Mobile terminal na fw 2.1
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Mobile terminal na fw 2.1
Funguje vam v fw 2.1 mobile terminal?Me se zobrazi akorat klavesnice a tma.
-
- Host
Re: Mobile terminal na fw 2.1
včera som skúsil cez cydiu naištalovať mobile terminal, a od vtedy sa mi iPhone reštartuje. Spustím ho, napísem cca 3 písmená asi na 2 sekundy to zmrzne a padne to na základnú obrazovku. Od vtedy neviem písať nič, vždy po cca troch písmenách padne aplikácia.
-
- Starý pes fóra :)
u me funguje, ale odezva je hodne pomala
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Zdravim,
mam stejny problem. Protoze jsem MobileTerminal pouzival jiz drive, vyzkouse jsem shortcut 'exit" a enter a vse fungovalo. Zda se tedy, ze se jedna o problem s fonty a nebo cerne pismo na cernem pozadi.
Zagoogloval jsem a vypadlo nasledujici:
The app loads but then just shows a black/blank screen. Turns out the problem as noted in a comment on the wiki is the colors are set to black on black. To fix this, install OpenSSH using Cydia and then ssh into your phone and delete the following file:
/private/var/mobile/Library/Preferences/com.googlecode.mobileterminal.plist
The next time you start MobileTerminal it will rebuild the prefs and use defaults that let you see what?s happening.
Opravdu by se melo jednat o problem cerneho pisma na cernem pozadi.
Takze je potreba se na SSHckovat na iPhone nebo pouzit MobileFinder a smazat preference file
Pak by vse melo jet jak ma.
-p
mam stejny problem. Protoze jsem MobileTerminal pouzival jiz drive, vyzkouse jsem shortcut 'exit" a enter a vse fungovalo. Zda se tedy, ze se jedna o problem s fonty a nebo cerne pismo na cernem pozadi.
Zagoogloval jsem a vypadlo nasledujici:
The app loads but then just shows a black/blank screen. Turns out the problem as noted in a comment on the wiki is the colors are set to black on black. To fix this, install OpenSSH using Cydia and then ssh into your phone and delete the following file:
The next time you start MobileTerminal it will rebuild the prefs and use defaults that let you see what?s happening.
Opravdu by se melo jednat o problem cerneho pisma na cernem pozadi.
Takze je potreba se na SSHckovat na iPhone nebo pouzit MobileFinder a smazat preference file
Pak by vse melo jet jak ma.
-p
ja mam taky problem s tim, ze mam v terminalu cernou obrazovku a i kdyz vymazu *mobileterminla.plist tak to furt zustava cerny :-/
Edit: tak mam reseni
Click -> misc -> config
pak klik na Terminal 1 a ted si bud upravte barvu backgroundu a nebo textu.
Pozn.: aby se plnohodnotne zobrazovala barva je potreba mit alpha na hodnote 1.0
Pokud chceš něco dodat ke svému předchozímu příspěvku, na který ještě nikdo nereagoval, tak ho edituj pomocí tlačítka Upravit, aby to odpovídalo pravidlům fóra, která jsi zřejmě dostatečně neprostudoval. Teď jsem to udělal za tebe, příště to smažu bez úpravy. Beavers.
Edit: tak mam reseni
Click -> misc -> config
pak klik na Terminal 1 a ted si bud upravte barvu backgroundu a nebo textu.
Pozn.: aby se plnohodnotne zobrazovala barva je potreba mit alpha na hodnote 1.0
Pokud chceš něco dodat ke svému předchozímu příspěvku, na který ještě nikdo nereagoval, tak ho edituj pomocí tlačítka Upravit, aby to odpovídalo pravidlům fóra, která jsi zřejmě dostatečně neprostudoval. Teď jsem to udělal za tebe, příště to smažu bez úpravy. Beavers.
mohol by mi niekto povedat ako spojazdnim prikaz "su"? bds nefunguje. dik...
zdravim. mam iphone 3g s fw 2.1 terminal mi funguje ale nejdu mi su prikazy a neda sa mi nahrat BSD subsystem. vie miniekto povedat ako spojazdnit inak su prikaz alebo ako dostat dsd subsystem rucne do iphonu? dakujem...
-
- Pokročilý uživatel
BSD subsystem alebo nieco podobne ti do iphonu nahra cidia. Samostatny balicek s BSD subsistemom na f 2.1 neexistuje (alebo len ja o tom neviem
). A su prikaz mi funguje v pohode.
edit:prikazom su prepinam uzivatelou. Priklad: "su root" ma prepne na uzvatela root a vypýta heslo (alpine).

edit:prikazom su prepinam uzivatelou. Priklad: "su root" ma prepne na uzvatela root a vypýta heslo (alpine).

- rony
- Klub čistého iOS
Ako v tom terminali vyslem Ctrl-C? Resp. spustim ping a neviem to nijako stopnut 

/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
nevšiml jsem si příkazu pro výpis využité paměti něco jako free, mem, top .. To na iPhone nejde?
mě by dost zajímalo, kolik toho spuštěné programy zaberou....
díky
mě by dost zajímalo, kolik toho spuštěné programy zaberou....
díky
iPhone 4 32GB >> fw 8.1.2 >> non JB
iPad Retina 32GB >> fw 8.1.2 >> non JB
Apple Mac Book Pro 13"
iPad Retina 32GB >> fw 8.1.2 >> non JB
Apple Mac Book Pro 13"
-
- Pokročilý uživatel
@rony:
Stopnut to neviem ani ja
používam príkaz: ping -c N meno_stroja
Voľbou -c sa zadáva počet paketov N, ktoré majú byť vyslané k testovanému počítaču. Po odoslani zadaneho monožstva paketou to vypíše rekapitulaciu a samo sa to skonči.
Stopnut to neviem ani ja

Voľbou -c sa zadáva počet paketov N, ktoré majú byť vyslané k testovanému počítaču. Po odoslani zadaneho monožstva paketou to vypíše rekapitulaciu a samo sa to skonči.

Prisiel som na jednu zaujimavu vec, myslim, ze nieco tu uz bolo spominane ohladne toho, tak upresnim :
Jedna sa o Mobile Terminal Version 1.0 exported stiahnuty zo Cydia.
Iphone 3G 8GB T.Mobile SK, Jailbreak by whisky96.
Ked v tomto terminali kliknem na hodiny na hornej liste alebo niekde vedla nich, mne to funguje na lavo vedla hodin napriklad, tak sa mi otvori menu Preferences, kde si mozem nastavovat jednotlive veci.
Uvediem to na konkretnom priklade :
Vela ludom sa stava, ze nekorektne ukoncia beh jednotlivych aplikacii, aplikacie potom bezia na pozadi tkzv Backgrounding a to potom vycerpava akumulator iphonu.
Stalo sa mi vela krat, ze mi na pozadi isiel film, bola spustena hra, a potom velmi dlho napriklad otvara Setings teda nastavenia, dlho svieti biely display a nacitava. Tak teda pristupime ku terminalu.
Spustime terminal, klikneme na hornu listu na hodiny, otvori sa preferences, klikneme na Menu a mozme si tu nastavit jednoduchy a uzitocny prikaz ps ax ktory vypise vsetky beziace aplikacie. Potom potvrdit Done a staci uz len podrzat na display prst, posunut na prislusny prikaz a tuk na Návrat teda return
Niektore aplikacie sa nedaju zhodit ani opetovnym podrzanim tlacidla Home a background disabled, takze potom pomoze uz len reboot iphone teda vypnutie a zapnutie. Najlepsie robit v Boss Prefs reboot, nemusi sa potom mackat tlacidlo Power atd.
Dufam, ze som to napisal zrozumitelne a niekomu to pomoze, lebo mne to pomaha bohovsky udrzat iphone v stave ziadne sekanie ani nechcene prehrievanie a vydrz baterky je potom dostacujucaa atd. ved kazdy vie
A to tam mam dost hier, hudby, filmov, aplikacii a poslednu dobu asi mesiac sa s tym hram niekolko hodin denne a vlastne sa to vsetko len ucim ovladat, aby to fungovalo bez problemov
A moj nazor je, ze kto si iphone neJailbreakne a nenauci sa stym robit a nepozna ine zariadenia podobne, z praxe alebo citania recenzii a for a nevie naist prednost iphone, tak ten bude z neho urcite nescastny a 5 rocna hociaka nokia je pre neho lepsia
Este upresnim, ze v Preferences sa daju nastavit aj farby pozadia, kurzora, pisma, velkost pisma a font atd. velmi uzitocne veci
Jedna sa o Mobile Terminal Version 1.0 exported stiahnuty zo Cydia.
Iphone 3G 8GB T.Mobile SK, Jailbreak by whisky96.
Ked v tomto terminali kliknem na hodiny na hornej liste alebo niekde vedla nich, mne to funguje na lavo vedla hodin napriklad, tak sa mi otvori menu Preferences, kde si mozem nastavovat jednotlive veci.
Uvediem to na konkretnom priklade :
Vela ludom sa stava, ze nekorektne ukoncia beh jednotlivych aplikacii, aplikacie potom bezia na pozadi tkzv Backgrounding a to potom vycerpava akumulator iphonu.

Spustime terminal, klikneme na hornu listu na hodiny, otvori sa preferences, klikneme na Menu a mozme si tu nastavit jednoduchy a uzitocny prikaz ps ax ktory vypise vsetky beziace aplikacie. Potom potvrdit Done a staci uz len podrzat na display prst, posunut na prislusny prikaz a tuk na Návrat teda return

Niektore aplikacie sa nedaju zhodit ani opetovnym podrzanim tlacidla Home a background disabled, takze potom pomoze uz len reboot iphone teda vypnutie a zapnutie. Najlepsie robit v Boss Prefs reboot, nemusi sa potom mackat tlacidlo Power atd.
Dufam, ze som to napisal zrozumitelne a niekomu to pomoze, lebo mne to pomaha bohovsky udrzat iphone v stave ziadne sekanie ani nechcene prehrievanie a vydrz baterky je potom dostacujucaa atd. ved kazdy vie

A to tam mam dost hier, hudby, filmov, aplikacii a poslednu dobu asi mesiac sa s tym hram niekolko hodin denne a vlastne sa to vsetko len ucim ovladat, aby to fungovalo bez problemov

Este upresnim, ze v Preferences sa daju nastavit aj farby pozadia, kurzora, pisma, velkost pisma a font atd. velmi uzitocne veci