Time Capsule - oplatí sa s Windows PC?

Odpovědět
ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Time Capsule - oplatí sa s Windows PC?

Příspěvek od ScorpionSX »

Zdravím, rozmýšlam nad kúpou Time Capsule, pravdepodobne 1TB verziu, to bude stačiť, ale momentálne používam notebook s Windows 7, takže funkcia Time Machine ktorá s diskom spolupracuje bude pre mňa nedostupná. Rozmýšlam ale v budúcnosti nad Macbookom, takže by som to potom isto využil.
Ale bez Macu, len ako externý disk s routerom, je to použitelné? Hlavne aj čo sa týka rýchlosti prenosu dát na disk/z disku a pod. Takisto aj využitie ako router, má to nejaké podrobnejšie nastavenia? Momentálne router čo mám, má trochu problémy s Draft-N WiFi pripojením, poradí si s týmto Apple bez problémov?
Prípadne ako je to s hlučnosťou? Router mám teraz v obývačke, tak nechcem aby tam disk bol počuť a rušil.

Btw, čo sa týka ceny, tak kupovať to budem v USA, takže to vychádza celkom lacno.
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

Hnykda

Re: Time Capsule - oplatí sa s Windows PC?

Příspěvek od Hnykda »

Už jsem se o to zajímal, vytáhl jsem z historie dvě stránky kde jsem na to koukal. U mě to nějak vyšumělo a vykašlal jsem se na to. Snad aspoň trochu pomůže.

http://techsupport.foreverwarm.com/time-capsule-windows

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=464865

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Priznám sa že čím ďalej tým viac sa mi to zdá ako blbosť kupovať to, hlavne teraz s Windows notebookom, ale stále tá cena v USA je dobrý argument. U nás je to o dosť drahšie.

Ono nastaviť to na pripojenie k netu nebude problém, asi ani nazdielať ten disk, ale: asi sa na ten disk nedostanem "z vonku" na inom PC, alebo na mojom PC v inej sieti, že? Na Macu to myslím ide aj takto, minimálne pre Time Machine, ale tiež neviem či je to podmienené statickou IP alebo nie (tú nemám).

Asi bude predsa len lepšie kúpiť nejaký iný router a externý disk prípadne pripojiť k nemu, alebo ho nechať len na jednom notebooku ako to mám teraz.

Anyway, vďaka za tie linky ;)
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."

smindo

Příspěvek od smindo »

Ja mam time capsule ale na macu. Ale Nemam zapnutu automaticku zalohu. Pouzivam ju ako router a externy disk. Hlavne router je super. Cez asi 4 steny na vzdialenost asi 20m je spojenie uplne super. Stale mam speed cca. 5mb inac 10mb. Ak time capsule tak iba verzia s extrernym zdrojom. Pozor na to !!! Inac sa strasne prehrieva tak ako moja 500gb-vka

ygy
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ygy »

time capsule majú malé prieduchy na vetranie tudiš sa prehrievajú a sú tak dosť náchylné na poruchu.

preto by som skvôr volil airport extreme na ktorý by som pripojil nejaký 2tb disk a mal by som defakto time capsule :)

ale v prípade že namáš maca tak by som počkal a najskvôr kúpil mac lebo krása time capsule je previazanosť time machine :D

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Asi to tak aj vyriešim. Router budem musieť asi vymeniť každopádne, 40Mbit pripojenie degradovať pomalou WiFi 802.11g nechcem a v N-kovom režime mi padá spojenie. Takže asi vezmem Airport Extreme a buď k nemu pripojím terajší externáč, alebo časom dokúpim niečo väčšie. A keď bude Macbook, tak sa uvidí.

Ešte jeden dotaz trochu OT:
Keď mám disk (externáč, ktorý by som chcel použiť na Time Machine) už s nejakej časti zaplnený a o tie dáta nechcem prísť, je možné ho použiť na Time Machine? Ale aby som nemusel s tými dátami nijak hýbať! Povedzme že volné miesto by tam bolo presne tolko, aký je obsah disku na hypotetickom Macu, takže mal by sa tam zmestiť obraz tých dát z Macu aj pri úplne zaplnenom HDD. Asi blbý dotaz, ale s touto funkciou som na Macu nikdy nepracoval, tak skutočne neviem :oops:
    ObrázekObrázekObrázek

ygy

Příspěvek od ygy »

samozrejme že môžem na hdd pridávať a aj odoberať dáta bez toho aby si poškodil zálohu :wink: time machine si tam vytvorí iba zložku backups.backupdb a do nej zapisuje tak iba do nej nelez inak celý hdd je pre teba :) nevadí že na ňom máž už dáta s nimi nič nespraví. ideálna velkosť disku je dvojnásobná toho čo zálohuješ aby si timemachine vedel pamatať aj staršie zálohy v tvojom prípade si staré zálohy pamatať nebude ale bude ich prepisovať novými zálohami ...

Dodo

Příspěvek od Dodo »

OT: Ked uz sa bavite o tych diskoch chcel by som sa cosi opyat. Mam novy MacBook. HDD z mojho pc chcem vybrat a dat do boxu ako externy hdd. No a teraz na aky format ho mam naformatovat aby mi ho Mac precital? Budem tam chciet mat aj zalohu z Time Machine. Pripadne (nie je nutne) aby mi ho precital aj win cez BootCamp. Dik moc.
iPhone 5S
iPod Shuffle
MacBook White

ygy

Příspěvek od ygy »

NTFS

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Ok, vďaka za info ;)
    ObrázekObrázekObrázek

Dodo

Příspěvek od Dodo »

ygy: Okej dik. A len tak pre info preco mi pise, ze moj Macintosh HD je naformatovany na Mac OS X Extended Journaled? :) (Preco nie je NTFS? :P )
iPhone 5S
iPod Shuffle
MacBook White

ygy

Příspěvek od ygy »

to píše každému :wink:

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Pokud se nepletu, tak na NTFS nejde delat zalohy TimeMachine... :?
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

ScorpionSX
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Bummer...tak aký Windows-compatible filesystém sa dá použiť?
    ObrázekObrázekObrázek

Dodo

Příspěvek od Dodo »

iTukan: Tak potom na aky format ide...ten win cez bootcamp nemusite brat do uvahy. Len aby mi tam sla hudba, filmy a hlavne ten Time Machine. :)
iPhone 5S
iPod Shuffle
MacBook White

ygy

Příspěvek od ygy »

no je buď Fat 32 alebo NTFS ja som ten môj hdd neformátoval. ja som ho len zapojil a frčím je možné že NTFS nebere ale na Fat 32 nezapíšeš súbor ktorý je vačší ako 4 gb preto som logicky vybral NTFS každopádne skús najskôr NTFS a keby ho TM nebral tak ho iba prehoď na Fat 32 :wink:

Hnykda

Příspěvek od Hnykda »

Myslím že apple používá file system HFS Plus bo HFS+ . A myslím že to je i potřeba naformátovat na toto...

>>>Všechno najdeš tady<<<

http://lmgtfy.com/?q=how+to+format+disk+on+hfs%2B

Už jsem to našel:
Zdroj, wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Machi ... e_software)
Further, the volume needs to be formatted with the HFS Plus file system, with journaling enabled. If the hard drive uses a different file system type it will need to be reformatted before use, which will erase any existing data on the disk. It is possible, however, to back up to any file server supporting the Apple Filing Protocol by employing a HFS+ disk image on top of some other native filesystem (e.g. a Linux desktop server,[5] smaller NAS.[6] or FreeNAS [7])

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Dodo: HFS+
ygy: na Fat32 TM nepujde zalohovat
Hnydka: Jak pises... :)
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Dodo

Příspěvek od Dodo »

Okej dik moc :)
iPhone 5S
iPod Shuffle
MacBook White

Kaunaz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kaunaz »

ScorpionSX
Ja mam 1TB Time Capsule. Az dorazim domu, tak muzu zkusit udelat nejake testy co se rychlosti tyce.
Pouzivam to jako sdileny disk jak pro Mac OS, tak i pro Windows.
Ve Windows neni s pristupem na disk problem. Staci dat Start=>Spustit a zadat \\ip adresa Time Capsule, pripadne si udelat zastupce nebo to si to pripojit v Pruzkumniku jako sitovou jednotku.

EDIT:
tady je rychlost Time Capsule:

Notebook => Time Capsule (Wi-Fi)
97MB (102 400 000 bytu) - 4,8MB/s - 20s.
1000MB (1 048 576 000 bytu) - 4,6MB/s - 3min. 36s.

Time Capsule => Notebook (Wi-Fi)
97MB (102 400 000 bytu) - 3,7MB/s - 26s.
1000MB (1 048 576 000 bytu) - 3,7MB/s - 4min. 23s.

Notebook => Time Capsule (Ethernet)
97MB (102 400 000 bytu) - 12MB/s - 8s.
1000MB (1 048 576 000 bytu) - 13MB/s 1min. 9s.

Time Capsule => Notebook (Ethernet)
97MB (102 400 000 bytu) - 20MB/s - 5s.
1000MB (1 048 576 000 bytu) - 21MB/s - 45s.

Odpovědět