Koukám Clone, že se z tebe stal už "odborník"

Nemyšleno nijak ve zlém....

Ale souhlasím, že nejlepší je nekouřit vůbec, o tom není pochyb.
Pegas - jak už psal Rony, e-kouření je o něčem jiném, než hulení klasických cigár. A určitě to není cesta k tomu, aby člověk přestal. To možná časem přijde samo, alespoň u mne to tu tendenci pomaličku má, ale nebylo to cílem. Osobně jsem přešel na e-cigara proto, že jsem už nechtěl polykat dehet a samotnému mi vadil už docela dost ten smrad. Dnes citím díky obnoveným čichovým buňkám, jak jsem strašlivě páchnul. Stačí projít kolem kuřáka a nebo sedět vedle něj v hospodě a uvědomění si , že jsem takto páchnul ještě poměrně nedávno já sám je hrozné. Jinak hulit chci, svou dávku nikotinu dostanu, "kopanec do plic" také , prostě mi to vyhovuje. A jestli hulím víc ? U mne je to spíš opak, mám pocit, že hulím méně, a to výrazně méně. Dříve to bylo 20-30 denně, dnes mi stačí pár šluků, vypnu, a za hodinku za dvě dalších pár šluků. To, že mohu hulit v kanclu i doma je sice fajn, ale ani to mne nijak neláká a nenutí hulit víc. Prostě to strčím do huby, když cítím potřebu ,stejně, jako jsem dříve šáhnul do krabičky, nepřemýšlím o tom a i když doma teď hulit mohu, tak i s gripem chodím stejně, jako dřív hulit na terasu. Zvyk.
Jestli jsi, jak píšeš, víceméně jen sváteční kuřák, tak se opravdu raději sám na sebe zdravě naštvi a prostě s tím sekni. Za dva tři týdny už se tomu budeš jen spokojeně usmívat. Jde to, je to jen v hlavě a o tom "naštvání se sám na sebe". Mám kamarádku, která hulila 30-40 denně, pořádná fabrika. Pak se naštvala, došli jí večer cigára a byla líná jet v o půlnoci k pumpě si koupit nové.....No a nedávno "slavila" 10 let bez cigaret. A podle jejich slov žádný velký absťák necítila, víceméně jí prý jen občas něco chybělo v ruce. Ne v papulce. Osobně tak trochu nyní skrytě doufám, že i e-cigára mi přestanou po nějaké době bavit a chutnat a že se pak už nevrátím k žádným. A když ne, tak se nic neděje. Už jsem si na ně za pár měsíců docela zvyknul, našel jsem poměrně rychle chuť, která mi vyhovuje a to, co jsem sledoval - konec dehtu a smradu včetně záchvatů kašle apod. jsem docílil.