úroveň prodavačů
úroveň prodavačů
Dnes mne rozesmal prodavac v Elektro Worldu . Kupoval jsem ,jako darek pro meho nejlepsiho zakaznika , iPad , a mladik nejdrive, jestli chci k tomu nejakou pametovou kartu , ze je tam malo pameti. Odpovedel jsem mu, ze iPad zadne pametove karty nepotrebuje a on na me hned spustil, ze "no jooooo, hmmmmm, tak to je spatne, to bych vam doporucil spis nejaky netbook,ten toho umi víc.... S usmevem jsem mu rekl, ze iPad dobre znam a ze mi tento a jine nedostatky vubec nevadi ...., nacez mi sdelil s vaznou tvari, ze on osobne by si tedy takovy kram nikdy nekoupil??. Tim me dorazil. Tak jsem mu rekl, ze v me firme by po takove masazi mych zakazniku nezustal ani nasledujici minutu a radeji jsem odesel k pokladne zaplatit??Kdybych nemel dobrou naladu, promluvil bych si o nem s jeho sefem ,ale myslim, ze takove jelito se brzy odstreli samo.... A jake zkusenosti mate s nekterymi prodavaci vy ?
-
- patron iPhone.cz
Re: úroveň prodavačů
To me pobavilo
Jeste ze jsou Premium reseller
Jeste ze jsou Premium reseller
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6
MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz
Apple Authorised Reseller + Servis iPhone v Praze
MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz
-
- Starý pes fóra :)
Mně se jednou tuším taky v EW snažili vnutit starej MBPro s tím, že je to super novinka
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Pokročilý uživatel
Oni i prodavači jsou asi nějak motivováni prodávat určité zboží. Byl jsem v DATARTu kupovat nějaký vybavení nového bytu, zastavil jsem se u TV a měl jsem celkem jasno, co chci. Prodavač do mě hustil, že když TV, tak jedině LG, že všechno je poruchové, ale na LG neměli jedinou reklamaci a podobný bludy.
Poděkoval jsem a přesunul se k ledničkám. Koukal jsem na Samsung (side by side) a jinej prodavač mi začal masírovat hlavu, že Samsung je na prd, že nejlepší je LG.
Pokud se nepletu a mají různé provize z prodeje různých značek, tak ho docela chápu...
Poděkoval jsem a přesunul se k ledničkám. Koukal jsem na Samsung (side by side) a jinej prodavač mi začal masírovat hlavu, že Samsung je na prd, že nejlepší je LG.
Pokud se nepletu a mají různé provize z prodeje různých značek, tak ho docela chápu...
-
- iPhone expert
Tak vyjádřil svůj názor a snažil se prodat zcela jistě věc na kterou má z prodeje větší bonus Prodejci elektra nemají z výrobků Apple nějak extra přehnané marže..
V Okay to stojí za to, nikdo nic neví a reklamace se řeší horko těžko.
V Okay to stojí za to, nikdo nic neví a reklamace se řeší horko těžko.
-
- Mírně pokročilý
hm, klasika
v retailu je to tak, ze kazde zbozi ma svou marzi. Pak jsou tu motivace dodavatele na retezec, aby prodaval znacku. Pak je tu firemni motivace na zamestnance, aby prodaval znacku. A pak je tu samozrejme neoficialni vztah dodavatel prodavac - uplatek - na prodej znacky. Oficialne je zakazano jakkoliv ze strany dodavatele obdarovavat jakkoliv prodejce. Neoficialne se deji ruzna svinstva.
Kazdopadne si myslim, ze v tomhle pripade to proste byl hloupy prodavac anti jablickar
v retailu je to tak, ze kazde zbozi ma svou marzi. Pak jsou tu motivace dodavatele na retezec, aby prodaval znacku. Pak je tu firemni motivace na zamestnance, aby prodaval znacku. A pak je tu samozrejme neoficialni vztah dodavatel prodavac - uplatek - na prodej znacky. Oficialne je zakazano jakkoliv ze strany dodavatele obdarovavat jakkoliv prodejce. Neoficialne se deji ruzna svinstva.
Kazdopadne si myslim, ze v tomhle pripade to proste byl hloupy prodavac anti jablickar
iWoz.cz - Apple svět v základech
iPhone4 16Gb
iPod nano 3rd gen. 8GB blue
iPod Classic 160 GB Black
iPad 2 64 GB wifi only
MacBook Pro (unibody) 2,53 GHz 15,4", Mountain Lion 10. 8.
MacBook Pro retina 15", 2,3 GHZ, 16 GB ram, 512 GB SSD (na ceste)
iPhone4 16Gb
iPad 2 64 GB wifi only
Robim v jednej rakuskej firme predavaca naradia a s tymto mam moreeeeee skusenosti.Obcas je dost sranda,ked si chce zakaznik kupit nieco co evidentne nieje pre neho a danu cinnost vhodne a on to za kazdu cenu chce a ja dobre viem,ze na 98% to pride do tyzdna reklamovat:)To su rozhovori-ale nakolko nechcem zakaznikom a sebe zle,tak sa to obcas konci komicky.Alebo tym,ze si to kupi u konkurencie a tam sa potommchodi hadat.Alebo este lepsie kupi si to poza moj chrbat alebo aj predo mnou s tym,ze ja sa do toho nerozumiem a odide.S rukou na srci mozem prehlasit,ze na 98% je do tyzdna spat.Najlepsie je to z benzinovimi pilami-tolko neuznanych reklamacii ze az.Alebo s cinskymi vyrobkami,ktore sa menia kus za kus-nadavaju na to ake je to zle a vydrzi to iba 2-3 dni a ktommu zaplati benzin a podobne a po vrateni penazi si bezi kupovat rovnaku vec:)
To je zabavy.Alebo tie staznosti-60% staznosti klamstva.Naposledy mi jeden zahlasil,ze zariadi aby ma vyhodili-vraj som otrok a mozem mu dakovat za to,ze z jeho penazimdostanem almuznu a tak som mu to dal zozrat.Po tej hlaske,ze zariadi,aby ma vyhodili som mu zahlasil,ze ked sa tak stane,tak mam jeho adresu a jemu a jeho rodine spravim zo zivota peklo:)Utiekol a este mi aj podpisalmznicenie jeho zadretej,neuznanej benz.pili za 149?
Tak takyto su zakaznici-ked pride slusny zakaznik,tak to je pre mna sviatok a radost ho obsuzit.Podotykam,ze vacsina zakaznikov je uz natolko primitivna a nadradena,ze je to do placu:(
To je zabavy.Alebo tie staznosti-60% staznosti klamstva.Naposledy mi jeden zahlasil,ze zariadi aby ma vyhodili-vraj som otrok a mozem mu dakovat za to,ze z jeho penazimdostanem almuznu a tak som mu to dal zozrat.Po tej hlaske,ze zariadi,aby ma vyhodili som mu zahlasil,ze ked sa tak stane,tak mam jeho adresu a jemu a jeho rodine spravim zo zivota peklo:)Utiekol a este mi aj podpisalmznicenie jeho zadretej,neuznanej benz.pili za 149?
Tak takyto su zakaznici-ked pride slusny zakaznik,tak to je pre mna sviatok a radost ho obsuzit.Podotykam,ze vacsina zakaznikov je uz natolko primitivna a nadradena,ze je to do placu:(
-
- Mírně pokročilý
pekne
iWoz.cz - Apple svět v základech
iPhone4 16Gb
iPad 2 64 GB wifi only
iPhone4 16Gb
iPad 2 64 GB wifi only
-
- patron iPhone.cz
A delas prodejce u nas nebo v Rakousku?
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6
Na slovensku.Ono je smutne,ze zapadny system predaj a spokojnosti zakaznikov spravil u nas s predavacov vo velkej miere v ociach zakaznika otrokov.Este stale ale existuju lidia,ktori sa dokazu slusne pozdravit,poprosit,podakovqt,odzdravit a hlavne si cenia dobru radu a pomoc...aj ked je ich stale menej a menej
-
- iPhone expert
McDog: neviem okolnosti, ale keby si povedal mne ze mi spravis zo zivota peklo, tak ti asi rovno jednu vlepim a volam policiu... nehovoriac o tom ze keby siel za tvojim sefom s tymto tak ta na 100% disciplinarne potrestaju, alebo rovno vyhodia...
edit: uznavam ze nie je lahke sa bavit s nejakym nechapavym imbecilom, obzvlast ked zacne byt takto drzy, ale ako predavac by si si hento dovolit fakt nemal...
edit: uznavam ze nie je lahke sa bavit s nejakym nechapavym imbecilom, obzvlast ked zacne byt takto drzy, ale ako predavac by si si hento dovolit fakt nemal...
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
Ako predavc mam take iste prava ako hockto iny a nikto sa mi nebude vyhrazat a zahravat sa s myslienkou ohrozovania buducnosti mna a mojej rodiny-nic zle som mu nepovedal dovtedy- a este k tomu ma nazyvat otrokom.
Edit:Nikto nema pravo spravat sa ku mne ako k odpadu alebo menejcennemu len preto,lebo som predavac
Edit:Nikto nema pravo spravat sa ku mne ako k odpadu alebo menejcennemu len preto,lebo som predavac
-
- Starý pes fóra :)
Kluci, až bude někdy v USA, zajděte si do nějakýho obchodu s botama... Já sem si kupoval boty (Conversky ) a dívali se na mě jak na exota, že je strkám zpátky do krabice
Ale podle mě je to tak správně. Prodavač je od toho, aby se o zákazníka staral. Samozřejmě vše v přiměřené míře...
Ale podle mě je to tak správně. Prodavač je od toho, aby se o zákazníka staral. Samozřejmě vše v přiměřené míře...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
- rony
- Klub čistého iOS
Odhliadnuc od vysky marzi na rozny tovar by predavac nemal zhadzovat tovar v ociach zakaznikovi, u ktoreho zistil, ze tovar pozna a len si doplna "zbierku". Rozhodne nie takymito vyhlaseniami.
Ja som sa s takymto tonom nestretol, obvykle sa necham v elektre "uniest" recami predavacov, ktori dokazu ukecavat a neurazat a nezhadzovat cokolvek. Takto som kupoval zehlicku, vedel som aku chcem, stanovil som si interval a predavac ma v podstate k nej doviedol tym, ze sa pytal co a ako chcem.
Zostali dve ci tri od roznych vyrobcov a nemal som pocit, ze by zbytocne protezoval jeden a ak aj, tak v zhode so mnou
Ale ten predavac fakt jelito.
Co by si on "kupil" si ja obvykle mozem kupovat. A aj to, co by nechcel. Nie jedno alebo druhe, ale oboje Mozem. Samozrejme kupujem len jedno Ide len o to, ze on je taky teoretik a ja praktik
Ja som sa s takymto tonom nestretol, obvykle sa necham v elektre "uniest" recami predavacov, ktori dokazu ukecavat a neurazat a nezhadzovat cokolvek. Takto som kupoval zehlicku, vedel som aku chcem, stanovil som si interval a predavac ma v podstate k nej doviedol tym, ze sa pytal co a ako chcem.
Zostali dve ci tri od roznych vyrobcov a nemal som pocit, ze by zbytocne protezoval jeden a ak aj, tak v zhode so mnou
Ale ten predavac fakt jelito.
Co by si on "kupil" si ja obvykle mozem kupovat. A aj to, co by nechcel. Nie jedno alebo druhe, ale oboje Mozem. Samozrejme kupujem len jedno Ide len o to, ze on je taky teoretik a ja praktik
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
No me hlavne dostala ta jeho drzost a hloupost, s jakou mi sdelil, ze to,co si chci koupit a co evidentne dobre znam, na rozdil od neho,je vlastne uplne k nicemu a ze je to kram. Pomlouvat takto neco, co evidentne nezna, tak to se v obchode casto nevidi a myslim, ze to neni nejakym protezovanim jine znacky, zadnou jinou nejmenoval, ale ze je to jen projev hlouposti....To je totez, jako by mi v restauraci rekli, tohle mi nechutna, to si nedavejte, navic je to zkazene a ja vlastne ani nevim, z ceho to je.... Nejdrive me rozesmal ale pak jsem radeji rychle odesel, protoze jinak bych ho musel odstrihnout od zdroje prijmu....a pak zamestnejte blba....
Mne sa strasne paci ako sa vravi-na zapade by mi predavac aj modre z neba zniesol.Ano zniesol,ale iba pokial sa zakaznik slusne sprava a chap,ze sa jedna o obchod (ponuka-dopyt).On nieco chce a ja to mam....nieje to o tom,ze ja mam peniaze a som tu pan.To su riadne skreslene,ba priam az deformovane nazory.Kazdy by si mal uvedomi ako by sa citil v kozi druheho a ci by bol spokojny keby sa k nemu spravaju ako k nule.A to len preto lebo robi a chce robit sluzbu prave jemu.Keby neni predavacov,tak by si dnesny ludia nevedeli ani prdnut...holt taka je doba a zbada sa to az vtedy,ked zakaznik beha 30 minut po obchode a nieco surne potrebuje a kazdy predavac je zaneprazdneny...to este len zbadas zufaly pohlad a prosenie.Zazil som pred 2-3 rokmi,ked bola maimalna snehova burka a bez retazi clovek neurobil ani krok...Vtedy som bol najvacsi pan na svete lebo som mal na pulte 4 sady zimnych retazi a ludia ma prosili a podobne-nevedeli si ich nasadit a ani nevedeli ake potrebuju.Vtedy clovek videl v com tkvie caro predavaca...Alebo ked pride zena do obchodu kupovat hmozdinky a sroby,ktore jej kazal kupit manzel-manzelka odchadza z obchodu ako profi monter:)Nabuchana znalostami o hmozdinkach a este si to aj sama spravi doma (myslim navrtanie a zavesenia skrinky,zrkadla a podobne).To je vdaky....
A juru uplne chapem.Esteze nam je to jedno-predame to co je dobre a vhodne.Nemame s toho v podstate ziadne peniaze...a obchodakov s ich vrtakmi,perami a svetielkami vysmejeme zvacsa...mam doma toho tolko,ze mi to uz zavadza
Edit:inak raz som siel kupit svokre vysavac za 1500SK a predavac v OK mam zacal presviedcat na vysavac za 8 000Sk.Nakoniec som nic nekupil a isiel:)
A juru uplne chapem.Esteze nam je to jedno-predame to co je dobre a vhodne.Nemame s toho v podstate ziadne peniaze...a obchodakov s ich vrtakmi,perami a svetielkami vysmejeme zvacsa...mam doma toho tolko,ze mi to uz zavadza
Edit:inak raz som siel kupit svokre vysavac za 1500SK a predavac v OK mam zacal presviedcat na vysavac za 8 000Sk.Nakoniec som nic nekupil a isiel:)
- rony
- Klub čistého iOS
hej, nemam rad ak si ludia myslia, ze predavac je len taka handra a nemusi ho povazovat za viac len preto, ze zle pochopil zakaznik je pan.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
rony:maucta
Inak mam par zakaznikov,ktori idu vzdy za mnou a daktori iba za mno a dokonca si aj pockaju kym budem robit.A este mi sem tam aj daju napr domacu hrusku,alebo donesu zakusok...je to mile a cloveka jedn slusny zakaznik rozveseli na cely den.
Inak mam par zakaznikov,ktori idu vzdy za mnou a daktori iba za mno a dokonca si aj pockaju kym budem robit.A este mi sem tam aj daju napr domacu hrusku,alebo donesu zakusok...je to mile a cloveka jedn slusny zakaznik rozveseli na cely den.
-
- iPhone expert
Juramac píše:.. protoze jinak bych ho musel odstrihnout od zdroje prijmu....a pak zamestnejte blba....
Vedoucí by ho jenom pochválil za to, že se aspoň snažil prodat něco z čeho je větší zisk
Brigádník nemusí přece znát výrobek, který nechce prodat, když oslní znalostmi výrobku, který prodat chce a zákazník je nerozhodný a neorientuje se v dané oblasti.
Tebe nenachytal a samozřejmě je v prodejci kus blba, bo obchodní zástupce dané značky by asi radost neměl
-
- iPhone expert
McDog: vobec nezalezi na tom co chces predat, ja som po telefone predal obrovske mnozstvo bambusovych ponoziek z ktorych vraj nesmrdia nohy a pritom je to blbost a predal som ich len vdaka vymakanemu callscriptu... ked si predavac, tak sa musis spravat ako predavac a dodrziavat vymedzene spolocenske normy... a keby si mne povedal ze mi znicis zivot, tak ho na mieste znicim ja tebe... tym nechcem ponizovat predavacov, ale ak si to naozaj spravil tak ako vravis, mas velke stastie ze to dotycny neriesil... a este sa tym chvalit tu na fore... chapem, kazdy obcas vybuchne, ale keby som to spravil ja tak som ticho a hanbim sa za to...
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
-
- Pokročilý uživatel
BlazingUFO - jsem rád že tento názor nesdílím sám, už jsem se bál, že nejsem normální.
Dodatek k McDog: prosím tě proč děláš v obchodě, když tě tak neskutečně se*ou lidi? OK mezi zákazníky se najde určité nemalé procento trotlů, kteří jsou přesvědčeni, že jim patří svět, ale vždy se na něj budu tupě usmívat, pokyvovat souhlasně hlavou a pokusím se ho nasměrovat správným směrem, pokud to nesvedu a vybuchnu tak nejsem obchodník, ale pouhý přitroublý prodavač, který prodává tam kam ho zrovna vedoucí postavil.... Ovšem myslet o zákazníkovi si můžu cokoliv v tom mi nikdo nemůže bránit, ale pouze myslet!!!
Pro upřesnění obchoduji také...
Dodatek k McDog: prosím tě proč děláš v obchodě, když tě tak neskutečně se*ou lidi? OK mezi zákazníky se najde určité nemalé procento trotlů, kteří jsou přesvědčeni, že jim patří svět, ale vždy se na něj budu tupě usmívat, pokyvovat souhlasně hlavou a pokusím se ho nasměrovat správným směrem, pokud to nesvedu a vybuchnu tak nejsem obchodník, ale pouhý přitroublý prodavač, který prodává tam kam ho zrovna vedoucí postavil.... Ovšem myslet o zákazníkovi si můžu cokoliv v tom mi nikdo nemůže bránit, ale pouze myslet!!!
Pro upřesnění obchoduji také...
-
- Moderatorka fóra
Prodavač má posprávnu pouze jen doporučit, nikoliv však se snažit vnutit to, co on si myslí nebo dokonce i ví, že je lepší. Rozhodnutí má nechat vždy na zákazníkovi. I kdyby zákazník přišel s tím, že chce ten největší šunt z prodejny a prodavač to ví, tak maximálně mu může doporučit, že existuje i něco lepšího, nikoliv však na zákazníka koukat jak na vola, co si to kupuje nebo se mu snažit vnutit něco jiného a dokonce i někdy jednat s arogancí, že proč si kupuje toto a ne tamto, konečné rozhodnutí má nechat vždy na zákazníkovi, co si vybere.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- iPhone expert
murder: ono je to normalne, vsetci sme ludia, vsetci sme omylny, vsetci urobime chyby ktore potom lutujeme... ale ked niekto povie ze spravil toto... v skutocnosti mi bolo trapne to uz len citat, nie to si este predstavit ze by som take cosi spravil ja... proste ked pracujem na pozicii kde je dolezity styk s ludmi, tak mozem aj toho najdrzejsieho clovek v hlave mlatit bars aj bejzbalovou palkou, ale navonok musim stale ostat slusny...
btw aj tak z nejakeho dovodu neverim ze sa to naozaj stalo, ale vychadzajme z toho ze to skutocne bolo tak ako vravi McDog, stale je to spolocensky neprijatelne, vzhladom na jeho socialny status
btw aj tak z nejakeho dovodu neverim ze sa to naozaj stalo, ale vychadzajme z toho ze to skutocne bolo tak ako vravi McDog, stale je to spolocensky neprijatelne, vzhladom na jeho socialny status
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
-
- Senior uživatel
... a stoprocentně platí zásada, že tak jak se chováte k ostatním, stejně se oni chovají k vám.
Proto je lepší druhým nelhat, nehodnotit je. nepomlouvat a spíše se snažit vyjít vstříc a pomoct jim (pokud je to ve vašich možnostech) ...
Vyzkoušeno na vlastní kůži (v tom pozitivním, ale i v tom negativním).
Proto je lepší druhým nelhat, nehodnotit je. nepomlouvat a spíše se snažit vyjít vstříc a pomoct jim (pokud je to ve vašich možnostech) ...
Vyzkoušeno na vlastní kůži (v tom pozitivním, ale i v tom negativním).
-
- Moderator fóra
OT
Jirkus: souhlas jeste bych dodal z vlastni zkusenosti - nevite kdy se vam to bude hodit, ale vzdycky se snazte zastavat cloveka, ktery neni pritomen namisto pridani se k ostatnim jez na neho adresu negativne hovori.
jednou na stredni ve tretaku sem byl nemocnej kdyz se uzaviraly znamky z anglictiny a mel sem to mezi 3 a 4 a jeden kamos rikal at to ted nerozhoduje bezeme ze se nemuzu branit ze bych treba dostal ze zkouseni jednicku a ona dobre sem rada ze ste ke kolegum ferovy.. a dala mi trojku (ale ten kamos mi to zrovna dluzil pac sem se ho taky parkrat tentokrat na elektronice zastal pred ucitelem, ze chybel a ze sem mu zapomel donest sesit tim padem se to nemohl naucit ) aaachjo jak ja bych se tam vratil.
Jirkus: souhlas jeste bych dodal z vlastni zkusenosti - nevite kdy se vam to bude hodit, ale vzdycky se snazte zastavat cloveka, ktery neni pritomen namisto pridani se k ostatnim jez na neho adresu negativne hovori.
jednou na stredni ve tretaku sem byl nemocnej kdyz se uzaviraly znamky z anglictiny a mel sem to mezi 3 a 4 a jeden kamos rikal at to ted nerozhoduje bezeme ze se nemuzu branit ze bych treba dostal ze zkouseni jednicku a ona dobre sem rada ze ste ke kolegum ferovy.. a dala mi trojku (ale ten kamos mi to zrovna dluzil pac sem se ho taky parkrat tentokrat na elektronice zastal pred ucitelem, ze chybel a ze sem mu zapomel donest sesit tim padem se to nemohl naucit ) aaachjo jak ja bych se tam vratil.
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Tak chlapci asi takto:pokial sa niekto bude vyhrazat mne a mojej rodine a nepravom,tak nemam co riesit a tvrdo sa budem voci tomu stavat!Nikto a nikdy nebude napadat moju rodinu a mna.Ci som predavac alebo smetiar.Len preto,ze som predavac nema pravo nikto vyhrazat sa mi a urazat ma.Nikto...a ver tomu ufo,ze keby sa zachovas,tak ako si napisal,tak by si mal zo zivota peklo a nebol by si prvy ani posledy zakaznik,ktory si nevie uvedomit,ze aj predavac je len clovek.
Platia iste pravidla,zakony a normy a nikto nebude posliapavat moje Ustavne prava a znwehodnocovat moje ludske potreby.A to len preto,ze ja som predavac.Na to nema nikto pravo!
Pokial by mna vyhodili iba preto,ze dany zakaznik si pokazil-zadrel-benzinovu pilu a ja ako predavac som mu iba jasne povedal co a ako je vo ve.A este som mu poradil,co moze robit a on ma na to zacne urazat a vraviet mi ze ja mam zaplatit jeho opravu a nezaujima ho co bude jest moje dieta a ja a moja rodina a nasledne sa mi bude vyhrazat,ze zariadi ze ma vyhodia (s coho plynie neschopnost splacat ucty....),tak taky clovek nema u mna miesto a v pripade realizovania daneho ciela bude moja pomsta neskutocne tvrda.Aj keby si to mam ist odsediet...
A ked si myslis,ze si vymyslam,tak sa zamestnaj na 5-10 rokov ako predavac a zbadas ake veci sa deju v obchode.Si myslis,ze si mozes k predavacovy dovolit viac ako k beznemu cloveku na ulici?A preco?Lebo je to predavac?Ale aj ten predavac je iba clovek,ktory ta moze za regalom podrezat,dobyt,okradnut a podobne...alebo si tam moze s tebou otvori flasu piva,ci ist s tebou na kavu-proste je to clovek ako kazdy iny.Ano mam svoje povinnosti,ale len dovtedy pokial dana situacia nenarusa moje prava a podla platneho prava su moje prava prvorade a nieje mozne ma trestat za ochranu mojich prav...asi tak....
Raz ked budes mat rodinu a zodpovednost,tak sa zbadas.A ja robim predavaca velmy rad a rad pomaham ludom.No s lutostou musim povedat,ze to je cim dalej tym horsie.
Platia iste pravidla,zakony a normy a nikto nebude posliapavat moje Ustavne prava a znwehodnocovat moje ludske potreby.A to len preto,ze ja som predavac.Na to nema nikto pravo!
Pokial by mna vyhodili iba preto,ze dany zakaznik si pokazil-zadrel-benzinovu pilu a ja ako predavac som mu iba jasne povedal co a ako je vo ve.A este som mu poradil,co moze robit a on ma na to zacne urazat a vraviet mi ze ja mam zaplatit jeho opravu a nezaujima ho co bude jest moje dieta a ja a moja rodina a nasledne sa mi bude vyhrazat,ze zariadi ze ma vyhodia (s coho plynie neschopnost splacat ucty....),tak taky clovek nema u mna miesto a v pripade realizovania daneho ciela bude moja pomsta neskutocne tvrda.Aj keby si to mam ist odsediet...
A ked si myslis,ze si vymyslam,tak sa zamestnaj na 5-10 rokov ako predavac a zbadas ake veci sa deju v obchode.Si myslis,ze si mozes k predavacovy dovolit viac ako k beznemu cloveku na ulici?A preco?Lebo je to predavac?Ale aj ten predavac je iba clovek,ktory ta moze za regalom podrezat,dobyt,okradnut a podobne...alebo si tam moze s tebou otvori flasu piva,ci ist s tebou na kavu-proste je to clovek ako kazdy iny.Ano mam svoje povinnosti,ale len dovtedy pokial dana situacia nenarusa moje prava a podla platneho prava su moje prava prvorade a nieje mozne ma trestat za ochranu mojich prav...asi tak....
Raz ked budes mat rodinu a zodpovednost,tak sa zbadas.A ja robim predavaca velmy rad a rad pomaham ludom.No s lutostou musim povedat,ze to je cim dalej tym horsie.
Koukam, ze se to tema jaksi "zvrtlo" jinym smerem...... Mozna by ho bylo misto invektiv lepsi ukoncit..... Co myslite modi?
Skor premazat:)
Za to asi mozem ja:(Sry...len som chcel ukazat aj druhy pohlad....urcite v ramci predaja nieje povinnost predavaca predat...ale predat dobre,aby zakaznik videl,ze mu predavac dobre poradil a prisiel aj nabuduce...a nasiel v predajcovi oporu a cloveka,ktoremu veri...a hlavne sa jedna o vzajomne respektovanie a uznanie...
Za to asi mozem ja:(Sry...len som chcel ukazat aj druhy pohlad....urcite v ramci predaja nieje povinnost predavaca predat...ale predat dobre,aby zakaznik videl,ze mu predavac dobre poradil a prisiel aj nabuduce...a nasiel v predajcovi oporu a cloveka,ktoremu veri...a hlavne sa jedna o vzajomne respektovanie a uznanie...
-
- Moderator fóra
Vracím to zpět k tématu popisem své zkušenosti, která má svůj základ již v minulosti, až desítky let staré. Protože jsem elektronik amatér a většinu svého parku jsem si vždy opravoval sám, nerad jsem svěřoval svoje porouchané přístroje servisům a to také díky negativním zkušenostem. Pokud mi ale nic jiného nezbývalo (sám jsem již třeba na opravu nestačil), vždycky jsem k přístroji přikládal podrobný popis závady a vyjadřoval jsem se v něm tak, aby opravna viděla, že vím, o co jde, a že se nenechám "očůrat". Nevěřili byste, jak to spolehlivě funguje.
Tyto zážitky se mi pak hodily a dodnes hodí při nákupu především elektroniky a domácích spotřebičů.
Když jsem se loni rozhodl pořídit si LCD TV, věděl jsem, že si ji pořídím přes internet, a proto jsem pátral po vhodném modelu, který musel mít určitou specifikaci vzhledem k mým nárokům a podmínkám příjmu signálu. Vytipoval jsem si značku a model, do rezervy jsem přidal ještě dva další. Nastudoval jsem si o té televizi vše, co bylo dostupné, četl jsem na různých fórech názory těch, kteří ji měli. Takto vybaven jsem se vydal do kamenného obchodu a vyhledal žádaný model. Okukoval jsem jej ze všech stran a brzy se mi začal věnovat velmi mladý prodavač. Dal jsem se s ním do řeči, a protože on viděl, že nemluví s někým, kdo o problematice nic neví, sypal ze sebe informace, které pro mě sice nebyly nové, ale poukazovalo to na to, že se hoch vyzná, a že je do této techniky velmi zapálený. Když jsem z něho vytahal rozumy, oznámil jsem mu, že si ale TV u nich nehodlám kupovat, že jsem rozhodnut pořídit ji o cca 5000 Kč levněji - díky voucheru a jiným slevám - z internetového obchodu. Ptal se mě, kde ji chci kupovat, a když jsem mu to prozradil, řekl, že je registrován jako dealer u jiného (velmi známého) obchodu, jestli bych ji nechtěl koupit tam, že prý se můžeme jít podívat na jejich stránky, určitě tam vyjde levněji. Svolil jsem a šli jsme k jeho prodejnímu místu, kde měl počítač. Přihlásil se pod svým kódem, vyhledal tuto TV a řekl mi, že na jeho jméno by přišla ještě o cca 1000 Kč levněji. Dohodli jsme se, že ji tedy na sebe objedná a nechá ji dodat na mou adresu. Bylo jasné, že on z toho měl jistý zisk, a když jsem mu za ochotu dal odmněnu 200 Kč, byl docela potěšen. Jen řekl: "Tak teď byste moh vytáhnout průkaz ČOI a já bych letěl." Ujstil jsem ho, že to neudělám. Spokojenost byla na obou stranách, TV dorazila do tří dnů ke mně domů a za ušetřených cca 6000 jsem měl stojan k ní vlastně zadarmo.
Takže i takoví prodavači jsou. Netvrdím, že jeho jednání bylo správné, ale ve vztahu ke mně bylo výhodné.
Řídím se tedy heslem, že než jdu něco kupovat, nejprve se o tom poučím. Pak mě nikdo nemůže oblbnout a stává se mi, že si prodavači se mnou rádi popovídají, protože jsou to mnohdy také fandové do těchto věcí.
Tyto zážitky se mi pak hodily a dodnes hodí při nákupu především elektroniky a domácích spotřebičů.
Když jsem se loni rozhodl pořídit si LCD TV, věděl jsem, že si ji pořídím přes internet, a proto jsem pátral po vhodném modelu, který musel mít určitou specifikaci vzhledem k mým nárokům a podmínkám příjmu signálu. Vytipoval jsem si značku a model, do rezervy jsem přidal ještě dva další. Nastudoval jsem si o té televizi vše, co bylo dostupné, četl jsem na různých fórech názory těch, kteří ji měli. Takto vybaven jsem se vydal do kamenného obchodu a vyhledal žádaný model. Okukoval jsem jej ze všech stran a brzy se mi začal věnovat velmi mladý prodavač. Dal jsem se s ním do řeči, a protože on viděl, že nemluví s někým, kdo o problematice nic neví, sypal ze sebe informace, které pro mě sice nebyly nové, ale poukazovalo to na to, že se hoch vyzná, a že je do této techniky velmi zapálený. Když jsem z něho vytahal rozumy, oznámil jsem mu, že si ale TV u nich nehodlám kupovat, že jsem rozhodnut pořídit ji o cca 5000 Kč levněji - díky voucheru a jiným slevám - z internetového obchodu. Ptal se mě, kde ji chci kupovat, a když jsem mu to prozradil, řekl, že je registrován jako dealer u jiného (velmi známého) obchodu, jestli bych ji nechtěl koupit tam, že prý se můžeme jít podívat na jejich stránky, určitě tam vyjde levněji. Svolil jsem a šli jsme k jeho prodejnímu místu, kde měl počítač. Přihlásil se pod svým kódem, vyhledal tuto TV a řekl mi, že na jeho jméno by přišla ještě o cca 1000 Kč levněji. Dohodli jsme se, že ji tedy na sebe objedná a nechá ji dodat na mou adresu. Bylo jasné, že on z toho měl jistý zisk, a když jsem mu za ochotu dal odmněnu 200 Kč, byl docela potěšen. Jen řekl: "Tak teď byste moh vytáhnout průkaz ČOI a já bych letěl." Ujstil jsem ho, že to neudělám. Spokojenost byla na obou stranách, TV dorazila do tří dnů ke mně domů a za ušetřených cca 6000 jsem měl stojan k ní vlastně zadarmo.
Takže i takoví prodavači jsou. Netvrdím, že jeho jednání bylo správné, ale ve vztahu ke mně bylo výhodné.
Řídím se tedy heslem, že než jdu něco kupovat, nejprve se o tom poučím. Pak mě nikdo nemůže oblbnout a stává se mi, že si prodavači se mnou rádi popovídají, protože jsou to mnohdy také fandové do těchto věcí.
No toto je bezny postup aj u nas....viem ze stroj u nas stoji 300? a nakup ma firma 100? a u dodavatela stoji 180?...zakaznik odchadza nespokojny lebo inde videl stroj za 250?.Takze zakaznikovy dam kontakt na dodavatela a za 3-4 dni pride chlapik do obchodu a do vrecka mi strka 20?,ktore ale od neho nechcem...hadajte ako take nieco koncieva....nasilu mi strci peniaze do vrecka a uteka prec a celou cestou mi dakuje....
Dokonca kopec zakaznikov k nam chodi len preto,ze im vzdy dobre poradime a nic u nas nekupia....
Dokonca kopec zakaznikov k nam chodi len preto,ze im vzdy dobre poradime a nic u nas nekupia....
-
- iPhone expert
McDog: teraz tu pises nieco o tom ze sa nikto nebude vyhrazat tvojej rodine, pritom v prvom prispevku si napisal ze ti povedal akurat ze ta necha vyhodit a ty si sa mu vyhrazal znicenim zivota tak si to daj trosku dohromady co tu pises... Btw ak si myslis ze by si mi spravil peklo zo zivota, tak si to mysli dalej, ale usetri ma prosim a nesnaz sa ma o tom presvedcit
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
-
- Moderator fóra
Řešte si osobní spory mimo fórum. Tam se třeba pomlaťte. Téma je jasné, ne? Další podobné příspěvky budeme mazat.
-
- iPhone expert
Bea: povazujes to za spor? Nic osobne v tom predsa nie je a tema ma nazov uroven predavacov, takze ked predavac povie zakaznikovi ze mu znici zivot, tak to asi patri k teme o urovni predavacov, nie?
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
V prvom rade si ujasni co sa stane dnes cloveku,ked ho prepustia z prace....potom sa vyjadruj-zakaznik sa mi nema co vyhrazat a urazat ma,mam pravo branit sa...on sa zacal spravat arogantne a nie ja...ja som mal odhodlanie a ochotu pomoct mu...
Prestan tu stale omielat svoje nazory na to aky som zly ked tomu ani troska nechapes....
Je to o tom,ze zakaznici si myslia aky su nedotknutelny.Ale aj ten predavac mu moze ist nalozit za roh...to je to o co ide..a moze to dopadnut aj horsie.
Ufo:ked vyrasties,ozenis sa a budes mat deti,tak zbadas co je to strata zamestnania..a este kvoli lzi a nadradenosti...
potom sa prid vyjadrit
Prestan tu stale omielat svoje nazory na to aky som zly ked tomu ani troska nechapes....
Je to o tom,ze zakaznici si myslia aky su nedotknutelny.Ale aj ten predavac mu moze ist nalozit za roh...to je to o co ide..a moze to dopadnut aj horsie.
Ufo:ked vyrasties,ozenis sa a budes mat deti,tak zbadas co je to strata zamestnania..a este kvoli lzi a nadradenosti...
potom sa prid vyjadrit
-
- Moderatorka fóra
Náš zákazník náš pán a asertivní chování, toť základ komunikace se zákazníkem.
Blbečků do prodejen přišlo, přichází a ještě i příjde. Leč bohužel, v rámci obchodování a prodeje si člověk musí nechat i na hlavu nakakat, nedá se svítit. V tomto případě by si spíš měl mít oporu ve vedoucím, jestliže pak není nebo si nejsi jistý, že by mohla být, či je vedoucí člověk, který nemá pochopení, pak je to horší. Člověk šáhne po metodě, která zrovna není dle kodexů, hlavně, aby se to vyřešilo hned na místě a nemusel se hádat s blbým vedoucím, jak vlastně celá sitace byla a tak zbytečně přijít o místo.
Blbečků do prodejen přišlo, přichází a ještě i příjde. Leč bohužel, v rámci obchodování a prodeje si člověk musí nechat i na hlavu nakakat, nedá se svítit. V tomto případě by si spíš měl mít oporu ve vedoucím, jestliže pak není nebo si nejsi jistý, že by mohla být, či je vedoucí člověk, který nemá pochopení, pak je to horší. Člověk šáhne po metodě, která zrovna není dle kodexů, hlavně, aby se to vyřešilo hned na místě a nemusel se hádat s blbým vedoucím, jak vlastně celá sitace byla a tak zbytečně přijít o místo.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Beavers píše:Řídím se tedy heslem, že než jdu něco kupovat, nejprve se o tom poučím. Pak mě nikdo nemůže oblbnout a stává se mi, že si prodavači se mnou rádi popovídají, protože jsou to mnohdy také fandové do těchto věcí.
Presne tak. Je to proste o lidech,o nicem jinem. Tento hnup se proste neorientoval , coz mu nikdo nema ani za zle, ale kdyby radeji misto svych pocitu drzel hubu, udelal by lepe.... Projevil se , jako hnup.....Ale abych jen nehanel, ve stejnem obchodu jsem dnes kupoval sve mamince bezdratova velka sluchatka Sennheiser , k televizi s dobijecim dockem, spatne uz v 80-ti slysi, a dostal jsem k nim naopak velmi zasveceny vyklad od odbornika. Vedel jsem presne, pro co jdu, ale presto jsem se dozvedel i nove veci, sluchatka mi predvedl s vice zdroji, vysvetlil nastaveni a omluvil se, ze nema cesky navod. Jeho jednani bylo naopak perfektni, bylo videt, ze vi, o cem mluvi a ze je i fanda... Ale je fakt, ze jsem videl v minulosti i "zakazniky pany", kteri v obchode hned nastoupili s aroganci a revem a prodavacu mi bylo lito, protoze v jejich naplni prace je i nutnost se ovladat....
-
- Senior uživatel
Juramaci, to, že se o druhých vyjadřuješ jako o hňupech, jenom svědčí o tvé nízké sociální inteligenci.
Nepokračuj prosím tímto způsobem. Jenom si tím škodíš.
Víš co říkávala Forrestova máma?
Nepokračuj prosím tímto způsobem. Jenom si tím škodíš.
Víš co říkávala Forrestova máma?
Na Foresta kasli. Jestli se nekdo jako hnup chova a projevuje, tak ode mne je to jen konstatovani reality. Clovek, ktery se o vyrobcich sveho dodavatele vyjadruje, jako o kramu, projevuje sve subjektivni pocity a zakazniky svou jednanim odrazuje, nema v jakemkoliv kseftu, at uz s elektrem a nebo s cimkoliv jinym, co delat, ani jako brigadnik. Muze byt chytry, ale NESMI se chovat, jako HNUP.
-
- Host
Taky jsem nedávno navštívil ELEKTRO WORLD.
Hledal jsem iPad 16GB WI-FI pro dceru na vánoce.
Na internetu jsem našel nejlevněji za cca 11 800, a to právě ve WORDU.
Najednou jsem si vzpomenul na jednoho známého, který tam pracuje a jednou říkal že pokud bych něco potřeboval, může mě poskytnout slevu. Beru iPhone do ruky a ptám se ho za kolik by mě ho nechal. Odpověděl že slevu mě dá, ať přijedu. Na prodejně bylo vše připraveno jdu na pokladnu řeknu že tam mám jeden iPad zamluvenej a zaplatím...
Mrknu na účtenku a tam cena těsně pod 10 000,-
Hurá k výdeji, tam potkám toho známého který prohlásil : "Nejlepší internet do toho iPadu je O2 " Odpovím " to víš že jo
Jinak abych se mu odvděčil pozval sem ho do hospody, tam přišla řeč i na práci ve WORDU..
Vypadlo z něj že mimo hodinové mzdy mají i bonusy za prodeje vybraných produktů a značek, prodlouženou záruku, pojištění, splátky.
Tak proto někdy nesmyslně táhnou zákazníky k jinému zboží než zákazník chce
Jinak pracuji jako obchodník, určitě by pomohlo většině těmto "prodavačům" pár hodin školení obchodních dovedností, prospěch by z toho měl jak prodavač tak obchod.
Nejdůležitější je analýza potřeb zákazníka
Pokud se provede dobře, zákazník nemá možnost odpovědět "NE"
Hledal jsem iPad 16GB WI-FI pro dceru na vánoce.
Na internetu jsem našel nejlevněji za cca 11 800, a to právě ve WORDU.
Najednou jsem si vzpomenul na jednoho známého, který tam pracuje a jednou říkal že pokud bych něco potřeboval, může mě poskytnout slevu. Beru iPhone do ruky a ptám se ho za kolik by mě ho nechal. Odpověděl že slevu mě dá, ať přijedu. Na prodejně bylo vše připraveno jdu na pokladnu řeknu že tam mám jeden iPad zamluvenej a zaplatím...
Mrknu na účtenku a tam cena těsně pod 10 000,-
Hurá k výdeji, tam potkám toho známého který prohlásil : "Nejlepší internet do toho iPadu je O2 " Odpovím " to víš že jo
Jinak abych se mu odvděčil pozval sem ho do hospody, tam přišla řeč i na práci ve WORDU..
Vypadlo z něj že mimo hodinové mzdy mají i bonusy za prodeje vybraných produktů a značek, prodlouženou záruku, pojištění, splátky.
Tak proto někdy nesmyslně táhnou zákazníky k jinému zboží než zákazník chce
Jinak pracuji jako obchodník, určitě by pomohlo většině těmto "prodavačům" pár hodin školení obchodních dovedností, prospěch by z toho měl jak prodavač tak obchod.
Nejdůležitější je analýza potřeb zákazníka
Pokud se provede dobře, zákazník nemá možnost odpovědět "NE"
iPhone 4S iOS 8GM unlock R-SIM 9
iPad 1 CZ iOS 5.0.1 JB
aTV 2 4.4.4 JB
iPad 1 CZ iOS 5.0.1 JB
aTV 2 4.4.4 JB