Nekonečný súboj titánov (iOS vs. Android,WP7,WebOS)...
-
- iPhone expert
Zdrastvujte, ako milovník applu musím na začiatok poznamenať že mi iPhone plne vyhovuje...ale je tu velký konkurent - Android! Android má oproti ios pár výhod ktoré mi dosť chýbajú! Mnoho z nich sa dá ake získať za pomoci jailbreaku, ale nie je to nikdy tak prepracované ako keď máte danú funkciu zabudovanú...posledné dni ma dokonca napadlo že ďalší mobil ktorý si kúpim by mohol byť Samsung Galaxy S2! Zaujal ma samozrejme dvoj-jadrovím procesorom a tími ostatnými parametrami. Môj život by bol ideálny keby existovala nasledovná kombinácia - Android ft. Appstore! Toho sa dnes ani zajtra pravdepodobne nedožijeme ale ja stále verím v zázrak...zbytočne. O tom ale toto vlákno nieje...chem od vás počuť váš názor, ale nie ako majitela iPhonu, ale ako človeka ktorý rozmýšla primerane,a nie tak že "to čo mám ja je najlepšie a všetko ostatné sú šmejdy"...Povedze mi výhody oboch strán! Ocením ľudí ktorý majú skúsenosti! A hlavne mi povedzte prečo ste uprednostnili iOS pred androidom! (vedzte že dalo poriadnu námahu napísať toto bez smajlíkov)
Naposledy upravil(a) macodk3 dne ned úno 20, 2011 11:18 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 6 Plus
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
Re: Čo tak Samsung Galaxy S 2 (iOS vs. Android)...
dolejc ...
Naposledy upravil(a) swares dne ned úno 20, 2011 8:21 pm, celkem upraveno 1 x.
Já to shrnu: Kup si Android a až Ti poleze (brzo) krkem a budeš mít nerva, tak si vzpomeneš na má slova a vrátíš se k Apple.
Ahoj, já jsem například měl Android G1 a potom Motorolu Milestone (první verze).
No a ptáš se na porovnání a důvody. Řeknu ti to tak jak to cítím tak se na mě prosím nezlobte.Já pracuji na linuxu denně cca. posledních 9 let. A beru ho jako nejlepší operační systém který lze do počítače dát co se týče přehlednosti a jeho možnostem, samozřejmě mám i Windows (nemusel bych nebýt debilních aplikací které prostě nelze rozjet pod wine).
Chceš porovnávat Android a IOS ? Pak porovnávej Windows a Linux.
Je to to samé. Android je velice oblíbený právě proto že je freee a funguje na linux-like OS tudíž všichni (většina) majitelů PC s Linux-like OS sáhne po tomto přístroji .. Proč? To je jednoduché protože jsou rádi svobodní a neradi si nechají diktovat co můžou a nemůžou se svým přístrojem dělat. Nicméně nic není zadarmo a zase je potřeba o hodně větší znalost linuxu aby jsi se v něm mohl vysloveně šťourat.
IOS ? No řeknu to takhle, pokud chci používat iphone a tím nemyslím že jsem student nebo dítě které má iphone jen na hry a zábavu ale chci ho používat na práci, pak je to ideální nástroj který bez kompromisu zvládne vše co 99% lidí potřebuje bez nutnosti dalších znalostí. Prostě klikací prostředí stejně jako ve Windows Click doubleClick atd...
Prostě pokud chceš zařízení jako hračku pak si kup Android a můžeš trávit celé dny bádáním a hledáním informací jak tu či onu věc udělat. Pokud chceš přístroj který bude bez odmlouvání plnit hned a přesně tvoje příkazy pak jedině IOS.
Já osobně jsem dost tkzv. Udělaný z nových telefonů a technologií měl jsem od motoroly TX770 přes motorolu (ta s querty klavesnici nevzpomenu si na nazev) přez dá se říci všechny nokie od 3110 po E90 dále 2 androidy a myslím si že o telefonech vím víc než dost. A proto si troufám tvrdit že iphone 4 a jeho IOS je velice silný nástroj pro každodenní práci .Záměrně říkám nástroj a né přístroj nebo hračka.
Chceš si hrát ? Kup si Android
Chceš se bavit? Kup si PSP
Chceš pracovat ? Pak jedině IOS.
Denně volám cca. 5 hodin (dá se říci v kuse) a nedokážu si představit který jiný nástroj bych si pořídil než iphone. Až jednou bude Android 5.0 který bude stejně STABLE jako IOS pak o něm budu velice přemýšlet. Ale to že má nějaký přístroj dvoujádrový procesor neberu jako něco potřebného.! Naopak ! Na co budu živit 2 procesory ? Proč potřebuji takový výkon v telefonu ? Na co ? Budou nějaké aplikace které budou o to lepší ?
Dnes je trend do všeho cpát 2-3-4 jádra a já se ptám proč raději neoptimalizují SW pro daný HW. No například to vem tak že z G1 jsem byl spokojen do doby než jsem ho začal používat a instalovat tuny aplikací a her a dalšího nepotřebného balastu. tak jsem šel a koupil motorolu milestone kterou sem přetaktoval na 1,3 Ghz a jakž-takž se to rovnalo Iphone 3g. Když vidím kolik aplikací je nyní pro iphone a jsou spustitelné na všech generacích, tak pak mi to stačí jako silná motivace proč zůstat u IOS.
Mám jistotu že i za 6 let budu mít nejnovější FW a jeho funkce.
Mám jistotu že i po 6 letech si pustím nejnovější hru.
Mám jistotu že i po 6 letech budu mít použitelné zařízení.
Android ? Vyjde nová verze a je problém konkrétně u Motoroly Milestone to íbyl problém jak sviňa a to nemluvím o ostatních. Ano existuje cesta ale ta je trnitá a plná úskalí a pokusů. A na to já nemám čas ani nervy.
Takže toto je můj názor.
Schrnuto a podtrženo není lepší ani horší přístroj , jen každý přístroj využije zcela odlišná kategorie lidí. Někdo má rád vdolky jiný zase holky. Někdo Windows, někdo MAC,Někdo Linux.
První a důležitou věcí je uvědomit si co je potřebné a co je pro mě priorita. Pokud máš dost času a nudíš se kup si Android chceš pracovat IOS..
Swaree...
No a ptáš se na porovnání a důvody. Řeknu ti to tak jak to cítím tak se na mě prosím nezlobte.Já pracuji na linuxu denně cca. posledních 9 let. A beru ho jako nejlepší operační systém který lze do počítače dát co se týče přehlednosti a jeho možnostem, samozřejmě mám i Windows (nemusel bych nebýt debilních aplikací které prostě nelze rozjet pod wine).
Chceš porovnávat Android a IOS ? Pak porovnávej Windows a Linux.
Je to to samé. Android je velice oblíbený právě proto že je freee a funguje na linux-like OS tudíž všichni (většina) majitelů PC s Linux-like OS sáhne po tomto přístroji .. Proč? To je jednoduché protože jsou rádi svobodní a neradi si nechají diktovat co můžou a nemůžou se svým přístrojem dělat. Nicméně nic není zadarmo a zase je potřeba o hodně větší znalost linuxu aby jsi se v něm mohl vysloveně šťourat.
IOS ? No řeknu to takhle, pokud chci používat iphone a tím nemyslím že jsem student nebo dítě které má iphone jen na hry a zábavu ale chci ho používat na práci, pak je to ideální nástroj který bez kompromisu zvládne vše co 99% lidí potřebuje bez nutnosti dalších znalostí. Prostě klikací prostředí stejně jako ve Windows Click doubleClick atd...
Prostě pokud chceš zařízení jako hračku pak si kup Android a můžeš trávit celé dny bádáním a hledáním informací jak tu či onu věc udělat. Pokud chceš přístroj který bude bez odmlouvání plnit hned a přesně tvoje příkazy pak jedině IOS.
Já osobně jsem dost tkzv. Udělaný z nových telefonů a technologií měl jsem od motoroly TX770 přes motorolu (ta s querty klavesnici nevzpomenu si na nazev) přez dá se říci všechny nokie od 3110 po E90 dále 2 androidy a myslím si že o telefonech vím víc než dost. A proto si troufám tvrdit že iphone 4 a jeho IOS je velice silný nástroj pro každodenní práci .Záměrně říkám nástroj a né přístroj nebo hračka.
Chceš si hrát ? Kup si Android
Chceš se bavit? Kup si PSP
Chceš pracovat ? Pak jedině IOS.
Denně volám cca. 5 hodin (dá se říci v kuse) a nedokážu si představit který jiný nástroj bych si pořídil než iphone. Až jednou bude Android 5.0 který bude stejně STABLE jako IOS pak o něm budu velice přemýšlet. Ale to že má nějaký přístroj dvoujádrový procesor neberu jako něco potřebného.! Naopak ! Na co budu živit 2 procesory ? Proč potřebuji takový výkon v telefonu ? Na co ? Budou nějaké aplikace které budou o to lepší ?
Dnes je trend do všeho cpát 2-3-4 jádra a já se ptám proč raději neoptimalizují SW pro daný HW. No například to vem tak že z G1 jsem byl spokojen do doby než jsem ho začal používat a instalovat tuny aplikací a her a dalšího nepotřebného balastu. tak jsem šel a koupil motorolu milestone kterou sem přetaktoval na 1,3 Ghz a jakž-takž se to rovnalo Iphone 3g. Když vidím kolik aplikací je nyní pro iphone a jsou spustitelné na všech generacích, tak pak mi to stačí jako silná motivace proč zůstat u IOS.
Mám jistotu že i za 6 let budu mít nejnovější FW a jeho funkce.
Mám jistotu že i po 6 letech si pustím nejnovější hru.
Mám jistotu že i po 6 letech budu mít použitelné zařízení.
Android ? Vyjde nová verze a je problém konkrétně u Motoroly Milestone to íbyl problém jak sviňa a to nemluvím o ostatních. Ano existuje cesta ale ta je trnitá a plná úskalí a pokusů. A na to já nemám čas ani nervy.
Takže toto je můj názor.
Schrnuto a podtrženo není lepší ani horší přístroj , jen každý přístroj využije zcela odlišná kategorie lidí. Někdo má rád vdolky jiný zase holky. Někdo Windows, někdo MAC,Někdo Linux.
První a důležitou věcí je uvědomit si co je potřebné a co je pro mě priorita. Pokud máš dost času a nudíš se kup si Android chceš pracovat IOS..
Swaree...
Na iPhone jsou moc moc fajn hry - když si je člověk koupí.
-
- Starý pes fóra :)
Já sem se Androida snažil pochopit. Asi týden. Pak mě přestala bavit hra typu: "hádej, co vývojář/překladatel myslel tímto pojmem" případně "hádej, kam sme schovali tuto funkci"
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- iPhone expert
swaree: Pekne povedané...musím sa priznať že iPhone používam dosť na "hranie" a na také grfické úpravy, témy a pod.
iPhone 6 Plus
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
-
- Senior uživatel
iOS by první, momentálně je to asi "nejvymakanější OS pro telefony, ale je koncipovaný jako kasička pro strýčka Jobse a proto si do něho většinu funkcí musíš dokoupit a některé funkce asi nebudou z principu dostupné nikdy.
Android je novější, momentálně horší než iOS, ale je hodně oblíbený a brzy iOS dostihne jak ve stabilitě tak i v kvalitě a počtu aplikací. Výhodou je, že si aplikaci můžeš "koupit na zkoušku" a pokud ti nevyhovuje - android market ti vrátí peníze. Nevýhodou může být roztříštěnost (velké množství různých typů a značek telefonů).
V tuto chvíli asi "nejhorší" je Windows Mobile 7 (přírovnal bych ho k iOS2.0 z roku 2008). Podle mne má ale tenhle systém do budoucna velké šance. Jednak proto, že s WM6 apod. pracuje spousta manažerů a profi ajťáků - takže pro WM7 budou k dispozici aplikace, které na iOS nebo Androidu nikdy (různé aplikace spolupracující s produkty a systémy Microsoftu, které dnes používá drtivá většina firem) nebudou (např a také proto, že Microsoftu a Nokii momentálně teče do bot a budou se hodně snažit (včetně podpory JB WM7 jak jsem někde četl).
Android je novější, momentálně horší než iOS, ale je hodně oblíbený a brzy iOS dostihne jak ve stabilitě tak i v kvalitě a počtu aplikací. Výhodou je, že si aplikaci můžeš "koupit na zkoušku" a pokud ti nevyhovuje - android market ti vrátí peníze. Nevýhodou může být roztříštěnost (velké množství různých typů a značek telefonů).
V tuto chvíli asi "nejhorší" je Windows Mobile 7 (přírovnal bych ho k iOS2.0 z roku 2008). Podle mne má ale tenhle systém do budoucna velké šance. Jednak proto, že s WM6 apod. pracuje spousta manažerů a profi ajťáků - takže pro WM7 budou k dispozici aplikace, které na iOS nebo Androidu nikdy (různé aplikace spolupracující s produkty a systémy Microsoftu, které dnes používá drtivá většina firem) nebudou (např a také proto, že Microsoftu a Nokii momentálně teče do bot a budou se hodně snažit (včetně podpory JB WM7 jak jsem někde četl).
Naposledy upravil(a) Jirkus dne ned úno 20, 2011 8:54 pm, celkem upraveno 1 x.
No co se týče her na android tak zadarmo taky nejsou
Doufám že toto můžu napsat a předem se omlouvám ale:
Pokud mám Iphone a Jailbrake a "kradu hry a aplikace" tak je to to samé jako když mám Android a kradu aplikace akorát s tím rozdílem že nedělám JB.
Jako nikdo mi netvrďte že jste nikdo nikdy neukradli žádný software nebo hru. Pokud to tvrdit budete tak lžete sami. Dělal jsem dost dlouho servis IT a ono mnoho lidí používá software a myslí si že legálně a ono ejhle ono je to licence jen pro !běžného uživatele! nikoliv pro podnikání nebo výdělečnou činnost.
Skuste používat linux plnohodnotně na práci a neporušovat tím XXX GPL/Gnu blablbabla licencí. Prostě pohádky známe ale tahle není moc dobrá.
A něco ve stylu no na IOS si hru musím koupit je kravina !!!
Pokud kradu na IOS nebo Android pořád kradu.
IOS i Android má hry zdarma a i hry placené.
Tak nekecejte kraviny a nedoufejte v to že vám dá někdo něco zadarmo.
I v androidu pokud máš hru zadarmo tak tam máš nějaké omezení nebo nějakej reklamní pruh.
Prostě jsme lidi a já osobně si troufám tvrdit že každý z nás co toto čtou porušují byť jedním programem jeho licenční ujednání.
(i vzhledy do windows jsou porušováním licencí) i odebrání reklamního panelu z ICQ je porušením licencí.
Žijte v reálném světě a prvně si položte hlavní otázku: Dělal bych to zadarmo?? Pro dobrý pocit ? Aby se na mě někdo obohacoval ?
Lidi je 21 století!!!! Probuďte se !!!! !
Doufám že toto můžu napsat a předem se omlouvám ale:
Pokud mám Iphone a Jailbrake a "kradu hry a aplikace" tak je to to samé jako když mám Android a kradu aplikace akorát s tím rozdílem že nedělám JB.
Jako nikdo mi netvrďte že jste nikdo nikdy neukradli žádný software nebo hru. Pokud to tvrdit budete tak lžete sami. Dělal jsem dost dlouho servis IT a ono mnoho lidí používá software a myslí si že legálně a ono ejhle ono je to licence jen pro !běžného uživatele! nikoliv pro podnikání nebo výdělečnou činnost.
Skuste používat linux plnohodnotně na práci a neporušovat tím XXX GPL/Gnu blablbabla licencí. Prostě pohádky známe ale tahle není moc dobrá.
A něco ve stylu no na IOS si hru musím koupit je kravina !!!
Pokud kradu na IOS nebo Android pořád kradu.
IOS i Android má hry zdarma a i hry placené.
Tak nekecejte kraviny a nedoufejte v to že vám dá někdo něco zadarmo.
I v androidu pokud máš hru zadarmo tak tam máš nějaké omezení nebo nějakej reklamní pruh.
Prostě jsme lidi a já osobně si troufám tvrdit že každý z nás co toto čtou porušují byť jedním programem jeho licenční ujednání.
(i vzhledy do windows jsou porušováním licencí) i odebrání reklamního panelu z ICQ je porušením licencí.
Žijte v reálném světě a prvně si položte hlavní otázku: Dělal bych to zadarmo?? Pro dobrý pocit ? Aby se na mě někdo obohacoval ?
Lidi je 21 století!!!! Probuďte se !!!! !
-
- Senior uživatel
Android Market má funkci, že si koupím program, který zaplatím a když mi z nějakého důvodu nevyhovuje Android Market zařídí, aby mi vrátili zaplacenou částku na účet.
V Apple storu zaplatím a pak už nic vrátit nejde.
Microsoft oficiálně přizval lidi, kteří se zabývají JB na informační schúzku do sídla Microsoftu a na rozdíl od Apple podle všeho bude některé zásahy do OS WM7 oficiálně tolerovat. Právě to přitáhne chytré lidi, kteří budou s Microsoftem "spolupracovat".
V Apple storu zaplatím a pak už nic vrátit nejde.
Microsoft oficiálně přizval lidi, kteří se zabývají JB na informační schúzku do sídla Microsoftu a na rozdíl od Apple podle všeho bude některé zásahy do OS WM7 oficiálně tolerovat. Právě to přitáhne chytré lidi, kteří budou s Microsoftem "spolupracovat".
-
- Senior uživatel
7luke.com píše:Na iPhone jsou moc moc fajn hry - když si je člověk koupí.
To záleží na názoru.
Mám kamarádku co je celý svůj život na Java Telefonech a přešla na Android a je hrozně ráda jak je to snadné.
Její přítel jí půjčil iPhone4 a jí se zase iOS zdál nepřehledný.
Já jako milovník applu musím říct, že bych iOS za nic nevyměnil, ale můj objektivné názor zní,že Androidy by pochopil ají můj děda.(což bych kolikrát o iOS říct nemohl)
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi)
iPhone 2G Totality Expert
iPhone 2G Totality Expert
Android jde rychle dopredu, ale neni vychytany, proste mi to prijde vsechno strasne nelogicky a neergonomicky udelane. Nekteri se honi za otevrenosti, romkami, widgety a jini marne ocekavaji svuj oficialni update. Ja iOS beru takovy jaky je, pouzivam ho tak jak je, bez JB, nemam cas resit nejake vypadky, chybove hlaseni, jabko na displeji. Telefon funguje a ja ho pouzivam, kdyz mi neco schazi, najdu si aplikaci. Android je pro masy HW vyrobcu, coz je ten problem - nikdy nebude poradne odladen. Chybi tam pevna ruka nejake jednoty, jistoty v budoucnost telefonu a nechci a nedokazi si predstavit, jak do Androida nahravam, fotky, knihy, hudbu, soubory do aplikaci, podcasty, obnovuji novy telefon ze zalohy, proste jsem si iTunes oblibil.
Ja mam zase zkusenost, ze iOS je pro starsi lidi daleko jednodussi nez Android. Od 1.0.2, kterou si jeste pamatuju, se toho dost zmenilo, ale vetsinou to jsou funkce, ktere te pri beznem pouzivani nepotkaji. Vidim to na svych rodicich, kde samozrejme v celkove pouzitelnosti iOS vitezi a to diky prehlednemu zpracovani, kvalitnimu a jednoduchemu prohlizeci, mailu, aplikaci pro zpravy a tomu, ze se clovek nemusi o nic starat. Plochy a widgety atd. jsou akorat na skodu.
OT: Osobne se mi velmi libi nove telefony od HP s WebOS, opravdu vymazleny system, alespon to na me dosud zatim tak pusobi.
Ja mam zase zkusenost, ze iOS je pro starsi lidi daleko jednodussi nez Android. Od 1.0.2, kterou si jeste pamatuju, se toho dost zmenilo, ale vetsinou to jsou funkce, ktere te pri beznem pouzivani nepotkaji. Vidim to na svych rodicich, kde samozrejme v celkove pouzitelnosti iOS vitezi a to diky prehlednemu zpracovani, kvalitnimu a jednoduchemu prohlizeci, mailu, aplikaci pro zpravy a tomu, ze se clovek nemusi o nic starat. Plochy a widgety atd. jsou akorat na skodu.
OT: Osobne se mi velmi libi nove telefony od HP s WebOS, opravdu vymazleny system, alespon to na me dosud zatim tak pusobi.
-
- iPhone expert
Jirkus píše:V Apple storu zaplatím a pak už nic vrátit nejde.
Vtom spočíva úspech applu... keby aj v appstore mohli všetci dostať späť prchy, tak by ani z ďaleka tolko nezarábal
iPhone 6 Plus
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
-
- Klub čistého iOS
Pridám sem názor aj ja, v poslednom čase som od niekolkých známych dostával podobné otázky, takže:
iOS - super. V kombinácii s AppStore paráda, funkcie ktoré má fungujú na 100%, že ich nie je niekedy tolko ako u konkurencie je možné, ale viem, že ak tam niekedy pribudnú, tak budú v podobe že ich bude mať ozajstný zmysel využiť. Niekomu môže vadiť neotvorenosť systému (bavíme sa o systéme bez JB!), nemožnosť nahrať si vlastnú tému, zmeniť si taký či onaký zvuk, ale tu sa pýtam, je toto naozaj funkcia pre ktorú vyhodím telefón z výberu? Pre niekoho možno áno, no väčšina mojich známych, ktorí riešili tento problém, zistila že nie. A keď už, tak ten JB v tomto pomôže (hoci ho aj tak nikomu zo známych neodporúčam - nie sú väčšinou až tak gramotní aby nespravili náhodou update iOS a nezrušili si celý JB). Množstvo aplikácií, hier, ale aj príslušenstva pre telefón je už potom len čerešnička na torte, ktorou sa dajú zakončiť výhody iPhonu.
Android - no, zo začiatku mi tento systém bol celkom sympatický, ale len do chvíle keď som zistil ako moc je otvorený, ako moc si ho dokážu výrobcovia prispôsobiť a ako moc toto dokáže zamedziť pohodlnému používaniu prístroja s týmto OS. Za všetky vyberiem "slávne" Sony Ericssony Xperia, kde sa na upgrade z verzie 1.6 na verziu 2.1 čakalo hádam aj rok? A to už prišla na trh aj verzia 2.2 a nie som si istý, ale myslím že už aj 2.3! Android je super OS pre "kutilov", ktorí si radi ladia svoj telefón do dokonalosti pre svoje potreby (viď kedysi práve Sony Ericssony a SETuning.cz - 7luke.com si isto pamätá ), no práve privelká roztrieštenosť verzií pre rôznych výrobcov je podla mňa to, čo tento OS nakoniec zničí - veci ako upgrade systému, "appstore" a pod. by mali byť dostupné naraz pre všetky modely (pokial to HW zvláda) a teda aj customizácia výrobcom by mala byť len na takej úrovni aby ju nebolo nutné nijak upravovať v súvislosti s updatom OS a takisto aplikácie a hry by mali byť dostupné pre všetky modely bez výnimky.
WP7 - toto je momentálne systém ktorému (po iOS) fandím najviac. Spĺňa práve to čo som vytýkal vyššie Androidu - nie je tak "postihnutý" úpravami od výrobcov telefónov, takže aktualizácie pre systém problém nebudú a vďaka minimálnym požiadavkam na HW zo strany MS by nemal byť problém ani s dostupnosťou aplikácií pre všetky modely. Chce to len dotiahnuť muchy ktoré teraz tento systém má, ako niekto vyššie poznamenal, prípomína iPhone OS vo verzii 2.0. "Trojka" už bude dobre použitelná a "štvorka" bude (dúfajme) konečne znamenať comeback MS na scénu s mobilnými zariadeniami (mám teraz na mysli aj podporu pre tablety). Len otázkou ostáva, prečo to v MS nevedeli spraviť už od začiatku tak dobre. Týmito detskými chybami predsa trpeli aj iOS aj Android, no aj napriek tomu sa MS nevedel poučiť z ich chýb?
WebOS - o tomto systéme toho vela neviem, takže ho hodnotiť nebudem, ale čítam naň vcelku pozitívne ohlasy, takže snáď to HP nepokašle a bude tu ďalší schopný OS.
Blackberry OS & Symbian - Symbian je mŕtvy, o tom nemá zmysel sa baviť, Blackberry má zmysel pokial ho vie užívatel využiť. Ak vie, tak jeho funkcie asi pozná a neni dôvod ich sem vypisovať.
Asi tolko teda s OS, čo sa týka samotného Samsungu Galaxy S2, tak hardwarovo je to rozhodne pekný kúsok techniky, bohužial je preň momentálne Android jasná volba, ale ovela radšej by som videl takéto zariadenie s vyladeným WP7 napríklad (uvidíme s čím príde Nokia - možno bude takým druhým Samsungom/HTC-čkom na poli WP7 telefónov). Pokial nad týmto telefónom uvažuješ, tak si ho rozhodne choď najskôr niekam vyskúšať keď bude dostupný, nesprav unáhlený krok s okamžitým prechodom z iOS na Android. Ak ti bude užívatelsky vyhovovať, plus tebe nevadia nevýhody ktoré som popísal vyššie, tak to je určite telefón s ktorým nespravíš chybu.
Oh, a len tak FYI: aj v AppStore sa dá "vrátiť" zakúpená app, stačí ju reklamovať ako omylom zakúpenú a behom pár dní je suma späť na účte. Dokonca aj taká banálna suma ako ? 0,79
iOS - super. V kombinácii s AppStore paráda, funkcie ktoré má fungujú na 100%, že ich nie je niekedy tolko ako u konkurencie je možné, ale viem, že ak tam niekedy pribudnú, tak budú v podobe že ich bude mať ozajstný zmysel využiť. Niekomu môže vadiť neotvorenosť systému (bavíme sa o systéme bez JB!), nemožnosť nahrať si vlastnú tému, zmeniť si taký či onaký zvuk, ale tu sa pýtam, je toto naozaj funkcia pre ktorú vyhodím telefón z výberu? Pre niekoho možno áno, no väčšina mojich známych, ktorí riešili tento problém, zistila že nie. A keď už, tak ten JB v tomto pomôže (hoci ho aj tak nikomu zo známych neodporúčam - nie sú väčšinou až tak gramotní aby nespravili náhodou update iOS a nezrušili si celý JB). Množstvo aplikácií, hier, ale aj príslušenstva pre telefón je už potom len čerešnička na torte, ktorou sa dajú zakončiť výhody iPhonu.
Android - no, zo začiatku mi tento systém bol celkom sympatický, ale len do chvíle keď som zistil ako moc je otvorený, ako moc si ho dokážu výrobcovia prispôsobiť a ako moc toto dokáže zamedziť pohodlnému používaniu prístroja s týmto OS. Za všetky vyberiem "slávne" Sony Ericssony Xperia, kde sa na upgrade z verzie 1.6 na verziu 2.1 čakalo hádam aj rok? A to už prišla na trh aj verzia 2.2 a nie som si istý, ale myslím že už aj 2.3! Android je super OS pre "kutilov", ktorí si radi ladia svoj telefón do dokonalosti pre svoje potreby (viď kedysi práve Sony Ericssony a SETuning.cz - 7luke.com si isto pamätá ), no práve privelká roztrieštenosť verzií pre rôznych výrobcov je podla mňa to, čo tento OS nakoniec zničí - veci ako upgrade systému, "appstore" a pod. by mali byť dostupné naraz pre všetky modely (pokial to HW zvláda) a teda aj customizácia výrobcom by mala byť len na takej úrovni aby ju nebolo nutné nijak upravovať v súvislosti s updatom OS a takisto aplikácie a hry by mali byť dostupné pre všetky modely bez výnimky.
WP7 - toto je momentálne systém ktorému (po iOS) fandím najviac. Spĺňa práve to čo som vytýkal vyššie Androidu - nie je tak "postihnutý" úpravami od výrobcov telefónov, takže aktualizácie pre systém problém nebudú a vďaka minimálnym požiadavkam na HW zo strany MS by nemal byť problém ani s dostupnosťou aplikácií pre všetky modely. Chce to len dotiahnuť muchy ktoré teraz tento systém má, ako niekto vyššie poznamenal, prípomína iPhone OS vo verzii 2.0. "Trojka" už bude dobre použitelná a "štvorka" bude (dúfajme) konečne znamenať comeback MS na scénu s mobilnými zariadeniami (mám teraz na mysli aj podporu pre tablety). Len otázkou ostáva, prečo to v MS nevedeli spraviť už od začiatku tak dobre. Týmito detskými chybami predsa trpeli aj iOS aj Android, no aj napriek tomu sa MS nevedel poučiť z ich chýb?
WebOS - o tomto systéme toho vela neviem, takže ho hodnotiť nebudem, ale čítam naň vcelku pozitívne ohlasy, takže snáď to HP nepokašle a bude tu ďalší schopný OS.
Blackberry OS & Symbian - Symbian je mŕtvy, o tom nemá zmysel sa baviť, Blackberry má zmysel pokial ho vie užívatel využiť. Ak vie, tak jeho funkcie asi pozná a neni dôvod ich sem vypisovať.
Asi tolko teda s OS, čo sa týka samotného Samsungu Galaxy S2, tak hardwarovo je to rozhodne pekný kúsok techniky, bohužial je preň momentálne Android jasná volba, ale ovela radšej by som videl takéto zariadenie s vyladeným WP7 napríklad (uvidíme s čím príde Nokia - možno bude takým druhým Samsungom/HTC-čkom na poli WP7 telefónov). Pokial nad týmto telefónom uvažuješ, tak si ho rozhodne choď najskôr niekam vyskúšať keď bude dostupný, nesprav unáhlený krok s okamžitým prechodom z iOS na Android. Ak ti bude užívatelsky vyhovovať, plus tebe nevadia nevýhody ktoré som popísal vyššie, tak to je určite telefón s ktorým nespravíš chybu.
Oh, a len tak FYI: aj v AppStore sa dá "vrátiť" zakúpená app, stačí ju reklamovať ako omylom zakúpenú a behom pár dní je suma späť na účte. Dokonca aj taká banálna suma ako ? 0,79
-
- iPhone expert
Keďže sa tu preberajú už všetky operačné systémy tak mením názov topicu..
EDIT: dnes som sa hral v electro worlde so samsung omnia 7...nikdy som nezažil "jednofuchší" systém...ale to sa mi práve páči!...naozaj to malo muchy takisto ako napríklad Windows Visla...ale teraz sa dočkal upgradu na 7mičku a všetko je hneď iné! dúfajme že sa WP7 poučí a ja si raz pridám tento systém do zoznamu systémou z ktorých si vyberám!
EDIT: dnes som sa hral v electro worlde so samsung omnia 7...nikdy som nezažil "jednofuchší" systém...ale to sa mi práve páči!...naozaj to malo muchy takisto ako napríklad Windows Visla...ale teraz sa dočkal upgradu na 7mičku a všetko je hneď iné! dúfajme že sa WP7 poučí a ja si raz pridám tento systém do zoznamu systémou z ktorých si vyberám!
iPhone 6 Plus
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
-
- Mírně pokročilý
Budu-li pocitat pouze poslednich 15 let, tak ne, neukradl.swares píše:Jako nikdo mi netvrďte že jste nikdo nikdy neukradli žádný software nebo hru.
Ver ze s timhle opravdu neni problem. Nehlede na to ze pokud nejsi vyvojar a nevyžíráš cizi zdrojaky, tak se ti GPL podari porusit celkem spatne (tim spis kdyz existuje velice snadny zpusob jak to vyzirani zlegalizovat. Tedy, je-li tvuj zdroj vyzirky pod GPL a akceptujes-li fakt, ze je tim tvuj kod taktez licencovan pod GPL).swares píše:Skuste používat linux plnohodnotně na práci a neporušovat tím XXX GPL/Gnu blablbabla licencí.
Chlape, ze vsech moznych zpusobu jak si omluvit kradez sis vybral ty nejhloupejsi :-). Ale je to tvoje vec, prede mnou to omlouvat nemusis. Ja te na tu "pravou viru" prevadet nebudu, na to clovek musi prijit sam. Ozval jsem se spis kvuli tem nesmyslum s GPL.
MBP 15" 2.66GHz, 8GB RAM, GF9600M GT
iP4 16GB
iP4 16GB
Re: Nekonečný súboj titánov (iOS vs. Android,WP7,WebOS)...
O.T. A neni to jedno? Kazdemu vyhovuje neco jineho, mnozi hledaji predevsim cenovku,nekteri si radi hraji a ve vsem se vrtaji a experimentuji, jini si zase radi zaplati za pohodli ,klid a kvalitu. Nekdo se chce "zhulakat" a koupi si krabicovy patok v Lidlu za 30,- , jiny si chce v pohode pochutnat a koupi si odrudove vino za 500,- . Nekdo ma rad buchty se svestkami a jiny s makem, jini lide zase daji prednost jablecnemu strudlu.... Nekdo touzi po Lexusu, jinemu udela radost a stejnou sluzbu ojeta felicie. A nekdo zase nejradeji jezdi na kole a nebo na motorce.... tyhle "spory" jsou myslim o nicem, vyvolavaji jen zbytecne emoce....
-
- Mírně pokročilý
Jestli myslis iOS vs Android vs WP7 vs @!#$!@ ... to vis ze je to o nicem.
Neni lepsi nebo horsi. Je jen neco co ti z toho vyhovuje lepe nebo hure a vubec to neznamena ze kdyz to tobe vyhovuje lepe, ze to musi vyhovovat vsem. A vice versa.
Neni lepsi nebo horsi. Je jen neco co ti z toho vyhovuje lepe nebo hure a vubec to neznamena ze kdyz to tobe vyhovuje lepe, ze to musi vyhovovat vsem. A vice versa.
MBP 15" 2.66GHz, 8GB RAM, GF9600M GT
iP4 16GB
iP4 16GB
-
zas téma ktorá tu bude cela zaFLAMEovaná
každý by mal byť svojprávny a vybrať si čo chce (však zakladatel)
BLUETAKE to zhrnul pekne
nebudem sa rozčulovať ide HeritageClasic2011 z retro dresmi a baštami NHL hokeja Canadiens-Flames na NovaSportHD tak budem kludne pozerať
každý by mal byť svojprávny a vybrať si čo chce (však zakladatel)
BLUETAKE to zhrnul pekne
nebudem sa rozčulovať ide HeritageClasic2011 z retro dresmi a baštami NHL hokeja Canadiens-Flames na NovaSportHD tak budem kludne pozerať
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Moderator fóra
Měl jsem možnost hrát si s HTC Desire (tehdy to snad mělo ještě Android 2.1) a musím říct, že to není ono. Samotné prostředí mi přišlo takové nepřehledné, rozkouskované, někdy jakoby jedna část menu neladila s druhou apod. Jasně, byla to nadstavba Sense, ale od origo Androidu se to až zas tak neliší. Dále mě už po pár minutách štvaly ty vysunovací roletky. Celkově mi chyběla taková ta jednoduchost a ladnost iOS. Než si koupit Androida, pokaždé čekat až se výrobce smiluje (jestli vůbec) a vypustí update na 2.3 popř budoucí 2.4... ne děkuji. Radši bych počkal jak se vyvine WP7, hlavně ve spolupráci s Nokií. Toť můj názor.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Administrator
swares, velmi se mi libi tve nazory! jen tak dal!
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
-
- Senior uživatel
To myslíš opravdu vážně?
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
-
- iPhone expert
Symbian je zúfalec ktorý ajtak onedlho zmizne z trhu a pochybujem že je medzi nami človek ktorý by si kupoval symbian miesto ios
iPhone 6 Plus
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
iPad Air
Macbook Air 13"
iPod Nano 7G
Kazdy nazor je subjektivni. Lidi, kteri jsou nad veci, je malo. Nekomu se libi to, nekomu zase ono. Vyhod a nevyhod, ktere se vzajemne vyvazuji je neskutecne mnoho. Kazdy ma uplne jine pozadavky, jinou predstavu o UI a je to vzdy otazkou priorit a ustupku. Clovek muze jen neco doporucit, ale nikdo nemuze trvdit, ze ten telefon je na to a ten na to, nebo ten je v tom obecne nejlepsi. Konecny vyber telefonu musi byt vzdy na budoucim uzivateli, on sam ho bude pouzivat, at se jakkoliv snazi, sve pozadavky proste nepopise tak podrobne, jako je ma v hlave.
WebOS se mi libi, ale teprve zacina, zadne aplikace, nikdo to poradne nemel v ruce. Do budoucna obrovsky konkurent Apple. At uz tablety, telefony, nebo nedavno jsem cetl, ze HP budu mit v PC svuj OS.
WP7 se mi vubec nelibi. Nikdy bych nechtel.
Android mi prijde moc preplacany, plno fci tam nechci a nepotrebuju. Nejistota update, obrovske portfolio telefonu, kazdy vyrobce ma jinou nadstavbu ovladani. Krome toho, neni potreba ke kradeni aplikaci a nahravani neoficialnich updatu root (coz by mohl byt ekvivalent JB)? Kauza s nekontrolovanymi aplikacemi v Marketu...
BlackBerry - asi nikdy nepochopim koncove uzivatele techto zarizeni. Drtiva vetsina funkci mi tu prijde zbytecna a pro manazera to snad musi byt jen marneni drahoceneho casu.
iOS - nemam zadny problem za 3 roky. Vse jede jak ma. JB neresim. Osobne bych velmi uvital nejakou inovaci, vetsi displej vice gest pro iPhony. A take diodu, ktera by me upozornovala treba na zmeskany hovor ci zpravu. A samozrejme nizsi cenu.
WebOS se mi libi, ale teprve zacina, zadne aplikace, nikdo to poradne nemel v ruce. Do budoucna obrovsky konkurent Apple. At uz tablety, telefony, nebo nedavno jsem cetl, ze HP budu mit v PC svuj OS.
WP7 se mi vubec nelibi. Nikdy bych nechtel.
Android mi prijde moc preplacany, plno fci tam nechci a nepotrebuju. Nejistota update, obrovske portfolio telefonu, kazdy vyrobce ma jinou nadstavbu ovladani. Krome toho, neni potreba ke kradeni aplikaci a nahravani neoficialnich updatu root (coz by mohl byt ekvivalent JB)? Kauza s nekontrolovanymi aplikacemi v Marketu...
BlackBerry - asi nikdy nepochopim koncove uzivatele techto zarizeni. Drtiva vetsina funkci mi tu prijde zbytecna a pro manazera to snad musi byt jen marneni drahoceneho casu.
iOS - nemam zadny problem za 3 roky. Vse jede jak ma. JB neresim. Osobne bych velmi uvital nejakou inovaci, vetsi displej vice gest pro iPhony. A take diodu, ktera by me upozornovala treba na zmeskany hovor ci zpravu. A samozrejme nizsi cenu.
-
- iPhone expert
Trochu statistiky
Pěkně roste Samsung i Apple, z menších potom ZTE a Huawei. Naopak silně ztrácí Nokia, LG, mírně také HTC, RIM.
Tady je to také poměrně jednoznačné - Android má už přes 50% trhu, iOS necelou čtvrtinu. Ostatní platformy jsou více či méně výklenkáři.
Pěkně roste Samsung i Apple, z menších potom ZTE a Huawei. Naopak silně ztrácí Nokia, LG, mírně také HTC, RIM.
Tady je to také poměrně jednoznačné - Android má už přes 50% trhu, iOS necelou čtvrtinu. Ostatní platformy jsou více či méně výklenkáři.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
-
- iPhone guru
Ja jen doufam, ze WP8 poroste a to hodně. Je v našem zájmu mít tři silné systémy na trhu. Osobně doufám, že se o nový WP začnou zajímat i vývojáři a kdoví, jednou si třeba telefon od Nokie zas koupím. Dlaždice jsou prostě cool, WP8 to dotáhl k dokonalosti. Co se mi však nelíbí je v systému všudypřítomný bílý text na černém pozadí, to je hnus.
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
-
Tak si to přepneš na černý text na bílŕm pozadí
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
- iPhone guru
To jsem nevěděl, že jde
MacBook Pro 13" (2017)
-
- Moderator fóra
No jo, jde. Tak ničemný ten WP zase není.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
-
- iPhone expert
Android jsem měl tak dlouho, až jsem se radši vrátil k mobilům bez OS (Sony Ericsson w580i) a šetřil na svůj první iPhone a teď bych neměnil, kdybych musel tak WP
-
- Klub čistého iOS
Musím povedať, že som tiež začínal s bežnymi telefonmi ale od roku 2008 mám už len iphone . Par známych malo android, symbian,wm a pod.. no neviem mne sa to rozhranie nejak nelúbi. Ako som prešiel na iphone 4 tak som si povedal že už nikdy nič ine okrem applu nechcem. Priklad odfotim fotku, upravím, orežem.. odošlem mailom.. a to naozaj len s minimálnou námahou, nepotrebujem k tomu milion dalsich zariadeni. A neni to len o fotení, s tým telefónom sa da, nebojim sa tvrdiť, robiť takmer všetko. Od hier, cez fotky a kvalitne kamerovanie až k pracovným činnostiam. Proste parádny stroj aj keď za cenu odpovedajúcu jeho dokonalosti. Statistiky môžu ukazovať, že ľudia si viac kupujú lacnejšie zariadenia s Androidom a podobnými OS no myslím, že je to preto lebo nechcu dať toľko penazí do telefónu. Radšej daju pár stoviek € do telefónu s Androidom, ktorý je ale podstatne pomalší, možno má niektore parametre aj lepšie no s iOS sa nemôže ani len porovnávať.
Apple iPhone 7 Plus 32GB Silver
Apple iMac 21,5" i5-2400S, 12GB RAM, 500GB HDD
XBOX One 500GB
Apple iMac 21,5" i5-2400S, 12GB RAM, 500GB HDD
XBOX One 500GB
-
- Mírně pokročilý
Tak já mohu povědět přesun z druhé strany. 4 roky jsem byl bezvýhradný uživatel iPhonu. Nikdy jsem si nedokázal představit, že bych chtěl iOS opustit k Androidu (spíš jsem koukal po WP, kde mě ale zklamala nabídka aplikací). No a teď mám v kapse HTC One X.
Celý můj pohled na věc změnila nová verze Jelly bean - 4.1.
Jo sice jsem pořád na 4.0.3 ICS, čekám na update na 4.0.4 a HTC Sense 4.1 - pak totiž bude vše super (ironie), ale to tak nějak patří ke světu Androidu, nevadí mi to tolik. HTC není super rychlé, ale může to být horší (LG, Sony ....).
Musím říct, že některé věci po 4 letech opravdu bolí, ale člověk nemůže po Androidu chtít, aby se choval jako iOS a zase naopak. Co se týče nějakého ladění ve dne v noci, to nedělám, stačí mi nainstalovat nějaký launcher a mohu normálně fungovat.
Měl jsem možnost vidět Jelly Bean a ano, to už se opravdu vyrovnavá reakcím iOS (brzo, huh), jsem ve fázi čekání na update, protože někdy fakt není vidět, že telefon má Tegru 3 a 4 jádra .
Pořád musím říct, že iOS je lepší systém, lépe řešený, provedený, kompaktní, ale zůstanu u Androidu, nějakým způsobem mně baví.
Design Androidu se opravdu zlepšil hodně, viz screen mé plochy.
Celý můj pohled na věc změnila nová verze Jelly bean - 4.1.
Jo sice jsem pořád na 4.0.3 ICS, čekám na update na 4.0.4 a HTC Sense 4.1 - pak totiž bude vše super (ironie), ale to tak nějak patří ke světu Androidu, nevadí mi to tolik. HTC není super rychlé, ale může to být horší (LG, Sony ....).
Musím říct, že některé věci po 4 letech opravdu bolí, ale člověk nemůže po Androidu chtít, aby se choval jako iOS a zase naopak. Co se týče nějakého ladění ve dne v noci, to nedělám, stačí mi nainstalovat nějaký launcher a mohu normálně fungovat.
Měl jsem možnost vidět Jelly Bean a ano, to už se opravdu vyrovnavá reakcím iOS (brzo, huh), jsem ve fázi čekání na update, protože někdy fakt není vidět, že telefon má Tegru 3 a 4 jádra .
Pořád musím říct, že iOS je lepší systém, lépe řešený, provedený, kompaktní, ale zůstanu u Androidu, nějakým způsobem mně baví.
Design Androidu se opravdu zlepšil hodně, viz screen mé plochy.
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD
- rony
- Klub čistého iOS
instinktivne si podobne usporiadanie plochy androidu robim aj ja. Kolega, zaryty Androidak, ma k tomu poznamky, ze "nemoze mat widgety, tak vyhlasuje, ze ich nepotrebuje ale keby ich mal iOS, hned su najlepsia vec" :-)
Velmi dlho som premyslal nad widgetmi. Technologicky hracicka vo mne ich obdivuje.
Kritik realizacie zasa vidi, ze drviva vacsina widgetov su nepekne veci, kde ich autori sa akoby snazili cosi zlisovat do plochy 32x64px. Naviac staci dat 2-3 vedla seba a vyzera to... nevzhladne. Graficky ponaty system widgetov na androide mi seriozne vadi, nie funkcne ale najma na pohlad :) posobi to na mna zmatene (aj ked ja som schopny appku so zlou ikonkou zmazat).
Pragmatik zasa vidi, ze obsah vo widgetoch je casto zmatene usporiadany, na malej ploche snaha urobit informacne centraly, medzi widgetmi nie je ZIADNY suvis ani dohoda o tom, ako podobne prvky prezentovat. Naviac casto kazda app pridava desiatky widgetov a potom sa mi v nich tazko orientuje a vybera - a odradzuje ma to od skumania, naozaj nemam cas pridavat si postupne 30 widgetov na plochu, konfigurovat ich a potom zistit, ze su nanic.
Mam nejasnu predstavu ako by pre mna mali fungovat informacie podavane cez homescreen alebo lepsie cez lockscreen (obecne NEPOTREBUJEM na homescreen nic okrem ikoniek) a dost sa to blizi konceptu Notifikacnej rolety plus to, co existuje teraz, len okrem push by tam mohli byt aj dalsie moznosti. V kazdom pripade som skor za striedmejsie zobrazenie - ikonka, text. Ziadne cirkusove kreacie typu pidiobrazky, minividea alebo tristodruhov hodiniek.
Velmi dlho som premyslal nad widgetmi. Technologicky hracicka vo mne ich obdivuje.
Kritik realizacie zasa vidi, ze drviva vacsina widgetov su nepekne veci, kde ich autori sa akoby snazili cosi zlisovat do plochy 32x64px. Naviac staci dat 2-3 vedla seba a vyzera to... nevzhladne. Graficky ponaty system widgetov na androide mi seriozne vadi, nie funkcne ale najma na pohlad :) posobi to na mna zmatene (aj ked ja som schopny appku so zlou ikonkou zmazat).
Pragmatik zasa vidi, ze obsah vo widgetoch je casto zmatene usporiadany, na malej ploche snaha urobit informacne centraly, medzi widgetmi nie je ZIADNY suvis ani dohoda o tom, ako podobne prvky prezentovat. Naviac casto kazda app pridava desiatky widgetov a potom sa mi v nich tazko orientuje a vybera - a odradzuje ma to od skumania, naozaj nemam cas pridavat si postupne 30 widgetov na plochu, konfigurovat ich a potom zistit, ze su nanic.
Mam nejasnu predstavu ako by pre mna mali fungovat informacie podavane cez homescreen alebo lepsie cez lockscreen (obecne NEPOTREBUJEM na homescreen nic okrem ikoniek) a dost sa to blizi konceptu Notifikacnej rolety plus to, co existuje teraz, len okrem push by tam mohli byt aj dalsie moznosti. V kazdom pripade som skor za striedmejsie zobrazenie - ikonka, text. Ziadne cirkusove kreacie typu pidiobrazky, minividea alebo tristodruhov hodiniek.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
Lépe bych to nenapsal a naprosto souhlasím.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- iPhonefil
Android jako takovy ja hodne zmateny. Jeho podstata je zmatena. Proste nema tu promyslenou jednoduchost. Mel jsem referencni google telefon (galaxy nexus) a po dvou mesicich jsem nechapal...
Navic v nem clovek mnohdy narazi, protoze nevedomky stahne dve aplikace, ktere se nemaji rady u uz zlobi... Je fakt, ze kupr. notifikace z FB jsou rychlejsi nez v prohlizeci na macu.
Jsem velmi rad za iOS.
Navic v nem clovek mnohdy narazi, protoze nevedomky stahne dve aplikace, ktere se nemaji rady u uz zlobi... Je fakt, ze kupr. notifikace z FB jsou rychlejsi nez v prohlizeci na macu.
Jsem velmi rad za iOS.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhone 6S space gray, 64GB
-
Měl jsem chvíli v ruce wp7 a tam použitý systém dlaždic je zajímavým kompromisem mezi androidem a iOS, jen ten systém potřebuje trošinku dospět.
Apropos nedávno jsem někde četl, proč vlastně není na android tolik hudebních aplikací jako na iOS, v androidu jde totiž i zvuk přes javu a nikoliv přes core api jako jako je tomu tak u iOSu. Možná takŕ důvod proč jsem neměl v ruce jediný android, který by měl lepší zvuk jak iPhone nebo iPad.
Apropos nedávno jsem někde četl, proč vlastně není na android tolik hudebních aplikací jako na iOS, v androidu jde totiž i zvuk přes javu a nikoliv přes core api jako jako je tomu tak u iOSu. Možná takŕ důvod proč jsem neměl v ruce jediný android, který by měl lepší zvuk jak iPhone nebo iPad.
MacBook Pro Retina 15 10.10
-
- Mírně pokročilý
Api zvuku nevím, ale na mém One X, které se pyšní nálepkou Beats (sluchátka té značky mě nikdy nelákaly) je zvuk oproti iPhonu otřesný. Částečně je to HW chybou, díky které půjde na reklamaci. Ale hlavně je to šetření HTC a mezinárodní verze má narozdíl od americké verze One X levnější a horší audiochip. Ale to už odbočuji.
Jak tady někdo říkal o vrácení peněz, tak na iOS to funguje taky, lze napsat na podporu Apple a oni vrátí peníze, osobně ozkoušeno.
Jak tady někdo říkal o vrácení peněz, tak na iOS to funguje taky, lze napsat na podporu Apple a oni vrátí peníze, osobně ozkoušeno.
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
- rony
- Klub čistého iOS
ano, budem za zleho: android robia vyrobcovia, ktori na chrchlanie zvuku pouzivali odpad lebo robili klasicke mobily. iphone vyrobili z ipodu zameraneho na muziku s dorazom aby do reprodukcie zvuku nebol zapojeny procesor sam spolu s x ulohami. a apple pridal doraz na to, aby grafika bola vzdy excelent s plynulym pohybom. androidi hw bol jednoducho, aby to posielalo signal na obrazovku, os androidu je urobeny tak, aby si vedel poradit s cimkolvek co namontuju.
proste to tak je a spory o kvalitu su v tom, ze vizualne zamerani ludia maju doraz na tuto stranku a techcicky zamerani ludia, ktori nerozoznaju akvarel od grafiti nechapu o co im ide a myslia si, ze podstatne je, ze je to oled, lebo ten rozdiel chapu ako lepsi parameter. vizualne orientovany clovek vnima to, co a ako sa na obrazovke hybe.
preto ios ludia lepsie hodnotia os od ms ako android lebo ho navrhovali vytvarnici. a u zvuku beries ako default fakt, ze ios hra hudbu akoby mimochodom, ani nevnimaju, ze s tym strojom mozu pocuvat muziku a os to nezatazuje. androidak je technik a odpusti taketo detaily, lebo ich nevnima :-) preto su androidaci fixovani na rozne prepinace a vypinace funkcii a applista ich nechce :-)
proste to tak je a spory o kvalitu su v tom, ze vizualne zamerani ludia maju doraz na tuto stranku a techcicky zamerani ludia, ktori nerozoznaju akvarel od grafiti nechapu o co im ide a myslia si, ze podstatne je, ze je to oled, lebo ten rozdiel chapu ako lepsi parameter. vizualne orientovany clovek vnima to, co a ako sa na obrazovke hybe.
preto ios ludia lepsie hodnotia os od ms ako android lebo ho navrhovali vytvarnici. a u zvuku beries ako default fakt, ze ios hra hudbu akoby mimochodom, ani nevnimaju, ze s tym strojom mozu pocuvat muziku a os to nezatazuje. androidak je technik a odpusti taketo detaily, lebo ich nevnima :-) preto su androidaci fixovani na rozne prepinace a vypinace funkcii a applista ich nechce :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- iPhone guru
rony naprosto s tebou souhlasim s nevzhlednosti widgetu na androidu zpusobenou nejednotnosti a ruznorodym designem. V protikladu k tomu stoji prave WP8 a Live Tiles, ktery jsou podle me naprosto uzasny, konzistentni, dobre vypadajici a hlavne funkcni prvek.
Toto jsou duvody co me odrazuji od koupi WP8 telefonu:
-zpusob jakym MS zabil top model Nokie (Lumia 900) par tydnu po vydani ve me vzbuzuje obavy co by se v budoucnu mohlo stat s mym potencionalnim top modelem
-chuda nabidka v Marketplace. nenasel bych tam spoustu alternativ k iOS applikacim(navic design tech appek taky nic moc, ale zatim je to vse jen pro WP7)
-chybelo by mi iMessage
-musel bych zase zacit pouzivat sluzby Googlu (na Macu a iPadu mam iCloud, takze jsem vlastne uvezenen v iOS/OS X ekosystemu)
A je toho myslim vic, ale ted si nemuzu vzpomenout
Toto jsou duvody co me odrazuji od koupi WP8 telefonu:
-zpusob jakym MS zabil top model Nokie (Lumia 900) par tydnu po vydani ve me vzbuzuje obavy co by se v budoucnu mohlo stat s mym potencionalnim top modelem
-chuda nabidka v Marketplace. nenasel bych tam spoustu alternativ k iOS applikacim(navic design tech appek taky nic moc, ale zatim je to vse jen pro WP7)
-chybelo by mi iMessage
-musel bych zase zacit pouzivat sluzby Googlu (na Macu a iPadu mam iCloud, takze jsem vlastne uvezenen v iOS/OS X ekosystemu)
A je toho myslim vic, ale ted si nemuzu vzpomenout
MacBook Pro 13" (2017)