Taky jsem pokukoval po nejake jine platforme nez iOS. Za svuj zivot jsem vyzkousel desitky ruznych mobilu (WM, Symbian, iOS, Android a nove i WP7.5).
Kazdy z tech systemu ma klady i zapory. Jak se rika, kdyby se dokazali spojit v jeden vznklo by genialni dilo.
Nicmene zpet k tematu. Krome jineho jsem po 2 letech s iOS zakoupil SGSII. Po cca tydnu sla z baraku a pokorne jsem se vratil ke svemu iP4. Stejne dopadl pote i HTC Sensation a Xperia Arc S ( jsem proste nepoucitelny

). A duvody? Problem nebyl ani tak v telefonech jako takovych, ale kupodivu v Androidu. Podotykam, ze telefon mi slouzi prevazne jako pracovni nastroj a plna provazonost s Exchange serverem je pro me nutnost. Na Androidu me prekvapili a nemile tyto veci:
1) roztristenost vyrobcu - co znacka to jine funkce a logika prace (napr. SE nepodporuje praci s mail slozkami).
2) Kalendar co se s iOS5 neda vubec srovnavat (zkousel jsem ruzne alternativy)
3) Nespolehliva synchronizace kalendare, nespolehlive odesilani pozvanek
4) Nemoznost prijimat pozvanky ve vsech moznostech tzn. napr. nezavazne.
Jak jsem jiz psal nektere vyse zminovane veci u nekterych vyrobcu jdou a jine zase ne. A obracene.
U SGSII mi dale konkretne dost vadila ta "plastovost". Preci jen se bavime o mobilu za vice jak 12K

. Dale dost mizerna vydrz baterie a velky rastr displeje. Jinak je to urcite velmi kvalitni telefon, ale tyto veci ho hodne degraduji. Slysel jsem i nazory, ze plast je fajn, ale zkuste si vedle sebe nezaujate polozit iP4 a SGSII po intenzivnim rocnim pouzivani a budete docela sdeseni jak SGSII pusobi omsele. Nekolik kolegu ma jak iP4 tak druha polovina SGSII takze muzeme srovnavat.
Nejsem zadny Apple fanatik a spousta veci me na nem stve. Ale je pravdou, ze to co ma delat dela dobre a spolehlive a jak jsem uz uvedl, vzdy se po nekolika dnech nevery k nemu s pokorou vracim.
Jinak porovnavat mobily mezi jednotlivymi uzivateli nema moc cenu. Kazdy ho opravdu pouziva s jinym zamerenim a jinak. Takze kazdy musi zvazit co je pro nej priorita a podle toho vybirat. Ja mel stesti, ze jsem mel k mobilum vzdy snadnejsi pristup a mohl jsem mnohe osobne vyzkouset. Ale urcite bych si v soucasne dobe nedovolil nekomu nutit neco co vyhovuje me a nemusi vyhovovat jinemu. Problem iOS je ale bohuzel hlavne v tom, ze cen jsou pomerne vysoke a proto to zase tak dostupny mobil neni. A hodne diskutujicich na forech ho nikdy ani nemely a papouskuji tam jen prectene nazory jinych. To samozrejme plati i o jinych high endovych platformach.
Tot muj skromny nazor