Výpadky WiFi MacBook Pro a iPhone

vše co vás napadne
Odpovědět
Huckleberry Konopík

Výpadky WiFi MacBook Pro a iPhone

Příspěvek od Huckleberry Konopík »

Od určité doby (cca 4 měsíce) mě doma padá WiFina na MacBook Pro. Signál sjede tak na polovinu a komunikace je kaput. Je nutné WiFi v MBP vždy vypnout a zapnout a pak se chytne. Je to ovšem otrava protože to dělá někdy po 5 min někdy po 2 hod. Teď jsem asi na něco přišel ... ale pro úplnost nejprve moje konfigurace:
- MacBook Pro2,2 (15", 2.33 GHz Intel Core 2 Duo, nyní Mac OS-X 10.5.5)
- wifi Vigor 2600Ge (FW 2.5.6_CT, FW Wireless LAN v1.2.8.16.04.2, IEEE 802.11b/g Compatible)
- iPhone1 16BG (nyní FW 2.1)

Na wifi jsou absolutně bez problému připojeny ještě Mac mini (Tiger), PC notebook Dell (Vista), ASUS notebook (W-XP). Problémy začaly ještě když jel MBP na 10.5.3 a iPhone na FW 1.1.4 .... to pro úplnost.

Nyní jsem zjistil, že výpadek wifi na MBP se stane vždy jakmile zapnu wifi v iPhone a začnu stahovat nějaká data a potom kdykoliv úplně náhodně (po 5 min nebo po 2 hodinách). Jakmile wifi v iPhone vypnu, tak MBP jede úplně bez problémů. Teď ještě zkusím nahradit Vigor2600Ge něčím jiným a uvidíme. To je ovšem dobrá soda.

Má někdo podobnou zkušenost a pokud má padá mu na MBP wifi a má u toho zapnutýho iPhona?

cednicek

Re: Výpadky WiFi MacBook Pro a iPhone

Příspěvek od cednicek »

Zkus jestli nepouzivaji stejnou IP, pripadne si nastav pevne prideleni IP na MAC adresu iPhone ci MBP nebo oboje. Mam Mac a iPhone, ale toto neregistruji. Zkusil bych ale pridelit iPhone pevnou IP adresu a uvidis...

Huckleberry Konopík

Re: Výpadky WiFi MacBook Pro a iPhone

Příspěvek od Huckleberry Konopík »

Jo to vyzkouším, protože si myslím, že spojení spadne při nějakém konfliktu IP, DNS a nebo se ten Vigor pokouší přepínat možná i protokol b/g, ale to neumím ověřit.

MOOOOOC DÍKY - dobrej nápad !!!!!

Tak jsem to zkusil a IP adresu mělo každé zařízení svoji ... v případě konfliktu to MBP jinak hlásí. Ale tak jsem přesto začal zkoušet a výsledek je tento:

Bylo nutné nastavit v manuál režimu vše (IP, masku, router i DNS) a to jak na MacBook, tak na iPhone. Jedno z toho nepomohlo, ale teď to fachá zatím bez problémů. Nechápu to, ale nějakej bordel bude buď v MBP či AP nebo v obojím. Ve fóru na apple.com psali, že to tam na MB i MBP dělá víc lidem, ale řešení tam nikdo neuvedl, obecně se čekalo na 10.5.5, ale to taky nepomohlo. No je to alespoň nějaké řešení, ale stejně si myslím, že černýho petra má Apple :!:

Odpovědět