Používám na svém blogu redakční systém Wordpress.
Za poslední 2 měsíce jsem se v něm dost hrabal, hrál jsem si s tématy, upravoval, zkoušel nejrůznější pluginy a dokonce si troufám říci, že i přesto, že je Wordpress založen na šablonách, tak jsem v něm naučil víc o kódování stránek než ve škole. A to maturuji z IVT, ale pravda že na gymplu.
Osobně jsem úplně očarován Wordpressem a jeho "flexibilitou", nebo lépe řečeno možnostmi úprav, myslím, že když nejste zkušený/dobrý/profesionální webdesigner, tak je Wordpress nejlepší volba. Chápu, že se mnou nebude dost lidí souhlasit (bezpečnost, uzavřenost), ale pro laiky a IT nadšence to je super záležitost.
Nezaložil jsem ale tento topic jen abych opěvoval Wordpress. Chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s PlatformPro od PageLines?
http://vimeo.com/14993862
Video je opravdu přesvědčivé a na první pohled to vypadá na mocný nastroj. Ale zase se mi nechce vyhodit 99$ bez přečtení nějakého feedbacku od věrohodných uživatelů.
Web design - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
Web design - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
Naposledy upravil(a) ilijusin dne stř úno 23, 2011 9:18 pm, celkem upraveno 1 x.
- rony
- Klub čistého iOS
Re: Wordpress - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
Ja pouzivam Movable Type.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Mírně pokročilý
Re: Wordpress - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
Som webdesigner, ale, na blogy používám i tak Wordpress. Statická HTML stránka nemá taku flexibilitu. Alebo je ešte jedna možnost nakodovat si redakcny systém.
Wordpress používám už dlhšie a je lepší ako niektore platene...
Viz. Podpis, Moj Wordpress, profil - webdesign, samozrejme niesom strašný profík....
K veci, vyzerá pekne, ten redakcny systém, ale skor by som použil, keď už plateny tento: http://expressionengine.com/
Wordpress používám už dlhšie a je lepší ako niektore platene...
Viz. Podpis, Moj Wordpress, profil - webdesign, samozrejme niesom strašný profík....
K veci, vyzerá pekne, ten redakcny systém, ale skor by som použil, keď už plateny tento: http://expressionengine.com/
iPad Air 32GB WiFi | iPhone 5S 16GB White
MacBook Pro 13" Retina
MacBook Pro 13" Retina
Re: Web design - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
@votrelec005
Díky za tip, vypadá to dost profesionálně, už jen ty firmy, které to používají mluví za sebe. A cenově to vyjde stejně jako PlatformPro. Jen se neprezentují tak jednoduše, rád bych to viděl v praxi asi mrknu na youtube. Ale ještě jednou díky, vypadá to opravdu slibně.
A asi přejmenujme topic na Webdesign - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
EDIT:
Připravuji takový větší projekt a rozhodl jsem se zkusit něco flexibilnějšího a profesionálnějšího než Wordpress, ale pořád nějakým způsobem user-friendly a takové, že i jako neprogramator to zvládnu s návody zprovoznit.
Trošku jsem tedy studoval a byl sem dost překvapen kolik CMS systému existuje. Moc mi to ale nepomohlo, protože momentálně jsem spíš zmatený a nevím, který vybrat. Nemám sílu a čas zkusit všechny.
Tady je pár, které jsem našel, jestli má někdo nějaké zkušenosti s nějakým z nich a nejlépe s více, tak uvítám jakékoliv komentáře.
CMS Made Simple - na ten jsem slyšel asi nejvíc chvály
Textpattern
Silverstripe
Symphony - spolu s CSM MS mě láká asi nejvíc
Concrete5
Umbraco
MODx - taky jsem slyšel dost pozitivních ohlasů
Díky za tip, vypadá to dost profesionálně, už jen ty firmy, které to používají mluví za sebe. A cenově to vyjde stejně jako PlatformPro. Jen se neprezentují tak jednoduše, rád bych to viděl v praxi asi mrknu na youtube. Ale ještě jednou díky, vypadá to opravdu slibně.
A asi přejmenujme topic na Webdesign - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
EDIT:
Připravuji takový větší projekt a rozhodl jsem se zkusit něco flexibilnějšího a profesionálnějšího než Wordpress, ale pořád nějakým způsobem user-friendly a takové, že i jako neprogramator to zvládnu s návody zprovoznit.
Trošku jsem tedy studoval a byl sem dost překvapen kolik CMS systému existuje. Moc mi to ale nepomohlo, protože momentálně jsem spíš zmatený a nevím, který vybrat. Nemám sílu a čas zkusit všechny.
Tady je pár, které jsem našel, jestli má někdo nějaké zkušenosti s nějakým z nich a nejlépe s více, tak uvítám jakékoliv komentáře.
CMS Made Simple - na ten jsem slyšel asi nejvíc chvály
Textpattern
Silverstripe
Symphony - spolu s CSM MS mě láká asi nejvíc
Concrete5
Umbraco
MODx - taky jsem slyšel dost pozitivních ohlasů
-
- Mírně pokročilý
Re: Web design - komentáře, zkušenosti, rady, problémy
Na tejto stranke najdes par dalsich redakcnych systemov.
Navody co k tomu potrebujes, ako instalovat atp.
Dalej aky elektronicky obchod k tej ktorej ap pouzit, alebo foto galeriu (ku blogu sa hodi) atd.
Ja osobne som vyskusal viacej systemov, snazil som sa ich prekodovat, dokodovat k obrazu svojmu ale nakoniec som to nechal tak. A zacal som pouzivat Joomla, WordPress je ale tiez kvalitny system a na zaciatok ho mozes pouzivat ...
I tak si potom zvolis sam ... ten co Ti bude najviac vyhovovat.
Navody co k tomu potrebujes, ako instalovat atp.
Dalej aky elektronicky obchod k tej ktorej ap pouzit, alebo foto galeriu (ku blogu sa hodi) atd.
Ja osobne som vyskusal viacej systemov, snazil som sa ich prekodovat, dokodovat k obrazu svojmu ale nakoniec som to nechal tak. A zacal som pouzivat Joomla, WordPress je ale tiez kvalitny system a na zaciatok ho mozes pouzivat ...
I tak si potom zvolis sam ... ten co Ti bude najviac vyhovovat.
iPhone 4 16GB iOS 5.1.1
iPad 1 64GB+3G iOS 5.1.1
iPad 1 64GB+3G iOS 5.1.1