Podle zahraničních diskusí se mohou ponechat nové paměti. Servis na testy vloží originály a pokud není závada spojená s RAM, provede servis. Ale také tam padlo, že to může být země od země.
Mám tady hromadu starého HW, takže mít v šuplíku dvě malé krabičky s původní pamětí je ten nejmenší problém, zvlášť, když origo stojí 6200 a nové 2200 Kč (2x8GB).
rony: při záloze Timemachine na lokální server jsem v noci slyšel z Maca zvuky, jak když seekuje disk (takové klasické cvrlikání, jen mnohem tišeji). Dělal mi to kdysi i MBP (u Miniho 2014 si to nepamatuji). Přitom při kopírování x GB souboru to nedělalo.
Při normální práci je 2018 tižší než byl 2014, ale jinak se umí dost rozeřvat. Na druhou stranu, v LR kliknu na preset a ten je okamžitě aplikovaný. Žádné čekání jako v minulosti. Ten výkonový nárust je enormní (stejně jako cena, grrrr).
edit: zpracovávám fotky z víkendu a zírám na to s otevřenou hubou. Export JPG je okamžitě, presety také. Rating rawů jako bych procházel JPG... prostě brutál

.