zamyslenie.. počítače a rychlost
-
- Mírně pokročilý
zamyslenie.. počítače a rychlost
Keď si uvedomím, že dnes mám na stole 30x rýchlejší počítač so 160x väčšou pamäťou a 333x väčším diskom ako pred deviatimi rokmi a nové programy na tom dokážu fungovať úplne rovnako ako vtedy, je to na zamyslenie. A keď si predstavím, že jedna operácia dnes trvá procesoru cca. 0,000000001 sekundy, že počas mrknutia oka dokáže 80.000.000x presunúť čísla medzi registrami, spočítať a odčítať ich, počas toho súčasne 85x prekresliť všetkých 995.328 bodov na obrazovke a ešte si ich 130.000x overiť, či som medzitým náhodou nestlačil kláves alebo nepohol myšou, tak sa potom proste musím opýtať:
- Čo ten počítač
už dve minúty robí?
- Čo ten počítač
už dve minúty robí?
nevadí , že idem pomaly,možno idem aj zlým smerom
-
- Pokročilý uživatel
Re: zamyslenie..
Nádherné a přesně výstižné, občas si říkám, že počítače nezrychlili a kapacity disků se nezvětšili, ale pouze proběhla velká inflace a výrobci periferií nám lžou
-
- iPhone expert
nojo, tak si nahod win 95, monitor s 800x600 nebo jeste mene apar barev a treba to pofici lepe...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
-
- Moderatorka fóra
To se vám jen zdá, dokud nemáte po ruce slabší a silnější stroj. Já taky, jak jsem přecházela na novější pc, tak se mi zdálo, že je to stejně rychlé, jak ten předchozí. Nj, do té doby, než zapnu notebook...
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- iPhone expert
Re: zamyslenie.. počítače a rychlost
jako to ze datovy uloziste se nemeni se mi nezda - precijenom disk 600MB a 1TB je rozdil... i kdyz je pravda, ze se tam da treba stejne filmu, jen na jeden v Full HD a na druhej 350x240... ale to je sakra rozdil...
A vykon kompu - to co musi v tech novych systemech vsechno zpracovavat... je to znat, ty systemy jsou krasne graficky promakany atd...
A vykon kompu - to co musi v tech novych systemech vsechno zpracovavat... je to znat, ty systemy jsou krasne graficky promakany atd...
-
- Moderatorka fóra
Prostě dotyční by si měli vzít nějaký minimálně o polovinu slabý stroj, zapnout ho, se stejnými systémy nainstalovanými a čekat, než naběhne. No a pak vzít ten o polovinu rychlejší stroj, se stejnými systémy, zapnout ho a čekat, až se zapne. Mám doma stolní PC s core i7, ten najede do minuty, hned na něm můžu po najetí do windows otevřít programy a začít pracovat. Pak mám notebook s core2duo o polovinu pomalejší, se stejnými systémy. Ten zapnu, čekám tak 1,5 minuty, než si naběhne do winů a pak ještě další 3 minuty, než se to všechno načte, zpracuje, pak si teprve můžu otevřít nějaký program a pracovat. Jak jsem donucená používat ten notes, tak to je špačkování u toho.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Starý pes fóra :)
no zas téma , nechcem byť nejak OT či zlý ale to je asi vo všetkom tak
čo také mobily a 10r späť ?autá , televizory , ešte aj chladničky či žiarovky sa menia - zrýchlujú
teraz ide na topshop gulôčka ekodžín ten svet spejeeeee
čo také mobily a 10r späť ?autá , televizory , ešte aj chladničky či žiarovky sa menia - zrýchlujú
teraz ide na topshop gulôčka ekodžín ten svet spejeeeee
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Pokročilý uživatel
Ou jé tady asi plno lidí neumí rozeznat vážné prohlášení a plácnutí do vody ze srandy. Zamyslete se nad jedním, tohle myslím vážně. Starší kteří tyto mašinky zažili. PC 486, 16MB RAM, 210HDD, rozběhal jsem na tom Win98 a dopis se dal napsat a vytisknout i nějaká malinká hra se dala zahrát, na internet s rychlostí 33,6Kb/s (kurňa teď si nejsem jistý jestli ty Kb/s píšu správně, prostě se mi pořád pletou) se taky dalo podívat. Postupně výkon narůstal, kapacita HDD taky, ale vzhledem k násobkům rychlosti a kapacity se nezvýšila reálná rychlost a velikost úložiště. Prostě pokud předtím nabíhal systém 2 minuty a te´d se zvýšila rychlost pc x1000 tak čas náběhu systému není 2minuty děleno 1000. S rozrůstajícím výkonem a úložišti se rozrůstá i systém a náročnost dat na prostor, odtud plyne ona mnou zmiňovaná inflace. Rychlost internetu vzrostla taky neskutečně, ale na film zase čekám půl až tři čtvrtě hodiny, je pravda že tahám full HD, ale před lety jsem si říkal až jednou bude takhle rychlý internet tak film budu mít za minutu doma (což jde ale je nesledovatelný) a zanedlouho až opět vzroste rychlost tak stejně budu tahat dlouho, protože se bude tahat 3D,4D ... a nevím co ještě.
Před lety jsem měl přibližně stejné množství fotek na stejném % obsazenosti HDD jak dnes a obsah HDD je opět několikanásobný a tomu se říká inflace....
Před lety jsem měl přibližně stejné množství fotek na stejném % obsazenosti HDD jak dnes a obsah HDD je opět několikanásobný a tomu se říká inflace....
-
- iPhone expert
ja to pochopil... vim co je inflace... a bral jsem to s nadsazkou...
A dobu 486tek jsem zazil a pouzival je..
A bral jsem to s nadsazkou...
Ale myslim, ze to neni tak hrozny, protoze ted se na to uz da koukat ... ta grafika je precejenom uz opravdu krasna a jsem zvedavej, co bude treba za 20 let... Doufam, ze se toho doziju...
A dobu 486tek jsem zazil a pouzival je..
A bral jsem to s nadsazkou...
Ale myslim, ze to neni tak hrozny, protoze ted se na to uz da koukat ... ta grafika je precejenom uz opravdu krasna a jsem zvedavej, co bude treba za 20 let... Doufam, ze se toho doziju...