Uvažuji o Macu

Milan_s
Host
Host

Re: Uvažuji o Macu

Příspěvek od Milan_s »

Presel jsem z Win platformy (DOS>WIN3.1>WIN9X atd. az WIN7) po 15ti letech na MacOsX platformu. Veci jsou jinak, ale zvyka se na ne relativne snadno. Svalova pamet prstu je ale vec, ktera ale umi mozek potrapit obzvlast pokud jsem k praci musel stale pouzivat Win a doma mel Mac. Nakonec jsem byl nucen se nechte vratit na Win i doma. Usnadnuje mi to zivot, trochu, ale MacOsX me sakra chybi.

Kdybych Win nepotreboval kvuli praci, tak velice rad a rychle zapomenu ze kdy nejaka Windows byla.

Za vic jak 1.5 roku me MacOsX nenechal ANI JEDNOU "viset". Byl 100%ne stabilni, vse co jsem na nem potreboval pro vlastni potrebu jsem tam mel. System je predvidatelny, jednoduchy na pouzivani, kdyz jsem chtel neco najit, tak jsem to nasel tam kde jsem predpokladal, a to i velice kratce po prechodu z Win. Zaroven OsX nikoho neomezuje od toho aby se hrabal temer vsude, pokud se mu chce. Nemusel jsem resit stabilitu ovladacu (viz napr. NV a jejich posledni serie driveru a jejich resetovani). WiFi na Win jsem nikdy nemel tak stabilni jako s MacOsX a TimeCapsule atp...

Pokud se Ti nebude MacOsX michat s Win jako treba v mem pripade, tak bych ti osobne OsX doporucil hned. Ale i muj pripad, jako vsechny ostatni uvadene, jsou subjektivni :)

Mozna jsem stary, ale sedet 9 hodin denne u Win a pak 4-5 doma u Maca.. proste jsem s tim mel trochu mentalni problem.

Jeste jedna otazka, zminena svym zpusobem vyse, je k cemu mac budes/chces pouzivat. Mam zkusenost i s hranim her (na iMacu) a ten se umel po par hodinach pekne rozpalit, pokud si pamatuji kolem 80% na GPU/CPU, cimz ale mohou (imho) trpet i ostatni soucastky v zarizeni (na to ale nejak expert nejsu) a zase v zime jsem si hezky ohral ruce :)

Conclusion (in my PoV): MacOsX > Win
Pokud mas moznost, tak si MacOsX nekde ozkousej.. vezmi si na par hodin do ruky macbook a k tomu nekoho kdo ti v rychlosti ukaze zakladni veci, nebo tak neco, a uvidis sam.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

pre vacsinu ludi trapny fakt, no kazda predajna s apple nie je ako elektroworld. naopak, pulty su so zapnutymi pocitacmi, nikto ta tam nebude vyhadzovat, prides a na to tam su, aby si ich skusal kolko mozes.

prave toto sa mi paci lebo vlezes do Alza a kupujes krabice, prides do elektroworldu a hanbis sa ziadat aby ti to predviedli, cize oni vybalia oni ukazuju a ty cumis.

toto je model predaja, kedy ti nemusime vypisovat, co a ako - kolko mas casu, tolko s tym mozes stravit. naviac sa staci spytat a funguje zapozicanie pristroja, jednoducho ti daju macbook domov.

pritom vlastne prave u win pocitacov by toto bolo prijemne, lebo castokrat kupujes laptop a netusis co za prekvapenia ta cakaju.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

SteveJSF
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uvažuji o Macu

Příspěvek od SteveJSF »

eRiper píše:MacBook Air je ultrabook, protože splnuje kritéria Intelu pro označeni ultrabook…

Moc toho o tech kriteriich nevim, ale zrovna koukam na nejaky stroj od Samsungu, je oznaceny za ultrabook a pritom ma 15,6" displej, DVD super multi optickou mechaniku, 1 TB HDD, tloustku 2,39 cm a hmotnost 2,29 kg. Nejspis muzu rikat ultrabook i svemu papouskovi a taky to bude v poradku.

Tim nemyslim nic proti tobe, jen me te stroj od Samsungu temi parametry a oznacenim celkem zaskocil.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... n=DM216+SM
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

dohodnime sa, ze vymyslene termity ako ultrabook nebudeme pouzivat pretoze zjavne je v tom zmatok aj ked zrejme definicia ultrabooku kdesi existuje :-)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

definice Ultrabook http://cs.wikipedia.org/wiki/Ultrabook

namatkou:
Požadavky pro udělení certifikace Ultrabook

CULV procesor od Intelu
SSD disk (ne povinně)
Lehký, tenký
Rychlý start
Výdrž minimálně 5 hodin
Mainstreamový výkon (trochu horší než klasické notebooky, ale lepší než netbooky)

OT jinak uz jsme kolikrat byli svedci toho jak prodejci doplnuji k nazvum svych vyrobku nazvy ktere s tim nemaji nic spolecneho a jenom doufaji ze tak prodaji vice daneho zbozi ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ok, dohodnime sa, ze ultrabookom je to, co dostalo certifikat Intelu. Cize nielen, ze splnuje podmienky ale sa aj uchadza o certifikat a naozaj ho aj ma. :-) Ma nejaky laptop od Apple certifikat Intelu, ze je ultrabook?

nejaky pan mi totiz v komentaroch tvrdi, ze laptop macbook a nejake lenovo su ultrabooky, takze som zmateny vid. http://spravodaj.madaj.net/view.php/201 ... e-rok-2012

FILIPSN007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od FILIPSN007 »

To teda koukám. Delší dobu jsem sem nekouknul. Je mi jasné, že na fórku o applu mi nebudete doporučovat windows. To jsem ani nečekal. Co se týče teplot 80 *C. Je to ještě vpohodě. To je u notebooku při zátěži normál.

Celou dobu lítám po internetu a čtu recenze a fórka o noteboocích. Prvně si nějakej vyhlídnu, potom pustím video na youtube, potom jdu na zive.cz, potom na seznam a zjišťuji že notebook trpí fatálníma problémama. Například problém s programe Catalyst u HP. přepínání integrované grafiky. Ztráta výjonu při nabíjení(Lenovo y570).

Už mi připadá, že snad nejsou žádný solidní notebooky. Je mi jasné, že na fórka lidi chodí aby tam řešily problémy, ale když je čtu tak se mi nechce věřit, že je to tak strašné.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Uvažuji o Macu

Příspěvek od Barberry.pha »

OT: moc ctes fora ;) kdybych sel prvni na forum o kolech nez jsem si ho poridil tak dotedka nemam na cem jezdit :D nasteti jsem to udelal obracene, mel vybrane asi dve kola, poptal se vice v prodejne a pak se pro jedno rozhodl a tedka jsem spokojeny, a kdyz jsem zacal cist pak to forum na co vsechno bych si mel davat pozor, vetsinu s toho stejnak nepoznam, tak bych nevedel co si vybrat, co clovek,recenze to nazor. Tak jak ti vetsina nedoporcuji apple protoze je to drahe a sezenes za ty penize lepsi, ale ja si ho stejne radeji koupim.
Dej si limit cenu, nejaky hw parametry a vyberes si, cim vice o tom budes nekde cist, tim vetsi sance ze si nevyberes vubec :D
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Odpovědět