Ahoj,
Píšu seminárku, teda mám napsat, je to asi o rozsahu 2000 znaku, s citacemi.
Vybral jsem si téma; " How Steve Jobs changed the way we view the technology" a nějak nevím o čem konkrétně psát.
Myslím, že možností je dost, ale nenapadlo mě pořádně nic konkrétního, a jak říka nas ucitel " Is must be very specific" ..
Nakopne mě nekdo ? díky moc
Seminární práce
-
- Moderator fóra
Re: Seminární práce
Vezmi to od prvního Macintoshe (grafické rozhraní, myš), iPod, iTunes Music Store, Apple Stores, iPhone, App Store, iPad. Tohle je na 2000 znaků úplně v pohodě.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Mírně pokročilý
Vubec bych se nezaobiral konkretnimi produkty. Prinesl svetu graficke rozhranni (i kdyz ne primo), pointing device (mys). Byl to primarne vizionar, ktery mel dost energie na to sve vize zrealizovat.
Co se tyka moderni IT, tak bych rekl, ze je Apple ojedinely tim ze ma pro SVA zarizeni (hw) vyladeny system (sw). Vzdy se zamerovali na UI (user interface). Tudiz je Apple na spici predevsim diky sve uzivatelske privetivosti a pro spoustu lidi kvuli designu Co se tyka systemovych veci, tak nic noveho neprinesli (Mac OS X = Open BSD = Unix, s nadsazkou). Pouze pouzili to nejlepsi co mohli, oproti Microsoftu, ktery se rozhodl vyvinout vse "od zacatku" a bohuzel spis hur.
To uz mas skoro na tech 2000 znaku
Co se tyka moderni IT, tak bych rekl, ze je Apple ojedinely tim ze ma pro SVA zarizeni (hw) vyladeny system (sw). Vzdy se zamerovali na UI (user interface). Tudiz je Apple na spici predevsim diky sve uzivatelske privetivosti a pro spoustu lidi kvuli designu Co se tyka systemovych veci, tak nic noveho neprinesli (Mac OS X = Open BSD = Unix, s nadsazkou). Pouze pouzili to nejlepsi co mohli, oproti Microsoftu, ktery se rozhodl vyvinout vse "od zacatku" a bohuzel spis hur.
To uz mas skoro na tech 2000 znaku
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3
díky že se mi snažíte pomoct, ale semínarka je takova malá bakalářka, musí to být fakt jeden aspekt, když tam popíšu co SJ přinesl na trh nebo co kde od koho ukradl, tak to není semínárka, ale jen esej
-
- Moderator fóra
Tak to vem teda spíš obecněji. Okna a kurzor namísto příkazové řádky, ťapání prstem po dotykové obrazovce a a s tím související opět mové UI. Změnil tím tedy pohled na PC a mobily. Pak zde máš napojení ekosystémů na produkty Apple. Koncepce Apple Storů atd. Něco si o tom/něm třeba přečti. Například Jak myslí Steve Jobs nebo pokud nespěcháš, tak autobiografii.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
" Například Jak myslí Steve Jobs nebo pokud nespěcháš, tak autobiografii."
V Kindle mám oboje a snažím se to číst, ale tím že je to v AJ mi to trvá déle ...
Samotná seminárka je na 19.12, ale už v pondeli musím odevzdát nakou " osnovu"
Ale jinak se mi to tvoje líbí, eRiper. dobré tipy, díky
Přemýšlím, že bych taky srovnal trh Před a Po .... Nevíte, kde ještě citovat, krom dvou zmínených knížek ?
V Kindle mám oboje a snažím se to číst, ale tím že je to v AJ mi to trvá déle ...
Samotná seminárka je na 19.12, ale už v pondeli musím odevzdát nakou " osnovu"
Ale jinak se mi to tvoje líbí, eRiper. dobré tipy, díky
Přemýšlím, že bych taky srovnal trh Před a Po .... Nevíte, kde ještě citovat, krom dvou zmínených knížek ?
-
- iPhone expert
Napríklad si pozri dokument iGenius - Jak Steve Jobs zmnenil svět.
iPhone 6 Plus
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G