Ukažte nám svoji Mac/Pc plochu..
-
- Moderator fóra
Re: Ukažte nám svoji Mac/Pc plochu..
OT: Ano, vzhled (skin) Mac OS je svým způsobem velmi praktický a pokud funguje dock, tak to považuji za veliké vylepšení - ikony jsou na "stolku" pohromadě a nemotají se po ploše (i když tam nějaké mám a kvůli screenshotu jsem je odstranil). Také umístění hlavního panelu nahoře má svoje výhody. Jablíčko na pozici tlačítka Start místo ohavného windowsího balónku nenarušuje jeho celkovou geometrii. A tvůj podpis mluví za vše a také mně z duše. Já totiž používám počítač hlavně k práci a v době, kdy jsem s PC vůbec poprvé začal, jsem byl už dost stár. Naučil jsem se spoustu věcí, nejsem jen pouhým uživatelem, pracoval jsem pak díky tomu na něm i v zaměstnání (všimli si mě a byl jsem vysvlečen z montérek a přeřazen na lepší místo). Při této práci, která byla mozaikou všeho možného, co se s PC dá dělat jsem se dále vzdělával. Prošel jsem zpočátku od DOSu (v rychlíku) přes Win 3.11, 95, 98, 2000, XP až po současné Win7. Koketoval jsem dokonce s myšlenkou, že by Mac nemusel být špatný (to ještě v době, kdy vypadal jako zaoblený, vypoulený přenosný TV), ale můj příbuzný - takto odborník přes IT - mi vysvětlil, že těžko budu realizovat veškerou svou činnost na Macu, abych měl tak rozsáhlou možnost volby různých programů jako u PC a navíc budu muset shánět potřebné aplikace a učit se je ovládat, pokud je vůbec seženu (v té době nebyly Macy ještě moc rozšířené o aplikacích ani nemluvě). Navíc mi ubíhala léta a já jsem stárnul a s tím i došel k přesvědčení, že nemá smysl začínat znovu na něčem jiném, když už jedno ovládám a k mé práci mi zcela postačuje.
Na jiném místě fóra jsem už kdysi psal svá proti, nebudu je zde znovu jmenovat, nakonec každý, kdo pracoval na PC ví, jak to je. PC je stále nejrozšířenější počítač na tomto a dalších kontinentech a má tedy i velikou SW podporu.
Uznávám Mac jako spolehlivý uživatelský počítač s nádherným designem a mám před ním respekt. Ale to je vše. Kdybych byl mladý, určitě bych se do něj také pustil (možná?). Námitky, že v něm mohu mít i Windows jsou pro mě zbytečné, to je pak jakýsi zbytečný kompromis, který zcela nechápu. To mohu zůstat rovnou na PC.
Na jiném místě fóra jsem už kdysi psal svá proti, nebudu je zde znovu jmenovat, nakonec každý, kdo pracoval na PC ví, jak to je. PC je stále nejrozšířenější počítač na tomto a dalších kontinentech a má tedy i velikou SW podporu.
Uznávám Mac jako spolehlivý uživatelský počítač s nádherným designem a mám před ním respekt. Ale to je vše. Kdybych byl mladý, určitě bych se do něj také pustil (možná?). Námitky, že v něm mohu mít i Windows jsou pro mě zbytečné, to je pak jakýsi zbytečný kompromis, který zcela nechápu. To mohu zůstat rovnou na PC.
-
- Mírně pokročilý
Ukažte nám svoji Mac/Pc plochu..
Čo je to starý? Čo sa týka pc som prešiel podobnou cestou (Dos => win7) za posledných vyše 20 rokov .... ( neráta ZX81 na strednej škole). Minuly rok v decembri som prešiel na Macbook, nový NBB s win7 som nechal žene a hotovo. A kupodivu žiadny problem. Funguje to na 100% a nestalo sa mi, že na niečo potrebujem win....
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S 32GB + iPad Air 128GB + iPod nano 5g 8GB + iPod Classic 80GB
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air
-
- Moderator fóra
OT: Záleží na tom, na co počítač používáš a co všechno s ním děláš. A za další, teď je jiná doba a vývoj MACů pokročil oproti době, kdy jsem o něm přemýšlel. Bohužel, pokročil i můj věk a na stará kolena již netoužím po změně svého parku. Nepíšu to jako odpůrce MACu, ale jako praktický člověk, kterému vyhovují Windows a je na ně zvyklý i poslepu. Nezavrhuji vše moderní v technice, to bych neměl FulHD TV a BluRay a jiné moderní záležitosti. Ale to je už jiná story.
BTW,OT: Odpovídám na příběh s koupí macbooku. To je sice bezva ale na Macbooka či jiné "i" počítače nemám. Jsem student, beru málo, takže NE. Macmini je sice hezkej ale zvýšená cena 16tisíc mi nesedí
-
- Mírně pokročilý
iPad Air 32GB WiFi | iPhone 5S 16GB White
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
- Moderator fóra
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Mírně pokročilý
to Beavers:
prošli jsme podobnou cestou - s compem jsem začal když ještě windows nebylo a cesty naklikané myší přes "okénka" měli teprve přijít. Chtěl jsem to všechno pojmout a znát tak jsem se také učil a učil až jsem si jednoho dne řekl: znám všechny jedničky a nuly.., prolezl jsem to zkrz na skrz. Když už jsem si říkal, že mi win nemá co nového dát, tak mac a unix přišel jako další možnost, takže jsem prošel i to. Dneska dělám obě platformy, systémy, sítě, on-line řešení atd. a živí i baví mi to. Takže příchodu macku do mého žití nelituji - píšeš, že už jsi na něco nového stár - nemyslím si to, mac by jsi zvládnul levou zadní .-) ale asi nemáš zatím proč -když se člověk umí ve win pohybovat tak žije celkem bez problému. Každopádně kdyby jsi se někdy chtěl do macku pustit tak nezalituješ - určitě by tě bavil a rozšířit si obzory je vždy fajn. Mě to tedy aspoň dobře udělalo..-)
---
..protože jsem přidal zase pár slov mírně OT přidám i několikero ploch, abych tak moc neodcházel od tématu - jinak plochy se mi mění po minutě, kdy 90% pozadí jsou jemné textury v tlumených barvách, ale vybral jsem ty některé s obrázky, aby to nebylo tak moc fádní.-)
.. na těch plochách není nic moc zajímavého, snad jen rozšíření iStats v horní liště: které funguje jako rozbalovací info jednotlivých položek (viz.plocha 4), s přímými odkazy např. na Network utility, Activity Monitor, Network preferences, do Console atd.
prošli jsme podobnou cestou - s compem jsem začal když ještě windows nebylo a cesty naklikané myší přes "okénka" měli teprve přijít. Chtěl jsem to všechno pojmout a znát tak jsem se také učil a učil až jsem si jednoho dne řekl: znám všechny jedničky a nuly.., prolezl jsem to zkrz na skrz. Když už jsem si říkal, že mi win nemá co nového dát, tak mac a unix přišel jako další možnost, takže jsem prošel i to. Dneska dělám obě platformy, systémy, sítě, on-line řešení atd. a živí i baví mi to. Takže příchodu macku do mého žití nelituji - píšeš, že už jsi na něco nového stár - nemyslím si to, mac by jsi zvládnul levou zadní .-) ale asi nemáš zatím proč -když se člověk umí ve win pohybovat tak žije celkem bez problému. Každopádně kdyby jsi se někdy chtěl do macku pustit tak nezalituješ - určitě by tě bavil a rozšířit si obzory je vždy fajn. Mě to tedy aspoň dobře udělalo..-)
---
..protože jsem přidal zase pár slov mírně OT přidám i několikero ploch, abych tak moc neodcházel od tématu - jinak plochy se mi mění po minutě, kdy 90% pozadí jsou jemné textury v tlumených barvách, ale vybral jsem ty některé s obrázky, aby to nebylo tak moc fádní.-)
.. na těch plochách není nic moc zajímavého, snad jen rozšíření iStats v horní liště: které funguje jako rozbalovací info jednotlivých položek (viz.plocha 4), s přímými odkazy např. na Network utility, Activity Monitor, Network preferences, do Console atd.
-
- Mírně pokročilý
To 7luke: Pekne
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
bohem: můžu požádat o link na tu modrou tapetu iPad?
-
- Mírně pokročilý
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
-
- Starý pes fóra :)
-
- Mírně pokročilý
Tak tu je moje
http://makovice.nipax.cz/mak_pics/plocha.jpg
http://makovice.nipax.cz/mak_pics/plocha.jpg
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3
-
- iPhone expert
dongkong: pro windows je to RocketDock, teda jestli myslíš program a ne skin.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
Takhle to u mě vypadalo před pár dny.. Stejné theme (ukázka okna )
http://a.yfrog.com/img618/3450/jcl.png
A jelikož jsem fanda minecraftu (hraje to někdo? ) tak sem nahodil tuhle tapetu Windows 7 dostávaj luxusní vzhled:) (změnil sem i orb startu)
http://a.yfrog.com/img640/6017/o7i.png
http://a.yfrog.com/img618/3450/jcl.png
A jelikož jsem fanda minecraftu (hraje to někdo? ) tak sem nahodil tuhle tapetu Windows 7 dostávaj luxusní vzhled:) (změnil sem i orb startu)
http://a.yfrog.com/img640/6017/o7i.png
Moje nová plocha
Naposledy upravil(a) KIWI dne pon lis 09, 2015 10:09 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhone expert
-
- Administrator
ja se s nim neco najezdil, byl to drzak!
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
-
- iPhone expert
-
- iPhone expert
-
- Senior uživatel
Tak moje plocha.
Kdo přesně uhádne co je to za Systém?
[IMG=http://img821.imageshack.us/img821/1170/plochan.jpg][/IMG]
Akorád bych měl jeden problém.
Mám Rocket Dock a tam bych chtěl to co u originálního MACU.
Když najedu na složku a tam se mi rozjede víc ikonek... toto video dokazuje,že to jde.
To hned na začátku.
Zobrazit video na http://youtu.be/c-wekWIrw8A
Kód do fóra: [youtube]c-wekWIrw8A[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
Kdo přesně uhádne co je to za Systém?
[IMG=http://img821.imageshack.us/img821/1170/plochan.jpg][/IMG]
Akorád bych měl jeden problém.
Mám Rocket Dock a tam bych chtěl to co u originálního MACU.
Když najedu na složku a tam se mi rozjede víc ikonek... toto video dokazuje,že to jde.
To hned na začátku.
Zobrazit video na http://youtu.be/c-wekWIrw8A
Kód do fóra: [youtube]c-wekWIrw8A[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi)
iPhone 2G Totality Expert
-
- Klub čistého iOS
Skoty: je to stack docklet
iMac 21.5 - 2011 OS X Maverics
Macbook Air 13'' - 2013 OS X Maverics
iPhone 5S iOS 7.0.4 bez JB
iPad Air iOS 7.0.4 bez JB
Macbook Air 13'' - 2013 OS X Maverics
iPhone 5S iOS 7.0.4 bez JB
iPad Air iOS 7.0.4 bez JB
-
- Senior uživatel
Ano to jsem vygooglil,ale nějak mi to neche naskočit... stáhnu nainstaluji a jak to přidám do docku?
Když kliknu na DOCK// Přidat do Docku// Stack Docklet Tak mi to tam hodí nějakou "sračku" co nejde otevřít a nic nereaguje.....
Když kliknu na DOCK// Přidat do Docku// Stack Docklet Tak mi to tam hodí nějakou "sračku" co nejde otevřít a nic nereaguje.....
-
- Senior uživatel
Když tam tu "sra*ku" hodíš, musíš na ní kliknout pravým tlačítkem a nastavit si, co to má otvírat za složku a jakou to má mít ikonu a funkci.
Naposledy upravil(a) charlie77 dne sob úno 26, 2011 2:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
-
- Senior uživatel
Aha! díky moc
-
-
- Moderator fóra
Pěkný, ale existují hezčí docky ("stolečky na ikony"). Heč, já mám lepší
-
- iPhoneHolik
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
- Moderator fóra
Až na tu tradiční a okoukanou windowsáckou plochu.
-
- Moderator fóra
OT:
Gekko gecko: Proč si ty programy nepřišpendlíš do lišty?
Gekko gecko: Proč si ty programy nepřišpendlíš do lišty?
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- iPhoneHolik
-
- Senior uživatel
hoď nějaký odkaz prosímBeavers píše:Pěkný, ale existují hezčí docky ("stolečky na ikony"). Heč, já mám lepší
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
-
- Moderator fóra
Program se jmenuje Rocket Dock a ty stolečky jsou skiny do něho. Víc ti neporadím.
-
diki Beavers (viem,že suu a je ich kopa,nechce sa mi hladať )
hodil som to do win len preto lebo už som zviknutý na mac a chýba mi to tam
gecko
BBT je kočka ale tie BIG ikony ??? zmenšiť,ved mi to vypaluje oči
hodil som to do win len preto lebo už som zviknutý na mac a chýba mi to tam
gecko
BBT je kočka ale tie BIG ikony ??? zmenšiť,ved mi to vypaluje oči
Naposledy upravil(a) cicolably dne sob úno 26, 2011 11:57 pm, celkem upraveno 2 x.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Moderatorka fóra
OT: A já že big něco jiného, už jsem se zatajeným dechem čekala, jak ta věta skončí
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.