Opustil som jailbreak (nazivo!) ;-)

vše co vás napadne
Zamčeno
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ako som uz naznacoval predosle tyzdne ci mesiace, dnes som kliknutim na Update v iTunes opustil v iPhone 4 jailbreak.

Zmena prebehla nakoniec jednoduchsie ako som pocital... po kliknuti na Update sa mi nakoniec nainstalovali vsetky povodne nastavenia a aplikacie, akurat nemam jailbreak.

Dovod: uz ma nebavi neustale zlozite upgradovat telefon, viem, ze tento rok ho mozno vymenim ale aj tak by som uz chcel mat jednoduchy upgrade a dalsi dovod je, ze uz nepotrebujem tolko veci z Cydia ako v roku 2007 takze sa nejako skusim vysporiadat s tym, ze nebude tych par veci.

Priprava: asi polhodina skumania, co mam v mobile, stiahnutie fotiek, SMS a pod., zalohy dat v aplikaciach...

Priebeh: 14.45 som klikol v iTunes na update, 15.00 uz bol upgradnuty a aktualne prebieha obnova aplikacii do telefonu (mozem s nim normalne pracovat, len mi naskakuju ikonky)
15.20 zacina mi obnovovat hudbu a video (niekolko tisic skladieb)

=====

15.45: nejde spustit ziadna app okrem zakladu (telefon a pod.) takze restore a uz bez obnovy.
16.00: restore skoncil a nastavujem synchronizaciu, appky, fotky. synchronizujem a potom mam v plane Settings a az potom najvacsi balik s hudbou.
16.54: kopec nastavovaciek, zistujem, ze stary BillMinder mi odmieta restore dat, takze kupujem iPad verziu
17.10: zosyncovany 1Password, sync do prazdneho klienta v iphone treba urobit z POCITACA
18.00: dosyncovana hudba.

Zostava mi este v prvom iPhone, ktory je vsak uz natrvalo na iOS 3 a musi mat jailbreak a unlock...
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: Opustil som jailbreak (nazivo!) ;-)

Příspěvek od Renik »

neuveris, ale pred par minutami som si dal v iTunes restore s rozhodnutim, ze som taktiez skoncil s JB :) pocas restoringu som dosiel sem popozerat co je nove. U mna je len ten rozdiel, ze som dal obnovit zalohu z iCloudu (nechce sa mi vsetko nastavovat odznova). Tak snad bude vsetko ok :)
MacBook Pro Retina 13” 2016 | 2 GHz Intel Core i5 | 8 GB 1867 MHz LPDDR3 | 256 GB SSD | Intel Iris Graphics 540 | MacOS Sierra
iPhone X 256GB Space Gray
Apple TV 4 64GB

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ja som bol na ios4, takze to mam zlozitejsie.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Renik »

aha, tak to ano. Len mi teraz napada, ak som dal obnovit zalohu z iCloudu, neobnovi sa mi nieco zo cydie? Je to asi blbost, ale prave mi to preblesklo hlavou
MacBook Pro Retina 13” 2016 | 2 GHz Intel Core i5 | 8 GB 1867 MHz LPDDR3 | 256 GB SSD | Intel Iris Graphics 540 | MacOS Sierra
Apple TV 4 64GB

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Ano, to je blbost ;-)
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Renik »

OK, beriem spat :Rose: Kazdopadne JB uz nechcem ani vidiet, mal som ho len kvoli sbschedule a iphonedelivery, no aj bez nich viem zit.
Apple TV 4 64GB

shotik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od shotik »

taky o tom dost premyslim .
Naposledy upravil(a) shotik dne ned led 01, 2012 9:32 pm, celkem upraveno 1 x.

iPhone XS 64GB
iPad Mini 5
Macbook Pro Retina 13 Late2017
Apple TV 4
Synology NAS

Phase
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Phase »

Tym chces o povedat? Ze ju pouzivas bez zaplatenia? :-(

Odoslané cez Tapatalk
Obrázek iPhone 4S | black version | 16GB | iOS 6.1.3

"Sometimes life hits you in the head with a brick. Don't lose faith."
..Steve Jobs

umiyaki

Příspěvek od umiyaki »

Tak popravde mam opacnou zkusenost. Zakladem je, ze se mi pri ofi iOS znatelne rychleji vybiji baterka. Dale jsou zde veci, ktere ulehcuji zivot. Aktualne SBSettings, bitesms, dorucenky, lockinfo, navigate from maps, zephyr, ifile, atd.
Kazdopadne preji vydareny "switch" :)

[edit=RONY]ale to ja viem, co "stracam"!!! netreba to pripominat ani hovorit, ze sa ti javi este dolezite mat tie veci, ved nad tym spekulujem ako pisem niekolko mesiacov!!![/edit]

frantod
Host
Host

Příspěvek od frantod »

Ja bežim už oficialne dlho :) dá sa zvyknúť ;)

Ale stále kukam či je možny Jb :D
Jedine sbs mi tak chýba, trošku no, trošku... Trošíčku ;)
* iPhone 5s Black 16Gb, iOS 8.1.1
* iPhone 4 Black 16Gb, iOS 6
* iPhone 4 Black 16Gb, iOS 7 /chyba, už by som neupgradoval :(
* iPad 16Gb Wi-Fi, iOS 4.2.1,
* iPad Mini 16Gb Wi-Fi, iOS 7
* iMac
* Macbook Air 2013

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Z mého pohledu jsi udělal dobře. Já to udělal už dávno, v podstatě jsem zjistil, že jsem JB ani nikdy nepotřeboval. Všechny ty fíčury co jsem do toho mobilu nastrkal jsem stejně nepoužíval. To pohodlí neřešit jestli smím nebo nesmím upgradovat na další verzi je na tom všem nejlepší. :)
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik

Killingman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Killingman »

Co si budeme nalhavat - i ja jsem opustil jailbreak uz asi pred pul rokem. Jedinym duvodem proc jsem ho mel byl install0us a Navigon. Potom, co jsem ho koupil jsem provedl upgrade iOs a od te doby me ani nenapadlo ho tam davat zpatky. Myslim si, ze 95% vsech lidi ho tam ma prave z duvodu toho, ze nemusi kupovat aplikace, je to smutne, ale je to tak...
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 :-)

Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...

alias
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od alias »

eRiper píše:Ano, to je blbost ;-)

Neni to az taka blbost, myslim ze MG si restorovala svoj iP z iCloudu a sa jej zjavilo numericke wifi z SBSettings bez toho aby mala jb :) len tak trochu OT...

inak aj ja som nad tym uvazoval, ale mna stale laka SBSettings, Springtomize a tak... Winterboard nemam kvoli tomu, ze mam pocit ze mi to jednak zere baterku a jednak prechod medzi plochami na Springboarde je sekavy a Barrel tam davat nechcem... ale laka ma to stale ^_^
[iPhone 7 - 32GB - iOS 11]

umiyaki

Příspěvek od umiyaki »

OT: To Rony: nechapu tvoji vykricnikovou reakci. Byl to jen nazor, a ciste technicka poznamka o vydrzi baterie. Na zaver jsem bez nejake spatne myslenky popral uspesne, tedy spokojene pouzivani ofi. iOS.
Jestli prispevek kazi tento topic, klidne je mozne ho smazat, kdyz uz se narusuje editaci nekoho jineho. Peace.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Co je to JB? :D nikdy jsem to na zadnem iDevice nemel, takze mi to asi nechybi 8)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

rein
Host
Host

Příspěvek od rein »

http://www.redmondpie.com/apple-goes-af ... [zakázáno]/
Celkom zaujimavy clanok ohladom jailbreaku, nie som v anglictine moc zbehly, ale z toho co som pochopil cez "google translate" tak sa to tyka pomeru vytazenosti serveru na stahovanie nelegalnych aplikacii pri uvolneni noveho jailbreaku.
Macbook pro Retina 2015, 15" 512GB, 16GB RAM
iPhone 6S+ space gray, 64GB
iPad Air space gray, 32GB

ikoala
Host
Host

Příspěvek od ikoala »

Pro mne je JB nutnost z jednoho duvodu, potrebuju videt na lockscreenu nasledujici udalosti z kalendare a to na vice, nez 24 hodin

SteveJSF
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od SteveJSF »

Tak jen za to by mi to urcite nestalo. Pokud uz bych byl natolik vytizeny, pak bych setril svuj cas prave tim nepouzivanim JB. A informace o svych planech z kalendare se daji celkem prehledne vycist i jinde nez na lockacreenu.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

A smysl tohoto vlakna? Aha rony se potreboval vykecat. :D aby pak uz nad tim tak nepremyslel...
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

takze uzavery:

ak mate jb telefon a chcete sa zbavit jb, neklikat na update, zbytocna strata casu.
kliknut na restore a nechat ho upgradnut touto cestou. hlavny problem je nefunkcne app po obnove dat jailbreakovanej zalohy.

ak v sbsettings pouzivam vypinac wifi v 9 z 10 pripadov, tak sbs nepotrebujem.
ak mam v kalendari na den dve udalosti, nepotrebujem lockscreen info ale hlavne pripominadlo a dostatok osobnej zodpovedmosti. kto ich ma desat za den, potespanbuh :-)

celkovy proces si vyziada nakoniec minimalne tri a viac hodin casu, takze si to treba naplanovat.

ocakavam v buducnosti prave to, ze usetrim lvanta casu premyslanim nad tym, ci a kedy prejst :-)

komu to nedoslo, deklaroval som, ze ma na jb drzal zvyk a uz iba sbsettings a iphone delivery, takze pozerajte na to takto a zbytocne neobhajujte svoje zotrvavanie, ja am vsetci ho chapeme, takze len busite do otvorenych dveri :-) ja nebudem do vas dret reci o tom, ze ja robim lepsie a vy ste odpad, nebojte :-)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

No nevim, asi jsem taky mela oznamit, ze uz rok na iPodu jedu bez JB a posledniho pul roku na iPadu taky. Jen mi obnova netrvala 3-4 hodiny, ale do hodiny uz nebylo co delat. Jo nejvic casu zabralo kopirovani hudby zpet do iPodu. Priste budu vedet, ze se mam taky o tom vykecat, jak jsem provedla cisty restore bez JB.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

a?

ananas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ananas »

OT: Rony nezabudni si upravit profil :wink:

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Já jsem jailbreak taky nikdy neměl, řekl bych, že u většiny uživatelů bylo hlavním důvodem možnost krást. :evil: Nemyslím třeba zde, ale co jsem spíše slyšel od syna. Nechci, aby to vyznělo škodolibě, byl bych rád, kdyby APPLE implementoval co nejdříve funkce, které opravdu třeba chybí, aby jailbreak nebyl potřeba, ale zároveň co nejvíce znepříjemnil život zlodějům aplikací! :good:
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Dave

Příspěvek od Dave »

no jelikož na 4S jailbreak neni tak mi nemá ani co chybět :D aplikace kupuju...jediný co mě vyloženě s*re je to, že nemám sbsettings....:/

zinglbee

Příspěvek od zinglbee »

Jedu bez JB uz od 3GS a opravdu mi nic nechybi. Vsechny aplikace mam zaplacene, zmacknu update a do par minut jsou vsehny aktualizovane a zaplatit cca euro za apliakci mi nedela problem. To same s iOS. :)

-
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tak jsme rádi že i Rony má čistý telefon.
Takže asi lock and trash? Nebo to tu bude strašit? :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Zamčeno