Môj prvý Mac

Odpovědět
denis555
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Môj prvý Mac

Příspěvek od denis555 »

Ahojte. Chcel by som pod stromček hocijaký MacBook (a bude to zároveň, môj 1. Mac). Ale rodičia povedali, aby som sa zmestil do ceny 750 €. Hľadal som v internetových bazároch a našiel som toto: http://pc.bazos.sk/inzerat/11599010/Pre ... Pro-13.php . Ukázal som to im a povedal som ešte že to je model z minulého roku a oni povedali, aby som si našiel model z tohto roku (síce som zatiaľ ešte nenašiel z 2011), lebo si myslia že je pomalší. Myslíte, že model z roku 2010 je pomalší ako model z roku 2011? Ďakujem. :)

Dodo
Starý pes fóra :)

Re: Môj prvý Mac

Příspěvek od Dodo »

Tak urcite su ickove procesory lepsie ako C2D, ale aj tak zalezi na co ho chces vyuzivat, aby si jeho silu vedel naplno vyuzit.
iPhone 5S
iPod Shuffle
MacBook White

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

2011tku mozno za tu cenu nenajdes.

2010 ti rozhodne vydrzi daleko viac ako 2 roky, moj osobny tip je 4 roky.

Dolezitejsia je skor pamat, ak to uz teraz ma vybavu aspon 4GB, tak je to dost citelne poznat.

A skus solidnejsie inzeraty ako bazos :) nic v zlom, mam k nemu velku averziu :-) ja by som skusil inzerovat tu na fore, pohybuje sa tu dost Apple ludi, je viac nez iste, ze sa ti najde ktosi, kto by rad menil svoj za novsi.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

denis555
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od denis555 »

RE: dodo - Väčšinou ho budem využívať na web, hudbu, programovanie, Office, hry (ale také hry ako napr. The Sims 3, Flat Out 2 a strihanie videií.
RE: rony - Ok :) . Skúsim tu pohľadať.

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Daj bacha na Bazoše je strašne veľa podvodníkov ktorý tam takto zarábajú že majú fiktívne inzeráty. Ja mám 2010 a som nadmieru spokojný. Na to domácí žvýkání to úplne stačí.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Na Bazoš se vykašli, normální inzerát aby člověk pohledal. Model z roku 2010 ti bude sloužit úplně bez problémů, akorát si třeba dokoupíš 8GB RAM, což je investice cca 40 €. Případně si ještě koupíš za 25 € OS X Lion, kdyby tam byl Snow Leopard.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

House_MD

Příspěvek od House_MD »

a musí to být nutně MacBook? Pokud ne tak třeba Mac Mini je super volba a seženeš ho nový za ty peníze...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

slkdriver

Příspěvek od slkdriver »

320m je super na hry.. 3000 intel co je s i5 je onicom.. ale c2d ma nvidiu a ta slape v pohode ak chces hry a tak ber 320m teda 2010 model...

denis555
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od denis555 »

RE: House_MD - Mac Mini je fajn, ale ja za chvíľu idem na strednú. A keď si kúpim MacBook, tak "zabijem dve muchy jednou ranou".

eXell
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eXell »

Řešil jsem v září podobný problém, měl jsem původně strop 15 tisíc ale nakonec jsem to posunul a koupil v Anglii nový Macbook Pro 2010 co mám v popisu za 650 liber, v přepočtu v té době asi 18 500 Kč, což je poměrně slušná cena za nový kousek. Vím, že teď se dá například na aukru sehnat nový 2011 model za 22 000, ale je tam Lion, který se mi moc nezamlouvá, tak jsem nakonec rád, že jsem koupil to, co jsem koupil. Výkon je snesitelný, hry moc nehraju, maximálně Flat Out 2, který jede v pohodě a jediný proces kdy je Mac trošku pomalejší je u editování RAWu v Aperature, ale pořád je to značně rychlejší než můj bývalý laptop. No, snad ti to pomůže :)
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010

Odpovědět