Koupeme se s iPhone

vše co vás napadne
Odpovědět
depechMan

Koupeme se s iPhone

Příspěvek od depechMan »

Zdravim všechny :-)

Minulý týden jsem si užíval horké koupele, bylo to fajn, až na to, že jsem zapomněl iPhone zabalený v ručníku, jelikož jsem s ním pochodoval po bytu, když jsem si šel pro ručník před koupelí...no a pak to bylo..ručník jsem uchopil...rozmotal...a iPhone žbluňk...pár sekund pod vodou ho rozházelo na pár okamžiků, teklo z něj jak z kašny, ale přátelé jeho výkon je snad ještě lepší než před tím....ps: tento upgrade nedoporučuji :)

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Koupeme se s iPhone

Příspěvek od cernakus »

akutně ti hrozí oxidace = do servisu/rozebrat a ošetřit proti korozi. Jinak za pár měsíců...

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

To mi připomíná tohle video - borec machroval, že vykoupal iPhone a pořád to jede.... no a v navazujících videích má po pár týdnech video, že ten telefon umřel.

Jo a běda Ti, jestli se teď toho telefonu zbavíš tak, že ho někomu prodáš za balík - protože Bůh vše vidí :wink:

Zobrazit video na http://youtu.be/_qbWjaW25mQ
Kód do fóra: [youtube]_qbWjaW25mQ[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

nj iPhone ti odejde do křemíkového nebe ... 8)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

depechMan

Příspěvek od depechMan »

No taky jsem to videjko shlédnul...

Jinak naprosto odmitam myšlenku, že bych ho prodal, abych se ho zbavil či jinak, je můj až do konce....navíc by se mohlo jednat o protiprávní jednání....

JackieTran
Starý pes fóra :)

Příspěvek od JackieTran »

depechMan : no jasne,za par tydnu budes mit jiny nazor borce :P

depechMan

Příspěvek od depechMan »

Nejsem takový jsem se snažil tamtím příspěvkem vysvětlit...koukám, že neúspěšně :-D

JackieTran

Příspěvek od JackieTran »

a co jako chces vysvetlit,je to jasne :P :wink:

Jediné štěstí, že jsme ve "vše ostatní" :roll: 7luke

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

znovu opakuji, pokud to rozebereš a nějakým antikorozním roztokem pro elektrotechniku ošetříš co se dá, tak máš solidní šanci, že telefon pojede ještě další roky. Ale musíš spěchat, masivní oxidační procesy začaly ihned po vykoupání. mimochodem, koroze je sviňa a pohlcuje vzdušnou vlhkost, dodává si tak stále katalyzátor oněch nevhodných oxidačních reakcí.

Např. tohle - http://www.gme.cz/cz/index.php?product=749-034

Předtím je však vhodné aplikovat tohle

http://www.gme.cz/cz/index.php?product=744-027

Hypoteticky by pomohla ihned po vodní lázni lázeń lihová (technický líh, ne vodka ;-). Ovšem je zde vysoké riziko, že v iphone bude nějaký hodně citlivý plast, pro který nebude líh jen čistidlem, ale i rozpouštědlem...

depechMan

Příspěvek od depechMan »

Děkuji, je to od tebe pěkné !Toho si vážím .... :!:

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

cernakus píše:...Ovšem je zde vysoké riziko, že v iphone bude nějaký hodně citlivý plast, pro který nebude líh jen čistidlem, ale i rozpouštědlem...

Neznám žádný plast, který by se dal naleptat lihem. Pokud jde o nátěry, tak ano, ale plasty narušují pouze určité druhy technického benzinu (ne každý), trichlór, tetrachlor a perchlor (leptá polystyren a částečně i ABS), butanon (jinak též methylethylketon) - leptá ABS a SAN. Kyselina mravenčí leptá plexisklo. Pokud píšu leptá, znamená to, že je k sobě dokáže i přilepit - používají se jako lepidla těchto plastů. Lihem jsem nikdy nerozleptal nic, pokud to nebyl lihobenzin, ale v něm je tak málo benzinu, že ani zde nemusí být obav.

depechMan

Příspěvek od depechMan »

Chemiii mam rad, ale takovouhle debatu jsem nečekal :-) klidně mužeme založit doučovací koutek :-)

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

OT: Teď nevím, jestli je to od tebe ironie, anebo tě to jen tak pobavilo?

depechMan

Příspěvek od depechMan »

Tak zaprvé mě to pobavilo a za druhé mě chemka fakt zajímá....samozřejmě jí už nerozumim .... takže kdybch něco potřeboval obracim se na tebe :-) ok ?

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

beavers:

myšleno to bylo obecně, tedy plast z hlediska lidského, nikoliv chemického. Já taky neznám plast (chemicky) v etanolu rozpustný. Ovšem z čeho bude transreflexivní vrstva na displeji, či z čeho budou izolační laky, z čeho přesně je TFT displej. To nevím a máš šanci, protože ethanol je rozpouštědlo, že to bude zrovna v lihu rozpustné. A když chemické složení iPhonu nevím, tak to radím jen tak na okraj. Nerad bych, aby mne někdo nadával poté co vykoupe iPhone v absintu, že jsem hňup a rozpustilo mu to třeba TFT tranzistory...

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

pokud někdo dobrovolně vykoupe iPhone v čemkoli je to vůl, s prominutím ... :)

Obrázek

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

V absintu zásadně nekoupat! Nepřípustné!

Tak a co tam máte dalšího? :)

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

:arrow: cernakus: Pochopitelně jsem nemyslel hodit celý iPhone do kýble s čistým lihem, ale spojovým deskám by neměl ublížit - tedy myšleno po rozebrání - to vám řekne každý zkušený mikroelektronik. Je hlavně důležité, dostat vodu z tištěných spojů a líh je na to jedinečný. Pozor, pouze pro ty, kteří umí rozebrat a znovu složit takové zařízení jako je iPhone nebo jinou mikroelektroniku (mobily všeobecně, digitální hodinky atd.).

depechMan

Příspěvek od depechMan »

Julek píše:pokud někdo dobrovolně vykoupe iPhone v čemkoli je to vůl, s prominutím ... :)

U mě úmysl nebyl v ničem......chyba byla ho vubec tahat do koupelny...

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

já vím, že to nebyl tvůj případ .. proto říkám, kdo dobrovolně .. :)

Obrázek

Odpovědět