File app, která nevyžaduje spojení přes wifi
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
File app, která nevyžaduje spojení přes wifi
čest, už sem z toho magor, prolez sem a nakoupil v itunes už dost souborových aplikací a hledám tu, kde si můžu kopírovat do iphonu data nejen po místní wifi, ale třeba i tam kde wifi je, ale pc z kterýho ty data chci je připojen špagátem a má jinej okruh ip adres, to mi je pak každá taková app k ničemu... sháněl sem na itunes něco jako ftp server, jeden tam je, ale neudělá mi z telefonu ftp server, jen opět využívá stejné wifi sítě... nevíte někdo o něčem, co když bude spuštěné a připojené k wifi, tak se do iphonu dostanu z kteréhokoliv PC??? díky moc
-
- Mírně pokročilý
Re: File app, která nevyžaduje spojení přes wifi
obavam sa ze nic take nie je (neviem ako je to v Cydii, nemam a nepouzivam)
toto nizsie asi to neriesi celkom tvoj problem lebo je to PC-iP cez USB:
T pot - ZDARMA do total commanderu (musi byt oboje nainstalovane na PC a minimalne aj iP driver, mozno aj iTunes)
DiskAid - PAY aplikacia spolupracujuca s FileAid v Ip (v PC musi byt nainstalovany iTunes, iP driver a DiskAid)
toto nizsie asi to neriesi celkom tvoj problem lebo je to PC-iP cez USB:
T pot - ZDARMA do total commanderu (musi byt oboje nainstalovane na PC a minimalne aj iP driver, mozno aj iTunes)
DiskAid - PAY aplikacia spolupracujuca s FileAid v Ip (v PC musi byt nainstalovany iTunes, iP driver a DiskAid)
iPhone 3G, 16 GB, verzia 4.0.1 > 3.1.3, JB
iPhone 4, 32 GB, 5.1.1 Orange
iPad Retina 4th, 32GB, wifi, 6.0.
iPhone 4, 32 GB, 5.1.1 Orange
iPad Retina 4th, 32GB, wifi, 6.0.
-
- Host
Mícháš asi 2 věci dohromady.
Jak uvádíš, si s iPhonem na nějaké Wifi síti a máš tam spuštěnou nějakou aplikaci pro kopírování souborů (no třeba Air Sharing) a chceš tam dostat data z PC kterej neni připojenej k wifině a má jinej rozsah adres než ta wifi síť.
Ale tohle je spíš problém nastavení sítí. Pokud sem doma, kde mám wifi a pustím v iPhonu AirSharing ... tak muj iPhone bude mít neveřejnou IP adresu třeba 10.7.25.100 ... aplikace AirSharing používá port 8081. Stačí tedy, když na routeru (kterej má veřejnou IP třeba 89.102.48.211)nastavim port forwarding že vše co přijde na port 8081 pošli na IP 10.7.25.100. Pak klidně můžu říct kamarádovi z Austrálie.... hele nahraj mi ten soubor na http://89.102.48.211:8081 ... no a pokud budu mít AirSharing puštěnej a budu v dosahu svý wifi tak mi to nahraje přímo do iPhonu.
Pokud bys byl na wifi, kde bys obdržel veřejnou IP (což se ti asi jen tak nestane
), tak ani nemusíš nic nastavovat.... prostě stačí zadat na PC at je připojen k internetu jakkoli jen http://IP_iPhone:port_aplikace
No pak ještě můžeš udělat to, že nahraješ nějakej soubor někam na internet ..na nějakej ftp server (je jich dost) no a přes safari si to do iPhone stáhneš. Podmínkou je Jailbreak a doinstalovanej Safari download plugin
Jak uvádíš, si s iPhonem na nějaké Wifi síti a máš tam spuštěnou nějakou aplikaci pro kopírování souborů (no třeba Air Sharing) a chceš tam dostat data z PC kterej neni připojenej k wifině a má jinej rozsah adres než ta wifi síť.
Ale tohle je spíš problém nastavení sítí. Pokud sem doma, kde mám wifi a pustím v iPhonu AirSharing ... tak muj iPhone bude mít neveřejnou IP adresu třeba 10.7.25.100 ... aplikace AirSharing používá port 8081. Stačí tedy, když na routeru (kterej má veřejnou IP třeba 89.102.48.211)nastavim port forwarding že vše co přijde na port 8081 pošli na IP 10.7.25.100. Pak klidně můžu říct kamarádovi z Austrálie.... hele nahraj mi ten soubor na http://89.102.48.211:8081 ... no a pokud budu mít AirSharing puštěnej a budu v dosahu svý wifi tak mi to nahraje přímo do iPhonu.
Pokud bys byl na wifi, kde bys obdržel veřejnou IP (což se ti asi jen tak nestane

No pak ještě můžeš udělat to, že nahraješ nějakej soubor někam na internet ..na nějakej ftp server (je jich dost) no a přes safari si to do iPhone stáhneš. Podmínkou je Jailbreak a doinstalovanej Safari download plugin
iPhone 4S 16GB černý - iOS 8 bez JB
iPad 4.gen 32GB WiFi bílý - iOS 8 bez JB
Macbook Air 13" 2012 Intel i5 1,8 GHz, 128GB SSD, 8GB RAM - OS X 10.9.5.
Re: File app, která nevyžaduje spojení přes stejnou wifi
to já vim, že si můžu doma na routeru nastavit port forwarding... ale jak to mam udělat v kávárnách...??? muj problem spočívá v tomto: přijdu do krafárny, iphone zjistí wifi té kavárny a připojim se...mam nějakou ip... ale jejich kavárenský počítače maj jiný rozsahy adres než, kterej je na wifi sítích a proto aplikace typu webdav nefungujou... protože ten iphone je v jinej sítí než ty pc... a proto sou mi všechny ty airsharingy vesměs k ničemu...
-
- Host
No jesně, v kavárně asi těžko nastavíš portfw. Ale dotaz ... sháníš něco co ti udělá na iPhone FTP server.... ale to budeš mít uplně stejnej problém 
Ať ti poběží na iphone cokoli tak pokud budou zařízení na různých sítích a iPhone nebude mít veřejnou IP tak se tam nedostaneš.

Ať ti poběží na iphone cokoli tak pokud budou zařízení na různých sítích a iPhone nebude mít veřejnou IP tak se tam nedostaneš.
hmm, rozumim tomu... doma na routru od asusu mam nastavenej ftp server a od asusu mam udělanou adresu ve formátu mujnazev.asuscomm.com a to je pak samozřejmě přidělený k tý mý veřejný adrese, co mam od poskytovatele internetu...
tak teď už je mi jasný, že je to pěkně na prdel, protože na app store nic takového asi neni a ani nevim, zda můžou takový apps vůbec vyvýjet...???
tuto jediný mě na to iphonu hodně štve...
tak teď už je mi jasný, že je to pěkně na prdel, protože na app store nic takového asi neni a ani nevim, zda můžou takový apps vůbec vyvýjet...???
tuto jediný mě na to iphonu hodně štve...
-
- Host
Otázka je, máš-li jailbreaknutý iPhone nebo ne.
Pokud ne a ani nechceš, tak tě to bude dál štvát.
Pokud ho máš odemčenej, tak stačí v těch případech kdy chceš něco zkopnout z Pc na iPhone a každej je na jiný síti buď:
1. poslat si to z PC mailem a na iphone vybrat poštu a mít z Cydie nainstalován AttachmentSaver
nebo
2. poslat soubor na nějaký free ftp server a pak si to stáhnout pomocí safari (z Cydie nainstalován SafariDownloadPlugin)
No a pro práci se souborama doporučuji iFile (taky z Cydie)
Pokud ne a ani nechceš, tak tě to bude dál štvát.
Pokud ho máš odemčenej, tak stačí v těch případech kdy chceš něco zkopnout z Pc na iPhone a každej je na jiný síti buď:
1. poslat si to z PC mailem a na iphone vybrat poštu a mít z Cydie nainstalován AttachmentSaver
nebo
2. poslat soubor na nějaký free ftp server a pak si to stáhnout pomocí safari (z Cydie nainstalován SafariDownloadPlugin)
No a pro práci se souborama doporučuji iFile (taky z Cydie)
dík, to je v pytli... jb nechci zatim... a slyšel sem o jedný app, která dokáže ftp server, jmenuje se ftpd... říká vám to něco?
-
- Host
Zkoušel někdo změnit práva složky s fotkami v iPhone? Napadlo mě, že když by se práva toho adresáře nastavila na 777, mohlo by se do něj dát zapisovat, tím pádem by iPhone fungoval přes kabel jako flashdisk. Bohužel to teď nemám jak vyzkoušt. Opět je k tomu ale potřeba jailbrake.