Kampaň za lepší a přehlednější fórum

vše co vás napadne
7luke.com

Kampaň za lepší a přehlednější fórum

Příspěvek od 7luke.com »

Tentokrát se omlouvám za rozhození designu vlákna šířkou, ale chtěl jsem to prostě dát 1:1

Něco podobného jsem již udělal na jiném fóru o mobilech (10.000+ registrovaných uživatelů) a opravdu se to projevilo. Hodně problémů je v tom, že lidi nenapadne hledat a píšou názvy témat na prd (jako např. včera "iphone pomoc"). Dnes zase: "itunes pomoc" :roll: Navrhuji:

kampaň za lepší a přehlednější fórum

Návrh na header :arrow:

Obrázek

Jiný (ostřejší) header :arrow:

Obrázek

Nebo případně banner (takto jsem to měl na jiném fóru, šlo tam doplňovat další věci do dalších slides) :arrow:

Obrázek

:idea: tento banner by mohl přímo fungovat jako odkaz na pravidla

Případně ještě jiné mé původní vize nových headerů:

Písmo je použito stejné, jako je na zádech v logu iPhone:

První:
:arrow: http://www.7luke.com/portal/images/stor ... /index.htm

Druhý:
:arrow: http://www.7luke.com/portal/images/stor ... index2.htm

Třetí:
:arrow: http://www.7luke.com/portal/images/stor ... index3.htm

pajap
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Re: Kampaň za lepší a přehlednější fórum

Příspěvek od pajap »

OT: A čo slovenčina :?: Jinak se mi to zamlouvá. :wink:

TommyS

Příspěvek od TommyS »

Moc se mi to líbí,ale stejně by nováčci nehledali :( (2 je hezčí :wink: )
OT: Luke máš tam chybku diskuSní :wink:

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Já tedy nevim ale opet dalsi banner co jen przní vzhled iPhone!
Jako ty třetinove komicke figury co jsou tam ted. To se vám nikomu iPhone nelíbí že ho nechcete ukazat celý? Dyt to je jak fotka porsche ale useknuté půl auta. To se mi nelíbí ani trochu. :( Sice je videt vice ale stále nikdo kdo iPhone nezná tak neví jak ve skutečnosti vypadá. :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

JackieTran
Starý pes fóra :)

Příspěvek od JackieTran »

LUKE : dobra prace,ale stejne vetsina lidi na to budou ígnorovat :shock: :roll:

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

@TommyS - od roku 1993 je v pravidlech Českého pravopisu slovo "diskuze". Z Českého jazyka jsem měl v mých studentských letech vždy "za jedna"

@TeaRacer - vzled iPhone ZPRZNÍ :!: :!: :!: pokusy, které by ho chtěly do rozměru banneru dostat celý!!! A to jak na výšku nebo lépe na šířku!!! Takže tak

@Jackietran - možná budou nadále ignorovat ale pak je větší důvod pro jejich postih a převýchovu - a jak jsem psal, na jiném fóru (10.000+ lidí) se to pozitivně projevilo - Ty jsi tuto moji poznámku ignoroval??? :shock: :wink: 7luke

JackieTran

Příspěvek od JackieTran »

7luke.com : tvoji pozvanku jsem prijal ;)

filhouse

Příspěvek od filhouse »

Tea Racer: Nevím proč by ho měl prznit. Tento header se mi líbí, celý iPhone by opravu nebyl hezký. Ten kdo ho chce vidět celý, tak si ho může najít na internetu, stačí jedno slovo. Myslím že lidí kteří neví, jak iPhone vypadá, je opravdu málo. Ten kdo na tohle fórum leze, tak ví jak vypadá, tak proč vymýšlet krávoviny. Neprožívej to tak.

Naopak prožíváš to ty, mě to je fuk ale půl veci vypadá divne, videl jsi nekde že by nějaký webzin o autech tam mel jenom střechu? Nebo tak něco? Tea Racer

ygy

Příspěvek od ygy »

Neviem či to pomôže lebo každý nováčik ktorému sa naskytne hociaký problém s iphonom je dosť zbrklý a snaží sa nájsť pomoc čo najrýchlejšie a preto sa neobťažuje hľadať ... a ten nový skin môže byť fajn ako zmena ale tento starý mi vôbec nevadí a príde mi fajn . Ale ten baner by som tu rozhodne nedával .. bliká to hrozne rýchlo že sa to ani prečítať nedá a bolia z toho oči ...

TommyS

Příspěvek od TommyS »

to Luke: Sry :wink:

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ano przní, jelikož neni vidět celý, jde to prece i vodorovně nebo menší. Jen jsem rekl svuj názor me na tom až tak nesejde, ale nemám rád rádoby "grafiky" co dávaji na weby do časopisů atd., poloviční a useknuté věci. ( tím nemyslim zde nekoho konkrétního ale globálne ) Jestli se vám to líbí odhlasujte si to, já sem nechodim kvuli obrázku, ale hodne málo webů ma v headeru třetinu nebo půl věci :-) Vždy lidi ukáží celé auto, motorku, nebo PC nikde neni videt třetina, jako by jste se za iPhona styděli. :-)

2 7luke.com: To je věc názoru, já myslím že ho przní když je videt jen část ne? ;-) Dostat se tam dá celý, stačí zmenit rozmer, jinak na Tvem odkazu máš pokudy i kde je celý, a hodne diskusních fór ho tam má celý, jak jsem psal mě se polovičaté věci nelíbí. :-)
iPhone SE 2022

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

7luke.com píše:@TommyS - od roku 1993 je v pravidlech Českého pravopisu slovo "diskuze". Z Českého jazyka jsem měl v mých studentských letech vždy "za jedna"

Tak trošku do pranice 7Luke: http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse

Ono se totiž začalo pány Klausy a Zemany místo správného fonetického "diskuse" nevím proč, používat germanismu "diskuze". Kdo to pak dal do pravidel, nevím, ale pole mě to byl blb. Totéž bylo se slovy kurs - kurz.

mrtvocich
Host
Host

Příspěvek od mrtvocich »

OT:
Panebože, Beavers příchází na scénu :D Následující 3 stránky budou o s/z :D
Všechno tip-ťop? Naproste pane Rimmere, jsem tam nato-tata :D
//

Podle mě je to výborné řešení. Fungovalo to na SE-T, proč ne tady? Pokud máme něco dělat s těmito otázkami, přesně tohle je řešení! Jsem pro třetí návrh - je více bijící do očí.

Můj návrh je iPhone.cz Wiki

diskusééééé :D:D:D:D
full_BT
Ping!: mrtvocich
napište ;-)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

No ten červený pruh sice "bije do očí" a upozorňuje (což je taky účel červené barvy, která by se měla co se týče designu používat pouze pro tyto výstražné zprávy), ale za jakou cenu? Podle mě to totálně narušuje vzhled celého fóra.. :idea: Totéž ten blikající banner. Nemluvě na tom, že dnes již je bannerová slepota (lidi prostě nevnímají to co na ně všude bliká a soustředí se na obsah) velice rozšířená.

Takže když si to shrnu, tak přímo v hlavičce fóra a někde nahoře na stránce přibudou 2 nové věci, které budou opět pouze informovat nově příchozí o tom, jak se mají chovat, ale za cenu toho, že celý design fóra bude narušen.

Jak zmiňuješ může to pomoci, ale mě jako pravidelnému uživateli, který sem chodí především kvůli informacím nebo poradit to nepřináší vůbec nic (kromě toho, že témat nazvaných pomooc bude možná trošku méně) pouze další "vopruz".
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

mrtvocich
Host
Host

Příspěvek od mrtvocich »

Main got. Na Se-T to fungovalo = není to bezduvodny banner. Nehledě na to, že zobrazeni se dá dopsat do uživatelského panelu.

Pisu z iP, omluvte.
full_BT
Ping!: mrtvocich
napište ;-)

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

pište česky, český jazyk, český pravopis - vše se píše s malým "č"
Diskuse/diskuze - jsem pro "z"
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

OK. Byla to moje poslední snaha na zlepšení, která jinde fungovala. Tak tady nadále budou "ceske posty" = obtížné vyhledávání, s debilními názvy "pomozte", "heeeelp me"..... V souvoslosti s tím, že teď díky padající ceně a zvyšujícímu se počtu "bazarovek" bude dost přibývat mladších uživatelů, můžeme se jen a jen těšit :wink:

@toncek: jo, proto je to červeně a proto to bije do očí - aby se nad tím všichni zamysleli a dostalo se jim to "do palice" - proto se to taky jmenuje "kampaň za lepší a přehlednější fórum"

@Beavers: OK, neříkal jsem, že z pravidel slovo "diskuse" zmizelo, nýbrž to, že od roku 1993 je v pravidlech slovo "diskuze" = to přibylo viz :arrow: http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=diskuze

@mike0007CZ: jaj, tak to jsi mě dostal - teď si sypu popel na hlavu - jasně, že správně je to "piště česky" :D to byla prostě vyloženě "haluz" :oops: :D

----

Napadla mě ještě jedna věc: psaní doublepostů (dva posty pod sebou od stejného autora)... takže:

:arrow: Psát názvy topiců česky :!: nikoli cesky - je to donebevolající zlozvyk a nejde pak vyhledávat

:arrow: psát názvy topiců věcně a výstižně :!: žádné "heeeelp me", "iphone pomoc", "usb kabel", atd. Prostě vystižně psát, o co jde. Zásadně to pomůže vyhledávání.

:arrow: zákaz doublepostů + návod, jak udělat "nový" post s původními i novějšími informacemi

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

baner určitě ne .. neumíš si představit jakému čelím tlaku, abychom tu neměli banery a reklamy .. ještě že to děláme zadarmo 8) .. takže k banerům mám odpor už z principu .. horní obrázek se mi líbí, pořeším to z drsoněm, ten jediný má ode mě přístup komplet na ftp atd .. takže horní obrázek ano, baner určitě ne. Chtěl bych aby lidi věděli, že je správné psát česky (slovensky), protože naše fórum je ještě kultivované hlavně díky uživatelům a úmorné práci moderátorů.
Beavers se dal do boje s pravopisem a za to mu patří mé velké díky a jsem jedině rád že se připojí další moderátoři a uživatelé.

To co nechci aby se zde díky kampani stalo - jsme fórum o iPhonech.

:arrow: Nechci, aby tu někdo napsal hrubku (sám píšu jako zvíře, ale drží nade mnou ruku Beavers tak to nepoznáte :) ) a pustilo se do něj x lidí, že tohle "i" je špatně a že háček na "h" ani není na klávesnici a podobně.
:arrow: Opravte, pomozte, ať to vypadá kultivovaně a dobře se zde hledají informace, ale nezapomínejte, že je to hlavně o telefonu. Ne fórum o slovenském nebo českém jazyce.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Také jsem si všiml, že "kvalita" fóra má klesající úroveň. Myslím ale, že tady žádné bannery ani opravování gramatiky nepomůže.

Zlepšení může přijít, až uživatelé pochopí co jsou to pravidla a že se musí dodržovat, jinak vznikne bordel a chaos.

To samé se týká i moderátorů.

Jde o to uvědomit si, jestli na tomhle místě chceme mít přehledné fórum, kde se něco opravdu dozvíme a nebo jestli tady chceme skládku bezcenného odpadu, kde si může kdokoli ventilovat svoje prdy. :)

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Jasně chlapi, mně je celkem fuk, že někdo tady napíše třeba: "čau pošly mi to na mejl diki" - je to jeho vizitka (ale kazí tím potenciálně ostatní lidi). V současné době ta úroveň komunikace na internetu klesá čím dál více.

Mně jde ale o to, aby byly česky (s diakritikou) a výstižně psané názvy témat. Usnadňuje to výběr tématu a hlavně - usnadňuje to hledání.

Proto jsem například psal takovéto názvy topiců:

:arrow: blackra1n Jailbreak FW3.1.2 iPhone 2G/3G/3GS, iPod 1G/2G/3G
:arrow: Unlock odblokování iPhone 3G 3GS baseband 05.11.07 blacksn0w

dám hledat například "jailbreak ipod 3.1.2" a najde mi to přímo téma o blackra1nu

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Motto: Žádné prdy a hezky česky.

Metoda: Cukr a bič.

Snad to takhle bude pochopitelnější. :)

Paly

Příspěvek od Paly »

Motto: Žádne/žiadne prdy a hezky/pekne česky/slovenský :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

split
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od split »

Lol to si mam akoze nainstalovat slovensku/cesku klavesnicu ? :D nikdy ;) Inak toto forum prilis nepodporuje vyhladavanie bez diakritiky. Mozno by sa nato mohol niekto pozriet. Skusal som napriklad hladat "přehlednější" a nenaslo ani jedno "prehlednejsi" a opacne. Taketo vyhladavania sa vacsinou riesia tak, ze ak clovek pise s diakritikou tak ako prve sa mu vyhladaju slova ktore diakritiku obsahuju a dalej tie ktore su bez nej. Pri hladani bez diakritiky poradia nieje definovane. Nepredpokladam ze niekto zacne prepisovat kod tohto fora, ale snad by nato mohol byt najeky update.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Na update fóra se pracuje, bohužel nám záložní fórum (kde to zkoušíme) vždycky spadne .. Drsoň už hledá kde je problém ...

Obrázek

ygy

Příspěvek od ygy »

OT : a julku ak to nieje tajomstvo mohol by si prosím trochu popísať ake zmeny konkrétne ma prisviesť nový update ? :wink:

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Další návrhy:

:arrow: upravená verze banneru

Obrázek

:arrow: mohly by tam být jednoduše namapované aktivní plochy, které by sloužily jako odkazy na poučné topicy (např. psaní česky by odkazovalo na existující topic o vyjadřování na fóru, kde by byla doplněna poučka o správném a výstižném psaní názvu topicu, odkaz "nedělej doubleposty" by zas ukazoval na návod, jak v případě potřeby editovat poslední post tak, aby po úpravě opět téma svítilo jako s novým postem). Zelená barva v následujícím obrázku jen "demonstruje" aktivní klikací plochy.

Obrázek

:arrow: případně by to pak v banneru mohlo být i podtržené, aby to více vyvolávalo dojem odkazu

Obrázek

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

mě se to líbí, drson to zaridi, dal jsem mu zelenou aby to provedl, az si prcte email abude mit cas tak to provedem

Obrázek

House_MD

Příspěvek od House_MD »

A k tomu "pište názvy témat česky" bych hodil odkaz na Pravidla českého pravopisu :-) :-D
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Paly

Příspěvek od Paly »

Mozno mala uprava v tom bannery.

"Piste nazvy tem vystizne" cesky by som vynechal :) taky slovak asi nenapise spravne cesky ani nazov temy. Sorry chalani, ale sme ceske a slovenske forum :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

udělejte tedy finální obrázek

Obrázek

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Paly píše:Mozno mala uprava v tom bannery.

"Piste nazvy tem vystizne" cesky by som vynechal :) taky slovak asi nenapise spravne cesky ani nazov temy. Sorry chalani, ale sme ceske a slovenske forum :)

Mně jde o to, aby se psalo s diakritikou a správně, hlavně v názvech témat. Tedy zásadně omezit: "iPhone se na jinem pocitaci smaze" apod... a s tou Slovenštinou, no je to ošemetné :( Já jsem také Slovák (jménem), ale samozřejmě na českém fóru preferuji český jazyk. Jednou jsem nemohl zaboha najít jeden starý návod (abych ho poslal nováčkovi) a ve finále jsem dospěl k tomu, že byl právě slovensky. Ale to už je holt "smůla"....

Šablonu k banneru mám doma 70km daleko, takže to ještě doladím večer. Na výšku bude změna oproti stávajícímu (originálnímu) :arrow: 135 px

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

co mate proti vybornemu vzhladu http://www.iphone.cz? :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

2 Rony: Já nic me se líbí a aspoň tam je iPhone skoro celý a to se mi moc líbí.
iPhone SE 2022

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

rony píše:co mate proti vybornemu vzhladu http://www.iphone.cz? :-)

Ten je super. Ale na fóru už bych to tak (můj skromný názor :oops: ) nehrotil, protože současný stav je perfektní pro přehlednost a čitelnost, bez zbytečných serepetiček.... Nějaká současná "moderní" fóra, spravovaná většinou mladými školáky, jsou docela na pozvracení :roll: a k čitelnosti / rychlosti to mívá hodně daleko :( Navíc bílošedý podklad, černé písmo - dobrá kombinace pro čtení.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ale to sa nevylucuje!!! samotne forum moze byt v pozitivnom prevedeni :)

asi by som mal urobit skicu, lebo si to neviete predstavit.

Ide mi o vyuzitie motivu uvodnej stranky.

Mne sa ani jedna z navrhovanych "tituliek" aj ked stale tu vidim iba akesi JPG pruhy, co su iba headery do titulky, prilis nepaci. Su to len splacane ZNAME kompozicie urcene pre oficialnu propagaciu iPhone spolocnostou Apple.

na iphone.cz je aspon dufam povodna grafika. cize JEDINECNA :)

a uz sa nebudem o tomto vyjadrovat - je to stale dokola to iste :)

pred mesiacom sme hovorili: SPRAVTE kompletnu temu pre PHPBB. Prida sa k ostatnym. Pre mna za mna nech je aj ruzova, bublinkuje alebo na pozadi hra metalovu verziu elisky, fakt jedno, ale musi to byt kompletka :)

Nastartovat photoshop, splacat par obrazkov - ci uz je vysledok pekny alebo nie - je to najjednoduchsie :)

ps: neda mi to, sucasny ZELENY vzhlad fora patri v mojom topten "vzhladov" PHPBB medzi tie horsie. Keby mi toto forum nestalo za to obsahom, tak by som prave kvoli takemu vzhladu taky web nenavstevoval :-) je zufaly z mnohych dovodov :-) ale - opat pochvalim, mam alternativu a som strasne rad :) A dovolim si tvrdit, ze vsetky tie ciastkove problemy "ludia cosi nevidia, ignoruju" vyplyvaju z nepochopenia, ze za to moze cela ta zelena grafika :-)

Ak sa nemylim, tak riesis nejake vyrazne upozornenia - pred casom sme pridali v headeri odkazy na pravidla a na navody. Skutocne nepomoze ak sa tie dve slova zamenia na DVE vety. Nepomoze :)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Tak teď si asi trochu nerozumíme:

rony píše:Su to len splacane ZNAME kompozicie urcene pre oficialnu propagaciu iPhone spolocnostou Apple.
na iphone.cz je aspon dufam povodna grafika. cize JEDINECNA :)

Já tam vidím z grafiky (mimo povedené krásné oddělovače, přechody, hvězdičky, apod) jenom horní header/záhlaví s iPhone na pravém kraji a tam je napsané jako operátor Cingular, takže tipuji, že to není nějaká vlastní fotografie / obrázek iPhone, ale jen nějaký známý obrázek, určený pro propagaci iPhone společností Apple :shock: Jinak 100% souhlasím, že iphone.cz teď vypadá krásně 8) :wink:

Obrázek

Už jsem zde psal několikát, že "školící" banner se jinde (přes 10.000 lidí a následně přibývalo mnoho "mladých" uživatelů) drasticky projevil a sami uživatelé potom ostatní "nezbedy" snadno odkazovali na onu věc - školící banner. Tady je teda banner neakceptovatelný, proto je to jako červený pruh do headeru. A NIKDO mi nenamluví, že ten pruh přehlédl.

Nová verze (na podnět Julka dodány vlajky):

Obrázek

A speciálně pro Tea Racer i s celým iPhone - takhle v tom sklonu v ruce se to líbí i mně samotnému (nadále jinak razím myšlenku, že malý prostor obrázkům s iPhone nesvědčí):

Obrázek

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

jejda :-) to som cakal :-) ze ta fotka cela iphone bude prevzata :) no jeje.. lenze na tych bielych obrazkoch je 5 iphonov v notoricky znamej kompozicii z apple.com plus pomerne znama ruka drziaca iphone. Prilis vela iphonov, prilis malo VLASTNEJ GRAFIKY. To je to, co som chcel povedat :) Naviac ten Verizon ci co tam je - to je proste celna strana iphone a nic naviac :-)

Nepoznam grafika iphone.cz ale rozhodne je to zapamatatelna, jednoducha, pekna grafika bez premiesania dalsimi vecami :-)

Pridana hodnota je v tom :-)

V grafikach vyssie vidim toto: mam v pocitaci par desiatok obrazkov iphonov. Mam v pocitaci nejake fonty. Mam v pocitaci Photoshop. Nejako to spojim dokopy :-)

SKUS, prosim, SKUS sa pohrat s IDEOU uvodnej stranky. Skus NAJST v nej to jadro, ktorym je grafika vytvorena a pretvor to do CELEJ titulky pre forum.

Ja uz som lenivy bastard, pred 5 rokmi by som ti miesto kecania pastol link na graficky navrh :) a pred 10 rokmi celu sablonu pre forum :-) Teraz potrebujem vyprovokovat az potom nieco spatlam :)

Prosim vas, ked uz nechcete ani trochu spolocneho s uvodnou strankou TAK ASPON DOPRDELE pouzite TEN isty FONT pre napis iphone.cz :-) Aspon tento detail :)

ps: myslim to vsetko v dobrom, nechcem nijako urazat ani ego nicit :-) urobil by som to iba vtedy, keby som mal nejaky protinavrh a bol by objektivne lepsi :-) ale nic nemam v rukach P-)

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Já už nic dalšího dělat nebudu :wink: Narážel jsi tady na to, že jsou v headerech iPhone odněkud z Apple reklamy, na což jsem kontroval tím, že iPhone na webu .cz je to samé - někde ho někdo vzal a plácnul ho na web. Tím to pro mě hasne. Žádní rozumní grafici si nedělají fotky apod. sami - od toho jsou zase profi fotografové, fotobanky, atd...

S ideou úvodní stránky si také hrát nemíním, vzal jsem jen prostor určený headeru a ten jsem osvěžil - jinak mně osobně fórum zcela "sedí" a nechci rýpat do ničeho, co je dobré. Těch deset let dennodenně na internetu mě už nějak "usadilo". Šedobílá až lehce namodralá střízlivá grafická témata nevznikla pro diskuzní fóra jen tak - je v tom něco víc. Na diskuzních fórech jsem také skoro již 10 let a můžu říct, že na současném iPhone fóru (stejně jako na se-tuningu) se cítím příjemně - přičemž zde na tom nemám žádné zásluhy.

Stránku iPhone.cz jsem nikdy nějak neřešil, a proto jsem si ani nevšiml fontu v jejím záhlaví. Viděl jsem současný font v současném headeru na fóru a změnil jej přímo na font, který uvidíš, když se svému iPhone podíváš na záda :wink: To, co je na mých headerech, to je iPhone font.

Tím pro mě tato záležitost končí. Snaha byla. :wink:

:arrow: http://www.7luke.com/portal/images/stor ... hova4c.jpg

:arrow: http://www.7luke.com/portal/images/stor ... hova4d.jpg

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

znovu a znovu opakujem -

1. neber to ako urazanie ;-) Ja ti plne rozumiem, vo vsetkom, co chces povedat, co chces dosiahnut atd. atd :-)

2. suhlasim, ze iste farebne prevedenie ma zmysel a je dobre sa ho drzat. A znovu a znovu opakujem, ze tym presadzovanim grafiky z iphone.cz NETVRDIM zaroven, ze to ma byt BIELE na CIERNOM a PRESNE to iste. Vobec sme sa nepochopili a budem to mliet dokola a dokola a dokola, kym nebudem pochopeny. Mam za sebou KOPEC teorie a praxe okolo pristupnosti, pouzitelnosti webu. Precitane knizky vsetkych moznych Nielsenov atd. Dovolim si tvrdit, ze NIE som pomatenec, ktory zacne presadzovat pre FORUM nieco, co ZAKRYJE povodny ucel weboveho fora a znizi jeho pouzitelnost :-)

3. je mi naozaj uriti s cim a kolko si hraju grafici a co kde kolko vyuzivaju fotobank. Znovu opakujem: aj s vecmi z fotobank sa da solidne vyhrat a skutocne sa to tak robi. Lenze nerobi sa to TAK, ze sa zoberu 4 veci z fotobanky a iba sa urobi z nich KOLAZ. Nemam cas vysvetlovat co ako kde kedy, siahodlho vypisovat, bud mi chces rozumiet alebo nechces :-) tak radsej chci. Jadro toho, co som chcel povedat je v tom, ze v titulke http://www.iphone.cz je pridana HODNOTA v povodnej grafike + velmi dobre. A to je VSETKO, uplne VSETKO :-) A samozrejme je nesmierny pruser ak SA TATO HODNOTA na forum neprenesie a nevyuzije. Ma to zmysel, ma to ucel, ma to tak byt! :-)

4. vsetky obrazky doteraz su NAHRADY za header fora - ak nie, prosim o opravu. Nevidim v tom ziadny banner ani nic podobne. Ak chces robit banner, urob banner :-) Sprav ho v standardnom rozmere pre bannery a mne to blokne AdBlock a budem spokojny :)

5. ja som o ZELENOM vzhlade tohto fora uz x krat povedal, ze je to pre mna neprijemna kombinacia, ktorej nepridem na chut nikdy :-) ani moje oci nie ;-) Mam radsej menej drazdive farby :) ale to je subjektivny pohlad :-) Proste ta zelena je na mna uz privela :) Nemozem si pomoct je zly.

6. Font na titulke - ja to povazujem za znacku, farebnu paletu povazujem za sucast znacky. Ak sa zhodneme, ze to dobre vyzera, tak nie je dovod VYMYSLAT ine logo - toto na fore je bohuzial len vychodisko z nudze - ine vtedy asi nebolo a grafika na iphone.cz vznikla neskor. :-)

7. a vlastne ma dost STVE, ze sa http://www.iphone.cz ani nevyuziva, akoby neexistovala :-) ale to je uz jedno :)

Ber vsetko ako moj nazor, ziadne - ty si pred stolom, ja som za stolom. Som jeden nazor z X dalsich. :-)

Mam len problem s tym, ked vidim, ze sa ide z jedneho grafickeho navrhu do druheho a nikam to nepokroci.

Takze:

ide mi o zachovanie GRAFICKEJ jednoty s uvodnou strankou http://www.iphone.cz a JA VIEM, ze TO IDE DOSIAHNUT!!! a to aj bez toho, aby forum bolo TMAVE s TMAVYM PISMOM alebo akokolvek ZLE citatelne!!!

Tak uz to nejako skus akceptovat :-)

ps: som vyse 12 rokov na internete, presiel som skutocne vsetkym moznym :-) moje meno najdes na weboch ako http://www.bloguje.cz :-) neprisiel som sem placat nejake blbosti spoza mojho pocitaca bez zazemia skusenosti :-) a urcite zvladnem aj ustupit vacsine :-)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ad "skolici" banner: proti tomu nic vobec nic nemam :-) trebars nech im tu hraje nahrany zaznam z mp3 alebo skoliace video :-)

Ale jednu vec by som zo "skoliaceho" banneru vynechal: logo :-) a sustredil sa na samotny obsah, ktory im chces odovzdat :-)

ak to chapem dobre, tak banner ma byt kdesi nad alebo pod HEADEROM? no tak nech tam je :)

posledne sme skoncili s tym, ze v menu v titulke su linky na pravidla a navody :-) no tak to asi nestaci a treba pritvrdit :-)

Odpovědět