Synchronizace Google Calendar a iPhone wireless

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
radjar
Host
Host

Synchronizace Google Calendar a iPhone wireless

Příspěvek od radjar »

Objevil jsem skvělou službu http://www.nuevasync.com/, která umožňuje podobně jako to dělal NemusSync synchronizovat váš Gcal s telefonem přes internetové spojení. Tvůrci hlásí možnost budoucí synchronizace kontaktů v Gmailu a IMAP schránek.
Po zaregistrování vám přijde e-mail a po rekonfirmaci můžete začít využívat službu.
Nastavení je velmi jednoduché https://www.nuevasync.com/PublicSite/us ... p-help.htm
Systém funguje na principu MS Excange, takže každá uálost uložená do kalendář v telefonu nebo n serveru se okamžitě synchronizuje. Doporučuji!!!

silencer

Re: Synchronizace Google Calendar a iPhone wireless

Příspěvek od silencer »

Dobrá zpráva, dík! Jen doufám, že to po beta stádiu nzačne být placené.

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

Almi: edituj svoje príspevky. si tu už dlhšie,takže by si to mal vedieť. tentokrát som urobil editáciu za teba. nabudúce ti ale takéto postovanie už zmažem.

jak je to se synchronizaci? kdyz uz mam castecne synchronizovane udalosti v kalendari z predchozi verze iPhone a nerad bych, abych mel dve stejne udalosti :-(

Edit: tak prvni vec uplne na nic je to, kdyz zadam event v Google Cal, prihodim SMS notifikaci, zeditnu event v iPhone, tak prijdu o tuhle notifikaci Takze nepouzietlne
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

velice dobra zprava. Diky za typ. Sice jedu porad na 1.4, ale jestli to funguje jak si myslim, je to parada.

to cubas: mel by sis uvedomit,ze jde o betu, nez zacnes spratkovite mumlat neco o tom, ze je to UPLNE k nicemu. Zrovna notifikace a jejich synchronizace je problem u vsech podobnych sluzeb pri jejich spusteni. Neni to nic jednoducheho

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

tak uz sem prisel na to, ze POP-UP notifikace z Google Calendar je stejna jako u iPhone, takze staci vsechny notifikace predelat na POP-UP a prestanou vam mizet :-)

caesar: co je na tom napsat, ze je sluzba k nicemu z meho pohledu i kdyz je to beta? az to bude fungovat, tak ji klidne vychvalim, s tim nemam problem.

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Beta byva chybova. Je to jaksi jeji vlastnost.
Jinak tedy chapu spravne, ze SMS notifikaci na gCalu dat nemohu, protoze se mi synchronizaci smaze?

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

presne, smaze se, pokud event editnes v iPhone, ale zda se, ze jsou kluci na dobre ceste...

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Tak me tento program donutil prejit na 2.0.
Vse funguje jak ma, ale po synchronizaci mi zmizi barvyjednotlivych kalendaru a vse je jako driv v jedne barve. i polozka calendars zmizi. To je normalni?

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

bohuzel je to normalni :-(

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Snad to napravi co nejrychleji, do te doby zustanu u synchronizace s MobileMe (coz je utrpeni).

Apple devices can color-code events from different calendars. We don't support it yet, but we are looking into it. Stay tuned.

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

bohuzel je tam vic chyb, napriklad, pokud mas viceradkovy popis, tak ti synchronizace usekava v iPhone podledni znaky radku

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

To bych prekous, Vetsinou jsem strucny. Ale to trideni kalendaru je pro me podstatne. Velice to zprojemnuje praci a hlavne ji zrychluje. Novy kalendar ma totiz moznost vyhledavat pouze udalosti z daneho kalendare a to je parada.

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

to mas pravdu, snad to casem doplni

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

tak jsem tam poslal dotaz ohledne barevnych kalendaru a odpoved mi prisla nasledujici:

Hi, we are working on this feature. The iPhone has the capability to show multiple calendars (with color)
but it has to 'see' these calendars in the server it is syncing with. It does this by performing a folder
tree sync and looking to see if there are subfolders under the calendar node in the tree. These subfolders
are treated as different calendars. You can see this if you create calendar folders in Exchange and
sync an iPhone with that server. Anyway, we need to add the folder sync feature and then arrange
for separate calendars at Google to show up in those folders. At present we have them all in the
default calendar as far as the phone is concerned.

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

dik, kdyz uz jsi u tech dotazu, nahlas jim tam prosim ten problem s notifikaci, pokud mas SMS notifikaci a editnes event v iPhone, tak o ni prijdes. Potom jeste muzes eventu v kalendari priradit pouze jednu notifikaci, coz bylo driv standardne mozne priradit dve. Dalsi problem je se sdilenymy eventy v kalendari, mam v kalendari kalendar pritelkyne a kdyz ji nasdilim nejaky event, jako spolecny, tak jej vidim v iPhone 2x.

Edit: a kdy bude push email :-)

Dik

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

dnes spustili jakysi faq na jejich strankach. Je tam hodne odpovedi.
http://www.nuevasync.com/faq.html

ls8
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

Zajimava je uz prvni veta tech FAQ:

Do you support the iPhone ?
We support original iPhones running the 2.0 software and the iPhone 3G. If you have an older iPhone you need to pay the $20 and upgrade it.

O jakych $20 je rec? :D
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Tomas84

Příspěvek od Tomas84 »

No, ja som to skúsil...vymazalo mi to všetky kontakty z iPhonu. Až potom som zistil, že je to tam napísane :D. Naštastie ich mám v outlooku. Ale nejdu mi tam dostať, lebo su synchronizované pomocou tejto služby. Ako ste to robili vy? Do googlu mi nejdu importovať, importuje mi to len meno a nič viac.

Edit: Tak už som našiel, aj priamo z iTunes sa to dá synchronizovať.
Naposledy upravil(a) Tomas84 dne ned srp 10, 2008 5:55 pm, celkem upraveno 1 x.

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Jak funguji Invitations? Je mozne poslat pozvanku nekomu primo z iPhonu? Nejak jsem neprisel na to, jak. Navic ani pozvanka z gcalu kterou jsem si zkousel pokusne poslat nedorazila....

SixMan

Příspěvek od SixMan »

Přišel někdo na to, jak přes NuevaSync dostat kontakty z iPhona do Gmailu???

lukas111

Příspěvek od lukas111 »

mam s touhle synchronizaci problem...prestala z nejakeho duvodu fungovat a navic konto nejde smazat, ani nejde synchronizace zastavit...zacne se to podivne kousat...nemel jste nekdo podobny problem? na HTc mi to funguje bez problemu...
iphone 3g 16mb, jailbreak, fw 2.1, konto na nuevasync.com...(mimochodem, delal to i pred jailbreak...takze v tom by problem byt nemel...)
dik

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

a kdyz das "Clean SyncInfo" tak to nepomuze?

lukas111

Příspěvek od lukas111 »

ted nevim jestli mas na mysli to same co ja?v settings se da bud vypnout ("soupatko" na off) nebo delete account...a pri obou se to kousne a pokud nerestartuji, tak se podruhe do toho nastaveni vubec nedostanu....ne bo je "clean sync info" jeste nekde jinde?

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

myslim to same co ty. Zkusil bych tu aplikaci smazat a znovu nainstalovat.

lukas111

Příspěvek od lukas111 »

no...to je prave to peklo...je to synchronizace bez aplikace...nuevasync.com simuluje exchange server...zajimave je ze na tech blbejch WM6 to chodi jako hodinky a na iphone ne....coz me mrzi...asi budu muset udelat restore bez zalohy....a celyu jailbreak znovu...:(

lukas111

Příspěvek od lukas111 »

tak konecne jsem nasel odpoved....bohuzel nepotesim nikoho...proste to nefunguje. po update na fw2.1 zacne kalendar mrznout pri synchronizaci. tento problem neni zatim podle faq na nuevasync.com vyresen....jedine co snad pomuze...ale nezkousel jsem to je, kdyz pouzivate pouze stahovani z google...pokud budete editovat...zanedlouho zamrznete...
pokud se nekomu deje to same co me, jedine co pomuze je reset vsech nastaveni...pak se vymaze account pro google a naposledy synchronizovane udalosti vam zustanou...

lukas111

Příspěvek od lukas111 »

co zatim funguje dobre je NemusSync, ale neodvazil jsem se uploadovat udalosti...mozna to zkusim...nebo by to mohl zkusit nekdo jiny...;)

cednicek

Příspěvek od cednicek »

Upload udalosti mi funguje naprosto bezchybne, vcetne zarazeni do spravneho kalendare. Zkusit muzete...

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Já potřebuju, aby se mi synchronizoval Outlook s Googlem. Jsem v tom směru velmi spokojen s Google Calender Sync (verze 0.9.3.3.). Možnost navolit jednocestný sync Google -> Outlook nebo Outlook - Google, samozřejmě, že i 2 way sync. Čili mám vše stejně v iPhone, Googlu i Outlooku a je jedno kam událost vložím :wink:

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

jezisi ja jsem blb.....ja tu celou dobu mluvil o NemuSyncu, ne NuevaSyncu. Ten jsem nechal bejt, dokud tam nepridaji podporu barevnych - tedy oddelenych kalendaru. NemuSync jde bez sebemensich problemu.

lukas111

Příspěvek od lukas111 »

s tim outlookem je to v poho, to vim a s Nemusync taky....jenže ja v praci (bohuzel musim) litam mezi tremi platformami (Iphone, Mac Os a Vista....pripadne WM6+)....coz je ponekud limitujici... :( a jedeine co muze fungovat jako prostrednik je Google...tak jsem myslel, ze k tomu Nuevasync pouziju a nebudu muset....to je jedno.... :shock:

Odpovědět