Win XP a Win 7 na jednom pc + nejde zapnuť XP [VYRIEŠENÉ]
-
- Moderator fóra
Win XP a Win 7 na jednom pc + nejde zapnuť XP [VYRIEŠENÉ]
Zdravím. Po dlhšom používaní Windowsu 7 som si zmyslel, že si nainštalujem aj win XP (kedže mam starši PC, tak na win XP to asi šlape rychlejšie). No chcel som ostať tak, že na pc mam tri HDD, na jednom mam Win 7, druhy bol prazdny (na ten som teras nainštaloval Win XP) a treti je "zaloha", aby aj ked sa niečo stane, sa mi vymaže iba windows. No chcel som to nechať tak, aby som mal na pc dva windowsi, a pri zapinani sa ma to pytalo, ktory chcem spustiť, ako som to už raz mal. No čo sa nestalo, po nainštalovani win XP na ten volný HDD sa ma pri zapinani nič nespíta, ale rovno to zapne iba to XP. Aj ked dam načitať cez bios z HDD, na ktorom je win 7, tak mi ho nezapne. Ide mi len hlavne o to, aby som nemusel všetko inštalovať čo je na win 7 a aby sa dal použivať. Neviete niekto, ako vyriešiť aby to šlo? Vopred ďakujem
Naposledy upravil(a) Marek dne čtv srp 19, 2010 1:45 pm, celkem upraveno 6 x.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Moderatorka fóra
Re: Win XP a Win 7 na jednom pc
Hele taková otázka používáš SATA nebo ještě IDE řadiče?
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Moderator fóra
Tech moznosti je více. Ale musis instalovat XP jako první. Taky to jde pres boot manager pak opravit.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
Takže, ako som pisal na chate so sweet22, tak jeden hdd je SATA a druhy IDE. Idem skusiť ten boot manager
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Moderator fóra
jedna z moznosti:
mas instalacni win 7 dvd? vis jak se dostat z toho dvd do prikazovy radku? (repair computer > a tam to nekde najdes ja ted nevim jak presne se tam dostanes ale zvladnes to)
pokud teda jo tak v tom prikazovym radku napis parkrat "cd.." pak musis dat napriklad "d:" a zmacknout enter to te prene na disk d, na kterym predpokladejme ze mas nainstalovany prave win 7.
potom napis "bootsect /nt60 d: /mbr" a zase enter no a ted ctrl+ale+del to ti resetne pc a nasledne uz bys mel z disku na kterym sou win 7 nabootovat..
pozn.: u "bootsect /nt60 d: /mbr" mezi d: a /mbr je mezera bacha na to
mas instalacni win 7 dvd? vis jak se dostat z toho dvd do prikazovy radku? (repair computer > a tam to nekde najdes ja ted nevim jak presne se tam dostanes ale zvladnes to)
pokud teda jo tak v tom prikazovym radku napis parkrat "cd.." pak musis dat napriklad "d:" a zmacknout enter to te prene na disk d, na kterym predpokladejme ze mas nainstalovany prave win 7.
potom napis "bootsect /nt60 d: /mbr" a zase enter no a ted ctrl+ale+del to ti resetne pc a nasledne uz bys mel z disku na kterym sou win 7 nabootovat..
pozn.: u "bootsect /nt60 d: /mbr" mezi d: a /mbr je mezera bacha na to
I will maintain an attitude of open-mindedness.
-
- Moderator fóra
Oskušane, nepomohlo. No dal som len opraviť system, a pomohlo to tak, že už naštartujem, ale iba sedmičku. No asi to tak už aj nechám... Myslim že by to šlo, keby nainštalujem xp, a potom na ten isty hdd aj 7, ale to sa mi nechce, a tak by som musel všetko preinštalovavať... Aj tak dakujem, už to nechávam radšej tak ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Na žádost Mareceq opět odemknuto. sweet22
EDIT: Takže po včerajšku mi akosi padol system, tak som predsa len nainštaloval to XP. No mam jeden problem. Ako je známe, tak pri restore iPhone na Win XP to hádže chybu 3001. A preto by som potreboval, da sa nejako, aby som nainštaloval ten win 7, aby sa ma to pri zapinani pytalo, ktory windows chcem zapnuť, no tak tiež aby bol predvolený XP, a win 7 ako druhý v poradí. Ďakujem![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Na žádost Mareceq opět odemknuto. sweet22
EDIT: Takže po včerajšku mi akosi padol system, tak som predsa len nainštaloval to XP. No mam jeden problem. Ako je známe, tak pri restore iPhone na Win XP to hádže chybu 3001. A preto by som potreboval, da sa nejako, aby som nainštaloval ten win 7, aby sa ma to pri zapinani pytalo, ktory windows chcem zapnuť, no tak tiež aby bol predvolený XP, a win 7 ako druhý v poradí. Ďakujem
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Moderator fóra
Já jsem nikdy na XP nemel známou chybu ![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ano ted nainstaluj win7, pak se jen upravi boot.ini soubor, nebo nainstaluj boot manager.Já mam v dualbootu win ME a XP a na druhém PC XP a Linux SuSE. Jde to. Ten lepsi rychlejsi disk by mel byt jako primární. Tam to pochopitelne nainstaluj v poradi, XP a pak Win7. Musí to jít.
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ano ted nainstaluj win7, pak se jen upravi boot.ini soubor, nebo nainstaluj boot manager.Já mam v dualbootu win ME a XP a na druhém PC XP a Linux SuSE. Jde to. Ten lepsi rychlejsi disk by mel byt jako primární. Tam to pochopitelne nainstaluj v poradi, XP a pak Win7. Musí to jít.
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
Ten win nainštalujem na druhy disk, alebo nie? Niekto hovorí, že to treba mať na jednom disku, niekto že na dvoch. Tak ako to je? A k tej chybe, uvidim pri restore na FW 4.0.1 možno už čoskoro, ak vyjde jailbreak, tak či bude treba 7 alebo nie.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Starý pes fóra :)
marečko skus pohladať EasyBCD
tam sa da upraviť bootloader ako chceš
a lepšie je mať na menšom disku oba systemy a na velkom všetko ostatne
tam sa da upraviť bootloader ako chceš
a lepšie je mať na menšom disku oba systemy a na velkom všetko ostatne
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Moderator fóra
Na jednom hdd nebo na jedne partion je také rozdil. Nemusíš je mít na jedne ale můžes. Problem je pak asi u tech Tvych hdd když je jeden SATA druhý IDE, ale já to tak také mam. ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dej je na jeden hdd na jednu partiton treba jen 30GB at to je rychle.
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dej je na jeden hdd na jednu partiton treba jen 30GB at to je rychle.
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
No lenže ked ja už mam jeden windows nainštalovany, na IDE HDD, je to 40GB, potom mam jeden 120GB SATA, na ktorom mam v podstate všetke dokumenty a pod. (nie inštalovane programy). A treti je teras nefunkčni win 7, je to SATA, a na neho by som chcel dať ten windows 7, je to 80GB HDD. Len ked už akosi nemam chuť preinštalovavať ten windows znova. Idem si ešte zazalohovať niektore veci, ktore su pri tom win 7 (hlavne iTunes) a potom sa popozeram na tie programky, ktore radite
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Moderatorka fóra
Tak ten disk s těmi windows 7 přes xpčka normálně formátuj, budeš pak mít ten hdd čistý, první máš teď xp nainstalované a win 7 pak nainstaluj jako novou instalaci znova.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Moderator fóra
Zajtra to skusím, dnes už nestíham, dakujem
a len otazka. To ako zazalohovať iTunes, viem a mam to už prekopirovane... No v iTunes, mam kliknuť alebo lepšie pvoedale vybrať ktoru zložku? Cele iTunes? Lebo sa mi tam aplikacie, hudba ani nič nenatiahli, a mne sa to nechce momentalne ručne všetko naťahovať...
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Moderator fóra
resit tuhle banalitku reinstalem dvou systemu je hodne velka fatalitka..
na XPcka kasli pokud mas aspon 1GB ram a vypnes to prostredi aero a ruzny hovadiny tak rozdil mezi xp a win7 nepoznas. win7 narozdil od vist bezi na starsich strojich mnohem lepe..
je hezky ze sis zalohoval z hudby slozku itunes ale co taky adresar s MP3?
na XPcka kasli pokud mas aspon 1GB ram a vypnes to prostredi aero a ruzny hovadiny tak rozdil mezi xp a win7 nepoznas. win7 narozdil od vist bezi na starsich strojich mnohem lepe..
je hezky ze sis zalohoval z hudby slozku itunes ale co taky adresar s MP3?
-
- Moderator fóra
Hudbu mam na tom 120GB disku ktory neformatujem
len že to teras musim ju od znova tam davať? A keby niečo, vstale mam tu zalohu win 7 na tom disku, a zatial to nejdem preinštalovavať.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Moderator fóra
pokud mas vsechny mp3 na tom disku tak staci par pisnicek a itunes si to dohleda a pak ti napise kolik pisnicek nenasel takze das znova locate a napodruhy uz to treba najde (kdyz to nemas moc rozhazeny ve slozkach)..
me stacilo "najit" asi 7 pisnicek a mel sem tam najednou vsechny protoze si itunes pamatoval kde sem ty dany pisnicky vyhledal a sam mi je dohledal.
a k druhymu problemu.. tohle je psany i pro mirne porkocile uzivatele se znalosti anglictiny.. tebe zajima "method two"
me stacilo "najit" asi 7 pisnicek a mel sem tam najednou vsechny protoze si itunes pamatoval kde sem ty dany pisnicky vyhledal a sam mi je dohledal.
a k druhymu problemu.. tohle je psany i pro mirne porkocile uzivatele se znalosti anglictiny.. tebe zajima "method two"
-
- Moderator fóra
Takže, ďakujem všetkyym za rady, windows 7 nakonec neinštalujem. Prave robim restore a bez chyby 3001 takže to je super
ďakujem ešte raz, a poprosím opätovný lock ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
Re: Win XP a Win 7 na jednom pc [VYRIEŠENÉ]
Lock.
Na žádost uživatele MaReCeQ odemčeno. TommyS
Na žádost uživatele MaReCeQ odemčeno. TommyS
-
- Moderator fóra
Re: Win XP a Win 7 na jednom pc + nejde zapnuť XP
Takže, TommyS ďakujem za odomknutie. Problem je nasledovny. Na pc som nakoniec nainštaloval ten win 7 lebo XP nedokazal rozpoznať windows contacts, a mal som ich vymazane v iPhone (teras su v outlooku takže problem s timto žiaden). Pri zapinani sa ma to po inštalacii win 7 pytalo ktory win chcem zapnuť, tak som daval vždy XP. No dnes ked sa snažim zapnuť win XP, tak po stlačeni ostane len čierna obrazovka. Keby nejde zapnuť 7 tak ho dam opraviť, no u XP sa mi to zatial ani raz nepodarilo. Nejaky napad? Vopred ďakujem ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
EDIT: A to s timi win, ako dať aby sa spustil ten a ten už netreba riešiť
EDIT 2: Takže znova vyriešene aj toto, win XP mi dnes normalne nabehol. Kto vie čim to bolo...
ale hlavne že ide
takže možte znova lock, ďakujem ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
EDIT 3: Nechápem to už... Par dni sa to znova stalo, večer som ho zapol. No od včera a dneska už vobec nejde zapnuť... Neviete ako to opraviť?
EDIT 4: Aha, ja som ale debil
teras som to az pochopil... Po vloze i instalacky CD dat Repair az potom, ako to potvrsim enterom a dam F8, ked to najde nainstalovane windows. A nie hned na zaciatku a dostat sa do konzoly... Achjo som to ja ale...
no nic uz to dufam pojde ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
EDIT 5: Tak predsa to nejde... Teras to piše toto
http://img442.imageshack.us/i/img0023pw.jpg/
neviete ako sa toho zbaviť? Alebo nema niekto win xp a nemože mi poslať ten subor?
EDIT 6: Tak to kašlem
mam znova win 7 a už s tim nič nebudem robiť takže lock
EDIT: A to s timi win, ako dať aby sa spustil ten a ten už netreba riešiť
EDIT 2: Takže znova vyriešene aj toto, win XP mi dnes normalne nabehol. Kto vie čim to bolo...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
EDIT 3: Nechápem to už... Par dni sa to znova stalo, večer som ho zapol. No od včera a dneska už vobec nejde zapnuť... Neviete ako to opraviť?
EDIT 4: Aha, ja som ale debil
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
EDIT 5: Tak predsa to nejde... Teras to piše toto
http://img442.imageshack.us/i/img0023pw.jpg/
neviete ako sa toho zbaviť? Alebo nema niekto win xp a nemože mi poslať ten subor?
EDIT 6: Tak to kašlem
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5