A bohužiaľ už aj ja som narazil na niektoré (pre mňa) nezmyselné obmedzenia, ktoré mi proste nedávajú zmysel.
https://support.apple.com/en-gb/guide/s ... 971e63/ios
The following automations cannot be run automatically:
Arrive
Before I Leave
Bluetooth
Leave
Time of Day
Wi-Fi
Chcem automaticky spustiť akciu, keď telefón príde na lokáciu, ale bohužiaľ sa akcia nespustí, kým to nepotvrdím. O baterke to zjavne nebude, keďže aplikácia Reminders robí to isté.
No proste, vedel by som si predstaviť lepšie možnosti automatizácie.
Trošku OT, budík. Mám pravidelný budík Po-Pi na 07:30. Ale zajtra je akože 1. máj a ja chcem vypnúť budík na zajtra. Alebo sa iba zobudím skôr a nechcem, aby budík hulákal, kým budem v sprche, proste chcem ho vypnúť, ale zároveň nechcem zabudnúť ho potom zapnúť. Je síce rok 2020 a snáď každý Android má možnosť vypnúť budík iba pre najbližšie budenie, ale iOS nič.
Tak som sa snažil niečo porobiť cez skratky, aby som sa aspoň trošku priblížil k tejto primitívnej funkcii. No poviem vám, je to peklo. Som programátor, takže logické postupy zvládam, ale tu to nedávam. Keďže sa nedá spustiť automatická akcia v presný čas alebo na lokáciu, snažil som sa vytvoriť na ten deň pripomienku, aby to na mňa večer vyskočilo, aby som zapol budík. Získal som dojem, že Apple urobil všetko preto, aby som tento cieľ nedosiahol

Mám rád Apple aj iOS, ale nič nie je dokonalé.