Má zkušenost se Samsungem galaxy S II

vše co vás napadne
Hape
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: Má zkušenost se Samsungem galaxy S II

Příspěvek od Hape »

IMHO, jsou to jen kecy. SGSII vůbec nepůsobí lacině a oproti iP4, resp. iP4S nemusíte mít strach o poškrábání zadní strany. Ono je rozdíl, co vypadá luxusně a co je praktické. Dlohou jsem bral iPhone jako ikonu a myslel, že nic stejně dobrého neexistuje, ale byla to velká mýlka. samsung je plnohodnotný soupeř iP a v mnohém jej překonává. Vím, že jsem zde na iP fóru, takže prznění iP neočekávám, ale na druhou stranu, již dávno neberu názory, že kromě iP neexistuje nic.
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to predsa netvrdime :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Hape
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Hape »

Já vím Rony, ale mnohdy jsou zde zaslepené názory, že všichni kopírují od iPhone, ale bohužel doba smartphonů je již tak daleko, že jsou všechny dotykáče, vice, či méně podobné a hádky o různé patenty mi přijdou malicherné. Já jsem se zde jen pokusil napsat svůj názor na asi největšího konkurenta iP. A zatím nevidím žádné podstatné nedostatky. Přivítám zde všechny smysluplné názory, vědom si nedokonalosti Android marketu apod.

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

Ja to tvrdim ;))
I will maintain an attitude of open-mindedness.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ja tvrdim, ze sgs2 je nieco ine ako iphone a mne na nom nevadi samotny sgs2 ale vadi mi android.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Jde na Androidu vypnout aktivni pozadi pri potemneni displeje? Myslim pokud mi treba webovy prohlizec potemni, tapnu abych ho rozsvitil a aktivuju odkaz pod tim. To byl naposled duvod proc jsem SG SII dal pryc z ruky. Je to asi hovadina ale pripomnelo mi to PDA kde WM melo aktivni pozadi i pri uplne vypnutem displeji :-) proste je to priklad veci ktera me totalne odradi :-) neco takoveho co na iPhonu funguje automaticky tak jak by clovek cekal. Abych nepusobil jako bezhlavy iPhonista, mel jsem ruce Nokiu 800 a moc se mi libila, treba neodjimatelnym krytem baterie = kdo s tim vlastne prisel? :-D

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

Přesně tak, je sice krásné číst, jak jsou pořád nové a nové modely od všech možných výrobců, ale je to prostě pořád ten stejnej Android, kterej mi tam bude vadit...i kdyby to mělo jader v procesoru třeba 16 :) A v tomhle se klidně budu hádat. SGS II v ruce oproti iP 4/S prostě působí lacině! ;) Měl jsem tu "čest" si SGS II vyzkoušet a plast prostě zůstane plastem i při lepším zpracování.
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

A není to jedno? Jestli plast nebo něco "luxusnějšího" co se dá snadno doškrábat? A co si budem nalhávat, iPhony lze lehce doškrábat. Ještě jsem neviděla u ostatních mobilů, aby tak moc lidí a v tak velkém množství pořizovalo různé fólie na celý mobil atd. Mě od ostatních výrobců odrazuje jen operační systémy, prostě razí to do očí, je to nepřehledné, zbytečně přemrskané vším možným, složité.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

Ale o poškrábání ani nemluvím, spíš prostě o ten "pocit v ruce", když ten telefon držíš. :)
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

No, o pocit v ruce, to je sice krásné, ale co z toho pocitu, když ten materiál je snadno doškrábatelný. To radši horší pocit, ale s něčím, co vydrží více, než lepší pocit s něčím nablýskaným a totálně nefunkčním, protože už jen při pokládaní na stůl se to škrábe. Je to prostě jen pozlátko, které nic nevydrží, pocit nepocit, bohužel.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

vbruno píše:pokud mi treba webovy prohlizec potemni, tapnu abych ho rozsvitil a aktivuju odkaz pod tim
_

nice, o tomto som ani nevedel a asi by ma to iritovalo. Dobre vediet.

engel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od engel »

Jem majitelem iP4 i SGII, musím říct, že za mě vítězí iPhone, není to ale ani tak o telefonu, jako o systému. Na SGII jako takové mi vadí, že je na mě až moc velká, když jí chci ovládat jednou rukou, tak kdy chci stisknout display vlevo nahoře, dlaní u palce zavadím o funkční klávesu back a to je občas k naštvání, stejně jako když koukám na videa a rukama držím telefon po stranách, občas se stane že zavadilm o tlačiltko back. O laciné zadní straně nemluvě.

Oproti iPhone shledávám výhodu v tom, zme na videa můžu koukat online v prohlížeči.

Co se týká systému, není špatný pro ty, co iOS neměli, ale já se z něj občas můžu kousnout :). Nejvíc mi vadí práce s klávesnicí a pak když vyhledáván kontakt a pak se chci někdy vrátit do kontaktů, zůstane ve vyhledávací liště poslední hledání a já se zdržuji mazáním textu. To nemluvím o tom, že nějakým způsobem se mi zobrazují kontakty jen z gmail účtu ale když mi někdo volá, nebo píšu rovnou číslo kontakt se ukáže, ale to spíš beru jako to, že jsem lama :) nicméně pointa toho je, že to co na iPhone zvládnu na dva kliky, musím na androidu udlat na tři. Jinak jsou vesměs výkonostně nastejno.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

O.T. iPhone je od sameho začátku o systému, i když tenkrát svou hardwarovou koncepcí byl skutečně revoluční. Ale dnes už je skutečně jedno, jaký telefon-železo , ale podstatný je systém. A tam je iOs neskutečně daleko před ostatními. Android možná není špatný, ale je díky tolik proklamované otevřenosti neuvěřitelně zaneřáděný výrobci telefonů, kteří jej upravují každý extra. Plus všelijaké romky apod. Mě osbně se třeba moc líbí nový Razr, ale právě android mi brání v jakýchkoliv dalších úvahách. A nejsem zdaleka jediný. Android je dobrá myšlenka, ale je to takový ekvivalent windovs na mobilech, který se rozšířil na x značek telefonů, na x želez a díky tomu je v něm takový binec. A také už dnes tolik netáhne. A tam je myslím prostor pro WP, které teprve "vyrůstá" a právě na chybách androidu i přednostech iOs se jistě poučil . A Symbian bych také tak rychle nepohřbíval,nokia určitě ještě zdaleka na zádech není, to je u některých jedinců jen přání chtěnéhi. Nakonec, všimněte si, že stále více výrobců již dnes začíná používat společně s androidem do novějších modelů i WP, aby si nechali otevřená vrátka. Ale myslím, že Apple rozhodně nespí a že iOs svou pozici na svých telefonech si udrží. Mnohým by se líbilo, kdyby byl otevřený a byl i na jiných značkách, ale to se nikdy nestane, je to prostě uzavřený Apple. Naštěstí. :)
 Apple hračky 

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

rony píše:nice, o tomto som ani nevedel a asi by ma to iritovalo. Dobre vediet.

Otázka je jestli to tam je stále nebo to opravili v novější verzi. A sdílím stejný názor, iritovalo mě to poprvé, natož si na to zvykat :-(

Možná to lze nastavit a na to jsem se ptal místních majitelů SG SII, ale nikdo zatím neodpověděl.

::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od korwin »

OT: ... Já bych zaexperimentoval a místo ťapání bych šoupal... ;-)
... Sent by ŤapaTalk
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

niky79

Příspěvek od niky79 »

"A tam je iOs neskutečně daleko před ostatními. "

Ja pouzivam iPhone, stejně jako iPAD, mám zkušenosti s Androidem, ale tohle si rozhodne nemyslim. Naopak, Android je hodne dal – ve spouste veci, na kterych lidem zalezi. Ano, iOS je odladeny a funguje svizne. Srovna ale tato vyhoda temer neuveritelne moznosti uprav (i systémových záležitostí!) celeho systemu s využitím aplikaci z Android Marketu? Osobne si to nemyslim.

Kdybych mel telefon ala iPhone4s a mel vybirat, zdali ho vezmu s iOS nebo Androidem, nebudu vubec vahat...

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

To aj silne zalezi od pouzitia. Ja by som o androide neuvazoval. Ked uz, tak o wp7.x. Dostal som sa do fazy, ked mam telefon na vyuzivanie a nie na hranie sa s nim samotnym kvolo jemu samotnemu. Ocenujem, ze mozem s tel robit, to co potrebujem a nemusim sa mu extra venovat.
Nepopieram, ze by sa niektore veci zisli nastavit si podla seba. Ale na druhu stranu zacinam preferovat programy (aj na pc), ktore su jednoduche, robia co maju a nemaju miliardu zbytocnych nastaveni. Proste ked take nieco vidim, ani ma nebavi to precitat, nieto nastavovat.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

PP289
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PP289 »

Já osobně jdu taky asi do androidu. iPhone jsem si koupil z tehdejšího odporu k WM, který u mě trvá i po vydání windows phone. Ale android se mi moc libí a nejvíc se mi líbí Motoroly. Atrix 3 bude asi jasná volba
iPhone SE 64GB Space Grey

umiyaki

Příspěvek od umiyaki »

ios funguje a funguje hodne slusne. u iPhone nadavam na veci, ktere mi u predchozich telefonu vubec nenapadly, protoze byla hromada problemu daleko podstatnejsich. tak si vzpomente az budete natacet video a fotit na nepouzitelnou hromadu sunek s androidem, az si budete vybirat aplikaci a hry bez premysleni jestli to na iPhone pujde plynule, az budete fixovat satelity na lidi, kteri stoji jak trubky nemolik minut, desítek minut, az budete spolu se vsemi uzivateli sosat posledni aktualizaci bez premysleni, jestli pro vas telefon aktualizace bude a kdy se uvolni pro region kotehulky. mohl bych takto psat o kvalite zvukoveho vystupu, displeje a podobne... u me ios vyhrava kvuli tomu, ze muzu nadavat nad tim, ze mi prave cpe do oprav textu nejakou hovadinu a ne nad tim, proc mi nechodi spolehlive email a proc jsou vyvojari stale uprednostnovani jablecnaci :)

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

umiyaki píše: u iPhone nadavam na veci, ktere mi u predchozich telefonu vubec nenapadly, protoze byla hromada problemu daleko podstatnejsich.

Souhlasim.

PP289
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PP289 »

Připadá mi, že tady moc zkušeností nemáte, protože kdyby jo, tak nemůžete na takovej galaxy nexus říct ani půl slova. Porovnál jsem ho se svým iPhonem 4 a otcovým HTC titanem a byl to bezkonkurenční vítěz.
Neměl jsem problém s aktualizací, neměl jsem problém ani s jednou aplikací. Navíc koncepčně se mi líbí android 4 daleko víc než iOS o WP ani nemluvě(to je největší hnus). iOS je krásný systém, ale android 4 se fakt povedl.
A názor typu, bez iPhonu by to tady nebylo tak mu zůstanu do konce života věrný mi přijde trošku divný.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Pozri, si na iPhone fóre, takže tak či onak to zväčša skončí pri iOS. Osobne mi iOS vyhovuje a mám od neho všetko, čo potrebujem a som naň už zvyknutý, takže nemám pre čo meniť. A tak tiež zakúpené aplikácie, to by sa ale ešte dalo prežiť, lenže načo..

A premenoval by som to na niečo iné ako ios alebo tak :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

BaX
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od BaX »

Samsung GALAXYY S2 - Skvělý hardware, příšerný Android. <- takhle bych zkrátil své osobní zkušenosti s SGS2
    iPhone 7+ 128GB
    iPad 2 WiFi 16GB iOS 7

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Sedim v praci s kolegama kteri maji HTC Desire HD, HTC Desire S a Samsung Galaxy S2. Kazdy den(no ted uz ne, ale driv sme to resili kazdy den) diskutujeme a porovnavame. Denne ve firme nastavujume vsechny druhy OS(hlavne kontakty, kalendare a maily) u kterych to jde.
Usuzujes tedy spatne to jen na zaklade me nechuti se na iphone foru se vyjadrovat o androidu. A znovu, sme na iphone foru, sam julek to rikal a at se toho drzime, proto uz dal nefunguje vlakno od Bea "Proc uz nikdy nechci iphone" a jeden mod kuli tomu i odesel, jen kuli flamewaru kteri nekteri uzivatele (i ja) rozpoutali proti tzv. apple oveckam. To byla chyba, ja to uznavam a proto podobne vlakna rovnou odsuzuji, jelikoz v tom vidim snahu jednoho clovicka ukazat svetu: nechal sem se strhnout davem ale ted uz sem svuj a prozrel sem a ted musim celemu svetu rict ze sem udelal chybu kterou nehodlam opakovat.
Sem rad ze si nasel neco co TOBE vyhovuje, ale pochop te tady je tak tisic lidi kteri nechteji prozrit tak je nenut.
Jinak rikal sem to i v jinem vlakne ale dnes ty mobily(dotykove smartphony) dokazi vsechno stejne bez ohledu na znacku/systemu. My tady mame iphone a vyhovuje nam, nazor resp. skutecnost ze existuje i neco jineho vime ale nepotrebujeme slyset co vsechno iphone neumi resp. co si lidi mysli ze neumi.
Samozrejme co clovek to nazor a ne kazdy to vidi stejne viz. niky79, ktery by radsi telefon ala ip4s ale s androidem- jeho osobni prefernce, jedine co s tim muzu udelat je to ze to vezmu na vedomi..

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Přesně tak. Každému vyhovuje něco jiného,od toho je trh, výběr je dnes více, než široký. Pokud někomu iPhone z jakehokoliv důvodu nevyhovuje, tak ať si koupí, co je jeho představám bližší. Ale vyvolávat flame o tom , co je "lepší" na foru o konkrétním telefonu , je poněkud hloupé. Pokud má někdo potřebu sám sobě něco dokázat podobnými duchaplnostmi, tak má možnost se realizovat na x jiných forech k tomu určených a tam se plácat s podobnými experty vzájemě po ramenách. Ono to "lepší" je vždy čistě individuální , ale podobné vlákno je stejně směšné, jako chodit do prodejny mercedesu a křičet tam, že hyundai je lepší. Základní otázka tohoto vlákna byla myslím "vyřešena", ostatní je už jen nesmyslné dohadování se o ničem. :)
 Apple hračky 

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Co mi na Androidu vadí je jeho roztříštěnost: různý romky pro různý hw pokud neofiko, různá podpora různých výrobců pokud ofiko a já se v tom nikdy nedokázal zorientovat. Když brácha zvyklý na Galaxy S1 vezme do ruky ip4, tak se mu na něm píše prostě líp a tvrdí, že je to lepší. Další věcí je synchronizace s Exchangem - nefunguje, bo některý položky kalendáře kupříkladu má 2x nebo ještě vícekrát, některý podrobnosti se nesynchronizují vůbec. Telefon je pomalej, zřejmě je to tou synchronizací. Já nevím, jak je na tom ip4, ale tohle googlům prostě nějak nefunguje. Tolik k softwaru.
Kolega má S2 a musím uznat, že materiálově asi nebude úplně špatnej, problém je v tom, že jsem si už zvykl na nekompromisní kvalitu v materiálech a když vezmu ip4 do ruky, mám pocit, že aspoň za ty prachy držím něco hodnotnýho. U Samsungů se mi to rozhodně tolik nezdá a taky to není rozhodně levnej telefon. A uznávám, že ip4 ztrácí body za velikost displeje a rád bych, aby se Apple více blížil 4".
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Mohl by mi nekdo kdo ma Android odpovedet zda je pri potemneni displeje a jeho rozsviceni dotykem stale aktivni pozadi? Tzn. rozsvicenim displeje mohu omylem spustit aplikaci nebo odkaz. Hrozne me to iritovalo a zajima me jestli uz to je opraveno nebo to lze vypnout. Tykalo se to primo SG SII. Diky.

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

zeptam se kolegy sem zrovna v praci, zkusime to jak v tom nativnim prohlizeci tak v opere mini..

edit

Opera mini: po zvolenem intervalu ztmavnul displej a po tapnuti se displej rozsvitil a spustil odkaz - nezadouci :(
nativni prohlizec: to same.

vysledek: je to jak si puvodne psal, odzkouseno na SGS2 a HTC Desire S.

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Dík moc! Toto je prostě něco co bych nepřekousnul. Zvláštní, že to nikomu nevadí :pardon: , já bych je hnal hned ať s tím něco udělají.

PP289
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PP289 »

Tak já třeba tohle nedělám tapaním na displej, ale že po něm prstem přejedu.

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Chápu ale proč to vůbec řešit? Předpokládám že nikdo se zhasuntým displejem nedělá nic jiného než že jej chce rozsvítit, takže "živý" obsah na posadí je dle mého vysloveně chyba.

Hape
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Hape »

Tak přátelé, má zkušenost se SGII je u konce a vrátil jsem se teď už k novému iPhone 4S. Vše co jsem napsal je pravda, ale několikáletá zkušenost s iP mne dohnala vrítit se zpět :-). A musím říct, že držet znovu v ruce iP je fajn !!!

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

@vbruno: nic takoveho na SGSII nepozoruji.

a obecne k tomu ce je tu psano. Linkou tahnouci se celou diskuzi je srovnavani kvality provedeni lehkost plastu/vaha skla a kovu.
Pokud tohle je hlavnim duvodem pri vyberu telefonu, pak tomu osobne nerozumi, ale to je asi jedno. jen jsem zvedav, jak vsichni otocite, az nebude novy iP5 sklo a plast ;-)

Mne se osobne Android osobne libi vice diky moznostem prizpusobeni (zadne rooty, launche apod), ale nativni moznosti, pametove karty, flash, kompatibilita prislusenstvi atd atd atd.

Duvody proc mne mnohdy stve iOS/iTunes na iPAD2 jsem zde psal, ale mistni cenzori to pak zablokovali a dnes mi kazdy psipevek lustruji jak StBaci, takze se radeji nebudu na tomto nedemokratickem serveru rozepisovat.

Dulezite je to, ze si muzeme svobodne vybrat zarizeni a ti co nemaji iOS i dodavatele/vyrobce ci vybaveni ;-)
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

sharkee píše:...mistni cenzori to pak zablokovali a dnes mi kazdy psipevek lustruji jak StBaci, takze se radeji nebudu na tomto nedemokratickem serveru rozepisovat...

VAROVÁNÍ MODERÁTORA:

Máš-li nějaký problém s tímto fórem, vyřeš ho tak, že na něj nebudeš chodit, pokud ti to tady nevyhovuje. Ještě jedna invektiva na adresu moderátorů nebo fóra a dostaneš varování. Uvědom si, že jsi nováček a tím pádem jsi více pod drobnohledem.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

sharkee píše:@vbruno: nic takoveho na SGSII nepozoruji.

Tím pádem to jde vypnout nebo se to liší podle telefonu? Čekal
Bych asi stejné chování. :-/ tím lépe pro tebe.

Odpovědět