Opera pro iPhone

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
iLukash

Opera pro iPhone

Příspěvek od iLukash »

Čau,
opera pro iphone už je hotová jenže jí blokuje Apple :evil: :evil: :evil: Takže se jí asi nikdy nedočkáme :cry: :cry: :cry:
Nemám nic proti Safari ale je proti Opeře strašně pomalej :x

ls8
Starý pes fóra :)

Re: Opera pro iPhone

Příspěvek od ls8 »

LOL, ty vis jak je opera rychla na iphonu?
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

no newim jestli je pomaly safari....jestli to neni spis pripojenim, me to beha rychle...skoda opery spis ptz by v ni mohl byt flash atd ;-)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Já se spíš divím, že do toho ti vývojáři vůbec šli. Od začátku jim muselo být jasné, že apple tuhle aplikaci nikdy nepustí ven.

Možná to jen tak z hecu chtěli zkusit :P
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Paly

Příspěvek od Paly »

Citovane z MacBlogu

27.10.2008
Podľa článku The NY Times Apple nedovolil vstup iPhone verzie Opery do ponuky App Store. Dôvodom má byť priame konkurovanie zabudovanému Safari. Je teda zrejmé, že sa v ponuke App Store konkurenčných internetových prehliadačov pre iPhone nedočkáme. Viac detailov priniesol John Gruber.

Takze dost stara informacia.

Safari je najrychlejsi prehliadac, vid Mobilmania uverejnila clanok kde porovnavala prehliadace v mobiloch.

Safari je aj najrychlejsi internetovy prehliadac na PC.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

To je sice všechno pěkné, ale občas nějaký ten flash nebo java by přece jen neuškodil - nicméně podle mě se opery dočkáme v nabídce Cydie / Installeru.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ako mod. by som bol radsej, keby v sekcii Novinky neboli jednoriadkove prispevky a ak cerpate informacie z inych zdrojov, tak znacka URL je vas kamarat: [url=http://www.tusomtocital.com/clanok-o-senzacnej-novinke]povodna informacia na tusomtocital.com[/url]

a ucelenejsi popis, ktory ma hlavu a patu, napr. bez toho "Cau" na zaciatku - toto je diskusne forum, nie e-mail, tak ten ucelenejsi popis oznam informacia novinka - to je to, co by tu malo byt. Napr. aj preto, aby sa v siahodlhej diskusii nemuseli desiatky ludi pytat, upresnovat, hadat sa :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

silencer

Příspěvek od silencer »

Třeba bude v Cydii... :)

btw ja mam operu v iphone. Don Giovanni.mp3 8)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ta je najlepsia a netreba riesit inu :-)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Ja jsem se Safari hodne nespokojenej. Rek bych ze je to vlastne vec co mi na iphone nejvic vadi.

Velmi casto mi pada, nejcasteji pri hledani dopravnich spoju na dpp.cz coz je pro me zrovna nejdulezitejsi.
Nema copynpaste.
Neumi zapamatovani hesel.
Neumi otevirani odkazu v nocem okne.

To ze chybi flash je sice skoda, ale neni to neco co by me vylozene vadilo. Kdyby opera resila aspon jeden ze ctyr vyse uvedenych problemu, hned bych do ni sel.

Paly

Příspěvek od Paly »

Copy and paste nema iPhone nie Safari, to chyba viacerim .

Padanie Safari? Skus urobit restore, mne Safari este ani raz nespadlo, takze neveim.

Otvaranie v noom okne. Zial, mozno ak vyjde copy&paste tak to bude jedno
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Podívejte, na všechny platformy jsou různé varianty různých prohlížečů, a každý z uživatelů si může tedy stanovit své priority a rozhodnout se tak pro konkurenční ekvivalent... Myslím si, že není dobré být omezený na jeden prohlížeč (přestože jsem prohlížečem Safari oslněn a je pro mě perfektní), a je lepší vybrat si. Jinak Safari padá a je to věc všeobecně známá, především při více animovaných prků či puštěné muzice, nejčastěji v průběhu psaní na klávesnici.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

moc sa precenuje moznost vyberu iba v pripade prehliadacov.

tiez mozem namietnut, ze na drvivej vacsine mobilov, ktore VOBEC dokazu prijatelne pouzivat web, je k dispozicii IBA Opera Mini. Toje podla mna absolutne diskriminujuce :-) A co je horsie, vsetci su spokojni :-) Tak som spokojny aj ja s tym co mam :-)

Zil som s WM platformou a aj ked som casom narazil na moznost mat v nom iny prehliadac, nakoniec mi vzdy prisiel napriek funkciam nemotornejsi :-)

K veci: neverim, ze Opera ma funkcny prehliadac pre iPhone. Mozno nejaky nastrel ale nic pouzitelne.

silencer

Příspěvek od silencer »

2rony: ja osobne jsem na WM skoncil u Skyfire - zalozeny na webkitu.

Jinak nesrovnavej iP s hloupejma mobilama, ktere podporuji maximalne javu. iP je snad smartphone, ne? :wink:

homberg

Příspěvek od homberg »

A co iFox?

headlong
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od headlong »

Otevírání v novém okně: ve fw 1.1.4 stačí stáhnout Safari Patch. V záložkách se pak objeví nová položka - Open in new tab. Pokud chceme otevřít nějaký odkaz v novém okně, tak stačí tapnout na tuto záložku a všechny odkazy na stránce jsou "připraveny" se otevřít v novém okně. Po opětovném tapnutí se odkazy otevírají zase v původním.

Jestli existuje patch na fw 2.x.x nevím, nehledal jsem, neb stále jedu na 1.1.4 ;-)
Obrázek
Mám iPhone 8. V rodině ještě další tři iPhone :-)

domca456

Příspěvek od domca456 »

Paly píše:Citovane z MacBlogu

31.10.2009
Podľa článku The NY Times Apple nedovolil vstup iPhone verzie Opery do ponuky App Store. Dôvodom má byť priame konkurovanie zabudovanému Safari. Je teda zrejmé, že sa v ponuke App Store konkurenčných internetových prehliadačov pre iPhone nedočkáme. Viac detailov priniesol John Gruber.

Takze dost stara informacia.

Safari je najrychlejsi prehliadac, vid Mobilmania uverejnila clanok kde porovnavala prehliadace v mobiloch.

Safari je aj najrychlejsi internetovy prehliadac na PC.

sory za OT
ale rekl bych ze nejrychlejsi prohlizec pro PC je google chrome

johny03

Příspěvek od johny03 »

já bych operu taky uvítal, stejně jako ostatním mi padá hlavně na dpp který taky potřebuju...a opera s flashem to by bylo super

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Osobně bych konkurenci uvítal, není jí nikdy dost. Už méně bych uvítal flash, zatím jsem ho nikdy na mobilu nepotřeboval a jediný, k čemu by sloužil, by bylo zobrazování naprosto otravných reklam, který jsou na mobilu ještě otravnější než na počítači. Čili jsem pro Operu a doufám, že by byla bez flashe.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

johny03

Příspěvek od johny03 »

nejlepší by byla Opera která by měla na výběr zapnout/ vypnout flash a samozřejmně jeto dobré apple se bude víc snažit a třeba safari uplně nějak mocně vytuní:D

cs_Hacker

Příspěvek od cs_Hacker »

Mohli by ho nějak "vytunit" xD a jak jsi psal, že máš pomalý safari, tak to nezáleží na prohlížeči, samozřejmě pokud nemáš v PC IE, kde máš tisíc blbůstek zapnutých a povolených, co se zapnou při spuštění IE. Záleži na připojení ;) A mslím si, že safari se bude vyvíjet ;)

Ralfik
Host
Host

Příspěvek od Ralfik »

Ruchlost safari proti opeře je mi jedno, tady se jedné o něco jiného a to že např. stranka základní vodafonu přes operu má 30kb ale přes safari 450kb a to je problém! Nekradu a prachy na zaplacení dat netisknu!

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Nasel jsem info o tom jak je to s tou Operou na strance http://apple.slashdot.org/
Preklad po me nechtejte...
danaris writes in to inform us that John Gruber has done some digging on the reported rejection from the App Store of Opera Mini, and has written up his findings. Some choice excerpts: "My understanding, based on information from informed sources who do not wish to be identified because they were not authorized by their employers, is that Opera has developed an iPhone version of Opera Mini ? but they haven't even submitted it to Apple, let alone had it be rejected. ... If what they've done for the iPhone is [to get] a Java ME runtime running on the iPhone ? it's clearly outside the bounds of the iPhone SDK Agreement. ... What Opera would need to do to have a version of Opera Mini they could submit to the App Store would be to port the entire client software to the C and Objective-C APIs officially supported on the iPhone. It could well be that even then, Apple would reject it from the App Store on anti-competitive grounds ? but contrary to this week's speculation, that has not happened."

IPeIPa

Příspěvek od IPeIPa »

Tak se mi zase zdá že přibyla další společnost, snažící se vytěžit z momentální popularity iphonu. Navíc opera nevim nevim při porovnání safari a opery na pc sem si více zvyknul na safari.

silencer

Příspěvek od silencer »

To ses opravdu HODNE nenarocny na prohlizec ;)

IPeIPa

Příspěvek od IPeIPa »

Jo to sem protože opera mi prostě v pár věcech naprosto nesedí asi je to citová záležitost či co ale NE

peter.nr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter.nr »

My to tu asi nevyriešime. Ale:

Ad 1:
To, že Safari je na mobilne j platforme najrýchlejší prehliadač už nie je pravda. Myslím, že na CNET robili test a rýchlejší je prehliadač v Androidovi.

Ad 2:
Konečne by si už mal niekto posvietiť na "obchodnú" politiku Apple. Za podobné veci už dostal veľké pokuty Microsoft. A to si myslím, že MS sú oproti Apple amatéri v tom, ako si presadzovať iba svoj software a nepovoliť iný. Oni dávali prehliadač do Windows a za to dostali pokutu. Pritom umožňovali inštaláciu iného prehliadača. Čo samozrejme umožňuje aj WM, Symbian, Android a všetky mobilné OS.

Ad 3:
Ten flash by sa naozaj hodil. Možno polovica stránok ho používa a takto sú na Safari nepoužiteľné.

Ad 4:
Nechápem jednu vec. Prečo sa veľké vývojárske spoločnosti boja robiť vlastné ipa balíčky, ktoré by boli stiahnuteľné na ich weboch? Resp. aplikácie inštalovateľné cez Cydiu/Installer? Je jasné, že terajší stav s AppStore je neudržateľný, keď polovica užívateľov používa cracknuté aplikácie a aplikácie z Cydie len preto, lebo Apple si zvolil vo všetkom "antiuser" politiku. Viď Opera, navigácie, niektoré aplikácie nie sú na všetkých AppStoroch ...
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
Macbook Air 2011, i5 1.7GHz, 4GB, 128GB, Mac OS X Mountain Lion

silencer

Příspěvek od silencer »

@peter.nr: Vidim to uplne stejne.

b-s-h
Host
Host

Příspěvek od b-s-h »

Taky to nechápu, apple se na ně vys...l tak oni se měli vys..t na něj. Jestli měla bejt opera free tak nevidim problém dát na stránky repo do cydie a apple fuck

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Rek bych ze celosvetove procento uzivatelu pouzivajicich JB iphone bude velmi male a uz vubec ne "polovicni". Odhaduju to tak na 5 procent a i to je furt megamoc uzivatelu.

sad69

Příspěvek od sad69 »

Tak Apple již prohlížeče od jiných firem povolil. Nezjistoval jste nekdo jak to vypadá s operou? Řekl bych ze Apple by ji už povolil otázka je proč ještě není na app storu??

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

JC_Gucci píše:Rek bych ze celosvetove procento uzivatelu pouzivajicich JB iphone bude velmi male a uz vubec ne "polovicni". Odhaduju to tak na 5 procent a i to je furt megamoc uzivatelu.

no ja bcych rekl ze dnes je to tak k 15%-20% :wink:

podle wikipedie je to 10%

http://en.wikipedia.org/wiki/Jailbreak_(iPhone_OS)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

NecroImmortalis

Příspěvek od NecroImmortalis »

No já bych řekl, že se procenta snížili příchodem OS 3.0, protože přidal spoustu věcí. Uvidíme co bude dál, ale jiný prohlížeč by se hodil, alespoň by byla konkurence. :D

hawkes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hawkes »

Konkurence by určitě dobrá byla. Otázka je, jestli by za to Opera stála. Na PC jsem ji dlouho dobu používal. Ale na WM je to hrozná záležitost. Never more.
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Rozhodně to je škoda, uvital bych jiny prohlížeč, možná by se pak rychleji zlepšoval samotny Safari, díky konkurenci.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

NecroImmortalis

Příspěvek od NecroImmortalis »

Právě a to by se dost hodilo... :-)

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

iphone je proste telefon, takze mne safari staci, netvrdim ze konkurencia by nebola dobra, ale kto powie ze mu safari nevyhovuje tak mu nebudem verit, jedine co ma se*e je ten flash, koli tomu nemozem v skole hravat monopolycitystreets..........
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

iPhone SE 2022

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

celkom fajn, ale nwm jak zavret kartu co mam otvorenu....
edit: a po restarte vzdy otvara google, radsej by som bol keby otvoril staru relaciu....
edit2: a neuklada mi historiu, stale ostava prazdna....
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Mělo by to jit vše nastavit, zavrit kartu mi jde, google je jako homepage, stačí si ji zmenit.. mam to chvilku jen testuji :-)
iPhone SE 2022

Odpovědět