy typu:
Zavolam za 5min.
Miluju te.
Zpozdim se o 10min.

...
...
je to jako stvorene.

Zasadni rozdil mezi hClipboard a Clippy je v samotnem kopirovani useku textu.
Po instalaci Clippy jste prakticky ztratili moznost "volneho" pohybu v napsanem textu. Nemohli jste si kurzorem najet kam jste potrebovali bez oznaceni textu.
V hClipboard je to vyresene jednoduse. Urcite zacatek a konec a aplikace tento usek zkopiruje.
Ovladani chce trochu cviku.

Jeste aby vykoumali jak kopirovat "ne-editovatelny" text a mame tu plnohodnotny Copy&Paste.

paramedicz

Příspěvek od paramedicz »

Tak aplikace Clippy dozrala do jineho stadia,uz je tu volnost pohybu kurzoru a hlavne pri poklepani na bublinu napriklad v sms, text se ulozi a muze nekde jinde vlozi a ediovat...jinde nez v sms sem to zatim nezkousel...

joysi

Příspěvek od joysi »

Neviete mi poradit? Mne to nejde, mam nainstalovany hClipboard aj iKeyEX ale nemam dalsiu klavesnicu v ponuke.
Dakujem!

Ciko

Příspěvek od Ciko »

Zapnul jsi si ji v nastavení?

joysi

Příspěvek od joysi »

ciko: no ved v nastaveni ju nevidim. (takze si ju neviem vybrat).
Preinstaloval som hClipboard aj iKeyEX, restartoval som aj fon a ziadna zmena.

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

paramedicz píše:Tak aplikace Clippy dozrala do jineho stadia,uz je tu volnost pohybu kurzoru a hlavne pri poklepani na bublinu napriklad v sms, text se ulozi a muze nekde jinde vlozi a ediovat...jinde nez v sms sem to zatim nezkousel...

Presne tak, nainstaloval som si Clippy a som spokojny, teraz je mozny volny pohyb v texte a po poklepani a tahani sa text oznacuje, ma to viacej clipboardov na ulozenie textov. Myslim, ze je to konecne pouzitelna copy&paste aplikacia...
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

mara1981

Příspěvek od mara1981 »

Nevím jak vám, ale mně se hClipboard ne a ne zobrazit v iRealSMS? Jinde mi normálně jde, ale v iRealSMS mi glóbus přepíná mezi českou a anglickou klávesnicí. Přitom anglickou klávesnici nemám v settings povolenou. Nevíte někdo co s tím?

Mám iPhone 3G, fw 2.2

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

U mna bezproblemovy chod vo vsetkych app.

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

mara1981

Příspěvek od mara1981 »

Jakou verzi máš iRealSMS? Já mám 2.0.6, nemůže být problém ve verzi?

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Nie mam poslednu myslim 2.0.7.7 neviem ci to ma stym nieco spolocne... ak vsak mas iRealSMS zaplatenu tak urob upgrade...

dodo
Apple Magic Mouse

mara1981

Příspěvek od mara1981 »

Paráda, už to šlape, jak má. Bylo to v irealSMS. Udělal jsem upgrade na 2.0.7 a vše je jak má být. Díky za radu :-)

bloodbytch

Příspěvek od bloodbytch »

Uplne super,vsechno faka jak ma kamos se symbianem se mi smal kuli teto nevychytane vecicce ale tedka ho poseru :)

Garik.K
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Garik.K »

Funguje tohle to i v firmware 3.0? :roll:
iPhone 3G 16GB Black USA
Operator Vodafone
Fm.06.15.00
4.2.1(8C148)

SKMilanko

Příspěvek od SKMilanko »

firmware 3.0 má zabudovanú funkciu copy(kopírovať)-cut(vystrihnúť)/paste(vložiť) :wink:

Garik.K
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Garik.K »

To vím...měl jsem na mysli nakopirovat víc slov atd,a pak si jen vybirat,podobně jak to bylo v hClipboard :roll:
iPhone 3G 16GB Black USA
Operator Vodafone
Fm.06.15.00
4.2.1(8C148)

Odpovědět