iOS 8 - názory, skúsenosti

Odpovědět
Clon
iPhonefil
iPhonefil

Re: iOS 8 - názory, skúsenosti

Příspěvek od Clon »

jaPhone píše:Je to normální nebo je to zase nějaký bug? http://2imgs.com/2i/i/541eff31/f7e5af1c ... af7c.f.png

Vzhledem k tomu, že se mi na tvém odkazu zobrazí pouze bílá stránka a nic na ní - URČITĚ TO JE JEN NĚJAKÝ BUG.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Clon
:D

Japhone
Dej screen toho bugu, třeba na imageshack či postimage.org :wink:

K tématu, už jsem to zmiňoval, když jsem měl třeba otevřenou v safari tuto diskuzi, a rychle scrooloval až na konec, tak sekundu trvalo než se stránka vykreslila, stávalo se to nepravidelně a někdy pomohlo ukončení aplikací na pozadí.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

jaPhone
Host
Host

Příspěvek od jaPhone »

Snad už vám to bude fungovat http://postimg.org/image/9hi3s1cz3/
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina

HOFA
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od HOFA »

eXell píše:Uptadutj systém připojením přes iTunes v PC a nemusíš mazat vůbec nic :).

A ještě moje poznatky na iP5:
+ timelapse a předběžné nastavení expozice, tohle mi velmi chybělo, už není nutno při fotkách přírody ťůkat prstem dolů na cestu nebo na předěl horizontu, aby fotka nebyla moc tmavá/světlá
+ hlasové zprávy a diktování textu

- špatná grafika ovládacího centra
- organizace fotografií

Subjektivně plusy převažují mínusy, takže jsem spokojen :)

Díky to jsem netušil
iPhone 6 ios 9,02 64g
iPad Air 16 g
TV apple 2

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Mě přijde grafika ovládacího i notifikačního centra vcelku povedená, ale při vysouvání to není plynulé tak jako dřív.

Arcane
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Arcane »

jaPhone píše:Snad už vám to bude fungovat http://postimg.org/image/9hi3s1cz3/

nastavení - obecné - zpřístupnění a tam si vypni stupně šedi (greyscale)

jaPhone
Host
Host

Příspěvek od jaPhone »

Stupně šedi mám vypnuté

EDIT: Udělal jsem hard reset a už všechno běží jak má.
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina

Petmen
Host
Host

Příspěvek od Petmen »

tak moje postrehy: fotak a video si delalo co chtelo,nekdy fotky a video vzhuru nohama.
a vcera mi telefon umrel l a musel jsem dat zpet ios 7 a pak nahrat Ios 8 a
obnovit :-(
tak doufam, ze uz to bude ok :-)

airmt
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od airmt »

Kdo chce ještě downgradovat na 7ku, tak můžu potvrdit, že Apple 7.1.2 stále podepisuje. Řekl bych, že po víkendu to Apple zařízne.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Ano kdo chce zpet nemel by vahat ani chvili, popravde jak jsem to prestal sledovat, padlo tu ze uz ani trik skrze zalohu shsh bloobs uz neni mozny.

next751
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od next751 »

Chcel som si stiahnut appku, nesla, za par minut zacalo stahovat appky, ktore som vymazal vcera...

FILIPSN007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od FILIPSN007 »

Po delším používání jsem zjistil, že Safari je na 5S mírně pomalejší, občas když se vracímm na předchozí stránku, tak se znovu načítá, občas pomalejší přepínání písníček, no a otřesná optimalizace Youtube, ta je opravdu nejlepší.

Sajfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Sajfi »

Měl by jeden postřeh k přehrávání videí přes Airplay. V IOS7 jsem měl v přehrávači vpravo dole ikonku, kde jsem si mohl vybrat, jestli chci přehrát video v iPadu, nebo na Apple TV. V IOS8 tam tu ikonku nemám ... :-( Musím přepínat přes lištu, kterou mám ovšem v aplikacích vyplou, takže je to krapet nepohodlné. Opravdu to nejde, nebo se to dá přímo z přehrávače nastavit nějak jinak?

jaPhone
Host
Host

Příspěvek od jaPhone »

Velkou pozitivou pro mě je že mi začala fungovat wifi synchronizace
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina

dejavu
Host
Host

Příspěvek od dejavu »

jaPhone píše:Jak vám na iPadech funguje otáčení obrazovky? Taky se vám to na chvilku bugne a pak se otočí?

Mám 5ku a to otáčení mě pěkně s*re :evil: V e-mailech, smskách, prostě v čemkoliv, co se dá otočit... Proč vždycky vydají takový !nepodarek" jako hotovou věc? :(

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Tak super, opat sa rozsvieti displej, ked volate posledne volane cislo cez HF. Dufam, ze to nie je bug :-)
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

z77m
Host
Host

Příspěvek od z77m »

Ahoj, na iP5 nemuzu nikde v nastaveni najit, jak dostat notifikacni centrum na lockscreen.. Abych mohl pri uzamcene obrazovce stahnout dolu a zobrazit notif. centrum. V iOS7 to podle me bylo v - nastaveni-oznameni-zobrazit na uzamcene obrazovce. Ted tam nic takovyho nemam. Dik za radu..

martasx1
Host
Host

Příspěvek od martasx1 »

Nastaveni ovladaci centrum

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Sajfi píše:Měl by jeden postřeh k přehrávání videí přes Airplay. V IOS7 jsem měl v přehrávači vpravo dole ikonku, kde jsem si mohl vybrat, jestli chci přehrát video v iPadu, nebo na Apple TV. V IOS8 tam tu ikonku nemám ... :-( Musím přepínat přes lištu, kterou mám ovšem v aplikacích vyplou, takže je to krapet nepohodlné. Opravdu to nejde, nebo se to dá přímo z přehrávače nastavit nějak jinak?

Tomu nerozumim. Takze jak ten airplay nyní v iOs8 funguje ? Jestli tam dole v prehravaci neni výběr , jak tedy přehrávat například z iVysílání ? Zrcadlení je jasné, ale to je mimo a o ničem. Jak to tedy je ?
 Apple hračky 

z77m
Host
Host

Příspěvek od z77m »

martasx1 píše:Nastaveni ovladaci centrum

Jasne, ale ja nemyslel Ovladaci centrum, ale Notifikacni.. Ta carka na LS nahore ve statusbaru uprostred..

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Ale nastavanie "pristup zo zamknutej plochy" sa tyka spodnej list. Ja si nepamatam, ze by si nejako povolovalo/zakazovalo NC.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

Přidám pár svých postřehů. Na iP5s:

- možnost doladit expozici, paráda, konečně můžu ostřit kam potřebuju a ne tak abych měl expozičně fotku tak jak chci
- možnost editovat fotku mi přijde trochu zbytečné, trochu se vytrácí apple jednoduchost. Dobrých editorů třetích stran je nespočet.
- sms aplikace se chová divně. Když píšu v landscape módu a pak telefon zamknu, tak při následném odemknutí v poloze na výšku je appka v landscape a nechce se otočit..
- v sms app se mi líbí, že když kliknu na podrobnosti, tak vidím fotky které byly poslány jako příloha v jedné galerii a nemusím tak hledat něco v půlroční historii
- líbí se mi funkcionalita rychlého odepsání z notifikace z banneru
- diktování v češtině je celkem fajn
- zrušení camera roll nechápu...
- notifikační centrum, pořád tak nějak o ničem. Především kalendář, mi zobrazuje hlavně události ze sdílených kalendářů..
- zaznamenal jsem podstatně rychlejší vybíjení telefonu, ale je možné, že je to kvůli zapnuté siri, když chci využívat diktování zpráv. Zkusím fungovat s vypnutou siri a uvidíme

Na iPadu 3.generace jsem zatím moc netestoval, ale zarazilo mě přehození oblíbených záložek na levou stranu a navíc, když kliknu na nějakou položku, tak to menu tam pořád visí otevřené.. nechápu.. Každopádně rychlost iPadu šla do kytek už s příchodem iOS7 a od té doby je pro mě apple trochu zklamáním, protože byli pověstní tím, že veškeré jejich produkty které mají oficiální support, šlapaly parádně ať se dělo co se dělo.

Celkově nové features iOS8 jsou fajn, ale smutné je, že na jiných platformách jsou již léta v provozu...

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Sms editor jsem zkoušel tak jak popisujes a problém jsem nezaznamenal. 5s a DFU.
Naposledy upravil(a) havrdaj dne úte zář 23, 2014 11:08 am, celkem upraveno 2 x.

ls8
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

Na iPhonu také neumím aktivovat notifikační centrum na lockscreenu. Na iPadu Air funguje.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

SMS som skusal a po odomknuti uz zvislo, boli spravy v landscape. Avsak ked som telefon otocil do landscape a naspat, otocilo sa to spravne. Skusane na 5 po dfu (ale s naslednou obnovou zalohy).

Notifikacne centrum v poriadku - lockscreen, homescreen, apky, vsade.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

jennydrums: pises ze rychlost iPadu 3 ti sla do kytek uz s iOS 7.
Ja mel stejne dojmy na 7.0.4. Pak prisla 7.1.1, udelal jsem restore + obnoveni ze zalohy a byla to primo katastrofa.
Tak jsem udelal restore bez obnovy a jede to docela obstojne. Jestli na 100% iOS 6 nevim, ale docela se to tomu blizi.
Pokud apple jeste neprestal podepisovat 7.1.2 - vrele ti doporucuju se tam vratit a číhat na vyladenejsi iOS 8.x (jestli vubec tam 8 davat).
EDIT: stale ho jeste podepisuje :good:
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

ls8

Příspěvek od ls8 »

Už to mám: Settings - Passcode Lock - Today + Notifications View
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Aha. Cize Notif. centrum suvisi s nastavenim zamku.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Sajfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Sajfi »

cuting píše:
Sajfi píše:Měl by jeden postřeh k přehrávání videí přes Airplay. V IOS7 jsem měl v přehrávači vpravo dole ikonku, kde jsem si mohl vybrat, jestli chci přehrát video v iPadu, nebo na Apple TV. V IOS8 tam tu ikonku nemám ... :-( Musím přepínat přes lištu, kterou mám ovšem v aplikacích vyplou, takže je to krapet nepohodlné. Opravdu to nejde, nebo se to dá přímo z přehrávače nastavit nějak jinak?

Tomu nerozumim. Takze jak ten airplay nyní v iOs8 funguje ? Jestli tam dole v prehravaci neni výběr , jak tedy přehrávat například z iVysílání ? Zrcadlení je jasné, ale to je mimo a o ničem. Jak to tedy je ?

iVysílání je stejný. Ikonka pro výběr tam není, Airplay je nutný zapnout přes lištu, kterou už teď teda mám povolenou i v aplikacích ... Asi si na to budu muset zvyknout, jestli to soudruzi z Cupertina zase nepřidají ...

JanGottwald
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JanGottwald »

U mě proběhl upgrade bez problému a jsem se systémem celkem spokojen, až na dvě věci:
1. Nefunguje mi funkce Handoff mezi iPadem Air a iPhonem 5s. Zkoušel jsem službu znovu vypnout, zapnout, restartovat AirPort Express, zapnout a vypnout Bluetooth a nic nepomohlo. Rozepíšu třeba email, otevřu druhé zařízení a nic se neukáže.
2. Před upgradem jsem neměl aktivovaný Photostream a v iPadu jsem měl cca 200 fotek. Po upgradu jsem Photostream aktivoval, ale fotky se mi ne a ne nahrát do iCloudu. Prostě je mám pořád pouze v zařízení. Nově vyfocené fotografie se synchronizují normálně, takže služba mi jako taková funguje. Jen nevím, jak tam dostat ty staré fotky.
Díky předem za nějaké nápady...
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB

lemon84sky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lemon84sky »

@jangottwald: tak isto mi nefungoval handoff medzi 5s a airom. Pomohlo odhlasenie apple id z oboch zariadeni, hard reset a znovu sa prihlasenie rovnakym apple id do oboch zariadeni. Mal som zapnute BT a wifi na rovnakej sieti a rovnakej frekvencii ( 5 GHz )
 iPhone 7 32GB, vzdy aktualny OS, nonJB
 iPad Air Wi-Fi 64 GB, vzdy aktualny OS nonJB
 Mac Mini late 2012, vzdy aktualny OS
 Airport extreme 4.gen

fana1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fana1 »

Já si na iP5 všiml dvou věcí, které mě štvou.

1) občas se stane, že po zmáčknutí home buttonu se nezavre aplikace, ale telefon skočí do multitaskingu. Přitom opravdu zmacknu jen jednou.

2) při zadávání nové události v kalendáři dam výchozí čas upozornění žádný a přesto mám ve finále u schůzky čas připomenutí 30 minut před a i druhé upozornění 30 minut pred a musím je obě ručně prepnout na "žádné"

Slimák
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Slimák »

Tak s Handoff (emaily, Safari) take zapasim. Funguje mi mezi Airem a 5S pouze pres BT. Pokud na Airu vypnu BT a obe zarizeni mam presto na stejne Wifi, tak Handoff nefunguje. Mel jsem za to, ze postaci stejna wifi sit, ale nutnost aktivniho BT me neprijemne prekvapila. Zajimave je, ze hovory mi zvoni na obou zarizeni na stejne wifi, kdy iPad ma vypnute BT. Muze mi nekdo tuto variantu vyvratit, funguje nekomu Handoff (Safari, email) pouze na wifi bez zapnuteho BT? Diky
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Na konektivite nezalezi. Bud a nebo. Nejsi sam komu to nejede.

https://discussions.apple.com/thread/6537601

sysel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sysel »

Zdarec.kdyz mi nekdo vola(i z android atd) tak mi to vyzvani i na ipadu.lze to nejak vypnout?
Diky
Iphone 6S 128GB Silver
Ipad Air 128GB silver

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

settings, facetime a mrkaj. na ipade, ci nemas zafajkane vsetko, pri instalacii si to asi odmextoval lebo sa ti nechcelo citat :-)

zafajkaj si len tie kontakty (tvoje) na ktore ked ti budu volat ma dany pristroj zvonit a prijat hovory
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Tak se setkávám s problémy, které z minulosti vůbec neznám :
1.) v ovládacím centru někdy mám airplay a někdy ne, netuším proč. Takže někdy ho mohu zapnout a např. zrcadlit přes appleTV , ale častěji ne, protože se mi prostě vůbec nezobrazí volba.
2.) Allikace iVysílání mi už několikrát zatuhla a prostě nešla. Když už po delší době naskočila, nešlo přehrávat. Nepomohlo ani vymazání a opětovné nainstalování app, ani reset telefonu, kdy mi diky teto app zatuhnul celý telefon komplet... Ale možná je problém v ČT , že není app vyladěná s novým iOS 8.....
3.) Po celkovém resetu , který jsem byl z různých důvodů nucen udělat vícekrát, než pamatuji se všemi versemi systému dohromady, se mi 3x stalo, že to odemne nechtělo kod SIM karty, vubec se nezeptal. Hezká díra. Ale včera se mi naopak stalo, že najednou ukazal "žádná SIM" a nebylo možné se mi vůbec dovolat, aniž bych to tušil. Naštěstí jsem byl upozorněný známým na druhý telefon, proč nám iPhone vypnutý. Výpadek operátora to nebyl, druhé číslo, na které mi volal , má stejného.
Je těch mušek na mne nějak moc a stávají se z nich nepříjemné masařky...

Abych nezapoměl, po updatu se mi všude na iPhonech v celé rodině vypnuly sami polohové služby , musel jsem je všude zapnout ručně... A na jednom telefonu se vypnulo automatické nastavení času... A Airlay teď v ovladacím centru zase naskočilo....:)
Ale ouha, nyni nějak blbne, zvolím appleTV , ale když potvrdím, vytuhne, pak spadne a když zapnu, je tam opět iPhone... A iVysílání opět zatuhne a nenaskočí vůbec, i když pŕed pěti minutami šlo....
Ale a y tho nebylo málo, nefunguje PRIMA. Naskočí, vyberu, postím vybraný a načítá.......načítá...... A nic. Wifi mám doma 120 a na žádné z předchozích systémů něco takového nepamatuji. Škoda, budu muset čejat na updaty, vracet se mi nechce a asi už to ani nejde... Tohle se nepovedlo... :(
Naposledy upravil(a) cuting dne úte zář 23, 2014 8:36 pm, celkem upraveno 5 x.
 Apple hračky 

Kudli3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kudli3 »

Tak jsem po delším rozmýšlení a chystání a zálohách fotek nahodil iOS 8 a rychlost mi přijde stejná. Jen občas nepatrnej zásek, ale to bych připisoval i tomu, že do telefonu nahrávám hudbu a aplikace a hraju si s tím víc.
Přeinstalovával jsem to obnovou a nahrání čistého FW a následně obnovení ze zálohy a vše mi zatím jede jak má iP5S.
Jinak ovládací centrum hnus :D Jsem zvědavej na baterku, nastavení mi zůstalo z iOS7 tak uvidíme.

Edit:
Tak mi prijde telefon rychlejsi jak s iOS 7.
Safari je fakt pomalejsi pro zmenu.
Libi se mi asi novy font, takovy mensi pismo nebo jak to popsat.
Odpovidani na zpravy z vyskoceneho okna je fajn, jen to chce trochu zvyk.
Zatim spokojenost, uvidim zitra za normalniho provozu.
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

Dá sa už v iOS 8 pridať rovnaká pesnička do dvoch playlistov ?

Hrabatko
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Hrabatko »

Ahoj, jaký máte pocit z ios8 na iPad Air? Z mého pohledu prozatím docela fail - trhané animace, občas se zasekne otáčení displeje, celkově pomalejší reakce než na ios7. Updatoval jsem přes iTunes.

Odpovědět