Kupujeme nový iPhone 3G - co to obnáší?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv
Odpovědět

Až bude iPhone dostupný v ČR, hodláte si ho zakoupit?

Ano, čekám jen na to
107
35%
Uvažuji o tom
58
19%
Ne, zakoupím si již nyní iPhone v USA (či jinde)
73
24%
iPhone již mám, dva nepotřebuji
68
22%

Celkem hlasů: 306

clie

Re: Kupujeme nový iPhone 3G - co to obnáší?

Příspěvek od clie »

jenže tady jsou data většinou dost drahá. Jsem zvědav jak to celé vymyslí vodafone. Pokud nepředstaví speciální darif pro iphone (hovyry + data) nevyplatí se koupit (alespoň mě), protože datový balíček se nepočítá do výše úvazku a tedy ač bych si vzal Nabito 350 + 650 připojení nastálo, stejně bych byl pouze v druhé nejnižší cenové relaci a nepočítám, že by tam byl iphone pod 10k, spíše tak 12-14. Kevšemu si víc jak rok ještě nemůžu vzít nový telefon, což mě taky dost štve.

ert

Příspěvek od ert »

právě data musí být už levnější než sou a to o dost jinak je nevyužito

mě by klído stačil data tarif za 500 max s min 1GB dat(drobné rozdíly beru)

a cena iPhona mi fakt neva

alanisko

Příspěvek od alanisko »

ty data temer urcite budou v baliku a myslim ze zacinat budou na 500mega na mesic.Bez toho by prave ten 3G iphone stracel vyznam :wink:
jen se obavam ceny tech dat u Iphone bez smlouvy. Tady ta spominana O2 nabizi data i pro lidi ktery si nekoupili iphone ( a to jak na smlovu a taky na pay&go) a chteli by vyuzivat edge/gprs. Jenom chteji za 10kb 1eurocent coz je masakr :wink:

ert

Příspěvek od ert »

tak proto bych ho chtěl z ČR s paušálem a 500MB by stačilo

Rychlonozka

Příspěvek od Rychlonozka »

No je pravda ze 3G iphone by ty data mel mit ale me by stacilo i tech 500 mozna i min v nasem meste je celkem dost kavaren s wifi zonou ktera obvykle leze i tak 2 metry pred :) a taky jedna cela free wifi ( rychlost neni zavratna ale na prohlizeni web stránek to stačí ůplně v klidu ) , teďka je taky docela móda že vesnice si zakládají vlastní wifi je free a všichni obyvatelé platí o něco víc na nájmu ale připojit se může každej ( projíždíš autem při vjezdu dáš hledat wifi zónu na noťasu zastavíš na návsi a můžes ouřadovat ) ale je to asi na každém zvlášť jak se rozhodne.

Stejně jsme tady takoví šílenci že něco takového jako je cena iPhonu nás nemůže zastavit

watterman

Příspěvek od watterman »

No jo s těmi wi-fi na vesnici souhlasím, mám babičku která bydlí v téměř zapadlé vesnici, ale Wi-Fi najdeš na každém kroku...
Bohužel to mají nějak zabezpečené -> šel jsem až k přijímači, vybral si síť (to se obešlo bez chyby), jakmile jsem ovšem chtěl surofvat web, narazil jsem na známou chybku: Nelze se připojit ke vzádelnému serveru (nebo tak nějak)...

Denně třeba narazím na "volné" wifi, ke kterým nepotřebuji hesla, ale bohužel na Internet se s nimi nedostanu, nejspíše to mají nějak chráněné.
Potom nechápu proč si síť i nezablokují, když ji chtějí chráněnou...

Včera jsem byl ve Vídni, a sice wifi spotů tam bylo dost, bohužel sem tam opravdu free byly tak 2 z 10.

Jinak souhlasím -> iPhone bez datového paušálu, alespoň pro teď ztrácí smysl. Až přijdou kvalitní aplikace a náhrada za Google Gears do iphone hned bude vše jednodušší...

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

watterman: treba proto, ze wifi je volna a nezabezpecena a potom tam maji VPN gateway?
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

ert

Příspěvek od ert »

já bych spíš řek,že by iPhonu stačli dodat funkční DNS a pak by free sít šla,dyž už ses dostal do ní

watterman

Příspěvek od watterman »

@ert - no to je možné, ale v tomhle jsem trošku lama... Ať jsem zkusil dát DNS např. když je IP=195.156.12.125, tak když DNS dám: 195.156.12.0, tak se sice stránka "načítá", ale po chvilce vyjde stejná chyba (nelze se připojit).

Je nějaká možnost jak DNS zjistit, aniž bych něco o síti, na kterou se chci připojit věděl? :?

Almi
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Almi »

chlapi, nič proti vašej diskusii...
ale myslím že ste už hodne OT :wink:
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

Gh0st3r

Příspěvek od Gh0st3r »

@watterman: 192.156.12.0 je adresa site, 192.156.12.1 bude sitova adresa APcka, DNS ma vetsina provideru napsany na svych webovkach, ale pokud nevis ultra nic, tak DNS nezjistis...

a abych nebyl uplne OT...tak ja cekam s koupi iPhonu na cervenec...podle toho jaka bude situace s 3G a podle toho jak pujdou dolu ceny 1. generace se rozhodnu jestli koupit 3G ci nikoliv...

Cajkowski
Host
Host

Příspěvek od Cajkowski »

tohle by chtelo uplne jiny tema.;o) prectete si neco ohledne DNS na webu a treba budete vic v obraze. pokud se dostanes do free site tak uz podle me problem bude jen a jen v iphonovi. DNS ti pouze prirazuje psanou adresu k ip adrese. tj. email.seznam.cz napises a ono si to prelozi na 77.75.73.2 Ja to zkousim tak, ze nepisu http://www.seznam.cz ale napisu rovnou ip adresu seznamu. pak dns server nepotrebujes kdyz si pamatujes ip adresu webu. ;o)

na toto tema by to chtelo jine vlakno a presunout tam vsechny prispevky co jsou tu navic, kdyz to lidi uz resi.
22.8.08 Iphone 3G 16GB Black Vodafone CZ - sim T-mobile ;o)

terry

Příspěvek od terry »

Skoda, ze sem se te vasi konverzace nezucastnil - aspon sem ji rozjel ;). Ale souhlasim predevsim s tim, co rekl ERT a pak komentare wattermanena s alaniskem. Takze takhle, opakovat se nebudu.

Edit: vsimnul sem si, ze tady byla jeste jedna stranka :roll: 8) No ale to nemeni nic na tom, co sem napsal vyse.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

daryl
Host
Host

Příspěvek od daryl »

Zpet k tematu.

Hodne dlouho jsem hledal duvod proc si koupit iPod. ale nechtelo se mi jej kupovat do supliku. Ted jsem zacal uvazovat o iPhone a s uvedenim 3G jsem uz nedockavej jak maly dite. mam hrozny dilema s tim zda cekat nebo koupit starou verzi nez bude nova nebo koupit new z prvni vlny a doufat, ze pojede bez problemu.
iPad 3 64GB WiFi
iPhone 5s 64GB
Macbook Air 13" i7, 8GB RAM, 256GB SSD

Marty85

Příspěvek od Marty85 »

Ale kdyby byl nový iPhone moc drahý (jestli bude stát 16GB verze víc než tak 15-16k), tak bych si snad koupil starou verzi.
Taky jsem se chtěl zeptat, jestli je iPhone jediný, který podporuje multi-touch nebo jestli to dokáže i nějaký jiný mobil?

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

možná Prada myslím něco zkoušela ale nejsem si jistý, navíc Prada je tragédie ..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

ert

Příspěvek od ert »

LG něco má,ale nikdo nemá multi kromě Google android na HTC

Hlavně většina takových rozhraní je posavená na Flashi a rozšiřitelnost jen přes JAVu

blondie

Příspěvek od blondie »

jedu v srpnu do usa, chtěla jsem si tam iphone pořídit, ale zjevně to asi nebude tak snadné, jak jsem si myslela...
má s tím někdo zkušenosti? jak je to s těma smlouvama?
O2 ještě nezveřejnili, kdy do prodeje iphone uvedou oni, ale moc dlouho se mi teda fakt čekat nechce...
neměl by tu pro mě někdo užitečnou radu? :)

terry

Příspěvek od terry »

@blondie: radu mam jedinou.. pockej na 11.7. - oficialni zacatek prodeje.

Rychlonozka

asi tak jak rekl terry pockat si na zacatek a pak se uvidi pak by se k tomu meli vyjadrit prodejci i u nas

ert

Příspěvek od ert »

http://t-mobile.cz/iphone

a je to,ted eště podobný od kyslíka

watterman

Příspěvek od watterman »

heh nějak se jim ten model na stránkách T-Mobile nepovedl...
Chybí: iTunes, jiná ikonka Calculator a navíc proč berou jako vylepšení tohoto nového iPhone to že má App Store, které bude mít i starý iPhone?

Jo a taky jim chybí Installer! :)

terry

Příspěvek od terry »

@watterman: maji u toho aspon peknou animaci.. sem zvedavej, jak to udelaj.

watterman

Příspěvek od watterman »

Tak už mě trklo proč tam nemají iTunes. U nás jednoduše do té doby iTunes Store nebude, takže jej nejspíše i T-Mobile oddělal z aplikací telefonu (nebo alespoň schoval ikonku), aby to tam zbytečně nepřekáželo.
I když já si někdy libuju v prozkoumávání hudby a 30sekundových ukázek v iTunes Store :D

Rychlonozka

jo to ja mam zase na igoogle gadget s písničkou z i-tunes zdarma žádný velký hity ale občas je to dost dobrý

ert

Příspěvek od ert »

watterman píše:heh nějak se jim ten model na stránkách T-Mobile nepovedl...
Chybí: iTunes, jiná ikonka Calculator a navíc proč berou jako vylepšení tohoto nového iPhone to že má App Store, které bude mít i starý iPhone?

Jo a taky jim chybí Installer! :)

oni tam dali starej iPhone,ale já ho neviděl,poněvadž Flash vypínám

razor-k

Příspěvek od razor-k »

Skvele ak sa firma T-Mobile zkosoliduje, tak mozno daju aj rozumnu cenu pre iPhone 2.0 (do tych 10 000 kc). Samozrejme bez tarifov.
Ale predsa asi bude lepsie si ho kupit v UK ked bude Pay & Go.
Vijde to lacnejsie... No ces este ukaze. Ja osobne by som nerizkoval pofiderne firmy na nete, ktore to "zabezpecia". kebyze to stoji 500kc tak cert to vem ked ma o tie prachy odrbu, ale je to 10 000kc a to by ma uz stvalo. :!:

Rychlonozka

Nejvíc mě dostalo aukro kde jsou aukce typu nový iPhone 3G objenávám 11 kusu a potrebuju na ne penize uz ted bla bla
a este vic me dostali ti kteri mu je poslali

terry

Příspěvek od terry »

@rychlonozka: k tomu se fakt nema cenu reagovat. Autory techto inzeratu bych mlatil a tem co jim poslali penize bych se vysmal.

razor-k

Příspěvek od razor-k »

to je pravda. Ved uzlen to "nemam penize potrebuji aby jste mi je poslaly" ja samo o sebe podvod a ktomu 3G... To moze len totalny magor na to skocit. 8)

Rychlonozka

razor-k píše:A je to tu uz su zverejnene ceny bez tarifov...

kde??? nemohl jsem to nikde najit diky

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

razor-k: odkud to mas? Na strankach nic takoveho zatim nemaji? Byl jsi zaregistrovany do toho jejich newsletteru?

Rychlonozka: Pravdepodobne by to bylo bez dph..

Jinak iPhone se da koupit k predplacenym kartam i v USA, jen je to velice slozite.. Jen nevim, jak tam presne predplacene karty funguji, ale vim, ze pokud si chteji koupit iPhone takhle, tak vzdycky mesic dopredu posilaji penize na kredit.. takze to je asi take nejak smluvne vazane :)
http://www.tuaw.com/2007/07/02/iphone-prepay-the-right-way/

Rychlonozka

no ja to tam taky nikde nenasel ale ono dph k tomu zase nejakou vyrazne vyssi castku neprida

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

razor-k: to je jen spekulace nejakeho slovaka (no offense).. stejne tak ti najdu spekulaci na macworld, kde pisi, ze bude stat 269 liber (a mimochodem se trefili do vseho ostatniho co se tyka iphonu 3g)..

terry

Příspěvek od terry »

@razor-k: jses tu novy a již několikrát si porušil pravidla fora - přečti si pravidla, zejmena odstavec o editaci vlastniho prispevku !!

Jinak tyhle spekulace nemaji moc vyznam. Dokud to nebude oficialne potvrzeno, nebude vedet vubec nic.

terry

Příspěvek od terry »

@razor-k: si asi delas srandu.. dalsi poruseni pravidel - tentokrat oblast citace !! Pokud by se na foru delal kazdy co chtel, jak by to asi vypadalo, co? :roll:

Prosim moderatori o udeleni alespon varovani.

Edit: 900. prispevek 8)
Naposledy upravil(a) terry dne ned čer 22, 2008 12:46 pm, celkem upraveno 1 x.

terry

Příspěvek od terry »

@razor-k: jak chces.. uvidime, komu daji moderatori za pravdu. Jestli novackovi, ktery ignoruje vsechny pravidla a nadava na ne, nebo tomu, ktery se snazi obhajovat pravidla fora a zajmy moderatoru.

razor-k

Příspěvek od razor-k »

edit drsny: citace smazana. nastuduj si Jste zde poprvé ? (FAQ), nez budes neco dalsiho postovat

a zabudol si dodat ze sai m strka do ...

ale ja sa tu nechcem hadat ale debatovat o iPhone 3G

pacholek

Příspěvek od pacholek »

pokud má být fórum na úrovni tak je třeba respektovat pravidla, a ty se styď jelikož když člověk něco chce mohl by si dát tu práci a přečíst si pravidla

Odpovědět