Tak téma trošičku oživím.
V úterý jsem si dovezl své první auto. Po asi dvoudenním prohledávání inzercí, kde jsem narážel na různý Hondy Civic, Fábie, Golfy III, jsem si vybral Golfa IV. Když jsem prošel jejich stránky, tak mi ale hned padla do oka Alfa Romeo 147, nadšenej jsem pomalu sháněl informace o italských autech, které jsem nikdy tak nějak neměl rád a díval jsem se na ně přes prsty (předtím jsem jezdil buď v Mazdě nebo BMW). Od známého, kterému prošla garáží spousta aut (včetně dvou Alf) jsem se dozvěděl, že většina dotažených AR 147 z Itálie, bývá stočených a mají mezi 125-150k km, což se po výpisu asi deseti inzerátů ukázalo jako 90% pravda.
Nechal jsem to být a šel spát. Ráno v 7 mě vzbudil telefon, volal mi otec, že kolega z práce prodává Alfu 145, která je v super stavu, všechno v ní skoro vyměnil a pěkně se o ni staral. Věděl jsem, že tu alfu prodává, ale inzeráty stáhnul, protože ji rezervoval někomu, kdo ještě neměl řidičák a na auto šetřil - naštěstí po telefonátu odřekl. I když jsem zezačátku nebyl moc nadšený, protože 147ka mi padla do oka víc, po chvíli zvítezil rozum a večer se jelo pro 145ku.
Přijde mi to jako když se stanete nejlepší kamarádi s někým, kdo vám byl nesympatický a tak nějak jste ho přehlíželi. Jsem majitelem teprve čtvrtý den, ale mám ji rád čím dál víc.

Alfa má motor 1.6TS se 120 koňma a 1190kg.