Ahoj všem! Prosím o radu. Můj 2 letý synek mi hodil iPhone na dlažbu. Na displej. K mému překvapení se na displeji objevilo asi 6 vlasových škrábanců a 1 pěkná rýha . Hned jsem juknul na maczone, kde maji přední sklo za cca 690,-, ale píší, že je výměna velmi obtížná a ani jí nedělají. Chci se zeptat, zda existuje nějaký prostředek či jiným způsobem odstranit ty škrábance. Moc díky!
Ahoj několikrát jsme to zde v minulosti řešili a bohužel jsme nepřišli na jakýkoli fungující návod, je to sklo, není to plast - proto je to na pytel... třeba budeš úspěšný ..
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
Leštění skla, obzvláště minerálního, je opravdu prakticky nemožné. Zkoušel jsem různé diamantové pasty, diamantové smirkové papíry od hrubších po nejjemnější. Sklo zmatovatí a vyleštit již nejde. Při použití rotačního lešticího kotouče vlivem rozdílné teploty na leštěném povrchu (sklo se třením silně zahřívá) a na spodní chladné straně dojde k pnutí a sklo většinou praskne. Proto leštění nedoporučuji - víc škody než užitku. U plastu je leštění hračkou. Jak radí spachal_tmp: přelepit fólií.
Všem co jste tady psali comment, tak děkuji. Již jsem objednal jednu od Zagg. Snad snad se to trochu zlepší...vypadá to hrozně. Dám vědět, jak to bude vypadat s folií. Čauky
alebo je tu ten najlepsi dposob...vymenit display a nalepit potom sňfoliu ...stojito asi 5000sk 2g btw. sa musi doniest az z ameriky ...a 3g asi 3000sk
Ahojky, tak folie absolutně zakryla všechny škrábance co jsem ta měl. Takže super. Instalace folie je na delší vyprávění , ale povedlo se:-). Doporučuji! ? Mám nějaké slevové kódy na folii od Zagg, tak kdyby někdo chtěl, tak PM.
Zagg sa da objednat na ich strankach, daj si to do Google. Shipping zdarma, firma sidli v USA, ale mne prisiel z GB z Manchesteru, predpokladam z pobocky-za 14 dni. Mozes si objednat set (ten sa najviac oplati), alebo len na display, alebo len na kryt. Ked som ju daval prvy krat, tak som sa zapotil, ale uz mam za sebou dalsie tri iPhony a v pohode. Da sa aj odlepit a pouzit znova. Neberte to ako reklamu, ale som velmi spokojny, vobec ju nevidno a dobre chrani.
no nedáš si jí do pusy ale na displej a jedeš .. ...a vůbec nic se nebude dít, dodávám já, protože křemičité sklo a navíc tvrzené nevyleštíš běžnými prostředky. Škrábanec musíš postupně vybrousit hrubými až nejjemnějšími brusnými pastami, ale ty hrubší ti sklo zmatní a v životě už to nevyleštíš. Nemůžeš lešticí pastou (zubní!!!???) zaleštit vryp. Zamysli se nad tím z fyzikálního hlediska. Vryp má hloubku několik mikronů, lešticí pasty (diamantové, např.) u toho vrypu maximálně zaoblí hrany. Beavers.
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
Ani sklář to nedokáže, zjistěte si, jak dlouho trvá výroba optické čočky do dalekohledu (hvězdářského). To je několik desítek hodin leštění předlitého skla. A navíc musí mít přesný rádius.