Naše Kola

vše co vás napadne
Odpovědět
mookie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Naše Kola

Příspěvek od mookie »

parmin píše:Byl jsem svědkem toho, jak zmizelo kolo ze zamčeného střešního nosiče Thule ProRide 591

Mám tyhle nosiče na střeše a do té doby jsem si myslel, že jsou dostatečně bezpečný a běžně jsem nechával auto s koly na střeše na parkovištích (např. cestou na hory u nákupních center, když jsme si šli nakoupit potraviny)

No, od té doby už to nedělám...

k tomuhle bych jen podotknul to, že iluze bezpečí zamčenýho nosiče Thule je naprosto zcestná... ke všem produktům Thule je jen několik málo druhů klíčů (asi 5, pokud si to pamatuju dobře), který není moc velkej problém si obstarat... vyzkoušet pak jeden z pěti klíčů a odemknout nosič je už to nejmenší

osobně bych kolo na nebo v autě před obchoďákem nenechal ani náhodou, zvlášť pokud je v autě víc lidí, tak nechápu, že aspoň jeden nezůstal hlídat

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Tak vcera jsem odjel Cyklomaraton Okolo Usti. Proti Kolu pro zivot to byl docela mazec. Vsechno terenem a to docela narocnym. Sjezdy prudke, technicke. Na 44 km nastoupano necelych 1200 m, takze jsme si dali pekne do tela. O pady nebyla nouze, spoustu lidi bylo v cili pomalovano tou zelenou "naplasti" co se dava po operaci. Jeden borec bohuzel upadl tak spatne, ze tam pro nej byl vrtulnik... Se mnou se dvakrat urvala krajnice, kdyz me to vyneslo, ale nastesti jen lehke pady. Od 1/4 trate jsem me trapily krece v lytku, a kdyz konecne povolily, tak zacly krece v rukach z toho brzdeni ve sjezdech :-) Cca 10 minut jsem cekal kvuli vrtulniku, takze s vyslednym casem 2:53 jsem byl nakonec spokojeny...
Kazdopadne zas zazitek, na ktery se jen tak nezapomene ;-)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ty jo, obdiv, to by byla moje smrt.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Jeee dekuju, se jeste zacnu cervenat ;-)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Kamaratova tvorba, pozrite si
http://www.pinkbike.com/video/323772/#top
kedysi som tú trať založil a chalani to potom poprerábali :) síce už rok nejazdím, no do pár týždňov by som mal znova po roku začať, neskutočne mi to chýba. Mám zálusk na tento bike - Specialized P1
Obrázek
a ak sa podarí, tak budúci týždeň si poň idem. Neskutočne sa teším :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Mam radost za tebe, Marku, drzim pesti at vse dobre dopadne a pristi tyden zas slapnes do pedalu.

Me bike chytl loni, kdyz jsme zacali jezdit zavody. A letos, co jsem si poridil carbon 29" se z toho stala laska :-D Nedovedu si predstavit, ze bych nemohl jezdit. Vcera jsem prekous i to vedro a byl v Chuchli na KPZ. Dal jsem klasiku - trasa C 38 km, prevyseni 800 m. Puvodne jsem chtel jet na pohodu, treninkove. Ale na startu jsem potkal kolegu z tymu, takze z toho byl ostry zavod. Kolega se hlasil mesic predem, takze stal v prvnim baliku, zatimco ja vcera hodinu pred startem, takze az 4 nebo 5 balik. Podarilo se mi ho ale sjet, dokonce jsem ho nekde predjel, cehoz jsem si ani nevsim. Jenze na prijezdu na oval (po louce) predemnou dva spadli. Povedlo se mi vyhnout, ale chyt jsem blbe rigol a uz to neslo srovnat, takze jsem sel taky. Tam me zpatky dojel kolega. Tak jsem mu navrhnul pratelsky dojezd do cile, souhlasil. Ale podvedome jsem cekal, ze to nebude jen tak. No a na vjezdu do cilove roviny u hlavni tribuny (cca 200 metru rovina) do toho zacal dupat na krev. Takze jsme si dali do cile sprint jak o zlato :-D Nakonec jsme meli oba na desetinu stejny cas :-) 1:58:48.6 V tom vedru to bylo narocne, ale proti tomu Usti minuly tyden krasny zavod ;-)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Pekne ste si to dali :)
Ten specialized nieje nič extra, no je to kvalitka, jedine budem hneď meniť brzdy, najlepšie nejaké štvorpiesty hydri, uvidíme :) zajtra budem vedieť či to klapne
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Koukali jste nekdo v nedeli na SP horskych kol? Co rikate na vykon Ondry Cinka? Jel paradne, byla radost na to koukat. Skoda toho Schurtera, ale to co predved v poslednim kole bylo neskutecne. I druhe misto je ale bomba mezi tou konkurenci. A pro CR bude super, ze na mezinarodnich zavodech muzou spolupracovat s Jardou, kdyz uz ted mame dva kluky v elitni desitce ;-)

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Uplně náhodou jsem se ocitl v nejaké restauraci na jídle a tam na velko plosné TV jsem to videl, byl to jen záznam, ale parádní!
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Ondrovi to přeji a snad mu to vydrží ;)
Jára se snad dá brzo do kupy a na MS bude OK a a Ondrou si případně nějak pomůžou ;)

Jinak ten jeho nový Epic fakt luxus
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Já zase žeru bajk M. Fontany, to je prostě nááádhera :-)

Obrázek
Obrázek
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Ja ty lefty nejak nedavam... Uz na pohled mi to prijde divny a predstava, ze bych na tom mel jet...

Navic at mi nikdo netvrdi, ze kdyz je ten naboj chycenej jen na jedny strane, tak to nedostava vic na pr..l :-) To je paka a to je fyzika a tu proste neosulis...

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Kulhavé taky nemusím ;) (nemyslím Járu)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Jasný, jeden má rád holky, jinej zase vdolky :-)

Jen teda když už jsme u tý fyziky. Leftyna běhá na jehlovém ložisku. Uvnitř to vypadá nějak takhle:

Obrázek

Všichni ostatní výrobci jedou klasickou koncepci "trubka v trubce". Jinými slovy u tý Leftyny je ve srovnání se vším ostatním na trhu minimální tření a zároveň maximální tuhost.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Parmin: tohle jo, to beru. Ale to resis vidli. Ja mluvim o napojeni naboje predniho kola na tu vidli dole :-)

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

v podstate vsechny auta maji naboj kola upevnemy jako lefty.. fyzika je fyzika.. tam ti to nevadi?? .D :D :D

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Ty jo, dobre ty ;-) Ale tam je to na poradnem kusu hridele :-) Navic je to rozlozene na 4 kola, takze druha strana nepovoli tak velke vylamovani kola (zastavi se to o zem na druhe strane auta).
Nerikam, ze to tak nutne musi byt. Dnesni materialy a konstrukce umi uzasne veci. Jen pro me je to minimalne pocitove hrozny :-)

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

ok tak jinak.. sroub u kola auta ma prumer centimetr a musi udrzet tunu.. leftyna ma prumer drzaku lozisek (konicky dokonce) 2,6cm a musi udrzet cca 80 kilo... ver tomu ze lefty vidlice jsou zhruba o 150% pevnejsi a tuzsi jak nejaka foxyna

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Tu tunu drzi 4-5 sroubu na kazdem kole, takze 16-20. Takze to mas 50 kg na sroub :-P

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Dávám sem to co před tím, tentokrát pro tapatalkáře
http://www.youtube.com/watch?v=-UvO3QITwkU

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Myslím, že se nám ta debata okolo fyziky a leftyny trochu zvrhla :)

Já to beru tak, že někomu se líbí, někomu ne. Mně se líbí moc. Konstrukčně je to samozřejmě 100%-ně dotažený, takže nic jako "vylamování kola" nehrozí.

Jinak v řadě parametrů leftyna skutečně dosahuje lepších hodnot, než konkurenční výrobky. Informací na tohle téma je na webech dost, takže kdo chce, ten si je najde :)

Tak ať Vám to jezdí, ať už na čemkoliv. Stejně je to v nohách :)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Ono to je skôr o tom pocite, a ten si myslím nikdy nebude taký ako u klasickej vydlice
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Ahojte, nadisiel cas, aby som si kupil novy bike, a kedze sa v bicykloch nevyznam, bol by som rad, ak by ste mi povedali svoj nazor. Jazdit sa chystam obcas trochu po lese (ale ziaden downhill) a nespevnenych polnych cestach a inak po cyklocestach. Z tohto dovodu chcem horsky bike, ale zaroven si myslim, ze nepotrebujem nic drahe (a ani si to nemozem dovolit :D ). Zatial som sa pozeral na toto: http://www.cykloshop.sk/kategoria/bicyk ... 2013/15-5/ Co si o tom myslite? Ja akurat viem, ze Specialized maju dobru povest a designovo sa mi bike paci. Co sa tyka parametrov, myslim ze na moje obcasne cisto relaxacne jazdenie staci a odolnost je tiez dostatocna. Aky je teda vas nazor? Pripadne odporucate nieco ine v tejto cenovej kategorii?
[Návod] Ako zisťovať aktuálne info o JB
-MacBook Air 13" 2014 - OSX Mavericks

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Specialized je dobrá značka, sám mám teraz Specialized P1 asi 3 týždne, tento
Obrázek
Na budúci týždeň ešte idem vymeniť brzdy

Osobne by som do biku vrazil o niečo viac, napríklad ten o radu vyšší http://www.cykloshop.sk/kategoria/bicyk ... erveny-13/ no majú oba len 75/80mm vidlicu čo je dosť málo, hľadal by som minimálne so 100mm. Prípadne sa pozri na toto, za tú cenu to je super bike :) http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ha ... oods=15635
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Takže myslíš, že stojí za to, ten príplatok 80 eur? Podla popisu som pochopil, že ten sport má väčší rám, je tam ešte nejaká výhoda?

//Teraz som si vsimol, ze ma aj inu prehadzovacku, je ta na tej sport verzii nejako podstatne lepsia? Okrem toho, ze ma viac-kolecko, to pre mna nie je az taka podstatna vec, pretoze ja by som si kludne vystacil aj s 5 koleckom (vzadu) ak by bolo najvacsie a najmensie kolecko rovnake.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Určite tích vlastne 70 eur stojí za to, je tam toho viac lepšieho

A čo ten Haibike? Ak by som si mal vybrať niečo v tej cene, asi by som šiel po ňom
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Tak asi pojdem do toho Specialized Hardrock Sport. Ten Haibike neviem, tu znacku nepoznam (co nic neznamena, kedze sa v tom neorientujem, ale predsa ten pocit) a Specialized sa mi pozdava viac. Jedine co ma laka na ten Haibike su kotucove brzdy. To ma inak stve na tom Specialized, chapem ze za tu cenu ich tam S neda, ale aspon prednu vidlu s pripravou by mohli. A na zadnu kotucovu tam priprava je? (Neviem to posudit, sam som ich nikdy nemontoval.)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Poslednú dobu robí Haibike celkom slušné biky, vyberal som si chvíľu medzi ním a trekom... Ale nakoniec som zmenil štýl :)
ak by si chcel vpredu kotúč, tak by si musel vymeniť celý náboj, a aj vidlicu, v zadu ak sú navarky, tak iba náboj. No to je celkom veľká investícia
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Tak to mi sposobue este vacsiu dilemu, ako doteraz :D, pretoze je mi jasne, ze ak teraz nezoberem ten Haibike, tak kotucove brzdy budu az na mojom dalsom bicykli. No nic, este si to premyslim a pockam na rady ostatnych. Kazdopadne ti velmi pekne dakujem za pomoc. :) A aku velkost ramu by si mi odporucal (mam kusok viac ako 180 cm)?

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

19-20, sú na to tabuľky, môžeš pozrieť niekde na nete

Toho Haibiku by som sa nebál, robia dobré biky, má dobrú výbavu (jento drahší bike len je na neho akcia)

A jasne počkaj aj na ostatných, kľudne by som sa skočil spýtať aj na fóra špecializované na biky, napr. http://www.mtbiker.sk

Edit: veľkosť 19,5 by ti bola akurát http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ha ... oods=15637
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Dik za radu, skusim sa opytat aj tam. Inak ten Specialized Hardrock Sport som nasiel iba 17,5", takze to je malo?

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

To je malo no... Ale kazdopadne je potreba si to kolo vyzkouset. Kazda znacka je jina geometrie ramu a u jednoho ti muze sedet 19", u jineho 20".

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Tym padom uz som takmer plne rozhodnuty pre ten Heibike. Predsalen priplacat len za znacku nechcem a to by bol presne pripad toho Specialized. Bohuzial ten Haibike maju iba v obchodoch vzdialenych cez 300km, co znamena, ze skusanie asi nebude mozne, ale skusim este pogooglit.

//Tak som objednal ten Haibike, ale v cierno-modro-bielej :). Uz sa nanho tesim, ze ho prevetram.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Veľkosť akú? Ukáž ho ktorý :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Konkretne "HAIBIKE Power RC 26" 2013, matná čierna, 19,5“"
Fotka:
Obrázek

Tak pevne verim, ze budem spokojny a najazdim na nom co najviac km. :)

Upraveny link na obrázok. Marek

//Dakujem za upravu, mozem sa opytat, co bolo na tom mojom linku zle? Aby som znova tu chybu nespravil. Vo webovej verzii fungoval spravne :).

Ani sám neviem, či to bolo zlým serverom, alebo tím že to bolo PNG, alebo tím že to bolo príliš veľké, vôbec sa mi nezobrazil. Dal som ho na rozmer fóra a do JPG a už to ide. Marek
Naposledy upravil(a) Pr3dator dne pon zář 02, 2013 6:46 pm, celkem upraveno 2 x.

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Ja mám tiež HAIBIKE čo tu mám niekde vložené foto vo vlákne a musím potvrdiť že to je fakt :good:

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Roman, tesim sa ze si spokojny, kazdy pozitivny feedback ma presvdcuje, ze som zvolil spravne (no hlavne racionalne). ;)

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Vypada dobre. Preju mnoho spokojenych kilometru.

Me ted prisla aktualizovana tabulka naseho firemniho poharu a malem me omylo, kdyz jsem zjistil, ze jsem na prvnim miste. Prvnich pet je ale v rozestupu 5 bodu (za vitezstvi v 1 zavode je 15), takze posledni zavod, Prazska 50, bude mazec :-)

Takze jsem o vikendu trenoval u Lipna. Dal jsem si Vyssi Brod-Kramolin Stezka v korunach stromu a zpet 38 km, prevyseni 800, cas 1h:45m, prumer 22 km/h. Dolu jsem jel po sjezdovce a pod lanovkou Bike parkem. Super adrenalin. Nektere skoky jsem objel, nebylo videt dopad a naslepo jsem do toho nesel ;-)
Druhy den Vyssi Brod-Maria rast-Kaplicky-Vitkuv kamen (1035 m.n.m.) a zpet. 55 km, prevyseni 1300 m, cas 2h:17m, prumer 24 km/h.
Skoda, ze tam nebydlim, jezdi se tam bozsky...

Obrazek 1

Obrazek 2

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Pr3dator píše:Roman, tesim sa ze si spokojny, kazdy pozitivny feedback ma presvdcuje, ze som zvolil spravne (no hlavne racionalne). ;)

No čo, bike došiel? :)

Ja som si dnes zobral marodku v škole, došli mi brzdy, tieto Shimano BLM-446, namontoval som ich a keď vyzdraviem tak to zabehnem, zatiaľ spokojnosť, za tú cenu.. :) len ešte musím skrátiť hadice, no asi si to nechám až na zimu 8)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pr3dator
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Pr3dator »

Jasné, sry že som sa neozval. Jadro díky za prianie ;). Bike samozrejme dorazil ešte minulý týždeň. Bol som na ňom 3 krát, najazdené možno 30-40 km a potom som ochorel... :( Ale už som to vyležal, kúpil držiak na fľašu a pri najbližšej príležitosti idem, aj keď bohužiaľ práve končí sezóna, ale snáď sa ešte bude dať. :) Inak s bikeom veľká spokojnosť, kotúčové brzdy sú návykové :D.

Odpovědět