Jak na RSS
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Jak na RSS
Zdravím všechny,
nedá mě to a musím se podělit jak jsem s příchodem iPhone 3G vyřešil správu svých RSS zdrojů.
http://blog.vyvojar.cz/minority/archive ... losti.aspx
nedá mě to a musím se podělit jak jsem s příchodem iPhone 3G vyřešil správu svých RSS zdrojů.
http://blog.vyvojar.cz/minority/archive ... losti.aspx
-
- Mírně pokročilý
Re: Jak na RSS
Parada, ja to uz mam takto odkedy vysla aplikacia NetNewsWire, akurat s tym rozdielom ze rovnomennu aplikaciu pouzivam aj na iMac-u takze uplna parada co sa tyka synchronizacie. Nemoze sa mi stat ze si precitam to iste 2x
. Ale jedna vec mi vadi, ze to neumoznuje automaticke stahovanie v iPhone-e, len manualne. 

iPhone 4S 16GB iOS 5.1.1 JB Orange
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
-
- Senior uživatel
kdyz me u tehle veci vadi, ze musim mit na pocitaci dalsi program. Naprosto mi vyhovuje RSS ctecka v Safari na Macu a potreboval bych neco, co se mi bude synchronizovat prave s ni.
-
- Mírně pokročilý
Jo RSS v safari som pouzival aj ja ale z nicoho nic mi svina prestala fungovat a automaticky stahovat aktualizaciu tak som ho vypol a presiel na NetNewsWire.
iPhone 4S 16GB iOS 5.1.1 JB Orange
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
-
- Host
Dneska jsem to skusil a neni nutne mit pevny program v PC staci se pripojit na jejich web kde si spravujes vsechny RSS a nastaveni do iphone se to pak natahne automaticky diky za super tip na RSS ctecku..
-
- iPhone expert
Trochu OT: Mohli by jste sem psat, jake pouzivate feedy, at maji ostatni trochu inspiraci, co stoji zato ve sve ctecce mit.
EDIT: Tak ja pouzivam ctecku Newsstand a mam v ni feedy: The Mobile apps, Rip Dev, iPhone.cz, Novinky.cz (krimi), iPhone aplikace, Mac Blog a Technovinky
EDIT: Tak ja pouzivam ctecku Newsstand a mam v ni feedy: The Mobile apps, Rip Dev, iPhone.cz, Novinky.cz (krimi), iPhone aplikace, Mac Blog a Technovinky
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015
Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
Macbook Pro 15" retina mid 2015
Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
Ahoj, normalne pouzivam Feedreader, ale rekla jsem si, ze tohle vyzkousim, protoze jsem patrala po nejake rozumne ctecce.
Ale je v tom nejaky neporadek .... po komplikacich s nezobrazovanim slozek ve FeedDemonu mam ted problem primo v iPhonu. Zobrazuji se mi tam asi 4 feedy a ty zbyle nikde ....
Ale je v tom nejaky neporadek .... po komplikacich s nezobrazovanim slozek ve FeedDemonu mam ted problem primo v iPhonu. Zobrazuji se mi tam asi 4 feedy a ty zbyle nikde ....
Tak ja pouzivam Newsstand a jsem spokojen, hodne funkci, rychlost a prehlednost... vse co potrebuji...
Zdravicko. Nainstaloval jsem si Free RSS Reader, hezky vsechno stahuje, spokojenost, jen kdyz chci pridat cokoli z idnes.cz treba: http://servis.idnes.cz/rss.asp?c=zpravodaj tak to nejde, napise, ze je v linku chyba. Nevite nekdo, prosim, kde je pes zakopan? Dik.
-
- Starý pes fóra :)
Pouzivam Newsstand a som absolutne spokojny mam aj ceske a aj slovenske RSS.
dodo
dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
- rony
- Klub čistého iOS
Ja som pred casom presiel na Google Reader a hlavne preto, ze citam naraz na viac zariadeniach. Verzia webu Google Reader pre iPhone je dostatocne komfortna.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
Stejně jako rony a ze stejných důvodů používám google reader. 

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
u mna takisto Google Reader. Asi jedinym dovodom pre pouzitie nativnych klientov je moznost citania si sprav offline. To ale aktualne nie je moj problem. 

-
- iPhone expert
Pouzivam Newsstand a taky spokojenost. Jen presne nevim, jestli jde RSS zdroj nejak vyhledavat, protoze zadavat presne URL neni vzdy sikovne. Nejspise to jde, ale zatim nevim jak.
Kazdopadne po zjisteni, ze existuje wap.idnes.cz resp. m.seznam.cz jsem trosku poplakal, protoze mi to prijde sikovnejsi nez cele RSS. Hlavne proto, ze i samotne clanky obsahuji jen nutny text a max. jeden obrazek, kdezto pres Newsstand si nakonec stranku musim otevirt na http://www.idnes.cz, coz je napr. pri pouziti GPRS nadlidsky ukon (obejit to asi nelze). Idealni by pro me byl RSS zdroj na wap.idnes.cz
Kazdopadne po zjisteni, ze existuje wap.idnes.cz resp. m.seznam.cz jsem trosku poplakal, protoze mi to prijde sikovnejsi nez cele RSS. Hlavne proto, ze i samotne clanky obsahuji jen nutny text a max. jeden obrazek, kdezto pres Newsstand si nakonec stranku musim otevirt na http://www.idnes.cz, coz je napr. pri pouziti GPRS nadlidsky ukon (obejit to asi nelze). Idealni by pro me byl RSS zdroj na wap.idnes.cz

::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Host
Tak Gazette je naozaj fajn. Kupil som a pouzivam k spokojnosti.
Akurat by ma zaujimalo ako funguje Shared, Starred a Notes.
Ak si totiz nejaku news ozancim ako Starred alebo Shared alebo vytvorim novy Note, vobec sa mi nesychronizuje s Gazette v iPhone 3G
Akurat by ma zaujimalo ako funguje Shared, Starred a Notes.
Ak si totiz nejaku news ozancim ako Starred alebo Shared alebo vytvorim novy Note, vobec sa mi nesychronizuje s Gazette v iPhone 3G

-
- iPhone expert
to Illiusin: Nemuzes trosku podrobneji vysvetlit, co to je Google Reader? A jak to funguje s tou aplikaci Gazette? Dik
Mam NewStand, nabizi mi RSS s oznacovanim prectenych, neprectenych, muzu si oznacit oblibene. Zustavaji v telefonu i bez site (to je asi normalni) a kazdy cely clanek otevre v safari. Zajima me co jineho se da jeste ziskat od RSS readeru? Nabizi treba ta Gazette neco navic?
Mam NewStand, nabizi mi RSS s oznacovanim prectenych, neprectenych, muzu si oznacit oblibene. Zustavaji v telefonu i bez site (to je asi normalni) a kazdy cely clanek otevre v safari. Zajima me co jineho se da jeste ziskat od RSS readeru? Nabizi treba ta Gazette neco navic?
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Moderator fóra
Google reader je čtečka RSS feedu od googlu 

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Host
Tak dnes bol vydany update Gazette, ktory opravil nefungujucu synchronizaciu Shared, Starred a Notes poloziek.
Takze uz vsetko funguje ako ma.
Takze uz vsetko funguje ako ma.

@vbruno: http://www.google.com/reader
Jednoduche, pohodlne a hlavne vsude pritomne, tedy moznost otevrit kdekoliv, kdykoliv. Super system na prohlizeni. Jenom scrollujes dolu a on automaticky oznaci zpravu jako prectenou kdyz prejdes na jeji konec. System starred, tedy oznacit pokud vas neco zaujme je taky super. Pouzivam porad.
Jinak notes, starred fungovali asi pred tydnem. Pak google neco zmenil a pak to asi tyden neslo. Vcera, nebo predevcirem vysel na Gazette update ktery to opravil.
Jeste jednou doporucuju
Jednoduche, pohodlne a hlavne vsude pritomne, tedy moznost otevrit kdekoliv, kdykoliv. Super system na prohlizeni. Jenom scrollujes dolu a on automaticky oznaci zpravu jako prectenou kdyz prejdes na jeji konec. System starred, tedy oznacit pokud vas neco zaujme je taky super. Pouzivam porad.
Jinak notes, starred fungovali asi pred tydnem. Pak google neco zmenil a pak to asi tyden neslo. Vcera, nebo predevcirem vysel na Gazette update ktery to opravil.
Jeste jednou doporucuju

-
- Mírně pokročilý
Kupil som Gazette a mozem len odporucit, Google Reader pouzivam na PC uz dlho a toto je skvely doplnok.
- iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
- Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
- Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme
-
- Mírně pokročilý
me uplne dostatecne vyhovuje ctecka " free RSS reader a je zdarma
iPhone 4S 16GB fw 6.1.3, O2 tarif Bronz + neomezeny data za 150,-
http://ocarina.smule.com/my/ocarina/user/semtex/
-
- Host
Po nejakom case testovania Gazette zistujem , ze z casu na cas sa nejaky RSS kanal "strati" a prestane sa synchronizovat s iPhone 3G. Pritom na google reader zostava aktivny a synchronizuje sa.
Nestava sa vam to?
Nestava sa vam to?

Ja uz pouzivam 3.tyden a bez problemu. Obcas neco da se rict vypadne ale rychle se to napravi a nekdy se mi to stava i v google readeru v prohlizeci. Spis bych rek, ze tam budou problemy ze strany "vysilatele".
Nevim jestli je mozne, ze to je ovlivnene poctem RSS Feedu. Kolik jich mas? (Ja 51 a bez problemu)
Nevim jestli je mozne, ze to je ovlivnene poctem RSS Feedu. Kolik jich mas? (Ja 51 a bez problemu)
-
- Host
Mam ich tam cca 32.
Po vymazani a opatovnom vlozeni "chybajuceho" RSS cez web browser sa situacia vzdy vyriesi.
Tazko povedat, kde je problem
Po vymazani a opatovnom vlozeni "chybajuceho" RSS cez web browser sa situacia vzdy vyriesi.
Tazko povedat, kde je problem

-
- Mírně pokročilý
ja mam teda free RSS reader, a jen 8 feedu a nestacim to cist... to musite sledovat celej den jen to...
jinak ted co na nem probehl update, tak nic moc, kdyz si zpravu chci precist na strankach, tak to po nacteni padne. predtim to nedelalo...

jinak ted co na nem probehl update, tak nic moc, kdyz si zpravu chci precist na strankach, tak to po nacteni padne. predtim to nedelalo...

iPhone 4S 16GB fw 6.1.3, O2 tarif Bronz + neomezeny data za 150,-
Hlavne pro ty, co jezdi casto metrem: Manifesto (ver. 1.0.1)
Podle me s prehledem strci do kapsy vsechny dosud zminene RSS ctecky (zkousel jsem taky Gazette, Web Feeds, Byline, a dalsi), ale je z App store placena. ($1.99), uzivatele JB si ji muzou vyzkouset zdarma.
vyhody (podle dulezitosti pro me):
1) cteni CELYCH clanku (HTML) offline (v metru apod.)
2) cteni vsech RSS prispevku off-line (v metru apod.)
3) import RSS kanalu z Google Readeru (takze na iP nemusite kanaly vubec zadavet)
4) umi cestinu
5) moznost trideni clanku: podle kanalu, podle datumu, podle oblibenych (kesovanych)
6) hromadne oznaceni jako prectene
7) moznost preposlani odkazu na clanek emailem
zvlada RSS, ATOM, RDF
9) umi autodiscovery kanalu apod - ale to v podstate neni potreba diky importu z GoogleR
nevyhody:
1) verze 1.0.1 obcas pada
2) placena ($1.99)
Podle me s prehledem strci do kapsy vsechny dosud zminene RSS ctecky (zkousel jsem taky Gazette, Web Feeds, Byline, a dalsi), ale je z App store placena. ($1.99), uzivatele JB si ji muzou vyzkouset zdarma.
vyhody (podle dulezitosti pro me):
1) cteni CELYCH clanku (HTML) offline (v metru apod.)
2) cteni vsech RSS prispevku off-line (v metru apod.)
3) import RSS kanalu z Google Readeru (takze na iP nemusite kanaly vubec zadavet)
4) umi cestinu
5) moznost trideni clanku: podle kanalu, podle datumu, podle oblibenych (kesovanych)
6) hromadne oznaceni jako prectene
7) moznost preposlani odkazu na clanek emailem

9) umi autodiscovery kanalu apod - ale to v podstate neni potreba diky importu z GoogleR
nevyhody:
1) verze 1.0.1 obcas pada
2) placena ($1.99)
Tak jsem na doporuceni vyzkousel Manifesto. Nejvice me lakala "vhodnost do metra". Tedy offline cteni. Jezdim metrem kolem 1,5-2h kazdy den, takze to je jako stvorene pro me.
Ale tato app zatim neni pro me. Duvody:
*spatne jsem si precetl nebo spise vylozil bod 3 ve vyhodach, jedna se pouze o import, doufal jsem v synchronizaci, pro me dost klicova funkce
*synchronizace se mi nikdo nepovedlo dokoncit, vsechny feedy se stahli a v ukazateli zbyl uz jenom kousicek, ten kousicek se ale nikdy nedokoncil. A vzdy jsem proto app musel vypnou a zapnout, protoze me to dost iritovalo. Napadlo me, ze by to mohlo byt to stahovani offline obsahu.
*v komentarich na AppStore se objevily stiznosti, ze backup trva dele
Nasel jsem ale nektere vyhody:
*rychlejsi nacitani feedu nez v Gazette
*moznost stahnout vice nez 1000 clanku (Gazette je omezen na 1000)
*offline prohlizeni
*jeste jedna vyhoda, na kterou si ted nemuzu vzpomenout
Zatim zustavam u Gazette, ale budu sledovat updaty
Ale tato app zatim neni pro me. Duvody:
*spatne jsem si precetl nebo spise vylozil bod 3 ve vyhodach, jedna se pouze o import, doufal jsem v synchronizaci, pro me dost klicova funkce
*synchronizace se mi nikdo nepovedlo dokoncit, vsechny feedy se stahli a v ukazateli zbyl uz jenom kousicek, ten kousicek se ale nikdy nedokoncil. A vzdy jsem proto app musel vypnou a zapnout, protoze me to dost iritovalo. Napadlo me, ze by to mohlo byt to stahovani offline obsahu.
*v komentarich na AppStore se objevily stiznosti, ze backup trva dele
Nasel jsem ale nektere vyhody:
*rychlejsi nacitani feedu nez v Gazette
*moznost stahnout vice nez 1000 clanku (Gazette je omezen na 1000)
*offline prohlizeni
*jeste jedna vyhoda, na kterou si ted nemuzu vzpomenout

Zatim zustavam u Gazette, ale budu sledovat updaty

Existuje nějaká čtečka, co umí natáhnout i obrázky?? kolikrát jsou k tomu článku docela důležitý...
-
- Sons of Jailbreak
Otestujte si RSS Probe, teraz už Free.
iPhone4S 16GB, iPhone 3GS 32GB, iPhone3G 8GB, iPad2 Wifi 32GB
Ping ID: mirec
pushme.to ID: mirec
Ping ID: mirec
pushme.to ID: mirec
ilijusin píše:@vbruno: http://www.google.com/reader
Jeste jednou doporucuju
jj...taktiež odporúčam...skvelý RSS reader na SK aj CZ RSS zdroje

Re: Jak na RSS (cele clanky do metra nebo do mist bez signalu)
Stale jsem hledal ctecku, ktera dokaze cist offline nejen prispevky, ale taky cele clanky. Chvili jsem pouzival Manifesto 1.0.1, ale clanky, ktere jsem chtel videt offline, se musely nejdrive oznacit (prispevky to off-line umelo normalne). Bohuzel bylo hrozne nestabilni a padalo jako svestka.
Z nouze jsem se vratil k Byline, od ktere jsem ze zacatku utekl, nebot hazelo vsechny prispevky na jednu hromadu a neslo se v tom vyznat.
Zjistil jsem, ze kdyz se v Google readeru sdruzi prispevky do adresaru, Byline je zobrazi pak take prehledne v adresarich a je stabilni. Zatim jsem tedy nadsen.
RSS offline ctecka: Byline
Vyhody:
1) natahuje nejen prispevky RSS ale i prislusne clanky k nim (vcetne obrazku). Toto se da zapnout v ovladacim panelu iPhone.
2) stabilni (nepada)
3) import prispevku z Google readeru nebo OML souboru
4) synchronizace ctenych clanku s Google readerem
5) jednoducha obsluha
Nevyhody:
1) pri vice RSS kanalech je vhodne nejprve je na Googlu usporadat do folderu, jinak je budete mit ve ctece vsechny dohromady
2) na Appstore placena (na JB telefonech lze samozrejme vyzkouset)
Kdo jste casto bez signalu (napr. v metru) tak doporucuju!
Z nouze jsem se vratil k Byline, od ktere jsem ze zacatku utekl, nebot hazelo vsechny prispevky na jednu hromadu a neslo se v tom vyznat.
Zjistil jsem, ze kdyz se v Google readeru sdruzi prispevky do adresaru, Byline je zobrazi pak take prehledne v adresarich a je stabilni. Zatim jsem tedy nadsen.
RSS offline ctecka: Byline
Vyhody:
1) natahuje nejen prispevky RSS ale i prislusne clanky k nim (vcetne obrazku). Toto se da zapnout v ovladacim panelu iPhone.
2) stabilni (nepada)
3) import prispevku z Google readeru nebo OML souboru
4) synchronizace ctenych clanku s Google readerem
5) jednoducha obsluha
Nevyhody:
1) pri vice RSS kanalech je vhodne nejprve je na Googlu usporadat do folderu, jinak je budete mit ve ctece vsechny dohromady
2) na Appstore placena (na JB telefonech lze samozrejme vyzkouset)
Kdo jste casto bez signalu (napr. v metru) tak doporucuju!
-
- Starý pes fóra :)

FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.