vše co vás napadne
iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Re: Avatar - Movie

Příspěvek od iphonik4 »

Tak to já už vím jen o LOST, ale myslím že už se dostáváme někam jinam a mám strach aby nám moderátoři nevypálili rybník, jak je tady zvykem :) (nic proti nim, je to dobře a musí tady být pořádek)

edit: jo a ještě přidávám video jak měl Avatar skončit :mrgreen: , ten týpek (HISHEdotcom) na Youtube dělá animace toho, jak měly nějaké nejznámější filmy skončit.

Zobrazit video na http://youtu.be/kXraSkgssFk
Kód do fóra: [youtube]kXraSkgssFk[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
Naposledy upravil(a) iphonik4 dne ned led 31, 2010 8:13 pm, celkem upraveno 2 x.
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Přesně tak, oblíbené herečky si řešte na chatu. O čem je toto vlákno? Správně! O filmu Avatar. Tak zpátečku a nemáte-li nic k tématu, tak nic nepište.

Dag

Příspěvek od Dag »

Tak šupy šup, kdo ještě nebyl, ať mu to neuteče (jako U2 3D), protože za chvilku dávaj Alenku od Tima Burtona s Johny Depem
http://www.imaxpraha.cz/alenka_v_risi_divu.asp
http://www.apple.com/trailers/disney/aliceinwonderland/
:shock:
taky se půjdu podívat
:roll:

olier
Host
Host

Příspěvek od olier »

Nic proti, ale tenhle film mi nic neříká... ze začátku mi ty efekty otevřeli hubu.... to fakt jo... ale během dalších 15 minut mě to přestalo bavit, že sem měl otevřenou hubu ze zívání... je to prostě taková pocahontas ve 3D... před filmem měli napsat: budem Vám cpát jenom a jenom samý efekty nic jinýho nečekejte.. Cameron oblbnul lidi reklamou a celkovou vizuáností, ale to je všechno... A hle všichni mu to žerou... Jestli filmy budou takhle vypadat do budoucna tak mě trefí... Čím větší rozpočet a reklama, tím větší kravina...

Njn lidí sou ovlivněný komercí v televizi a tak..

A pojďte do mě vy Avatarový nadšenci :-D

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Nenazval bych kravinou nejúspěšnější film světa. Svět se nyní dělí na 4 skupiny lidí. Ti kteří Avatar viděli a neviděli a pak ti kterým se to líbilo a nelíbilo. Tedy ti kteří to viděli a líbilo se jim to, můžou spolu chodit na pivo, obráceně to nedoporučuju, nikdy z toho žádný vztah nevznikne :mrgreen:
iPhone 4S 16GB Vodafone, FW 7.1 NO JB

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Avatar je produkt - kalkul, který m?l za úkol přinést jeho investorům a tvůrcům pokud možno co nejvyšší zisk.

Film svými efekty oslnil, vydělal prachy, ale za čas si na néj nikdo nevzpomene, protože mu chybí umělecká kvalita - to kouzlo, co nás motivuje koukat se na starší filmy.

Docela by mne zajímalo, jestli je pan Cameron jako umělec na své dílo upřímně hrdý. :)

Tenhle příspěvek jsem napsal proto, protože mi v dnešní společnosti chybí nějaké HODNOTY.

Povrchnost a konzum jsou znaky omezenosti. A tam, kde převládne omezenost ...

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

to Jirkus: U kterého filmu si investor, režisér, kameraman, herec nepřeje co největší počet diváků, a tedy i tržby-zisk? Je na tom něco špatného?

Co je to umělecká kvalita? Jaké kouzlo máš na mysli? Proč myslíš, že si na Avatar nikdo nevzpomene?

Na hrdost Camerona se ani nemusím ptát, ANO JE!

Ve které společnosti ti nechyběly hodnoty? A jaké ti chybí? A proč je sám nevytváříš?

Chceš říct, že je Avatar povrchní? A ty nekonzumuješ?

Dík za odpovědi.

to olier:
Už jako dítě jsem hltal knížky od J.M.Trosky, J.Verna, Nesvadby, Asimova, Clarka a spousty dalších sci-fi autorů. Všechny ty vesmírné příběhy jsem si velmi rád ve své fantazii představoval a v podstatě oživoval nehybné ilustrace. S příchodem moderní kinematografie se pro mě fantazie stala "skutečností". Třeba ET, Vesmírná odysea, Blízká setkání, Hvězdné války, Jurský park, Pán prstenů, Transformers, vše co souvisí s budoucností, fantazií a vesmírem, to všechno zbožňuji. V těch příbězích je vše co v normálních "pozemských" - láska, morálka, život, akce, dobro-zlo. My co věříme, že někde ve vesmíru je mnoho dalších živých světů nejsme ani povrchní, ani omezení (to vy, co žijete jen "na povrchu" jste omezení (to je výklad pro Jirkuse, co je to povrchnost a omezenost))
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Jirkus píše:Avatar je produkt - kalkul, který m?l za úkol přinést jeho investorům a tvůrcům pokud možno co nejvyšší zisk.

Tak tomu bylo vždy a vyjímka potvrzuje pravidlo. Pokud máš dojem, že se natáčí filmy jenom kvůli umělecké hodnotě a na výdělku nezáleží, pak je to hluboký omyl.

Jirkus píše:Film svými efekty oslnil, vydělal prachy, ale za čas si na néj nikdo nevzpomene, protože mu chybí umělecká kvalita - to kouzlo, co nás motivuje koukat se na starší filmy.

Další omyl. Film, který obsadil první místa v návštěvnosti, vyvolal eforii ve všech zemích světa, v některých zemích pojmenovávají po něm místa a dokonce ho zakazují, nebude jen tak zapomenut.

Mě film neoslnil filmovými efekty, některé animace mimochodem (např. běh Avatara) nebyly dobře zvládnuté, některé zase překvapivě dobře. Mě se film líbil hlavně z důvodu, že ukázal, že namyšlený lidský tvor narazil na problém, že jeho hodnoty a "vyspělé technologie" jinou civilizaci absolutně nezajímají - to jsou ty hodnoty o který mluvíš.

No a pokud ti chybějí HODNOTY, tak je hledej v sobě a ne ve společnosti.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

mike0007CZ:

Položil jsi spoustu sugestivních otázek ze kterých je vidět, že nekriticky ten film a konzum obecně obdivuješ.

To, že odpovídáš za režiséra Camerona, tedy někoho, koho vůbec neznáš, o tom také svědčí.

To, že se mne, člověka, kterého jsi pravděpodobně nikdy neviděl a neznáš mne, ptáš, proč nevytvářím nějaké hodnoty, zase svědčí o tvé povrchnosti a ? (nechtěl bych tě urazit)

Jinak s tebou souhlasím, že pojem kvalita může pro každého znamenat něco úplně jiného. ? Jinak ji může vnímat umělecký kritik, jinak doktor a dělník od pásu třeba taky jinak.

Vyjádřil jsem svůj názor, za kterým si stojím, ale je pravda, že až čas ukáže, jestli za pár let, kdy na trhu budou filmy s mnohem lepšími efekty, bude film AVATAR ještě někoho zajímat.

Josef01:

Nejde o mne, jde právě o tu společnost. Třeba právě teď, v době nastávající ekonomické krize.

Člověk, který uznává nějaké hodnoty, se snaží najít řešení podle nějakých pravidel, zatímco člověk, který žádné hodnoty neuznává, vezme klacek a problém vyřeší po svém.

Podívej se do minulosti na rok 1927, kdy začalo něco podobného. Proč si myslíš, že v USA, kde to všechno začalo, krizi zvládli a v Evropě se dostal k moci fašismus a vše co potom následovalo?

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Jirkus píše: Nejde o mne, jde právě o tu společnost. Třeba právě teď, v době nastávající ekonomické krize.

No vidíš, to je to co špatně chápeš, právě že jde pouze o tebe a ne o společnost, kterou se kde kdo zaštiťuje. Až v sobě každý nalezne HODNOTY, pak ji nalezne i společnost.

Nevím o jaké krizi mluvíš, já nekoukám na TV, takže mi možná něco uniklo. Většina velkých firem za minulý rok vygenerovala větší zisk než v r. 2008, za letošní leden se rozpronajímaly všechny zbylé kanceláře ve velkých administrativních budovách, které byly minulý rok poloprázdné, zakládají se firmy jako na běžícím pásu a v restauraci si není ani kam sednout....

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Určitě nejsem neomylný, ale ze sociologie vím, že čím víc blbů ve společnosti je, tím je ta společnost blbější a tím má větší tehdence k řešení různých problémů násilím.

Zkus se podívat na nějaké dobové dokumenty z 30tých a 40tých let minulého století, na kterých je jasně vidět, jak tam masy lidí nekriticky zbožňují Hitlera. Jaký je rozdíl mezi nimi, zbožňovači režimu v Severní Korei nebo ortodoxními uctívači AVATARA? :)

Z ekonomie zase vím, že všechny makroekonomické ukazatele ukazují na to, že uz v krizi jsme. A historie zase říká, jak to všechno může pravděpodobně dopadnout. A zatímco v minulosti ty dluhy byli v řádech miliard, dnes je to v řádech bilionů a svět se dnes mnohem propojenější ...

Jo a na telku se vůbec nekoukám. :)

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

"Položil jsi spoustu sugestivních otázek ze kterých je vidět, že nekriticky ten film a konzum obecně obdivuješ."
Proboha co je špatného na tom, že se vracím do mého mládí, že prožívám fantazii? Mám snad u filmů sledovat kolik stály peněz a obdivovat jen ty nízkorozpočtové?

"To, že odpovídáš za režiséra Camerona, tedy někoho, koho vůbec neznáš, o tom také svědčí."
V tvých očí je to jen kapitalista, který cíleně ožebračil svět o několik miliard, v mých očích je to člověk, který věnoval kus svého života pro vytvoření úspěšného uměleckého díla, chceš-li - HODNOTY.
edit: Jinak tvorba filmu trvala 4 roky, a skript k filmu napsal Cameron před 16-ti lety. Vážně, dokážeš si vůbec představit, že by na něj nebyl hrdý?

"To, že se mne, člověka, kterého jsi pravděpodobně nikdy neviděl a neznáš mne, ptáš, proč nevytvářím nějaké hodnoty, zase svědčí o tvé povrchnosti a ? (nechtěl bych tě urazit)"
Omlouvám se, ani já tě nechci urazit, ale já se ptám, co je to ta hodnota, pro někoho je to dům, který postavil, pro někoho je to vychovat děti, pro někoho být dobrý ve sportu, ale já se ptal, co ti na tomhle rozmanitém světě chybí za hodnoty? A ve kterém světě (společnosti) to kdy bylo jinak? Vždyť jsme pořád stejní, a jiní prostě nebudeme.
Naposledy upravil(a) mike0007CZ dne čtv úno 11, 2010 9:57 am, celkem upraveno 1 x.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Definitivně poslední OT:

Na otázku co je to kvalita jsem již odpověděl v předchozích příspěvcích. Např Avatar mne kromě těch efektů moc nezaujal - podruhé bych na něj do kina už nešel. Naopak francouzká kinematografie nebo film Forrest Gump jsou plné srandy, mají zajímavé myšlenky nebo působí na mé emoce - proto mám spoustu těch filmů na DVD a opakovaně se na ně dívám.

Na otázku, co je to hodnota, ti odpovím toto:

Ve vyspělé společnosti převažují jedinci, kteří uznávají hodnoty jako jsou např. poctivost, čestnost nebo vzdělanost. Ve společnosti panují jasná pravidla a každý je musí dodržovat. Zajeď se podívat třeba do Švýcarska.

V méně vyspělé společnosti mají z těhdle hodnot a pravidel srandu, protože tam uznávají jiné hodnoty jako jsou peníze, auta nebo baráky. Lhát, podvádět, uplácet a krást je tam docela normální a ti kdo to nerespektují, jsou považováni přinejmenším za hlupáky. :) Do některých aflrických států raději bez ochranky nejezdi.

Mluvil jsem teď se známými (žádnými sockami) z Ruska, kteří se chtějí usadit u nás, protože už doma nechtějí žít. Tam není neobvyklé, že vás za bílého dne na silnici přepadne gang zlodějů aut, nebo že na poště zemře babička, protože ji tam všichni jenom překročí a nikdo nezavolá záchranku.
Naposledy upravil(a) Zahradník dne čtv úno 11, 2010 10:48 am, celkem upraveno 1 x.

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Jirkus, co se termínu HODNOTA týká, tak máš určitě pravdu. Ale nemíchejme jabka a hrušky. Filmový průmysl je byznis jako každý jiný. Určitě se brzy objeví i nízkorozpočtový film s poselstvím, že překračovat mrtvé babičky na poštách je špatné a nemorální, ale i toto "umění" bude muset někdo zaplatit.
Příklad: aby automobilka Porsche mohla vyrábět "klenot" model 911, musí zároveň prodávat i "žumpu" Cayenne (prohlásil to šéf Porsche na nějaké tiskovce, jen nepoužil slovo žumpa :P). Proto by většina majitelů 911-ek měla být za Cayenne vděčná.
Chci tím jen říci, že ani Cayenne ani Avatara nepovažuji za něco špatného, Porsche i Cameron mohou být na svá zlatá prasátka právem hrdí.
Filmy už dávno nejsou jen o příběhu, poselství, výchově apod., ale také o technologii a hlavně o ZÁBAVĚ! Naštěstí máme všichni možnost výběru. Rád se podívám na film, který mi předá nějakou "hlubokou myšlenku", ale zároveň potřebuji i vypnout a nechat se vtáhnout do jiného světa. A to i ten nejzarytější odpůrce komerce musí uznat, že Avatar tohle zvládnul dokonale!

TommyS

Příspěvek od TommyS »

Mě se film moc líbil,protože je to takový únik do pěkné přírody,navíc příběh taky měl něco do sebe.
Bohužel nemuseli dělat hru na PC.Mám hru AVATAR na PC,grafika 10/10,příběh 0/10,zkrátka tu hru zapnete párkrát a to jenom kvůli úžasné grafice Pandorského pralesa.Hra navíc vůbec nesedí s filmem což je docela škoda kdyby byl příběh jako ve filmu tak by to hned bylo o něčem jiném 8)

V něděli večer dávali v televizy (myslím že v pořadu 168 hodin) reportáž jak na AVATAR reagovali Číňané,jejich reakce byli takové: "Film mi připomíná situaci v Číně tady se lidem berou pozemky a staví se na nich domy. Ale s tím rozdílem že Návi se proti nim postaví a zvítězí" 8)

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Cameron a finančníci, kteří výrobu toho filmu sponzorovali už mají vyděláno a já jim to upřímně přeju.

Jediné co mne trochu znepokojuje je to, že Avatar a jemu podobné "filmy" nastavují jinou laťku pro vnímání úspěšného filmu a další producenti dalšího velkofilmu si neřeknou: "Udělejme kvalitní film." Ale spíše řeknou: "Udělejme ještě větší kasovní trhák než byl Avatar."

A další tvůrci natočí ještě větší "blbinu" než byl Avatar (s ještě více efekty), aby to co největší stádo diváků šokovalo a pochopilo a aby investoři byli spokojeni. :)

Možná že vznikne nová kategorie filmů. Z filmů pro diváky se stanou filmy pro investory.

Ale máme volbu výběru a třeba ta budoucnost nebude tak chmurná. :)

PS: Dokonce prý existují různé SW do kterých zadáte, že tam bude hrát modrý slon a černoušek a co by se tam tak mělo odehrávat a ten prográmek prý vypočítá kompletní příběh se scénářem k filmu. A další SW vytvoří perfektní 3D animaci bez nutnosti použít živého herce. :)

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Jirkus píše:Ve vyspělé společnosti převažují jedinci, kteří uznávají hodnoty jako jsou např. poctivost, čestnost nebo vzdělanost. Ve společnosti panují jasná pravidla a každý je musí dodržovat. Zajeď se podívat třeba do Švýcarska..

Na to je jedniná odpověď - buď to změníš, nebo musíš žít tam!

V ostatním se zdržuji jakých-koli komentářů.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Josef01:

Efektivně můžeš změnit jenom sám sebe a to jenom tehdy, pokud nejsi měkota. :)

Švýcarsko není členem EU, má stabilní měnu švýcarský frank, podnebí je tam mírné, lid dobrý a pracovitý ... :)

Je tam tak pěkné žití, že se tam teď nastálo i s rodinou přestěhoval český finančník, miliardář a uhlobaron Bakala ...

PS: A uhlobaronu Bakalovi, tomu já věřím (ve svých devatenácti z ČSSR emigroval do USA, kde žil a dokázal vystudovat prestižní Berkeleyskou Univerzitu a ví, jak to ve světě chodí). :)

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Více cestuj, méně o tom čti :wink:

dodulo
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodulo »

sa tu vadite ako male deti :D
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

OT: Mám věřit Bakalovi nebo Josefovi01? Toť otázka. :wink:

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Jirkus píše:Jediné co mne trochu znepokojuje je to, že Avatar a jemu podobné "filmy" nastavují jinou laťku pro vnímání úspěšného filmu a další producenti dalšího velkofilmu si neřeknou: "Udělejme kvalitní film." Ale spíše řeknou: "Udělejme ještě větší kasovní trhák než byl Avatar."

Sugestivně se tě zase zeptám - existuje ještě nějaká jiná laťka pro úspěšnost filmu, než počet prodaných lístků, DVD a počet prodaných TV licencí - tedy počet diváků?
Sám si odpovídám - NE.
Existuje možná hodnocení Mirky Spáčilové, ale tím se úspěšnost určitě neměří.

Rozumím, že tvůj vkus bude asi někde jinde (bez ironie), ale díky takovým kasovním trhákům přežije filmový průmysl i kina, kam se pak můžeme jít podívat na nějaký nezávislý film.

Jinak k těm hodnotám, čest, spravedlnost atd - počet hajzlů je v každé populaci přibližně stejný, rozdíl je v tom, že ve Švýcarsku nebudou přepadávat babičky, ale okrádat stát na daních, v Itálii se už taky vraždí míň, protože je kultivovanější a jednodušší vyvážet toxické odpady do moře, a u nás už se neveksluje, ale dělá politika - a všude jsou to pořád stejní hajzlové.

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

Jirkus: S miliardou můžeš žít kdekoliv na světě a nepotřebuješ k tomu žádný stát ;)

TommyS

Příspěvek od TommyS »

@Josef01 a myslíš že si v ČR tu miliardu můžeš vydělat? Asi těžko... :wink:

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Add Avatar:
Pro mne je to průměrný film, ale zároveň se dokážu smířit s faktem, že se někomu může líbit (bez ironie).

Add Bakala:
Ve Švýcarsku jsem byl jednou a s panem Bakalou se osobně neznám. Jenom vím, že stejně jako jiní čeští miliardáři vydělal na kupónové privatizaci v devadesátých letech minulého století a dnes má kromě těch dolů (NWR) na učtu asi čtyří miliardy korun. Uvedl jsem ho pouze jako případ, že když si takovýhle pracháč, který by si mohl pro svoje bydlení vybrat jakékoli místo na světě, vybere zrovna Švýcarsko, asi na tom něco bude.

Josef01
Host
Host

Příspěvek od Josef01 »

TommyS píše:@Josef01 a myslíš že si v ČR tu miliardu můžeš vydělat? Asi těžko... :wink:

http://www.tyden.cz/miliardari.php?page=1

TommyS

Příspěvek od TommyS »

@Josef01 A myslíš že ty peníze našetřili poctivě?

Citace:

"Kontrolní podíl získal, aniž za něj bývalé IPB řádně zaplatil"....

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

TommyS:

No všichni to určitě to nenakradli. Hlavně ne v takovém množství. :) Hlavně Petr Kellner je velice schopný obchodník i ve světovém měřítku!
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Juramac

Příspěvek od Juramac »

To mike0007: pokud vse meris jen a pouze penezi, pak se klidne uraz, ale jsi povrchni clovek. Jisteze kazdy z nas dela vetsinou svou praci pro vetsi a nebo mensi vydelek, nikdo nedela zadarmo, ale pokud se kvalita produktu podrazuje jen a pouze vyslednemu financnimu efektu, tak je to zpravidla obycejny vymalovany nalesteny prd- SUNT, v pripade Avataru barevny sunt. Smes Pocahontas, Matrixu a Smoulu ve 3D. Ze to vydelalo spoustu penez? No a co? To si ma svet kvuli tomu sednout na prdel a achat? Smesne. Kvalitni spickovy film, ktery take vydelal a dodnes vydelava velke penize byl treba Formanuv Amadeus a spousta jinych filmu a treba i Cameronuv Titanic mel rozhodne vic, nez tahle barevna 3D matlanina. Na ni se bude vzpominat , jako na prvni velky 3D film a kasovni trhak, ale urcite ne, jako na dobry film....

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

to juramac: Neboj se, neurazím se, protože vše penězi neměřím. Jsou přece ještě diamanty, cenné papíry a zlato.
Nepřu se s tebou ani o kvalitu umění, protože ta se opravdu velmi těžko měří. Zrovna děj Amadea to dokazuje, Mozart - pro někoho geniální umělec, pro druhé výstřední, neurvalý chrlič kýčů. Cituji jeden z názorů: "Mozartovu hudbu nemusím, až na malé výjimky v jeho tvorbě. Neuvěřitelně dodržuje přesnost v rytmice a její melodie za každou cenu musela být líbivá. Ve mně však nevzbuzuje žádné emoce, díky všem kudrlinkám se mi zdá jako laciný kýč. Díky tomu, že hraju na klavír, však moc dobře vím, jak jsou Mozartovy skladby náročné na techniku a hluboce se klaním všem, kteří dokáží jeho díla zahrát bez chybičky.
Ač Mozartovu muziku nemusím, považuji ho za génia a jedinečnou osobnost. Přesto všechno skrz důvodům, které jsem napsala výš, jeho hudbu nerada poslouchám..."

Zpátky k Avataru - pro mě to byl zážitek, jeden z nejlepších fantasy (sci-fi) filmů, protože od malička tenhle žánr žeru. Ten film se mi líbí bez ohledu na to, kolik stál. Chápu, že je to pro někoho šunt (např. moje žena s tebou určitě souhlasí) a vůbec se s vámi o tom nehádám. Ale co mě vytočilo, byly tyto 3 věty jirkuse:
Avatar je produkt - kalkul, který m?l za úkol přinést jeho investorům a tvůrcům pokud možno co nejvyšší zisk.
Film svými efekty oslnil, vydělal prachy, ale za čas si na néj nikdo nevzpomene, protože mu chybí umělecká kvalita - to kouzlo, co nás motivuje koukat se na starší filmy.
Docela by mne zajímalo, jestli je pan Cameron jako umělec na své dílo upřímně hrdý.

To pohrdání někým, kdo dřel čtyři roky na tomhle filmu, oslovil stamilióny stejných snílků jako jsem já, pohrdání spoustou grafiků, kteří se piplali s každým malým detailem každé rostliny, zvířete nebo techniky. On si opravdu myslí, že se zadá do počítače modrý nosorožec a růžový černoušek (nebo jak to psal) a vyplivne to hotový film. Ty stovky lidí vytvořili nějakou HODNOTU, a odměnou za jejich práci byl úspěch v návštěvnosti, chceš-li zisk.

Jirkus má stejný názor i na Apple, pro něj jde Apple v prvé řadě o zisk, ale opak je pravdou. Jobs i Cameron nepotřebují ty miliardy, oni chtějí mít především úspěch v soutěži, který spočívá ve spokojenosti jejich zákazníků, a zisk - ten se dostaví sám. To je (už hodně starý) recept úspěšných podnikatelů.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Mike0007CZ, už to neřeš. :mrgreen:

Všechno jsme tu už probrali a točit se pořád dokolečka mi přijde hloupé.

A že není Steve Jobs žádný beránek a lidumil, to přece taky všichni vi. :)

A ti co to neví, ať si o tom něco přečtou. Třeba to, že je Apple IT společností s nejvyšší marží na světě nebo třeba příklad ze začátků Steva Jobse a jeho podnikání s Inženýrem Stevem Wozniakem, kdy Wozniak vymyslel ?krabičku? na "oblbnutí" telefonní ústředny (pro uskutečnění mezistátního hovoru za cenu meziměstského) za 50$ a Steve Jobs tu krabičku pak vzal a obratem ruky pak prodával za 300$ (studentům slevoval na 250$). :)

To mi ale nebrání, abych si některé jeho výrobky koupil, protože se mi ty věci prostě líbí a mám na to. :)

Na Avatar bych už nešel, protože ten film považuji za průměrný kýč. Je to můj názor za kterým si stojím (a když si přečteš i další příspěvky, zjistíš, že můj názor není osamocený) a tím pro sebe považuji celou kauzu za uzavřenou. :)

PS: Nauč se MYSLET vlastní HLAVOU a vyjadřovat pouze SVOJE názory Mike0007CZ. :)

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od kosmonaut »

mike0007CZ píše:Rozumím, že tvůj vkus bude asi někde jinde (bez ironie), ale díky takovým kasovním trhákům přežije filmový průmysl i kina, kam se pak můžeme jít podívat na nějaký nezávislý film.

Promiň, ale neznám moc kin, které promítají artové filmy a přežívali by díky tomu, že tam chodí lidé na kasovní trháky typu Avatara... Naopak nemyslím, že by kina promítající kasovní trháky nasazovala artové filmy.

ad Avatar: Argumentovat, že je nejúspěšnější film světa nemůže být kravina je fakt pitomost.
Film má obrouvskou výhodu v tom, že je první. Jako první blockbuster ukazuje možnosti točeného 3D filmu, každej je unešenej ze zpracování. Ale to je bohužel všechno. Nic víc ten film světu nedal. Až se začnou rojit filmy natočené podobnou technologií, nikdo málokdo na něj vzpomene. Techicky je to fakt dobře udělané, nicméně ne tak dokonale, aby se dalo zapomenout na to, film má mít taky nějaký děj. Jsou filmy, kterým dokážu odpustit to že nemají dobrý příběh, ale ty musejí mít opravdu výtečné zpracování (např. Renaissance), bohužel Avatar nemá zase tak dobré provedení, aby se dalo zapomenout to, že je to klišé přecpaný a mnohokrát viděný flák...
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

dodulo

Příspěvek od dodulo »

ja len pripominam, ze na 1 sekundu filmu bolo potrebne 2400 hodin prace a na tom filme robili 10 rokov, co samozrejme aj technologie pokrocili, ale nemyslim si ze podobnych filmov bude ako hub po dazdi, predsa je aj v dnesnej dobe obrovsky narocne spravit takyto film, tak myslim, ze aspon na teraz ich tak velmi vela nebude, pribeh sa dal citat pekne od zaciatku, ale efekty ma proste dostali :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

jirkus: Zase ty tvoje marže, pořád na to nemysli, smiř se s tím, že někdo umí vydělávat. Nakonec potvrzuješ jen moje slova, že napřed spokojený zákazník, a zisk se dostaví sám. Přece si Apple kupujeme, protože je dobrý a na peníze nehledíme, ne? Jinak dík za radu, já mám i jednu pro tebe: Než zase "použiješ" svou hlavu, tak se raději zeptej někoho jiného, jestli to není hloupost.

kosmonaut: nejsou jen multikina a artová kina, já mluvím třeba o kině v mém rodném městě, které by nepřežilo, nebýt filmových trháků.
A k Avataru - já se s tebou nepřu, o to jestli je to v tvých očích kravina nebo ne. V mých je Avatar vrcholem fantasy žánru.
Shodnu se s vámi dokonce i na tom, že má velmi jednoduchou, čitelnou dějovou linku (obsah), a vy mi snad potvrdíte, že filmové efekty jsou špičkové (forma).

Shodnu se s vámi i na tom, že je to klišé, tisíckrát omílané - třeba křesťanské církve provozují na stejném principu svá "multikina" už 2 tisíce let.

A pokud se bavíme o hodnotách, jako je morálka, čest, spravedlnost, láska - já to to tam vidím, vy ne? A posledním argumentem (jo, vím, už to tu bylo) je strach čínské vlády - filmových efektů se asi nebojí, co? . Co je to teda - kýč, umění, klišé, póvl nebo kandidát na Nobelovu cenu míru? Fakt nevím.

Jo a kluci moderátorští, děkuju vám, že tenhle flame necháváte žít, už to tady byla trochu nuda.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Ale Mike0007CZ, nebuď tak nedůtklivý. :)

Toto vlákno patří do kategorie vše ostatní a mělo by obsahovat volnou diskusi na téma film AVATAR.

Mne ty tvoje příspěvky docela baví (a možná nejen mne) a proto na ně tak trpělivě reaguji. 8)

Pokud jsi některé postřehy mé a postřehy ostatních nepochopil, je mi to líto. :(

Každá věc může mít své příznivce i odpůrce a dobu, kdy všichni museli mít stejný a jednotný názor snad už máme definitivně za sebou. DOUFÁM!

Proto přidávám další postřehy, které podle mého názoru ten film velmi dobře vystihují:

Divák Petr Nečtinec - 08 január 2010 22:48 ? zdroj :
http://www.velkaepocha.sk/2009121511831/Recenze-na-film-Avatar.html

?Sám film je kýč v prapůvodním slova smyslu: nepůvodní příběh nepůvodně zpracovaný. Za 10 - 15 USD opravdu nestojí. A velmi zlé je, že když vás tohle poznání asi po třetine filmu uvolní, zjistíte, jak je navíc příběh sám nekoherentní (nic se nedozvíte o domorodcích, jejich způsobu obživy, přežití zimních měsíců, jejich prioritách... a na druhé straně nevíte, jaké motivy zvyšují pozemskou cenu dolovaného kamene; třeba je to jediný a proto patřičně drahý zdroj přežití planety Země a nás na ní). Prostě se moc neztotožníte ani s jednou stranou. Což je stále úplná prkotina oproti tomu, že v kině neuvidíte vůbec nic nového.?

Divák Merlin Dark Avatar - 23 december 2009 17:27 ? zdroj: tamtéž

?Čakal som viac... Je to zaujímavý film po stránke efektov, iné svety, iné bytosti, draci, obry, iné planéty... no slabý po obsahovej stránke, Márne som čakal niečo viac...má to typický americký rukopis, to znamená samé výbuchy, explózie, bomby a zabíjanie... útok ludí (američanov?) na obyvatelov sveta Pandora, ich následna pomsta a víťazstvo...to je všetko...?

Tohle téma mne docela chytlo, tak jestli někdo máte něco přínosného k tématu Avatar, šup sem s tím. Ale jenom ve vší slušnosti prosím. :lol:
Naposledy upravil(a) Zahradník dne sob úno 13, 2010 10:26 am, celkem upraveno 1 x.

unseen

Příspěvek od unseen »

tak sem včera taky konečně zkouknul a filmek je to výbornej.co že příběh je stokrát viděnej a ohranej,funguje to dobře.ty různý potvůrky a rostliny sou nápaditý a zajímavý,snad dvacetkrát sem u filmu otevřel hubu dokořán a kochal se!
jo a možná sem divnej,ale Neytiri je fakt kost,hned bych do ní šel...škoda jen že je o metr a půl větší než já :lol:

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Jasně! Beru! Tak to bylo zamýšleno, aby ten filmek tak fungoval. :)

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Já taky! Hurá. Tak už to skončilo? Mír?

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Jasně že MÍR. :)

Ty sis fakt myslel, že moje mírumilovné a trpělivé příspěvky ti chtěli uškodit? :)

Jestli ano, tak se ti za ně omlouvám. :)

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Ani já si to nemyslel, jen záměrně nepoužívám smajly, pak je to větší prča. Prostě mě jen baví diskutovat, chceš-li, flameovat.

Odpovědět