Tak jsem měl v ruce všechny 4 typy. Každý má něco do sebe a tentokrát se fakt APPLE povedlo mě totálně "vykolejit".
12 Mini jsem měl v červené a musím za mě říct, že ta barva je úžasná, telefonek fakt boží a líbivý.
Naprosto ideální co se týče striktního požadavku na velikost - je na dnešní poměry malý, fotí úžasně. Výdrž je vcelku dobrá, pro běžného usera postačí na celý den.
12 je verze pro ty, co jim přide Mini již dosti malý, nechce utopit příliš peněz do mobilu a přitom chce mobil kvalitní, na dlouhou dobu a chce i lepší výdrž.
12 Pro je pro větší fajnšmekry, více fotící a neřešící tolik každou Kačku. Výhodou je scanner LIDAR a více operační paměti. Telefon vypadá i výrazně exkluzivněji.
12 Pro Max je prostě verze pro šílence, co neřeší velikost, cenu a chtějí jen to nejlepší.
Jako náhradní telefon po neplánovaném prodeji 11 Pro Max mám iPhone 7 a při běžné práci jsem zjistil, že nestačí tahle malá velikost a tak jsem se s ním bohužel musel rozloučit.
Když už větší verzi, tak rozhodně 12 Pro, protože přece jen jsou fotky lepší a telefon zejména v barvě Pacific Blue doslova krásný. Patlání rámečku není třeba řešit, jen opravdu někdo, kdo si mobilu neváží a neřeší to, by jej neměl v obalu.
12 Pro Max mi nepřijde obří - je jen o 3mm vyšší, než 11 Pro Max.
Pokud si tedy iPhone 12 koupím, tak jen řeším, zda 12 Pro, nebo 12 Pro Max.