Netgear 4300: macy a idevices
- rony
- Klub čistého iOS
Netgear 4300: macy a idevices
Mate niekto
http://www.netgear.com/home/products/wi ... R4300.aspx
viete mi odsuhlasit vyber s ohladom na mac pocotace a ios zariadenia? mam veci aj na eth kabli aj na wiine.
ocakavam reakcie typu bez problemov resp. som vdacny ak spomeniete, ze ste sa sekli a je to zla volba.
pripadne este odporucenie na vhodnejsi ekvovalent.
chcem router, ktory sa nezacne mrvit a vyzadovat restarty.
http://www.netgear.com/home/products/wi ... R4300.aspx
viete mi odsuhlasit vyber s ohladom na mac pocotace a ios zariadenia? mam veci aj na eth kabli aj na wiine.
ocakavam reakcie typu bez problemov resp. som vdacny ak spomeniete, ze ste sa sekli a je to zla volba.
pripadne este odporucenie na vhodnejsi ekvovalent.
chcem router, ktory sa nezacne mrvit a vyzadovat restarty.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
Re: Netgear 4300: macy a idevices
Mám ho doma cca 3 mesice a na něm krom pc na WiFi a kabelu i iPad2 a iPhone5 (před tím iPhone4). IPad i iPhone jedu v bytě 3+1 cca 80m na WiFi 5G. Router zhruba v prostřed bytu a vse jede OK. Nemel jsem zatím sebemenší problém. V ložnici, preze jednu nosnou zeď a jednu příčku je o jednu čárkou méně jak jinde v bytě, ale jede vse v pohode. Rychlostne i přes WiFi když z PC uploaduju na NAS server Synology to jede pekne. Nejaké problémy s WiFi na ikrabickach jsem ještě nepocitil.
Co se tyče rychlosti, nějak to neměrim, ale jede to ok, po GB LAN mne zvládne z NASu přehrávat 2x HD film a ještě u toho jede zálohu.
Jinak co se tyče restartu a nějakého padání, oproti TP-linku zatím bez problému, takže za mne spokojenost.
Co se tyče rychlosti, nějak to neměrim, ale jede to ok, po GB LAN mne zvládne z NASu přehrávat 2x HD film a ještě u toho jede zálohu.
Jinak co se tyče restartu a nějakého padání, oproti TP-linku zatím bez problému, takže za mne spokojenost.
iPhone 8 Plus 64 White
iPad Pro 64 GB White
Apple Watch 3
Apple TV 4k
HomePod
iPad Pro 64 GB White
Apple Watch 3
Apple TV 4k
HomePod
- rony
- Klub čistého iOS
super, skvela odpoved, vazne si mi hodne hodne pomohol.
-
- Moderator fóra
Mel jsem ho jako jeden z kandidatu, ale nakonec jsem vybral WD My Net 900 (http://www.wdc.com/cz/products/products.aspx?id=710) kvuli 7-mi 1GB portum. Zatim bezi skvele...
Slusna stranka s testy rychlostí a zařízení - http://www.smallnetbuilder.com/wireless
Slusna stranka s testy rychlostí a zařízení - http://www.smallnetbuilder.com/wireless
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
-
- Host
Jinak co se tyče nastavení, tak samo ze vse DHCP a WiFi 2,4 i 5G nastaveno na WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]. S tímhle mne iKrabicky běhají úplne ok.
Celkove menu je i v cz jazyce a musel jsem si na nej zvykat, ale to člověk jednou nastaví a je to.
Jedine co mne štve, ze nelze změnit defaultni jméno admin na přihlášeni, jen heslo. Zkoušel jsem i alternativní fw wrt-dd či jak se to jmenuje, běželo to na tom v pohode, ale nevedlo mne. Portu to pro mne ma málo, ale mám k tomu připojeny 1GB switch.
Když by nejaké otazky a budu vědet, klidně odpovím.
Celkove menu je i v cz jazyce a musel jsem si na nej zvykat, ale to člověk jednou nastaví a je to.
Jedine co mne štve, ze nelze změnit defaultni jméno admin na přihlášeni, jen heslo. Zkoušel jsem i alternativní fw wrt-dd či jak se to jmenuje, běželo to na tom v pohode, ale nevedlo mne. Portu to pro mne ma málo, ale mám k tomu připojeny 1GB switch.
Když by nejaké otazky a budu vědet, klidně odpovím.
iPhone 8 Plus 64 White
iPad Pro 64 GB White
Apple Watch 3
Apple TV 4k
HomePod
iPad Pro 64 GB White
Apple Watch 3
Apple TV 4k
HomePod
- rony
- Klub čistého iOS
porty stvu aj mna, vacsina routerov konci 4mi a je to chore, v beznom baraku mas uz aj telku na ethernete, takze uz by mali zacat mysliet ma to.
-
- iPhone expert
Tuto řadu má kolega (WinPC, iPad, iPhone) a nestěžuje si. V běžném bytě pokrytí solidní (viz. výše). Router má i nějakou iOS aplikaci na monitoring.
Uvažoval jsem o něm taky, ale vzhledem k jeho nižším rychlostem jdu do Mikrotika (potřebuji max. propustnost).
Uvažoval jsem o něm taky, ale vzhledem k jeho nižším rychlostem jdu do Mikrotika (potřebuji max. propustnost).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
- rony
- Klub čistého iOS
Petrt: netgear ci ten wd?
-
ten WD My Net 900 ma zaujal tymi portami, nepocul som, ze by WD fusovalo do routerov, ale zjavne je to popularnejsi stroj. Nedovera len preto, ze clovek nepocul ziadne vyjadrenia zakaznikov.
-
ten WD My Net 900 ma zaujal tymi portami, nepocul som, ze by WD fusovalo do routerov, ale zjavne je to popularnejsi stroj. Nedovera len preto, ze clovek nepocul ziadne vyjadrenia zakaznikov.
-
- iPhone expert
Netgear, WD neznam. Stejne si myslim, ze pro lidi s "UPC" ci nejakou wifi pripojkou je celkem jedno jaky router poridi. Loterie je to imho az pro lidi s hodne rychlou linkou a konickem ve stahovani "linux distribuci".
- rony
- Klub čistého iOS
Bacha. Mne ide o LAN. Vela ludi si mysli, ze router je nevyhnutna krabicka k internetu a tym to konci. Ja mam DOMACU SIET.
Na Ethernete mam: pocitac, appletv, televizor(!!!), multimedialny prehravac, NAS.
Na WiFi mam samozrejme vsetky WiFi zariadenia pocnuc iOS a konciac macbookom.
Na tej istej kabelazi dokonca aj setobox optickej kablovky.
Potrebujem SPOLAHLIVY router, ktory znesie prevadzku bez zakopnutia o vlastne nohy. Nejaka rychlost downloadu ci uploadu ma zaujima az dodatocne vzhladom k optickej linke, no aj tu je pre mna dolezitejsie, aby mi router nelikvidoval odozvu sietovych pripojeni.
Dalej ma nesmierne zaujima schopnost neprekvapovat idiotskymi vlastnostami - typu maximalne 5 MAC adries, lebo KTO PREBOHA moze potrebovat filtrovat VIAC. A podobne.
Zrejme mam odlisne priority a vacsina ludi kupuje router, aby to rychlo sosalo. Keby mi slo o toto, tak sa na nic nepytam, otvorim si podobne benchmarky. Zaujima ma skor rozhranie konfiguracie a uzitocne moznosti.
Ja mam napr. v mojom terajsom tupom routri klienta na OpenDNS (a pod.), co je pre mna prakticke. Takisto mam moznost napr. otvarat dovnutra FTP pripojenie v presne stanovenom case, opat nesmierne uzitocne. Rovnako by mi prospelo, aby som vedel napr. na dialku vypnut WiFi rozhranie alebo dokonca planovat jeho zapinanie a vypinanie.
Ak by mi slo o rychlost, nespekulujem tu nad 100 eurovymi routrami ale kupim si v kramku nejaky za 20 eur a dojdem k tomu istemu, lebo sosaci obvykle sedia v detskej izbe s jednym kompikom a externym diskom schovanym pod zositom. :)
Nasadili ste mi ale dalsi router, ten WD vyzera byt slusny, ba dokonca lepsi. Len neviem nic o jeho konfiguracnom rozhrani.
Na Ethernete mam: pocitac, appletv, televizor(!!!), multimedialny prehravac, NAS.
Na WiFi mam samozrejme vsetky WiFi zariadenia pocnuc iOS a konciac macbookom.
Na tej istej kabelazi dokonca aj setobox optickej kablovky.
Potrebujem SPOLAHLIVY router, ktory znesie prevadzku bez zakopnutia o vlastne nohy. Nejaka rychlost downloadu ci uploadu ma zaujima az dodatocne vzhladom k optickej linke, no aj tu je pre mna dolezitejsie, aby mi router nelikvidoval odozvu sietovych pripojeni.
Dalej ma nesmierne zaujima schopnost neprekvapovat idiotskymi vlastnostami - typu maximalne 5 MAC adries, lebo KTO PREBOHA moze potrebovat filtrovat VIAC. A podobne.
Zrejme mam odlisne priority a vacsina ludi kupuje router, aby to rychlo sosalo. Keby mi slo o toto, tak sa na nic nepytam, otvorim si podobne benchmarky. Zaujima ma skor rozhranie konfiguracie a uzitocne moznosti.
Ja mam napr. v mojom terajsom tupom routri klienta na OpenDNS (a pod.), co je pre mna prakticke. Takisto mam moznost napr. otvarat dovnutra FTP pripojenie v presne stanovenom case, opat nesmierne uzitocne. Rovnako by mi prospelo, aby som vedel napr. na dialku vypnut WiFi rozhranie alebo dokonca planovat jeho zapinanie a vypinanie.
Ak by mi slo o rychlost, nespekulujem tu nad 100 eurovymi routrami ale kupim si v kramku nejaky za 20 eur a dojdem k tomu istemu, lebo sosaci obvykle sedia v detskej izbe s jednym kompikom a externym diskom schovanym pod zositom. :)
Nasadili ste mi ale dalsi router, ten WD vyzera byt slusny, ba dokonca lepsi. Len neviem nic o jeho konfiguracnom rozhrani.
-
- iPhone expert
Vidim, ze mam podobne pozadavky jako ty (az na ty casove vazby a vypinani wifi) a protoze mam strach vyhodit 3-4k za nejakou hracku u ktere nevim, zda budu schopny vse nastavit, jdu do reseni ktere jsem napsal nahore.
Lokalni sit jsem nezminoval proto, ze nevim jak bys ji dokazal jejim pouzivanim zevnitr shodit. Slabe misto je u prekladu na vnejsi sit a nepocitam, ze router v teto cene bude padat jako TPlink 841 rev8, kterej po zatizeni wifi casti vice jak 4ma soucasnyma pripojenima spadne
Neatgear kolegy umoznuje definovat casove plany pro zapnuti/vypnuti wifi casti.
Na dalku (pres webove rozhrani) jde wifi cast aktivovat/deaktivovat.
Casova vazba na preklad portu nastavit nejde.
Jak jsem zminoval aplikaci pro iOS, tak ta funguje prej jen v lokalni siti.
Lokalni sit jsem nezminoval proto, ze nevim jak bys ji dokazal jejim pouzivanim zevnitr shodit. Slabe misto je u prekladu na vnejsi sit a nepocitam, ze router v teto cene bude padat jako TPlink 841 rev8, kterej po zatizeni wifi casti vice jak 4ma soucasnyma pripojenima spadne
Neatgear kolegy umoznuje definovat casove plany pro zapnuti/vypnuti wifi casti.
Na dalku (pres webove rozhrani) jde wifi cast aktivovat/deaktivovat.
Casova vazba na preklad portu nastavit nejde.
Jak jsem zminoval aplikaci pro iOS, tak ta funguje prej jen v lokalni siti.
- rony
- Klub čistého iOS
ano, netgear mam uz trosku nastudovany, aj ked dolovat z ludi to co potrebujem je tazke :-) vacsina riesi rychlosti a usb porty a ine nezmysly, ktore vidi kazdy s minimom oci :)
ja som u sucasneho routeru nadabil prave na ten limit poctu MAC adries vo filtri, doslova umela hranica spocivajuca v tom, ze v rozhrani jednoducho nebol dalsi riadok :) pritom viem, ze ten linux to nakoniec v pozadi len uklada do txt suboru :)
este ma zaujima ten WD, zatial som netrafil nic, kde by som si mohol pozriet rozhranie.
LAN spominam len preto, ze kludne moze byt drahy router postaveny na nejakom labilnom OS lebo poziadavky boli urobit namakany nabity router plny funkcii ako BLIKAJ do rytmu, rob nejaku SMARTDISKIDIOT feature a nakoniec mi ta zhadzuje router :) pripadne ma poddimenzovany vykon a tak niektore extremne stavy nevydycha. :)
ps: ten WD uz trosku studujem a podla vsetkeho to ma creva ako nejaky model Dlinku :))) ale nema ten schedulovany port forwarding dovnutra siete ale zrejme to je uz nepozadovana funkcia.
ja som u sucasneho routeru nadabil prave na ten limit poctu MAC adries vo filtri, doslova umela hranica spocivajuca v tom, ze v rozhrani jednoducho nebol dalsi riadok :) pritom viem, ze ten linux to nakoniec v pozadi len uklada do txt suboru :)
este ma zaujima ten WD, zatial som netrafil nic, kde by som si mohol pozriet rozhranie.
LAN spominam len preto, ze kludne moze byt drahy router postaveny na nejakom labilnom OS lebo poziadavky boli urobit namakany nabity router plny funkcii ako BLIKAJ do rytmu, rob nejaku SMARTDISKIDIOT feature a nakoniec mi ta zhadzuje router :) pripadne ma poddimenzovany vykon a tak niektore extremne stavy nevydycha. :)
ps: ten WD uz trosku studujem a podla vsetkeho to ma creva ako nejaky model Dlinku :))) ale nema ten schedulovany port forwarding dovnutra siete ale zrejme to je uz nepozadovana funkcia.
-
- Moderator fóra
uzivatelska prirucka by nestacila?
http://www.wdc.com/wdproducts/library/?id=334&type=25
Kdyz tak mi napis navecer az budu doma, muzu se do rozhrani kouknout a kdyz tak neco zodpovedet.
http://www.wdc.com/wdproducts/library/?id=334&type=25
Kdyz tak mi napis navecer az budu doma, muzu se do rozhrani kouknout a kdyz tak neco zodpovedet.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
- rony
- Klub čistého iOS
tu som hladal a nevedl vygooglit. niekedy je lepsie zive demo rozhrania, maloktory vyrobca to chape a poskytuje. mne nejde o to ci je "krasnuske rusofuske" alebo "cierne metalisticke" ale ako funguje :))) dik manual sa mi hodi :)