iPhone ako modem

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

iPhone ako modem

Příspěvek od shauriq »

tak sa nam v cydii objavil modem .. len akosi nechapem zmysel .. chce to pomne pripojenie cez wifi.. lenze ked budem mat wifi tak mi je naprd iphone to rovno pripojim notebook priamo..

edit.. aha .. takze s compom sa spojim len cez wifi.. kabel nefunguje.. .potom net bezi na notebooku cez edge ci 3g celkom v pohodicke..

Paik

Re: iphone ako modem

Příspěvek od Paik »

tak to je super zpráva :D
díky

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

super, myslím, že to hodně lide pomůže, včetně mě... :D

filip
Host
Host

Příspěvek od filip »

mozte mi prosim vas napisat zdroj kde ten modem stiahnem a nainstalujem?
nasiel mi ho v search ale ked som dal install napisal ze zdroj je nefunkcny.
dik
iPhone 4 16GB, fw 5.0.1, orange SK
MacBook PRO 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, OSX 10.7

milanek

Příspěvek od milanek »

S modemem Iphone -> laptop to není jednoduchý. Hledej na google "tethering iphone". Těch postupů je asi 7 (prakticky všechny pro MacOSX) a vyžaduji trochu přemýšlení a zkušeností, ale většinou fungují. Hodně štěstí...:-)

Pozn. Bacha na přenastavení proxy v NB, protože pak se po... když budete hledat, proč vám nejede net.

mikez123

Příspěvek od mikez123 »

Bohuzel jsem udelal stejnou zkusenost jako filip, zdroj z Cydie nefunguje. Funguje mi ale 3proxy, spousti se prikazem socks v terminalu. Po spustenin je vetsinou treba aktivovat pripojeni k netu spustenim safari na iphonu. V notebooku je mozne vyuzit ff, nastavit sock proxy na ip adresu iphonu a port 1080. Jeste jsem nastavil v about:config network.proxy.socks_remote_dns na true.
Good Luck!
M.

filip
Host
Host

Příspěvek od filip »

modem som stiahol...

ak niekto viete poradte.

rozchodil som ad-hoc spojenie medzi PC a iPhonom
manualne nastavil IP adresy a masku
iphone sa konektne do vytvorenej adhoc siete s ntb.
v prehliadaci nastavim ip iphonu ako proxy.

myslim ze mam vsetko spravne aj podla navodu a nic.
IP iphonu pingnem v pohode.

ak do prehliadaca zadam akukolvek adresu namiesto toho aby ju
zobrazil tak chce daco stahovat.... nezmysel. fiktivny subor default
v ktorom nieje nic.

poradite?

igIphone

Příspěvek od igIphone »

Mam podobny problem ako filip.
Nedari sa mi rozchodit iPhone ako modem. Skusal som aj NetShare aj Modem aj 3proxy... s rovnakym neuspechom. SKusal som nastavovat vsetko mozne na IP konfiguracii v pc (Vista aj XP). Nakonfiguroval som aj Firefox cez about:config ako tu uz bolo niekolko-krat uvadzane a neviem sa pripojit.
Hlavny problem vidim vsak v tom, ze neviem ako prinutit iPhone aby pouzival 3G/Edge aj v tedy ked je konektnuty na WiFi Adhoc siet. Vzdy ked ho skonektnem s PC (Vista aj XP) cez WiFi, Safari browser v iPhone nejde. Smeruje komunikaciu na dane wifi pripojenie a caka ze dostane internetovu konektivitu odtial.
Ked konektnem iPhone s PC cez wifi ako Adhoc tak mi bez problemov funguje aj ftp aj http komunikacia do DataCase alebo aj do MobileFinder...
Viete mi poradit?

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

Tak jsem rozchodil Netshare se Safari a Windows XP :mrgreen:
Funguje to poměrně spolehlivě, jen chci ještě otestovat Insomnii (jestli pomůže) a pak se pochlubím s řešením.
Nicméně zde je pár rad pro vaše testování:
1. oproti návodu na netu mám u TCP/IP na PC nastavenou jako DNS adresu IP adresu iPhone, tzn IP na PC je 192.168.10.2 a 255.255.255.0 a DNS je 192.168.10.1 (stejná jako na iPhone)
2. nejprve zapnu ad-hoc wifi na PC, pak na iPhone
3. pak spustím safari na iPhone a musí se to přepnout na Edge - zkoušejte rebootovat aby se to chytlo, pak už to valí i bez rebootu
4. Používám IPSwitcher na přepínání profilů (180 dní trial)
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

filip
Host
Host

Příspěvek od filip »

ako mas naraz spustene safari aj netshare.
alebo najprv safari a potom spustis netshare ?

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Spustim safari na iphone, dam nacist stranku a iphone se prepne z wifi na edge Pak ukoncim safari a spustim Netshare Na iphone musi svitit E, jinak to nebude fungovat

jakubslu

Příspěvek od jakubslu »

A kde bych sehnal NetShare??? přez co jste to stahovali a z jakyho zdroje??Díky

pimbus

Příspěvek od pimbus »

A skusali ste z Cydie novinku PdaNet ? Vyzera to byt nieco podobne.

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Netshare uz neni ani na US AppStore. Takze google nebo torrent.

mirgi

Příspěvek od mirgi »

Tak jsem si stahnul z Cydie pdanet a je to uplna bomba, iphone funguje jako modem uplne bez problemu::)::)::)

pe.kova
Starý pes fóra :)

Příspěvek od pe.kova »

ano, víme. pro ostatní aby se zbytečně neptali jak to provedl. je tady již návod
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Xipas

Příspěvek od Xipas »

Momentální špička je PdaNet z Cydie ;-) 6ádné zdlouhavé nastavování proxy. Jen Adhoc, zapnout program a pak už to jede. ;-) Taky fungují zatím všechny program co jsem potřeoval. Dříve mi nefungoval mail klient kvůlí proxy ;-) Všem doporučuji ;-) Tento program vše vyřešil si myslím. Už jen aby operátoři udělali pořádnej net.

jakubslu

Příspěvek od jakubslu »

Mám menší problém :( Na wi-fi síti jsem ale pak když spustím safari,tak mě nenaskočí signal Edge :( je tam pořád wifina a v PDAnet mě to hodí chybu :( nevíte co s tím?

mirgi

Příspěvek od mirgi »

No ja nevim, taky to obcas dela a stacilo, vypnout wifi, prihlasit se na safari potom zase zapnout wifi znovu se prihlasit na safari a az potom spustit pda net.

mirgi

Příspěvek od mirgi »

mne ale nejvic stve ze to strasne zere baterku a kdyz to necham nabijet tak to po chvilce prestane dobijet a nasledne to chcipne, nevite co s tim?

igIphone

Příspěvek od igIphone »

Mne to stale blblo tak som sa na to vy...
Pouzivam teraz imodem a bezi to uplne super. Hlavne rychlo - rychlejsie ako cez wifi a je to kablom takze no problem s vydrzou baterie...

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

Tak jsem si nainstaloval iPhoneModem a ted jsem zjistil, ze je to pouze na MAC. Je nejake podobne reseni na WinXP?

EDIT: tak uz zkousim tenhle navod.
:arrow: viewtopic.php?f=13&t=9348
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

filip.w
Host
Host

Příspěvek od filip.w »

Kde si stáhnul ten imodem? Instaler a cydii jsem zkouel a nic. Já teď požívám pdanet a běhá to dobře ale přez wifi a šetřit baterku se vyplatí..... 8)
iPhone 1G, 8Gb, 1.1.3, RiP
iPhone 3G, 8Gb, 3.0, Pwned, RiP
iPhone 4G, 16Gb, 4.1 RiP
iPhone 5S, 16Gb, 10 RiP
iPhone 7, 32Gb, 11.3.1
MacBook, 2,2GHz, 10.5. Leopard, RiP
MacBookPro 2,53Ghz, 10.6 Snow Leopard

Bartsin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bartsin »

To filip.w: jsou to nějaký kluci ruský:

http://isoftru.ru/dev/eng/main_index.php

To igIphone:

poraď prosím s nastavením. po instalaci mi to vyhodí okno: Port 8080 už je použitý. kliknu na "O.K." a pak se sama aplikace ukončí. Co mám nastavit jinak?

Dík.

igIphone

Příspěvek od igIphone »

Neviem co treba nastavit inak. Ja som pouzil tu automaticku konfiguraciu pre Internet Explorer aj pre Outlook Express, ktoru ponuka. Da sa vybrat aj pravym tlacitkom na ikonke v Taskbare. Nemal som s tym ani najmensi problem. Aj teraz pisem cez imodem a iPhone....
On si sam nastavi proxy IP aj Port 8080. Ak sa mu to neda urobit, skontroluj si ci sa Ti to da nastavit rucne v internet exploreri. Ci nemas problem s registrami vo Windowse. Nastav si IP v LAN settingu IE na 127.0.0.1. a port na 8080.

logitech

Příspěvek od logitech »

Bartsin píše:To filip.w: jsou to nějaký kluci ruský:

http://isoftru.ru/dev/eng/main_index.php

na tom webu jsem se regl, přišel mi download link na trial verzi ale stahování souboru se nespustilo :(

a teď prosím o radu : na ntb mám visty, bude imodem fungovat ? a ten prográmek imodem, dejme tomu že si ho za těch 10 dolarů koupím, musím můj nový 3G jailbreaknout, nebo to jen nainstaluju a hurá na ntb mi půjde internet ?
(samozřejmě přes kabel)

díky

Bartsin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bartsin »

To logitech:

normálně mi to šlo stáhnout po kliknutí na ten link, co dorazil mailem. ale asi na potřetí.... možná maj problémy se serverem. zkoušej to, nebo mi PM tvuj mail a ja ti pošlu exac na trial...

Ale mimochodem- myslim, ze to chce jailbreaknutej iphone.

Ted pisu z tohoto pripojeni. Fakt to je docela slusnej 3G hukot.

BTW netusite nekdo jak nastavit toto pripojeni i pro MS Outlook?
Outlook Expres to sice nastavi samo, ale ten nepouzivam. V nastaveni MS Outlooku jsem nejak zkousel pridat Iphone jako modem, ale bez uspechu...

logitech

Příspěvek od logitech »

Bartsin píše:To logitech:

normálně mi to šlo stáhnout po kliknutí na ten link, co dorazil mailem. ale asi na potřetí.... možná maj problémy se serverem. zkoušej to, nebo mi PM tvuj mail a ja ti pošlu exac na trial...

Ale mimochodem- myslim, ze to chce jailbreaknutej iphone.

Ted pisu z tohoto pripojeni. Fakt to je docela slusnej 3G hukot.

BTW netusite nekdo jak nastavit toto pripojeni i pro MS Outlook?
Outlook Expres to sice nastavi samo, ale ten nepouzivam. V nastaveni MS Outlooku jsem nejak zkousel pridat Iphone jako modem, ale bez uspechu...

jo už ten down link jde,
a prosímtě, nevíš co ty visty ? půjde to na nich ?

Bartsin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bartsin »

logitech píše:
jo už ten down link jde,
a prosímtě, nevíš co ty visty ? půjde to na nich ?

Já to mám na XP. Ale nenapadá mě, proč by to na vistách nemělo jít. Vono ti to jen nakonfiguruje LAN pripojeni s portem 8080....

mirgi

Příspěvek od mirgi »

Diiik moc za info na imodem, je to super, bezi to krasne. Nevite jake omezeni ma ta trial verze?

madaros

Příspěvek od madaros »

tak jsem zkusil PdaNET a to mi slo krasne,i maily(The BAT) se mi stahovaly bez dalsiho nastaveni az nato ze se mi nechtel pripojit QIP ale co je vetsi problem,tak to,ze se telefon na kabelu nenabijel.. :( pokud tohle opravěj,tak už bych řek že to je použitelný..

hned nato jsem vyzkousel iMODEM a net jede taky,ikdyz se musi nastavit ta proxy... ale QIP i kdyz jsem ho nastavil se furt nechce pripojit a mail mi to taky nestahuje,ikdyz jsem nastavil proxy..

takže relativně použitelná je iMODEM,protože můžu surfovat jak se mi zlíbí a telefon se nevybije.. :)

btw, vi nekdo na jak dlouho je DEMO ?

mirgi

Příspěvek od mirgi »

Tak demo je udelane tak ze kazda stranka ma urcity limit a ten kdyz se prekroci tak uz se nezobrazi a zobrazi se stranka s moznosti koupit plnou verzi. Tak jsem si nakonec imodem koupil a mam klid jsem spokojen::)

Callipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Callipo »

Mam problem.Kdyz jsem pripojeny s PC pomoci ad hoc a pak chci v iphonu otevrit nejakou stranku v safari, tak mi to napise chybu a ze nejsem pripojeny k netu - namisto toho, aby se to zmenilo na EDGE .. :( nevite cim to je? :(

tomix

Příspěvek od tomix »

pani ja pouzivam PdaNet bezi super a na PC z win.slape aj cez kabel takze baterka v pohode treba si do PC iba stiahnut PdaNet destop je to na stranke http://junefabrics/com/destop

jirkus

Příspěvek od jirkus »

Máš koupenou licenci Pdanetu? Prý ta legrace stojí 40 USD, což je docela dost.

hoboj

Příspěvek od hoboj »

Stahnul jsem a nainstalizoval iModem do notebooka, ale nejak to nemuzu rozchodit. Nebo mam mit iModem i v iPhonu? V tom pripade kde ho sehnat, v Cydii ani ostatnich jsem ho nenasel.

Chaosrx
Host
Host

Příspěvek od Chaosrx »

2jirkus: Licenci na PdaNet? Stahnul sem to a zadny registrace to nehaze. Vsechno slape jak ma.
Je to vybornej program. Mam to napojeny rpes kabel a beha to hodne rychle(v Praze). :wink:
IPhone 4S 16GB white|Powered by Obrázek

spachal_tmp

Příspěvek od spachal_tmp »

>hoboj: staci stahnout instalator do PC, spustit. Program sam zjisti pripojeny iPhone a vyzve k instalaci deamonu do iPhone (vyzaduje jailbreak, pokud nemas, neni sance iModem rozchodit). Pak nasleduje restart iPhone a muzes vyuzivat pripojeni. Co presne z toho nejde?

hoboj

Příspěvek od hoboj »

Diky, uz se mi to podarilo rozchodit, nemel jsem zaskrtnute ActivateFeature na karte Settings.Vypada ze to chodi dobre.

Edit: Ted jsem si vsiml, ze kdyz pouzivam iPhone jako modem, tak se mi v pravidelnych intervalech a15 sekund vypina a znovu prihlasuje Miranda.

saleem
Host
Host

Re: iPhone ako modem

Příspěvek od saleem »

potreboval bych poradit , nainstaloval jsem i modem a nabidlo mi to instalovat daemon. instalace neprobehla a hodilo mi to hlašku " Unsupported iPhone OS version!Check official site for updates.poradite mi nekdo? diky

Odpovědět