Apple iPhone 3GS vs. HTC Desire

vše co vás napadne
Odpovědět

Jaký mobil je Váš vítěz?

Apple iPhone 3GS
38
81%
HTC Desire
5
11%
Jiný
4
9%

Celkem hlasů: 47

rajsky

Apple iPhone 3GS vs. HTC Desire

Příspěvek od rajsky »

Dneska jsem držel v ruce HTC Desire a opravdu se mi zalíbil. Bavil jsem se s jeho majitelem a ten hodnotil OS Android velice kladně a zároveň i telefon. Citlivost displaye už byla opravdu dobrá a plynulost Androidu taky. Zvažuju pořízení 3GSka, ale dneska mě to docela nahlodalo, že bych popřemýšlel i o HTC Desire. Jaký je váš názor na tenhle přístroj?? Zkoušel jsem se porozhlédnout po síti a našel jsem srovnání, kde dopadlo HTC lépe. V současností mam, ale iP 3G a jsem s nim relativně spokojen. HTC jsem měl v minulosti s Win Mobile a to byla katastrofa.

HTC výhody: Lepší foťák s bleskem, rychlejší procesor, větší display...

Přikládám anketku, pokud zvolíte nějakou možnost, popište prosím důvod vašeho rozhodnutí do příspěvku.
Díky :arrow:

PS: Netušíte někdo jaká by mohla cca být cena novýho iP 4G?

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Re: Apple iPhone 3GS vs. HTC Desire

Příspěvek od Sphyn0x »

Dal som 3GS:
-Design
-Aplikácie
-Rýchlosť
-OS
-Kvalitné materiály
-A je to iPhone 8)
Cena iP 4G je zatiaľ neznáma, ale osobne predpokladám tu na SR, asi tak 800-900EUR
///M

patrix242
Host
Host

Příspěvek od patrix242 »

uff, to si snad trosku prehnal, nie ?

vsak zato uz mas 13'' Macbook Pro.....

john
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od john »

EAH: Plácnul si pěknou blbost, ale co.. :D

Jinak k tomu HTC - myslim, že porovnání tu bylo dost a hodně lidí Ti na iPhone fóru , nenapíše, že jejich mazel je horší, ale podle mě bych taky váhal.. U toho HTC vypadá fakt dobře foťák (podle mě jedna z nejlepších optik v mobilu) .. Akorát bych nevěděl s tím Androidem, aby se to pak nezačalo sekat..
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB

j.v.
Starý pes fóra :)

Příspěvek od j.v. »

EAH píše:Dal som 3GS:
-Design
-Aplikácie
-Rýchlosť
-OS
-Kvalitné materiály
-A je to iPhone 8)
Cena iP 4G je zatiaľ neznáma, ale osobne predpokladám tu na SR, asi tak 800-900EUR

Desire:

Design - relativní, záleží co se komu líbí. Diskutabilní bod polemiky.
Aplikace - androidí mírné mínus, ovšem hlavně v ohledu her a placených apps. Pokud jde spíš o "pracovní" využití telefonu a na hry není kladený důraz, je to +- nastejno s iPhonem.
Rychlost - je mi líto, Desire je s rychlostí srovnatelný s iPhonem
Materiály - kvalitní a dobře zpracované, není to krám za pětistovku. Pogumované záda jsou fajn na držení v ruce.
Není to iPhone - Není. I to může někomu vyhovovat :)

Hlavně je ovšem podstaně levnější. Co se praktického využití týče (pozor, ne user experinece!), viděl bych android někde mezi winmo a osx.

Z mého pohledu jsem volil raději Desire, protože si bere v podstatě vše co jsem potřeboval od mobilní platformy (internet, sync s pc, okrajově hudba, sms a volání, poznámky, diář,...) za rozumnou cenu a ve velmi dobrém provedení. iPhone je v tomhle ohledu zbytečný luxus, a jediná výhoda je bezproblémový sync s Macem a podstatně lepší základní přehrávač hudby a videa.

..ale vše je jen o daných preferencích, volte si co uznáte za vhodné..

Jinak někde tu na fóru bude o desire x iphone téma, zkuste pohledat. Je tam toho víc.
...gone with the wind...

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

patrix242 píše:uff, to si snad trosku prehnal, nie ?

vsak zato uz mas 13'' Macbook Pro.....

Však nové 3GS 32GB stojí cca 750EUR
(http://www.alza.sk/apple-iphone-3gs-32g ... 133828.htm)
johnnn píše:EAH: Plácnul si pěknou blbost, ale co.. :D

Čo konkrétne myslíš?
///M

Arrow79
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Arrow79 »

Tiez som dal hlas 3GS.

Desire, co sa tyka ovladania, je celkom blizko iPhonu, ale ked ho budes mat dlhsie, tak zistis, ze predsalen to niekedy nezareaguje tak ako by malo, predsalen to semtam zalaguje.. citatelnost displeja na slnku je lepsia na 3GS. Vyhoda 3GS je v AppStore, ano, Android ma svoj vynikajuci Market, ale podla mojho nazoru, je to jeden velky neprehladny chaos a bordel. Vela aplikacii s rovnakym nazvom, neprehladne...

A najvacsia kravina celeho Androidu je ta, ze aplikacie sa daju nainstalovat IBA do pamate zariadenia, cize na kartu nie. To je ako v praveku :)

Edit: ako uz kolega podomnou napisal, je to podla toho, co ocakavas. Mne zatial viac vyhovuje iPhone.. ak sa Android rapidne zlepsi, je mozne, ze si ho raz kupim.. ale zatial ostavam verny iPhonu a tesim sa na 4G/HD :)
Naposledy upravil(a) Arrow79 dne pon kvě 10, 2010 6:05 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)

McJobs
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od McJobs »

EAH: Ale koho zaujima predrazena Alza ? Ceny si pozri u operatorov...

/// čo sa tyka vyberu medzi tymito dvoma telefonmi, tak zalezi velmi od vyuzitia, preto napis naco chces svoj buduci mobil pouzivat + co od neho ocakavas..
 Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard. Best OS X Yet.

FELINY
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od FELINY »

Jestli to nespěchá, tak opravdu počkej co nám apple předvede , myslím tím model 4G. Cena není známá, můžeme jen spekulovat, ale asi taková jako když vyšel model 3GS. Co si budeme namlouvat, HTC desire je opravdu hodně dobrý stroj a Android je lepší a lepší. Stejně si myslím, že appstore je a ještě nějakej ten rok bude nejlepší, takže podpora aplikací atd. bude určitě lepší u apple. Napsat, že má iphone lepší design je docela individuální, 100 lidí 100 stylů. Za mě hlas pro iphone, protože jsem HTC v ruce držel a 3GS vlastním, takže vím o co jde a iphone je jednoduší a prostě lepší. :)
iPhone SE 16GB
Lenovo IdeaPad Y580
Obrázek

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

720EUR v Orange...+-30EUR :roll:
A k téme: Radšej by som si počkal na 4G :wink:
///M

rajsky

Příspěvek od rajsky »

FELINY píše:Jestli to nespěchá, tak opravdu počkej co nám apple předvede , myslím tím model 4G. Cena není známá, můžeme jen spekulovat, ale asi taková jako když vyšel model 3GS. Co si budeme namlouvat, HTC desire je opravdu hodně dobrý stroj a Android je lepší a lepší. Stejně si myslím, že appstore je a ještě nějakej ten rok bude nejlepší, takže podpora aplikací atd. bude určitě lepší u apple. Napsat, že má iphone lepší design je docela individuální, 100 lidí 100 stylů. Za mě hlas pro iphone, protože jsem HTC v ruce držel a 3GS vlastním, takže vím o co jde a iphone je jednoduší a prostě lepší. :)

Ten 3GS bych měl mít tak jako tak, ale přemýšlel jsem, že bych ho prodal a koupil právě to Desire. Jak řikáš, zkusim potom 3GS prodat, něco přihodit a pořídit 4G, ale to se k nám dostane až buhví kdy ne? :-X

FELINY
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od FELINY »

No, co vím já, tak někdy v létě. Máme tady o tom celý vlákno plný spamu a spekulací viewtopic.php?f=7&t=21868 :D mě to přestalo bavit po třech přečtených stránkách. Každopádně by to měla být pecka, tak jestli to fakt nespěchá, tak nic nekupuj a počkej si. Rozhodnutí je na tobě, jen ty víš co ti víc vyhovuje, co je ti blíž k srdci :) Já mám jasno, v brzké době nechci vyměnit za nic! :wink:
iPhone SE 16GB
Lenovo IdeaPad Y580
Obrázek

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

muzu porovnat, podle meho nazoru jsou to naprosto vyrovnane kousky...co se tyce platformy jako takove, tak android je srovnatelny s iphone OS.. pokud bych mel kupovat ted telefon, nevolil bych 3Gs(ano nevolil, je predrazeny jako prase) ale ani HTC Desire, volil bych Google Nexus One (navic oproti Desire ma druhy mikrofon, ktery dokaze odfiltrovat hluk pri telefonovani) :wink: tot muj nazor...pokud chces novy iphone, tak rozhodne vydrzet do prazdnin :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

xRko
Host
Host

Příspěvek od xRko »

osobne desire mam a jsem spokojen.... zadne zaseky reaguje plynule a neseka se.... foti to super.....
Macbook Pro 13" i5 2.3 2011!!

Kaunaz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kaunaz »

O HTC Desire zrovna taky celkem premyslim. iPhone 3GS je silene predrazenej.
A nova verze Androidu je uz perfektne pouzitelna.
Problem je ale pouzivani Androidu ve spojeni s Mac OS.
Standartne se nedodava zadny SW na synchronizaci.
Teoreticky treba konatky a kalendar pujde synchronizovat pres Google.
Ja osobe ale k nikomu svoje data davat nechci. iTunes myslim taky synchronizovat nejde.
Jedinym resenim je pak asi dokoupeni The Missing Sync for Android. Ten stoji ale tusim kolem 40$.

FELINY
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od FELINY »

S příchodem iPhone HD (nebo 4G, nevím) by mohly jít ceny starších verzí iphonů dolů ne?
iPhone SE 16GB
Lenovo IdeaPad Y580
Obrázek

House_MD

Příspěvek od House_MD »

já sem pro desire... za ty peníze je to super :-) a navíc ta kulička, teď už je tam něco jinýho, ale funguje to stejně, je strašně fajná na ovládání :-)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Odpovědět