pretaktovanie CPU na iphone 3gs

Odpovědět
avixe
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avixe »

skusali ste to niekto?

ja som skusal podla navodov na nete.. uprava suboru systempower ale clock sa nezmeni :(
"audietur et altera pars"

cicolably
Starý pes fóra :)

Příspěvek od cicolably »

NEJDE TO . Boli nejake chabe pokusy ,prepisat nejaky systemovy subor v iPhone (teraz nepamätam ci 2G ci 3G) ale neviem o nikom co by mu to fungovalo.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

mefistos

Re: pretaktovanie CPU na iphone 3gs

Příspěvek od mefistos »

ne nejde to... max si muzes stahnout tweak co zrychli animace tzn bude to vypadat ze je mobil rychlejsi.. ale jinak to nejde

avixe
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avixe »

tiez som o tom len niekde pocul, preto sa pytam, pretaktovaniu cpu na desktopoch a notebookoch sa venujem prakticky od malicka, jasne je ze v iphone nieje ziadna mechanicka paka na zmenu frekvencie fsb, ta je pri 3gs 100 mhz, da sa to podla mna zmenit softverovo ale vyzera to tak ze nie z prostredia ios, chcelo by to asi nejak editovat bootroom ci ako sa to vola, ale na to bohuzial nemam... preto som zalozil tuto temu... keby som mal v iphone aj quad tak by som to skusil, toto nieje o uzitku... to je len bezvyznamne vrtanie sa v iphone, pre radost

makovice
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od makovice »

Ale jinak muj nazor:
1/ predevsim jde o odber proudu, takze pokud bys neco takoveho udelal tak VYRAZNE zkratis dobu, ale to asi vsichni vime ;)
2/ HLAVNIM problemem vykonu iPhonu je PAMET, takze spis bych resil jak vymenit debilnich 256MB za vic, protoze to je skoro jedine omezeni ;)

Jinak good luck a podel se s novymi poznatky ;)
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

Taky jsem se pokousel ve sve dobe 3GS trosku taktit a taky se mi nevedlo...nejspis takt bude zapusten nekde hluboko v SW strukture, ktera uz jen tak ze spusteneho iPhonu upravit nejde, nebo kdo vi, jestli neni nejak napevno nastaven po HW strance...

A tak naskillovanej, abych se probiral BootROMem a kdo vi cim jeste, taky nejsem :-D
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

macuser

Příspěvek od macuser »

Pretaktovat zrejme lze. Mnohdy se uvadelo, ze Jobs na Keynotech pouziva k prezentaci iPhony, ktere jedou na plny vykon. Nicmene obycejny system na to neni staveny a optimalizovany, k upravenym verzim se nedostanes. Takze nic.

Design
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Design »

Když koukám na keynote Applu, tak mi vždy příjde, že jsou ty jejich iphony, ipady rychlejší než ve skutečnosti, takže kdo ví co v tom skutečně běha. Klasický prodejní model to asi nebude.

Jo a opakuji, taktovat mobil... no way. To už je diagnoza.
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss

avixe
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avixe »

1. ano diagnoza to rozhodne je

2. domnievam sa ze ono to pravdepodobne pretocene bude kus nestabilne, moze to mrznut... na keynote myslite ze by si to dovolili?

3. ten subor co sa prepisuje vyzera byt len uprava taktu po zamknuti resp. po necinnosti pre usporu cize jeho prepisanim sa cpu nepretoci len sa podtaktuva resp. throtluje... vyze to tak ze sa to hybe v troch stupnoch 0,1, a 2.... ked ios vie toto, teoreticka sanca by tu bola, a za 2 ked to ide na androidoch ktore su tiez zalozene na unixe...

4. s 256 mb uz sa celkom pracovat da, aj ipad ma 256, zdvyhnutie z 600 na napr 800mhz by som pocitil, ci sa mylim?

5. mal by som jeden sposob vyuzitia... ked spustim navigaciu a beham po meste, ked dlhsie parkujem a potom za znova pohnem, 3gsku chvilku trva kym pretoci mapu, alebo ked zmenim trasu, prepocitanie je trosku pomalsie.. na 4 mi to islo rychlo, je to samozrejme iny fon ale mozno by oc 3gsku v tomto pomohlo.. no a stojan mam na ventilacnom otvore, uz par dni permanentne pustenu klimu, vzdy ked iphone beriem zo stojanu je uplne ladovy ;)

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

[mod=tvosi]TO si delate srandu?! kdyz nemate co rict k tematu vecne, tak se komentovani zdrzte..Byl zde podan normalni dotaz a vy tu z toho delate FLAME jako prase! Takze promazavam a jestli budete pokracovat s vasimi rejpavymi poznamkami, tak chytite BAN..[/mod]

[edit=tvosi]Upraveny nektere prispevky ve vlakne, aby zapadali do diskuze (odmazane casti reagujici na ostatni jiz smaazane prispevky.[/edit]
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Vulgi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Vulgi »

makovice píše:Ale jinak muj nazor:
1/ predevsim jde o odber proudu, takze pokud bys neco takoveho udelal tak VYRAZNE zkratis dobu, ale to asi vsichni vime ;)
2/ HLAVNIM problemem vykonu iPhonu je PAMET, takze spis bych resil jak vymenit debilnich 256MB za vic, protoze to je skoro jedine omezeni ;)

Jinak good luck a podel se s novymi poznatky ;)

uz ste niekto dosli na to ako a ci vobec by sa dala nejakym sposobom zvacsit pamat??

cicolably

Příspěvek od cicolably »

OT:
pájkovačka,lupa,netraslavé ruky,pamäťový chip a ideš,nič zložité.
potom napíš,pofoť
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

House_MD

Příspěvek od House_MD »

Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

McDog

Příspěvek od McDog »

cicolably píše:OT:
pájkovačka,lupa,netraslavé ruky,pamäťový chip a ideš,nič zložité.
potom napíš,pofoť

Nieje to nahodou aj dako nastavene v SW kolko ram moze dany iPhone vyuzivat?

Odpovědět