Wikipedia není oficiální zdroj, tam si můžeš napsat víceméně co chceš. Wikipedii by jsi správně ani neměl používat, pokud se odkazuješ na nějaká díla nebo vzorce (z důvodu že to nemusí být správně a z důvodu že to může kdokoliv? změnit).
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Já bych žádný druhý díl nedělal. Film byl pěkný to ano, dějově to skončilo. Nevidím žádný důvod k tomu, aby to pokračovalo. Holt producenti tam vidí ty dolary mízící v kasách kin, či prodejem propagačních předmětů.
Co si dopře pamatuju, tak ve většině filmů na pokračování skončily ty další filmy výrazně za očekáváním a ten první díl prostě nepřekonaly. Co si pamatuju z poslední doby, tak jsou piráti z Karibiku, kde se mi druhý díl líbil mnohem víc než ten první.
Tak jsem na tom byl také (v IMAXu) a ... dobrý! Nadchly mě triky a hlavně do detailu propracovaná struktura prostředí, přírody, symbiózy atd. Krajina úžasná! Děj = Pocahontas . Potěšila Ripleyová a medůzovitá semena posvátného stromu. Měl jsem strach z délky filmu, ale uteklo to strašně rychle...
Hodnocení:
samotný film (děj) - 6/10 + 3D triky - 7/10 + IMAX - 8/10
Btw. na DVD mají být kromě jiného extended and detailed love scenes
Až bude Blu-Ray, tak si to koupím a na 3D kašlu. Mluvil o tom Gott na Frekvenci 1, že na tom byl s Ivankou a tak ho pálily oči, že to byla hrůza. Mně taky ty brýle nesedí a pak hodinu vidím přeludy. Ale na Avataru jsem v kině nebyl. Nemusím zase mít všechno.
Zdravím a vyjadřuji svůj názor: do kina jsi jdu odpočinout a "vymýt" hlavu. Na "přemýšlení" si zapnu ČT2 nebo navštívím Filmový klub. To co předvedl režisér je perfektně odvedená práce. Co se týče příběhu, tak to, co tam předvádí ten pořezanej blonďák (sám jsem blonďák) a jeho šerif, byla a je bohužel realita. Ze svého působení jako záklaďák (86-88) tímto prohlašuji, že takových pitomců pobíhalo a pobíha na světě nekonečně mnoho - jenom by dobývali a válčili.
Už když jsem viděl trailer, přišel mi film jako strašná blbost. Nicméně jsem překonal počáteční nedůvěru a na 3D verzi filmu se vypravil.
Nemýlil jsem se. Spousta klišé, trapných vysvětlovaček a okoukaný příběh. Od Camerona bych čekal trochu víc. Chápu ovšem, že film se zaměřuje především na vizuální stránku a ta je zdařilá. Bohužel až se vyrojí podobných filmů více (a že se začnou rojit), po Avatarovi neštěkne ani pes. 3D je pěkná věc, bohužel pro mě už okoukaná, tzn. zaměřil jsem se spíše na obsah a tam jdou prostě body dolů. Určitě ale patří palec nahoru za výborné zkombinování točeného materiálu a renderů (bavíme se o 3D), tam se to povedlo na 1*, za to bych Camerona poplácal po zádech:).
Resumé: Neskutečná kravina, natočená neskutečně efektním způsobem. Nic víc než naleštěný prd to není.
Kratičká glosa z časopisu Reflex, pod kterou bych se klidně podepsal:
VÍM, ŽE SI NABÍHÁM na velmi ostré fanouškovské vidle, ale nemůžu si pomoci: když už někdo natočí nejdražší film všech dob, čekala bych, že k němu také někdo napíše scénář. Ale asi jsem zbytečně puntičkářská. Řeč je o filmu AVATAR Jamese Camerona. Podívaná je to opulentní, o tom žádná pochybnost, ale pod všemi těmi efektními triky se vlastně ani moc neskrývá příběh indiánské princezny Pocahontas, opsaný do puntíku a bez náznaku uzardění. Posuďte sami: Skupina kolonizátorů potřebuje ovládnout domorodé obyvatelstvo, aby získala bohatství země. Za tímto účelem se mezi domorodce infiltruje jeden z kolonizátorů, zamiluje se do náčelníkovy dcery, sžije se s domorodci, pochopí jejich mentalitu i jejich souznění s přírodou. Logicky se tedy musí obrátit tam, kam ho srdce táhne, postaví se na stranu dobra a se zbraní v ruce proti svým lidem. A teď najděte deset rozdílů (nebo alespoň jeden). Napadá mě snad jen, že v příběhu Pocahontas reprezentovali zlo Evropané, nositelé civilizace, v Avatarovi už je to celá lidská rasa. Howgh!
Julek: Nevím jestli je to americké, takové to generalozování jako "američani jsou líný tlustý tupý hovada" fakt nemám rád. Všude žijou dobří i špatní lidé a všude se točí dobré i špatné filmy. Natočené je to skvěle, ale abych byl ochotný filmu odpustit takhle špatný příběh, musel by mít provedení, z kterého bych fakt sednul na zadek. Tady se to bohužel nekonalo. Nic víc, nic míň.
Právě jsem prijel z Multikina, videl jsem to v 3D, musim říct až na nedokonalost 3D, asi by to bylo lepsi klasika v 2D... je to dobre na odreagování. Škoda že to má čitelny dej jako slabikář. Ale na druhou stranu jsem rád že to není jak 99% akčních US filmů, kde je vždy videt aspon letmo socha svobody, hlavni rozhodnutí dela prezident za všechny národy a hrdina je černoch. Ale jinak hezky udelané efekty.
Byl jsem na něm asi před týdnem a na 3Déčku. Ta pilotka byla prostě krásná a sexy, miluju brunetky (hnědo a černovlásky) film byl taky úžasnej, ale asi bych svoji rasu (lidi) nezradil jako on, nejlepší byl ten manager toho projektu, prej "co jste to tam kur** hulili za matroše"
- iPhone 11 Pro Max - Apple Watch Series 4 - MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar - iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB