Rychlé vybíjení baterií u iPhonů

Zamčeno
hrom33

Rychlé vybíjení baterií u iPhonů

Příspěvek od hrom33 »

Je to jen muj postreh nebo vsech, kdo maji 3GS, ze baterie je daleko slabsi nez u 3G a 2G pri temer stejnem pouzivani? Apple rikal o lepsi vydrzi baterie a ja pocituji naprosty opak

zbynda

Re: Baterie 3GS

Příspěvek od zbynda »

Mas pravdu, baterie jde dolu rychleji (muj subjektivni nazor). Patrne to bude tim, ze rychlejsi procesor si vezme vic stavy.

Gil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gil »

Taky mi vydrží kratší čas, ale když si vzpomenu na 3G, tak tam to byla ze začátku taky tragédie a pak se baterka přece jen trošku "rozhejbala"

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Je to smutne, ale take jsem si toho vsiml :(
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

pak jsem asi jedinej kdo to nepozoruje. Mozna to bude tim, ze prechod byl z 2G ktere uz mozna zacinalo mit sve odslouzeno.

hrom33

Příspěvek od hrom33 »

je to smutne potom co na keynote byla uvedena vetsi vydrz baterie, cekal jsem, ze navysi kapacitu baterie ale ta je stejna jako u 3G, takze nechapu jak chteli dosahnout vetsi vydrze, kdyz dali stejnou baterii a silnejsi procesor s grafikou. to opravdu nechapu

hawkes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hawkes »

Jsou výkonnější, ale zároveň by měly míň žrát
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Som rad že mám 3g ako čítam. Na tu bateriu asi zabudli pri výmene celého HW
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Crempa
Host
Host

Příspěvek od Crempa »

Podle me je nesmysl ted resit vydrz baterie, pokud mate telefon ofiko z CR. Tudiz je tak tyden starej a aktualni vykon baterie je nevypovidajici. Ze zkusenosti vim ze realna vydrz se projevi klidne i po nekolika desitkach nabijecich cyklu tj. tak po mesici az dvou. Takova jest moje zkusenost, pokazdy sem zdesenej jak novej mobil, fotak atd. nic nevydrzi a obvykle se to tak o 30% v prubehu casu zlepsi... tim netvrdim ze je to i tenhle pripad.. to uvidime :)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

vidim to stějně, potřebujete víc nabíjecích cyklů než bude baterie běžet 100%

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Toto, tzv. formování akumulátorů platilo výhradně u NiMH článků, které dosáhly plné kapacity až po několikerém plném vybití a následném nabití (refresh funkce nabíječek). Dokonce se tak daly "vzpamatovat" i články zjevně určené k vyhození. U Li-Ion (Li-Pol) toto neplatí již tak doslova, i když někteří výrobci doporučují takovou baterii nechat nabíjet přes noc a to několikrát, nikoliv ji ale nechat vybít téměř do nuly a pak znovu opakovat cyklus. Tyto baterie to prostě nemají rády, když jsou vybíjeny nadoraz. U mobilů je přirozené, že za nějaký čas se baterie ustálí i při běžném nabíjení, většinou nikdo nesleduje indikaci nabíjení, aby okamžitě vytrhl po nabití kabel, aby se baterie "nepřebila", protože moderní elektronika funguje tak, že pozná nabitou baterii a pouští do ní jen udržovací napětí. Přesto se nedoporučuje nechávat mobil dlouho na nabíječce. iPhone je ale něco jiného a je určen k práci s ve spojení s počítačem, kdy se zároveň nabíjí. Totéž jako u notebooků, kde se baterie dobíjí průběžně, když je třeba.
Jak píše Julek o nabíjecích cyklech, má v podstatě pravdu. U Li-Ion je ale nabíjecím cyklem rozuměno něco jiného než u NiCd nebo NiMH akumulátorů

tej0

Rychle vybijeni baterky iPhone 3GS

Příspěvek od tej0 »

Zdravim vsechny,
vcera se mi s mym iPhonem 3GS prihodila podivna udalost. Mel jsem plne nabitou baterku a kdyz jsem se chtel za dve hodiny podivat kolik je hodin tak jsem mel 18% baterky. Nijak jsem behem tech dvou hodin s iPhonem nemanipuloval. Ani ze sleepu jsem ho neprobudil. A dnes ta sama udalost. Plne nabity iPhone, prehrano asi 5 skladeb za celou dobu manipulace a po 3,5 h stejna situace jako vcera. A navic se telefon nezvykle hodne zahriva. Nekdy vylozene pali. Mam z toho celkem strach jelikoz mam telefon z Anglie, jailbreaknuty tudiz by se zarukou mohl byt problem. Predem diky za pripadnou pomoc.

caran
Host
Host

Re: Rychle vybijeni baterky iPhone 3GS

Příspěvek od caran »

Máš zapnute Push notifikácie? Ak áno tak ich skús vypnúť a restartovat.
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
MacBook PRO 13", 2,26GHz, 2GB RAM
MacBook White, 2,13GHz, 4GB RAM

---------------------------------------
May Way - FingerPiano

modemo

Příspěvek od modemo »

Kedy ludia zacnete trochu hladat... :?
http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=27&t=19525
Vypni push, odinstaluj app pouzivajuce push, vacsinou IM app.

tej0

Příspěvek od tej0 »

Dekuji za radu. Nicmene nevim zda to bude reseni. Na telefon jsem totiz posledni dobou nic neinstalovat ani nic nenastavoval. Stalo se to najednou. Predtim vsechno fungovalo normalne i se zapnutyma push, fringem, backgrounderem atak. Problem mam od vcerejska. Neni dlouhodoby.

modemo

Příspěvek od modemo »

Mne to zacalo po prvom spusteni fringu...

tej0

Příspěvek od tej0 »

Ja fring pouzivam uz asi mesic a zadny problem s nim nebyl. Ani se zapnutyma push...

rosch8
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rosch8 »

podla tejto stranky:
http://www.phonewreck.com/2009/06/19/ip ... -analysis/
bola kapacita baterie zvysena z 1150mAH na 1219mAH a zaroven Apple prehlasil, ze ZIVOTNOST /nie vydrz/ bude zvysena. Zrejme chcel rozptylit obavy uzivatelov ohladne zivotnosti baterie, kedze sa neda jednoducho vymenit, ako pri inych mobiloch.

dodo_mt
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodo_mt »

Nepozorujem nejake vyrazne vytazenie mojej baterie na iPhone 3Gs asi preto ze som presiel z 2Gcka kde mi iPhone vydrzal tak 1-1.5 dna... Mam ho v podstate skoro stale pri/na nabijacke take ma to ani nejako nevzrusuje. Niekto pisal ze sa zivotnost prejavi az po niekolkych cykloch tak pocitam ze este vydrz cosi stupne.

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

tej0

Příspěvek od tej0 »

Zkusenost s baterii mam stejnou jako vetsina z vas. Zkouseli jsme to s kamaradem co ma 3G a vydrz byla temer totozna (stejne aplikace spustene na stejnou dobu). A take jak bylo uvedeno vyse tak hned po zakoupeni telefon nevydrzel vubec nic. Ted po mesici je to uz lepsi.

Turbína

Příspěvek od Turbína »

Zdravím všechny. Měl jsem úplně stejnej problém ,nevydržel mi ani den, dokonce se mi ještě nikdo nemohl dovolat, přes iTunes jsem udělal restore a teď šlape jak hodinky,nezahřívá se,baterka se zlepšuje a dostupnej jsem pořád. Snad Vám to bude k něčemu. Zdárec :wink:

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

modemo píše:Kedy ludia zacnete trochu hladat... :?

Proboha, kdy uz vsichni pochopite, ze App Push nemuze zrat baterku!!! Protoze jsou to prachsproste SMS, nic na pozadi nebezi!!! SMS taky nezerou baterku :-) Jen kdyz prijdou.
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV

fredy

Příspěvek od fredy »

cubas píše:

Proboha, kdy uz vsichni pochopite, ze App Push nemuze zrat baterku!!! Protoze jsou to prachsproste SMS, nic na pozadi nebezi!!! SMS taky nezerou baterku :-) Jen kdyz prijdou.

AHA, tak mě vysvětli proč mě můj iPhone vydržel nabitý asi 2h, po vypnutí Push a resetování telefonu najednou vydrží 2 dny????

modemo

Příspěvek od modemo »

cubas píše:Proboha, kdy uz vsichni pochopite, ze App Push nemuze zrat baterku!!! Protoze jsou to prachsproste SMS, nic na pozadi nebezi!!! SMS taky nezerou baterku :-) Jen kdyz prijdou.

Ale ano, mozu. :wink: Staci mat zle nastavenu APN a telefon neustale vysiela. Skus si to pozret cez konzolu. Akoby si stale telefonoval, preto sa vybija, hreje, nedovolaju sa ti...

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

fredy: chyna je urcite jinde... copak ti SMS vybiji baterku?

PaldaCZ
Host
Host

Příspěvek od PaldaCZ »

musim potvrdit spatnou vydrz baterky u
3GS,hodne me to zklamalo, ale pride mi ze baterka se rychleji vybiji hlavne u her ale u veci jako video to je jak ma,je tady nekdo komu pride vydrz baterky lepsi nez u 3g? mno doufam ze to apple opravi v FW 3.1 protoe aby stejna hra vybijela rychleji baterku na 3gs nez na 3g to fakt neni jinak mozne
iPhone 16GB white, FW 2.2.1

hawkes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hawkes »

cubas píše:

A to jsi zjistil kde? Zkus někdy vypnout wifi i datové přenosy, jestli ti něco příjde... :roll:

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

Nevim jak vypnout edge, kazdopadne tohle mam od kamarada, ktery tyhle veci zna technicky, dela pro operatory a presne mi tohle vysvetloval, doslova rekl, ze nechape, proc to operatori nezpoplatnuji, kdyz jsou to normalni SMS. Musis hlavne rozlisovat mezi App PUSH a Exchange PUSH! To jsou dve rozdilne veci.

Dam ti dalsi argument. Proc by Apple vyjednaval ohledne App PUSH se vsemi operatory, aby to mohl pustit? Proc by to delal, kdyby to bylo na principu Exchange PUSH, tedy neustalym komunikovanim mezi telefonem a nejakym serverem? Vzdyt Exchange push jel davno pred App PUSH a nepotreboval k tomu zadne speciality od operatoru.

Takze, nemas pravdu pane. Ano, Exchange PUSH zere baterku, ale App PUSH ne.

Arrow79
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Arrow79 »

cubas: Povacsine su App PUSH na programy, ktore vyzaduju pripojenie k netu.. cize ked vypnes uplne net tak aka aplikacia ti posle notifikaciu? :)
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)

hawkes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hawkes »

cubas, dobrá, edge se dá deaktivovat přes sbsettings nebo přepsáním údajů. Zapni AppPush a koukni, jestli ti nějaká přijde. Apple ještě na keynote říkal, že je to optimalizováno pro mobilní internet. Pokud by to bylo jako sms, tak k těm přeci internet nepotřebuji ne?

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

Necham toho, nebudu nikoho presvedcovat.

A79: jsi uplne mimo

hawkes: nemam JB

modemo

Příspěvek od modemo »

Aj Cubas ma svojim sposobom pravdu, vid http://www.24100.net/2009/03/how-are-apple-push-notifications-implemented-in-the-networks/

Lajcky povedane: Najskor pride "speci SMS" o ktorej uzivatel ani nevie, na zaklade ktorej si ide telefon pomocou mobil. internetu zistit co sa deje a stiahne data. Takze samotne "speci SMS" su bez netu na 2 veci... :roll:

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

modemo: diky nacelniku, ze ses me zastal :-) takze, pokud neprijde SMS, tak se baterka nevybiji.

Koncime tuhle diskuzi :-)

Fakt končíme? Tak tedy zamykám. Beavers.

Zamčeno